Remko Stevens Makelaardij

RANDWIJKKoningin Julianastraat 11

Vraagprijs €350.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
2-onder-1 kapwoning
Bouwjaar
1948
Energieklasse
C
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
RANDWIJK
Postcode
6668 AG
Straat
Koningin Julianastraat 11
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

VANWEGE OVERWELDIGENDE ANIMO VOOR DEZE WONING, WORDEN ER GEEN NIEUWE BEZICHTIGINGEN MEER INGEPLAND. WENST U OP DE RESERVELIJST GEZET TE WORDEN, DAN WILLEN WIJ U VRAGEN OM EEN MAIL TE STUREN OF EEN AANVRAAG TE DOEN VIA HET CONTACTBUTTON OP FUNDA. WIJ VERTROUWEN OP UW BEGRIP!

RANDWIJK
Koningin Julianastraat 11

In de karakteristieke stijl van de woning, royaal en over 2 woonlagen uitgebouwde 2-ONDER-1-KAPWONING (1948) met een verrassende en speelse indeling waaronder een ruime en lichte woonkamer met 2x dubbele terrasdeuren, een landelijke inbouwkeuken met o.a. een breed Boretti fornuis en een composieten Silestone® werkblad, een praktische werk/speelhoek, een grote hal/entree met toegang tot de kelder, garderobe, modern toilet en een aparte wasruimte, op de verdieping 4 slaapkamers, waarvan 2 met een dakkapel, een opvallend grote en complete badkamer en een praktische inbouwkast. Via een vlizotrap is de zolder te bereiken. Op het schuine dak van het tuinhuis zijn aan de achterzijde 12 zonnepanelen te vinden.

De woning staat op een aantrekkelijk perceel van maar liefst 350m2 (!) groot met diverse bijgebouwen zoals een vrijstaande, stenen schuur met zolder in de kap en een groot tuinhuis met veranda. De tuin is verzorgd aangelegd met 2 terrassen, één zonnig en één half schaduw, diverse groenelementen en een vijver. Noemenswaardig is de vrijheid en privacy die je in de achtertuin geniet. Vanwege de diepte (bijna 20 meter diep) en de ‘laagbouw’ achter de tuin, is er nauwelijks inkijk. Aan de voorzijde is een comfortabele oprit gelegen met plaats voor 2 auto’s naast elkaar.

Quote van de makelaar: “Door de stijlvolle aanbouw is de woning aanzienlijk vergroot en daardoor voor een grote doelgroep interessant geworden. Pluspunten als het authentieke karakter, het verzorgde en instapklare afwerkingsniveau, de speelse indeling, de luxe keuken, badkamer en toilet, alsmede het royale en privacyvolle perceel met bijgebouwen maakt deze 2-kapper uniek in het segment”.

AUTHENTIEK
Deze woning is gebouwd in 1948, een bouwperiode waarin de woningen relatief klein werden gebouwd met op de 1e verdieping al meteen een schuine kap en met een beetje geluk een zolder. Tegenwoordig is het bij nieuwbouw allemaal recht-toe-recht-aan, maar bij dergelijke, authentieke woningen is de indeling altijd weer een verrassing, wat het juist ook zo leuk en sfeervol maakt.

Wanneer je bij deze woning via de hal naar binnen loopt, wordt dit ook meteen bevestigd. Alleen al de sierlijke trapopgang met twee tegenovergestelde draairichtingen is al een bezichtiging waard. Hoge balkenplafonds, paneeldeuren en een rookkanaal om een houtkachel op aan te sluiten zijn zomaar enkele elementen die je kunt verwachten. De huidige eigenaar heeft de woning grondig verbouwd en gemoderniseerd maar wel met smaak en met behoud van de authentieke woonsfeer. Voorbeelden hiervan zijn de landelijke, houten keuken met fornuis en klassieke schouw en het toegepaste tegelwerk. Het algehele afwerkingsniveau is luxe en zeer verzorgd te noemen.
Kortom, zoek je géén standaard woning, maar de authentieke sfeer in combinatie met comfort en luxe, dan ben je hier aan het juiste adres!

AANBOUW
Een belangrijk element van deze woning is de aanbouw (2016) die de woning aanzienlijk heeft vergroot. Het is niet zomaar een aanbouw aangezien deze ook op de 1e verdieping doorloopt. Doordat de aanbouw geheel in de stijl en uitstraling van de woning is gebouwd, oogt het als één geheel en moet je goed kijken om te zien dat het een aanbouw betreft. Complimenten aan diegenen die de aanbouw hebben ontworpen en hebben gerealiseerd. De kap heeft dezelfde keramische dakpannen gekregen en de goten (met blokoverstekken) zijn éénduidig in zink uitgevoerd. De aanbouw heeft uiteindelijk een veel grotere leefruimte (woonkamer) en 2 ruimere slaapkamers en 1 extra slaapkamer op de verdieping opgeleverd.

WOONKAMER
De woonkamer is aan de achterzijde gelegen en is daarmee tuingericht. Daar is dankbaar gebruik van gemaakt door maar liefst 2x dubbele terrasdeuren aan te brengen. Op een zomerdag kun je daardoor eenvoudig het buitenterras bij de woonkamer betrekken. Opvallend is dat de glaspuien met deuren doorlopen tot aan het plafond waarbij dankbaar gebruik gemaakt is van de hoogte. Dit zorgt voor een prettige lichtinval. Leuk detail is de raamverdeling in alle 4 de deuren.

Door de indeling kun je verschillende zithoeken creëren. Een grote hoekbank en een 6-persoons eettafel hoeft hier gen enkel probleem te zijn. Er is een rookkanaal aanwezig waar je (indien gewenst) een houtkachel op kunt aansluiten. De huidige pelletkachel neemt de verkoper mee.

Zoek je een werk/studiehoek of een hoek voor kinderspeelgoed, dan vind je die naast de keuken aan de voorzijde van de woning. Werk je veel vanuit huis, dan zou dit een ideale werkplek kunnen zijn.

LANDELIJKE INBOUWKEUKEN
Geheel in de stijl van de woning is er een landelijke keuken geplaatst. Deze keuken is van massief hout en is v.v. paneelfronten met kraaldelen. Eye-catcher is toch wel het brede fornuis die een plek centraal in de keuken heeft gekregen. Dit fornuis heeft 5 gaspitten waarvan 1 voorzien van teppanyakiplaat en een grote oven. Boven het fornuis is een bijpassende schouw (afzuiger) met kranslijst geplaatst. De overige inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser en een koelkast. Ook de apothekerskast mag niet onbenoemd blijven, net zoals het composieten werkblad. Het plafond is voorzien van LED inbouwspots met dimmers. En wil je graag buiten eten: ook hier is een tuindeur aanwezig.

TOILET & WASRUIMTE
Graag komen we nog even terug op de hal waar je onder meer het toilet en een wasruimte tegen komt. Het toilet is gemoderniseerd met een zwevend wandcloset met hoekfonteintje. Het tegelwerk is, net als op de badkamer, zorgvuldig gekozen met aardetinten wat een warme uitstraling geeft. Bovendien is niet alles betegeld, maar is er ook ruimte gelaten voor stucwerk.

Bijzonder is de wasruimte op de begane grond. Deze is gecreëerd in de voormalige badkamer, tezamen met de garderobe. Vlak na de oorlog werden de eerste badkamers in woningen geplaatst, maar die waren vaak erg klein. Het is dan ook niet zo gek dat de badkamer naar de slaapverdieping is geplaatst. Deze ruimte was over en bleek de ideale ruimte voor de wasmachine en wasdroger te zijn.

1e VERDIEPING
Via de sierlijke trapopgang komen we op de 1e verdieping terecht. Door de aanbouw is ook de overloop flink vergroot. Het geeft toegang tot 4 (slaap)kamers en de badkamer, alsmede een inbouwkast met de nodige opbergmogelijkheden (bijv. kleding en handdoeken). De slaapkamers zijn niet bijzonder groot maar wel sfeervol met een dakkapel of dakvenster(s). Twee slaapkamers zijn voorzien van inbouwkasten. De Velux dakvensters (kunststof wit) zijn relatief nieuw en v.v. zon- en verduisteringsschermen. Hierdoor kun je deze kamers helemaal donker maken.

BADKAMER
Daarentegen is de badkamer opvallend ruim, zeker voor een woning uit deze bouwperiode. Er is dankbaar gebruik gemaakt van de ruimte door het optimaal en compleet in te delen. De badkamer bestaat uit een ligbad (whirlpool), een inloopdouche, een 2e (zwevend) toilet en een meubel met natuurstenen waskom. Daarnaast is de badkamer voorzien van elektrische vloer- en spiegelverwarming. Met gevoel voor detail is de badkamer afgewerkt met o.a. kranen die in de muren zijn verwerkt en een drainafvoer in de douche. Ook is er nagedacht over kastruimte voor de toiletspullen. De aanwezige handdoekradiator is met name erg praktisch, net als het Velux dakvenster die niet alleen voor daglicht zorgt, maar ook voor de ideale ventilatiemogelijkheid.

ZOLDER
Via een vlizotrap bereiken we de zolderverdieping. Het betreft geen grote zolder, maar gemeten vanaf 1,5 meter hoogte, is er toch nog ca. 5m2 overige inpandige ruimte te vinden. Deze zolder is met name erg handig voor het kunnen opbergen van seizoen- en vakantiespullen.

BIJGEBOUWEN
Deze woning wordt compleet gemaakt met enkele bijgebouwen in de achtertuin. We hebben ze al wel genoemd, maar graag gaan we er nog wat dieper op in.
Halverwege de achtertuin staat een vrijstaande, stenen schuur met zadeldak. Deze schuur is ca. 10m2 groot en betreft een prima klus- of stallingsruimte voor fietsen. De schuur is namelijk nageïsoleerd, heeft een raam en is v.v. elektra-aansluiting.

Achterin de tuin is over de volle breedte een houten tuinhuis met veranda gebouwd. Het tuinhuis is ca. 24m2 groot waardoor er, samen met de andere schuur, in totaal maar liefst 34m2 (!) aan afsluitbare bijgebouwen aanwezig is.
Het tuinhuis is in combinatie met een veranda gebouwd. En ook dit overkapte terras is niet klein. Hier kun je met gemak een grote loungeset kwijt. Mede door de schuine dakconstructie (geen plat dak) is de veranda sfeervol en gezellig te noemen.

ACHTERTUIN
Deze helft van een dubbel is gebouwd in 1948, een tijd waarin men vaak zoveel mogelijk zelfvoorzienend wilde zijn met een grote tuin om groente te verbouwen. Woningen werden dan ook vaak op relatief grote percelen gebouwd. Vandaar dat het perceel van deze woning veel groter is dan gemiddeld, namelijk 350m2.

De achtertuin is bijna 20 meter diep en meer dan 11 meter breed. Er zijn verschillende terrassen aangelegd waar je de gehele dag in de zon kunt zitten. Achter de stenen schuur is een vijver aangelegd. Verder zorgen onder meer een grasveldje en een pergola met druivenstruik voor een groen karakter in de tuin. Achter de tuin staan andere huizen, maar deze zijn niet zo hoog waardoor er relatief weinig inkijk is. De ruimte in de tuin geeft een vrij gevoel en dat midden in het dorp. Ben je een tuinliefhebber, dan zal je deze tuin zeker kunnen waarderen.

RANDWIJK
Randwijk is een gemoedelijk dorp aan de voet van de Rijndijk gelegen. Het dorp wordt omzoomd door onder meer weilanden en de dijk met daarachter de uiterwaarden van de Rijn. Randwijk heeft een eigen basisschool. Een middelbare school (van VMBO tot Atheneum) ligt eveneens binnen handbereik, namelijk in het naburige dorp Zetten (10 minuten fietsafstand). Hier vind je tevens een veelzijdig winkelaanbod met o.a. 3 supermarkten, bekende winkelketens als Hema en Kruidvat, maar ook gezellige, ambachtelijke winkels als een slager, een bakker en een kaaswinkel.

Door de centrale ligging in de regio ben je binnen 10 minuten in Wageningen (via het pontje) en via de A50 en/of A15 binnen 15 tot 20 autominuten in Arnhem en Nijmegen. Bovendien is er een treinverbinding naar Arnhem of Tiel en is er een directe verbinding met de snelweg A15.

INDELING
Kelder:
Provisiekelder; circa 5m2 groot, hoogte 90 cm
Begane grond:
Hal/entree met meterkast, toilet en trapopgang
Inbouwkast met wasmachine-aansluiting
Woonkamer met rookkanaal en 2x dubbele tuindeuren
Keuken met inbouwapparatuur en tuindeur
Werk/studiehoek, grenzend aan de keuken.
1e Verdieping:
Overloop met inbouwkast en vlizoluik naar zolder
Slaapkamer 1 met dakkapel en inbouwkast
Slaapkamer 2 met dakvensters (2x)
Slaapkamer 3 met dakkapel en inbouwkast
Slaapkamer 4 met dakvenster
Badkamer met whirlpool ligbad, inloopdouche, 2e toilet en waskom op meubel.
2e Verdieping
Bergruimte bereikbaar via vlizotrap.

BIJZONDERHEDEN
Sfeervolle en zeer verrassende 2-kapper
Aanzienlijk vergroot over 2 woonlagen door aanbouw in 2016
Royale, tuingerichte woonkamer
Dubbele terrasdeuren (2×2)
Moderne en stijlvolle inbouwkeuken
Ruim opgezette en complete badkamer met veel comfort
Volledig voorzien van isolatieglas (m.u.v. bovenlicht voordeur)
CV-ketel: Remeha Tzerra HR-combi, geplaatst 2020
12 Zonnepanelen (2015) met een jaaropbrengst van ca. 3.160 kWh
Goede onderhoudsstaat met o.a. zinken goten en hemelwaterafvoeren
Buitenschilderwerk in 2020 / 2021 uitgevoerd
Authentieke keramische dakpannen
Heerlijke achtertuin met veel zonuren
Meerdere bijgebouwen waaronder een dubbele schuur en een veranda
Comfortabel en naast elkaar parkeren op de oprit
Gelegen aan een rustige, autoluwe, kindvriendelijke straat midden in het dorp.

TIP
Kijk ook eens naar de aanvullende producten op Funda die wij standaard bij al onze woningen koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons zorgvuldig samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. NVM Consumentenvoorwaarden zijn van toepassing.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning