Remko Stevens Makelaardij

DRIELPoelmanstraat 42

Vraagprijs €395.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
2-onder-1 kapwoning
Bouwjaar
1987
Energieklasse
C
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DRIEL
Postcode
6665 DC
Straat
Poelmanstraat 42
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

DRIEL
Poelmanstraat 42

Verrassend en stijlvol uitgebouwde 2-ONDER-1-KAPWONING (1987) met o.a. een vergrote woonkamer met een houtkachel en openslaande tuindeuren, een relatief nieuwe inbouwkeuken (2019) in een heerlijke leefkeuken, eveneens met openslaande tuindeuren, vloerverwarming, een praktische bijkeuken, in totaal 3 tot 4 volwaardige slaapkamers waarvan de zolderkamer met brede dakkapel. Er zijn diverse rolluiken en screens (zonwering) aanwezig.

De woning staat op een aantrekkelijk hoekperceel met zowel een terras aan de zijkant (zuiden) als aan de achterzijde (westen) waardoor je de gehele dag in de zon kunt zitten. Achterin de tuin staat een grote, stenen schuur alsmede een veranda. De schuur en veranda zijn eventueel om te bouwen tot garage en carport. Ook is er een hobbykas aanwezig.

Quote van de makelaar: “Door alle op- en aanbouwen betreft het zeker geen standaard 2-onder-1-kapwoning meer. De woning is aanzienlijk vergroot tot zelfs 143m2 (!) woonoppervlak waarbij de woonkamer en keuken verrassend ruim zijn. Ook staat deze woning in het teken van het zonnige buitenleven. Er zijn meerdere bijgebouwen die de woning voor een grote doelgroep interessant maken”.

UITGEBOUWD
Deze woning is niet zomaar uitgebouwd. Aan de achterzijde is de woning over de volle breedte 2,4m dieper geworden, maar er is ook uitgebouwd naar de zijkant (maar liefst 4,2m breed). Hierdoor is de woning op z’n breedst 9,5 meter (binnenwerks) wat de woning uniek maakt in het segment. Deze aanbouw aan de achterzijde is opgedeeld in een leefkeuken en een bijkeuken. Opvallend is het zadeldak (en géén plat dak) waardoor de leefkeuken een bijzonder ruimtelijk beleving heeft. Boven de bijkeuken is een extra vliering in de nok gecreëerd.

De woning is tevens aan de voorzijde uitgebouwd. Het betreft geen grote aanbouw, maar het maakt de woonkamer nog ruimtelijker, nadat de keuken naar de uitbouw is verplaatst.
De derde uitbreiding is op de 2e verdieping gerealiseerd. Er is een 3,5 meter brede dakkapel geplaatst wat deze woonlaag aanzienlijk vergroot. Deze dakkapel loopt vanaf de voorzolder (studiehoek) door in de slaapkamer.

WOONKAMER
Door alle uitbreidingen is de woonkamer maar liefst 41m2 groot geworden. Hierdoor hoef je niet op te letten hoe groot je meubelstukken zijn. Een grote hoekbank hoeft hier geen enkel probleem te zijn. Bovendien kun je meerdere zithoeken creëren. De houtkachel zorgt in ieder geval voor gezellige winteravonden. In 2015 is de begane grond vloer vervangen door een plavuizen vloer (groot formaat 60×60) welke is doorgelegd in de leefkeuken. Een groot pluspunt is de vloerverwarming die altijd voor een hoog comfortgehalte zorgt. Verder zijn de dubbele tuindeuren in de zijgevel noemenswaardig. Hierdoor loop je direct het buitenterras op. Op warme zomerdagen zijn de ramen af te sluiten middels screens.

LEEFKEUKEN
Door de aanbouw is er een royale leefkeuken met eethoek ontstaan. Hier kun je met gemak een 6-persoons eettafel en een grote kast kwijt. In 2019 is er een nieuwe keuken geplaatst. De kleurstellingen zijn trendy en neutraal. Opvallend is het lange keukenblok die bijna 7 (!) meter lang is. De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, een brede inductie kookplaat, een grote oven en een afzuigschouw. De stijlvolle Amerikaanse koel/vriescombi wordt ter overname aangeboden. Het afwerkingsniveau is verzorgd en strak (stucwerk) waarbij in het hoge plafond inbouwspots zijn aangebracht. En ook hier is de plavuizen vloer v.v. vloerverwarming. Zomers zet je lekker de dubbele tuindeuren naar het terras open. De ramen zijn v.v. screens waarvan er enkele elektrisch te bedienen zijn.

BIJKEUKEN
De bijkeuken grenst direct aan de keuken. Deze ruimte is erg praktisch aangezien je hier ook de wasmachine en wasdroger kwijt kunt. En er is meer dan voldoende ruimte voor een extra koelkast of vriezer. Een gootsteen maakt de bijkeuken compleet. En uiteraard loop je van hier uit direct de achtertuin in waardoor je de was ook eenvoudig buiten kunt laten drogen.

Vanwege de hoge nok is er een extra zoldervliering aangebracht. Het is niet groot maar biedt toch de nodige opbergmogelijkheden. Overigens is er in de woonkamer ook nog een extra trapkast. Hier is plek voor de voorraad/proviand en de stofzuiger.

1e VERDIEPING
Via een afgesloten trapopgang komen we op de 1e verdieping terecht. In de originele indeling waren er 3 slaapkamers te vinden, maar in de huidige situatie zijn er 2 slaapkamers bij elkaar getrokken. Dit heeft een slaapkamer over de volle breedte van de woning opgeleverd (ca. 22m2 groot). Overigens is de originele deuropening nog wel aanwezig waardoor deze royale masterbedroom eenvoudig weer is op te delen. De slaapkamer aan de achterzijde heeft eveneens een goed formaat (ca. 9m2). De slaapkamer aan de voorzijde heeft screens. De slaapkamer aan de achterzijde is volledig te verduisteren middels een rolluik.

BADKAMER
De badkamer is, in tegenstelling tot de rest van de woning, enigszins verouderd maar is wel neutraal wit betegeld. De ruimte is ingedeeld met een ligbad/douche, een 2e toilet (zwevend wandcloset) en een wastafel. Ook is er een handdoekradiator aanwezig. Mocht je een voorkeur hebben voor een aparte douche (en niet douchen in bad), dan biedt de ruimte voldoende perspectief. Erg praktisch is het uitzetraam. Hierdoor is er niet alleen daglicht, maar kun je ook prima ventileren. Tevens is er mechanische ventilatie aanwezig voor het geval het raam dicht zit.

2e VERIEPING
De 2e verdieping is opgedeeld in een voorzolder en een 3e (of 4e) slaapkamer. Wat ze bij het plaatsen van de dakkapel goed hebben gedaan, is dat de dakkapel doorloopt op de voorzolder. Hierdoor is er een extra (studie)hoekje gecreëerd waar je bijvoorbeeld een bureau kwijt kunt. Ook is er een kopgevelraam met extra daklicht aanwezig. Aan opbergmogelijkheden is er geen gebrek aangezien er onder de schuine kanten knieschotten zijn aangebracht. De cv-ketel is eveneens in een inbouwkast weggewerkt. Doordat er een bijkeuken aanwezig is, hoef je de wasmachine hier niet te plaatsen en hou je ruimte over.

ZIJTUIN
Ben je graag buiten en hou je van de zon, dan zal het buitenleven je hier zeker aanspreken. Deze woning staat op een aantrekkelijk hoekperceel die ideaal op de zon is georiënteerd. Er is niet alleen een achtertuin, maar ook een zijtuin die maar liefst 5,5 meter breed is. Grenzend aan de woonkamer en de leefkeuken is een extra terras op het zuiden gelegen. Opvallend zijn de tegels van 1 meter bij 1 meter waarmee het terras is aangelegd. Een hoge haag op de erfgrens zorgt voor de nodige privacy. Om de zon enigszins te kunnen weren, is er ook een uitvalscherm (zonwering) aangebracht. En hou je van groenten kweken: de glazen hobbykas blijft achter.

ACHTERTUIN
Vanaf het zijterras kun je langs de woonkeuken op naar de achtertuin lopen. Deze achtertuin is bijna vierkant (9m diep en 11m breed). In het midden van de tuin staat een boom die op een warme zomerdag voor de nodige schaduw zorgt. De carport is verbouwd tot veranda zodat je ook daar heerlijk beschut buiten kunt zitten.
De voormalige garage is thans in gebruik als schuur en is dan ook veel groter dan gemiddeld (ca. 16m2). In deze schuur kun je meerdere fietsen stallen en er is meer dan voldoende ruimte voor tuingereedschap en een klushoek. Uiteraard is er elektra-aansluiting aanwezig.

VOORZIENINGEN
In de afgelopen 10 jaar is Driel steeds aantrekkelijker geworden om te wonen. Centraal in het dorp is een supermarkt (Albert Heijn) gevestigd, evenals enkele ambachtelijke winkeltjes zoals een warme bakker. Er zijn meerdere basisscholen in het dorp te vinden alsmede een huisartsenpraktijk en diverse horeca. Tevens heeft het dorp meerdere sportverenigingen.

DRIEL, NABIJ STAD EN NATUUR
Driel heeft een rustig karakter en met de uiterwaarden om de hoek is de vrije natuur dicht bij. Door het fietspontje tussen Driel en Doorwerth/Oosterbeek is de bosrijke omgeving ten noorden van de Rijn binnen handbereik.
Mede door de nieuwe provinciale weg N837 is Driel steeds centraler komen te liggen. Via de dijk ben je in 5 autominuten in Arnhem en is dus met de fiets ook goed te doen. De Schuytgraaf met winkelvoorzieningen (Arnhem), de winkelstraat van Elst en het industrieterrein van Heteren (met de A50) zijn dichterbij dan u denkt.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast en garderobenis
Vergrote woonkamer met trapkast, vloerverwarming, houtkachel en openslaande tuindeuren
Woonkeuken met moderne inbouwkeuken, vloerverwarming en openslaande tuindeuren
Bijkeuken met witgoedaansluitingen, gootsteen, zoldervliering en tuindeur
2e Hal met toilet en trapopgang.

1e Verdieping:
Overloop met vaste trapopgang
Slaapkamer 1 (masterbedroom), eventueel op te delen in 2 afzonderlijke slaapkamers
Slaapkamer 2 met rolluik
Badkamer met ligbad/douche, 2e toilet en wastafel.

2e Verdieping:
Voorzolder met dakkapel, inbouwkasten, CV-kast en studiehoek
Slaapkamer 3 met dakkapel, dakvenster en knieschot opbergruimte.

BIJZONDERHEDEN
Unieke en complete gezinswoning
Dubbele tuindeuren in zowel de woonkamer als in de woonkeuken
Houtkachel in de woonkamer
Vloerverwarming in de woonkamer en keuken
Prettige woonsfeer met veel lichtinval
Relatief nieuwe inbouwkeuken (2019)
Modern toilet welke zwevend is uitgevoerd
Groepenkast: 11 groepen en 2 aardlekschakelaars
Glasvezel-aansluiting voor TV en snel internet
Cv-ketel: Remeha Avanta HR-combi met bouwjaar 2015
Brede dakkapel op de 2e verdieping
Diverse screens en rolluiken aanwezig
Vloer-, muur- en dakisolatie aanwezig
Verdiepingen hebben enkele beglazing
Aantrekkelijk hoekperceel van 290m2 groot
Twee terrassen met veel zonuren
Grote stenen schuur (voormalige garage)
Volwaardige veranda (voormalige carport)
Alle voorzieningen en vrije natuur op loopafstand.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning