Remko Stevens Makelaardij

ANDELSTSportweg 5

Vraagprijs Prijs op aanvraag
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Woonboerderij
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
2013
Energieklasse
B
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
ANDELST
Postcode
6673 DH
Straat
Sportweg 5
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

ANDELST
Sportweg 5

Zeer complete en luxe, verrassend groot, VRIJSTAAND WOONHUIS (2013) met maar liefst 240m2 woonoppervlak en ca. 955m3 inhoud. Deze gezinswoning is royaal opgezet met alleen maar grote (leef)ruimtes en is ingedeeld met o.a. een comfortabele inbouwkeuken (eilandkeuken), een serrekamer met lichtstraat (2019), een bijkeuken, een aantrekkelijke werk/studiekamer, 4 volwaardige slaapkamers en 2 moderne badkamers. Luxe elementen als vloerverwarming met PVC, een ingebouwde gashaard, stijlvolle en-suite schuifdeuren, 3x dubbele terrasdeuren (o.a. naar veranda), 6 (!) airco-units, elektrisch bedienbare rolluiken en veel praktische kastruimte ontbreken uiteraard niet.

Deze bezienswaardige en degelijk gebouwde woning staat op een royaal perceel van 1.560m2 groot met volop ruimte en vrijheid voor 2 diepe opritten waarvan 1 met carport (douglashout) en elektrische poort, een stijlvol aangebouwde veranda (douglashout, ca. 45m2) met lichtstraat, aan de achterzijde een aangebouwde, multifunctionele, verwarmde ruimte van 35m3 groot, alsmede een vrijstaande, geïsoleerde schuur/garage, bijvoorbeeld voor fietsen en de zitmaaier. De achtertuin is gunstig op de zon gelegen (zuiden) en biedt volop vrijheid en privacy. De diverse speeltoestellen waaronder een grote ingebouwde trampoline blijven achter.

Quote van de makelaar: “Met trots presenteren wij dit bijzondere woonhuis die in veel facetten uniek is in het segment. Het is niet alleen volledig geïsoleerd en v.v. veel comfort en luxe, maar het is door alle ruimtes in huis en de mogelijkheden voor een grote doelgroep geschikt. De aanbouwen zijn bovendien stijlvol gerealiseerd. Zelfs mantelzorg in het ‘achterhuis’ zou een optie kunnen zijn. De vrijheid, het groene karakter van de tuin en de ligging nabij winkelvoorzieningen, treinstation en uitvalswegen maken het totaalplaatje compleet”.

BOUWJAAR 2013
In 2013 is deze woning volledig herbouwd waardoor het voldoet aan de bouwnormen en eisen van deze tijd. Het oorspronkelijke woonhuis dateert van 1920, maar daar is dus niets meer aan te herleiden. Alleen de vrijstaande schuur/garage in de achtertuin betreft nog het oorspronkelijk bijgebouw die overigens ook is gerenoveerd en in de stijl van de woning is bekleed.

De laatste bouwnormen bepalen o.a. hoge plafonds, hoge deuren en de isolatiewaarde. De woning is volledig geïsoleerd wat mede ten goede komt aan het comfortgehalte. Wat betreft de architectuur van de woning is er gekozen voor een landelijke uitstraling met ‘gebroken’ mansardekap met 2 dakkapellen. Door deze aantrekkelijke kapconstructie is er op de 1e verdieping nauwelijks ruimteverlies waardoor de slaapkamers allemaal goed bemeten zijn. Bij de bouw is er niet bezuinigd op materialen wat terug te zien is aan de keramische, gecoate dakpannen en de natuurstenen raamdorpels en vensterbanken. Ook zijn de hemelwaterafvoeren in zink uitgevoerd.

EN-SUITE WOONKAMER
De woonkamer is aan de voorzijde gelegen en doordat de woning binnenwerks bijna 6 meter breed is, voelt de woonkamer ruimtelijk aan. Dit ruimtelijke gevoel wordt bovendien versterkt door de vele raampartijen aan 3 zijden (met raamverdelingen) die voor een prettige lichtinval zorgen. Centraal aan de voorgevel is een gashaard smaakvol ingebouwd. De vloer is bekleed met PVC en is voorzien van vloerverwarming. De en-suite deuren met glas-in-lood ramen naar de keuken zorgen voor een sfeervol karakter waarbij de nisjes met houten schappen aan weerzijden het geheel afmaken.

WOONKEUKEN
Altijd al een royale leefkeuken gewild? Dan zal de ruimte en de indeling je zeker aanspreken. De keuken was van zichzelf al ruim opgezet, maar door de aangebouwde tuinkamer is er een flinke leefhoek bijgekomen. Dit biedt mogelijkheden voor een andere indeling waarbij je bijvoorbeeld een robuuste eettafel naar de tuinkamer kunt verplaatsen. In de huidige opstelling is er een extra eiland, in de stijl van de keuken, bijgeplaatst. Deze staat overigens ‘los’ op de vloer waardoor je het eiland eventueel ook kunt weghalen.

De keuken is compleet en luxe uitgevoerd en v.v. alle wenselijke inbouwapparatuur. Daarbij moet je denken aan een 5-pits inductie kookplaat, een afzuigschouw, een oven, een separate magnetron, een hoge koelkast en een vaatwasser. Uiteraard ontbreekt de 2-in-1-Quooker niet. Het aanrechtblad is 6cm dik en uitgevoerd in natuursteen (composiet). Verder heeft de keuken brede ladekorven en inbouwspots. De vrijstaande gashaard in de hoek wordt ter overname aangeboden. Twee airco-units houden het klimaat in de keuken aangenaam. Dubbele tuindeuren geven direct toegang tot de veranda.

TUINKAMER
In 2019 is er nog aanzienlijk in de woning geïnvesteerd, namelijk door een tuinkamer aan te bouwen en een grote veranda te plaatsen. Tegelijkertijd is er ook een carport gerealiseerd voor de voormalige garage.

De tuinkamer heeft alleen maar glaspuien waardoor je het ook een serre zou kunnen noemen. In combinatie met een brede lichtstraat komt er een bak met licht naar binnen waardoor je het gevoel hebt ‘in’ de tuin te zitten. Bovendien geven 2×2 dubbele deuren toegang tot het zonnige buitenterras en de veranda. De aanbouw is smaakvol één geheel geworden doordat de PVC-vloer met vloerverwarming ‘naadloos’ is doorgetrokken. Tevens is er een vaste schuif/kastenwand geplaatst wat een mooie aanvulling is op de keuken.

BIJKEUKEN & ZOLDER
Door de aanbouw is de voormalige garage aan de woning gekoppeld en daardoor van binnenuit toegankelijk. Deze bijkeuken is volledig geïsoleerd en als leefruimte afgewerkt met o.a. een plavuizen vloer. Aan de lange zijde zijn eveneens grote schuifpanelen ten behoeve van een kastenwand geplaatst. Hier kun je enorm veel (huishoud)spullen kwijt en kun je de wasmachine en wasdroger kwijt.

Een vlizotrap geeft toegang tot de zolder in de kap. Deze zolder is verrassend groot te noemen en is zelfs goed beloopbaar met stahoogte (ca. 11m2 gemeten vanaf 1,5m hoogte). Mocht je overigens elektrische fietsen en/of een motor binnen willen stallen, dan kan dat aangezien de dubbele deuren naar de oprit/carport nog aanwezig zijn. Ook is er een extra deur naar het buitenterras

WERK/STUDIEKAMER
Vanuit de bijkeuken loop je door naar de werk/studiekamer. Deze ruimte is 15m2 groot en heeft, net als de keuken en bijkeuken (en de overloop), meerdere schuifpanelen met veel opbergmogelijkheden. Dit is een perfecte werkkamer voor wanneer je veel thuis werkt. Een kantoor of praktijk aan huis is ook de ideale mogelijkheid. De bijkeuken zou je eventueel kunnen combineren met een eigen entree. Ook biedt de aangrenzende badkamer veel perspectief met een douche, wastafelmeubel en 3e toilet.

Zoek je een woning die je levensloopbestendig kunt bewonen, dan leent zich deze ruimte ook goed als slaapkamer op de begane grond. Zelfs het ‘achterhuis’ als mantelzorgwoning is een optie om te overwegen. Er zijn immers 2 gescheiden CV-installaties aanwezig. Achter de badkamer en hal is in 2019 nog een, geïsoleerde en verwarmde, multifunctionele ruimte van ca. 35m2 aangebouwd. Deze ruimte zou je verder af kunnen werken tot volwaardige leefruimte.

1e VERDIEPING
Via de hal/entree en een prettige trapopgang komen we op de 1e verdieping terecht. De overloop voelt prettig aan vanwege de lichtinval van het dakvenster (met elektrisch rolluik) en het hoge plafond. In dit plafond zijn inbouwspots aangebracht. Tevens is er een CV-kast en een schuif/kastenwand aanwezig. Op de gehele verdiepingsvloer ligt een PVC-vloer.

In totaal zijn er 4 volwaardige slaapkamers aanwezig van respectievelijk 18m2 (ouderslaapkamer), 14m2, 11m2 en 9m2 groot. Doordat het onderste gedeelte van de kap bijna recht omhoog loop (mansardekap), is er nauwelijks ruimteverlies. Bovendien zijn er 2 dakkapellen aanwezig die voor extra lichtinval zorgen. Om even terug te komen op de ouderslaapkamer: deze is niet alleen groot in vierkante meters, maar heeft ook een geheel open kapconstructie wat de kamer speels en ruimtelijk maakt. Een linnenkast hoef je niet mee te nemen, aangezien ook hier een vaste schuif/kastenwand aanwezig is. Een niet te vergeten: elke kamer heeft een eigen airco-unit. Ook kun je de kamers verduisteren middels de elektrisch bedienbare rolluiken.

BADKAMER
Er zijn 2 badkamers in huis te vinden, maar het betreft hier de grote badkamer op de slaapverdieping. Deze is lekker ruim opgezet en compleet ingedeeld. Voor het raam is een ligbad geplaatst. De inloopdouche is veel ruimer dan gemiddeld. Het wastafelmeubel is breed genoeg voor 2 personen en heeft evenveel kranen. Uiteraard ontbreekt het extra (zwevend) toilet niet. Overige noemenswaardigheden zijn de vloerverwarming en de speels aangebrachte (led)verlichting in het wasmeubel en onder de rand van het ligbad. De spiegel boven het wasmeubel is eveneens v.v. verlichting alsmede spiegelverwarming waardoor het niet snel zal beslaan. Kortom, een badkamer die van alle gemakken en comfort is voorzien.

BUITENLEVEN
Een perceel van 1.560m2 groot betekent automatisch een grote tuin. Ben je een tuinliefhebber en hou je van het buitenleven, dan zal je deze tuin zeker aanspreken. Het perceel wordt omsloten door groene hagen en diverse volwassen bomen en fruitbomen die de tuin kleuren. Grasvelden en degelijk straatwerk (gebakken waaltjes en leisteen) geven de tuin een verzorgde uitstraling. Er is een puls en een druppel/besproeiingssysteem aanwezig.
Ook voor kinderen is deze tuin geweldig. De grote, ingegraven trampoline blijft achter en hetzelfde geldt voor de speeltoestellen zoals een duikelstang, een klimrek en een schommel. Het grasveld achter de schuur/garage nodigt al snel uit om een balletje te trappen…

VERANDA
Echte eye-catcher aan de tuin is de veranda welke in 2019 is aangebouwd. Deze veranda van douglashout is robuust met dikke staanders gerealiseerd en is één geheel met de woning. De veranda is maar liefst ca. 45m2 (!) groot waardoor je er met gemak zowel een tuinset als een jacuzzi onder kunt plaatsen. De zon staat er gunstig in en een extra lichtstraat zorgt voor voldoende lichtinval. Bovendien geniet je er 100% privacy. Dit geldt overigens voor de gehele tuin die heerlijk vrij is gelegen. Met de oriëntatie op het zuiden kun je de gehele dag van de zon genieten.

GARAGE/SCHUUR
In de tuin staat een vrijstaand bijgebouw en vanwege het formaat en de dubbele deuren aan zowel de voor- als achterzijde, zou je het een garage kunnen noemen. Het is in ieder geval een ideale stalling voor fietsen, een oldtimer, een eventuele motor en/of tuingereedschap. Het betreft nog een oorspronkelijk bijgebouw, maar deze is wel bovengemiddeld aangekleed (2012) met o.a. plavuizen, verwarming en geïsoleerde gevel- en dakplaten. Het is eigenlijk veel meer dan een schuur aangezien je er ook prima kunt klussen of er atelier kunt houden.

DOODLOPENDE STRAAT
De Sportweg is voor velen (zelfs in het dorp) een onbekende straat omdat je er eigenlijk alleen komt wanneer je er woont of op visite gaat. De straat is zeer autoluw omdat het een doodlopende straat betreft. Op een 2-kapper na staan er uitsluitend vrijstaande woonhuizen. De Sportweg sluit aan op de Wageningsestraat, de verkeersader tussen het dorp en snelweg A15. Ook is treinstation Andelst / Zetten binnen handbereik gelegen. Je woont hier als het ware tussen de dorpen Andelst en Zetten in (beiden binnen enkele minuten te bereiken). Zetten heeft een uitgebreid winkelaanbod met meerdere supermarkten en winkelketens als een Hema en Kruidvat. Ook is er bijvoorbeeld een middelbare school gevestigd.

ANDELST / HERVELD
Andelst is eigenlijk één dorp met Herveld. Andelst en Herveld zijn centraal gelegen dorpen midden in de Gemeente Overbetuwe. Deze regio staat bekend om haar fruitteelt en de ligging tussen de Rijn en de Waal. Andelst en Herveld zijn gewild omdat het aan de ene kant het dorpse karakter herbergt, maar aan de andere kant centraal is gelegen t.o.v. belangrijke uitvalswegen waaronder de A15 en A50 (knooppunt Valburg). Steden als Wageningen, Arnhem en Nijmegen zijn daardoor in ca. 20 minuten aan te rijden. Tevens is treinstation Zetten/Andelst binnen handbereik.

Midden in het dorp (Herveld) vinden we aan het dorpsplein o.a. een grote Coöp supermarkt. Ook is er een (nieuw) dorpshuis/plein en worden er gedurende het gehele jaar diverse activiteiten georganiseerd. Wat dat betreft is het een levendig dorp met veel evenementen en verenigingen.

INDELING
Graag verwijzen wij naar de plattegronden die een compleet beeld van de indeling van de woning, aan- en bijgebouwen geven.

BIJZONDERHEDEN
In landelijke stijl gebouwd ‘nieuwbouwhuis’
Verrassend veel inhoud en ruimte met ca. 240m2 woonoppervlak
Stijlvolle aanbouw zorgt voor veel extra (bewonings)mogelijkheden
Gashaard in de woonkamer
Vloerverwarming op de begane grond én de badkamer
Maar liefst 3 (zwevende) toiletten en 2 badkamers
Slaapkamers v.v. rolluiken (elektrisch)
In totaal 6 airco-units aanwezig (verdeeld over de woning)
Hardhouten deurstijlen met chique, stompe paneeldeuren
Opvallend veel kastruimte achter schuifpanelen
Woning is eventueel levensloopbestendig te bewonen
Ideale kantoor of werkplek aan huis
Extra zolder met bijzonder veel opbergmogelijkheden
Meterkast: 14 groepen en 3 aardlekschakelaars (uitgebreid naar 2e groepenkast in ‘achterhuis’)
Glasvezel-aansluiting voor TV en snel internet
CV-ketel (hoofdwoning): Bosch HR-combi met bouwjaar 2010
CV-ketel (achterhuis): Nefit HR-combi met bouwjaar 2013
Hoogwaardig geïsoleerd, zelfs het ‘achterhuis’
Volledig voorzien van hardhouten kozijnen en HR++ beglazing
Boeiboorden veranda en carport (2019) dienen nog afgelakt te worden
Gratis grondwater middels puls met pomp ten behoeve van tuinbesproeiing
Twee volwaardige opritten met plaats voor meerdere auto’s of zelfs een camper of caravan
Poort aan de oprit is elektrisch en op afstand te bedienen
Veel privacy en zonuren in de achtertuin
Rustige ligging
Voorzieningen zoals winkels, scholen en uitvalswegen binnen handbereik.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning