Remko Stevens Makelaardij

ANDELSTTielsestraat 199

Vraagprijs €795.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Landhuis
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1930
Energieklasse
C
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
ANDELST
Postcode
6673 AB
Straat
Tielsestraat 199
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

ANDELST
Tielsestraat 199

Een in 1930 met klassieke stolpkap gebouwde en vervolgens rigoureus gerenoveerd en royaal uitgebouwd, VRIJSTAAD WOONHUIS welke volledig is geïsoleerd met o.a. een 2e spouwmuur (oorspronkelijke woonhuis), een geïsoleerde kap (warm dak) en nieuwe kozijnen met isolatieglas. De woning heeft onder meer een gezellige (vergrote) woonkamer met schouw en houtkachel, een landelijke woonkeuken in de aanbouw, 3 slaapkamers en een badkamer op de verdieping alsmede een verrassend grote zolder met stahoogte.

Achter het oorspronkelijke woonhuis is een royale aanbouw gerealiseerd welke via de woonkeuken toegankelijk is. Deze aanbouw bestaat uit een 2e hal/bijkeuken, een 2e badkamer en een vaste trap naar de verdieping waar 2 extra, volwaardige (slaap)kamers te vinden zijn. Tevens bereik je via de hal de inpandige, geïsoleerde en verwarmde garage die veel groter is dan gemiddeld (ca. 27m2). Hierdoor is de woning eventueel ook levensloopbestendig of voor dubbele bewoning bewoonbaar te maken. In totaal telt de woning ca. 182m2 woonoppervlak en dat is exclusief de inpandige garage.

Deze stijlvolle gezinswoning staat op een royaal perceel van maar liefst 1.520m2 waarbij de vrije ligging en 100% privacy een zeer groot pluspunt van het geheel is. Met de achtertuin op het zuiden geniet je hier veel zonuren. Er zijn verschillende terrassen aangelegd waaronder een beschut terras met dak-platanen en een veranda (4m bij 4m). De veranda grenst aan een grote en zeer degelijke kapschuur (7m bij 3,5m) met zolder in de kap. Dit bijgebouw is voor verschillende doeleinden te gebruiken waaronder een atelier. De tuin heeft een groen en verzorgd karakter met beukenhagen, diverse bomen waaronder kleinfruit en een moestuin. Het gazon ligt er zeer verzorgd bij met mogelijkheden voor speeltoestellen. Er is een puls t.b.v. grondwater aanwezig. Aan de voorzijde (voor de garage) ligt een comfortabele oprit met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.

Quote van de makelaar: “Deze woning heeft de Wow-factor en is beslist een topper in het segment. Zeker wanneer je van karakter en sfeer houdt, kun je er maar zo verliefd op worden. Wonen in het buitengebied tussen de boomgaarden, maar toch alle voorzieningen van het dorp en uitvalswegen binnen handbereik”.

ARCHITECTUUR
Dit is niet zomaar een vooroorlogse woning. Omstreeks 1918 werd de landarbeiderswet van kracht met als doel om landarbeiders aan een huis met een stukje grond tegen een betaalbare prijs te helpen. Deze wetgeving pakte voor vele inwoners van de gemeente positief uit aangezien er in deze omgeving de meeste van dit soort landarbeiderswoningen werden gebouwd. Wethouders Schaars, tevens toenmalig gemeente-architect, had een grote invloed op de ontwerpen van die woningen. Diverse woningen werden veel luxer ontworpen en gebouwd dan de landelijke overheid voor ogen had. Met gewaagde ontwerpen, die vaak gebaseerd werden op de architectuurstroming van de Amsterdamse School, springen deze voormalige landarbeiderswoningen direct in het oog in het Betuwse landschap. Zo ook deze woning die opvalt door haar gebogen en sierlijke stolpkap. Uiteraard is deze kap gedekt met klassieke, keramische tuile-du-nord dakpannen.

VERDUURZAMING & RENOVATIE
Ondanks de leeftijd van bijna 100 jaar oud, verkeert de woning in een bijzonder goede onderhoudsstaat. De woning wordt al geruime tijd met veel liefde en respect voor de authentieke details bewoond. Opvallend is dan ook dat er bij de renovatie, verduurzaming en modernisering is nagedacht over details waardoor het karakter en uitstraling van de woning behouden is gebleven. Voorbeeld hiervan zijn de kozijnen. De kozijnen zijn vervangen door hardhouten varianten, maar dan wel met kruisverdelingen in de ramen zoals het voorheen ook was. Het oorspronkelijke ‘kettingverband’ metselwerk is eveneens behouden gebleven.

Een ander groot aspect zijn de gevelmuren. Deze waren al wel in spouw uitgevoerd, maar de spouw was té smal om na te isoleren. Om die reden is er aan de buitenzijde een extra buitenspouwblad met 2e spouw en isolatie opgemetseld. De dikke gevelmuren van het oorspronkelijke huis zijn hierdoor misschien wel beter geïsoleerd dan de huidige nieuwbouwnormen. De houten begane grond is vervangen door een geïsoleerde betonvloer en ook de kapconstructie is volledig geïsoleerd. In dit geval is de isolatie aan de buitenzijde van de kapconstructie aangebracht wat volgens experts de beste manier van na-isoleren is maar zeker niet de meest voor de hand liggende optie. Kortom, kosten nog moeite zijn bespaard gebleven om deze woning naar een aanzienlijk hoger (duurzaamheids) niveau te brengen. Voor een jaren ’30 woning is dat heel bijzonder te noemen.

UITGEBOUWD
In 1994 is de woning aanzienlijk vergroot doordat er aan de achterzijde een flinke aanbouw is gerealiseerd. Tegelijkertijd is de keuken naar de voormalige ‘deel’ verplaatst waardoor de woonkamer ook ruimer werd. Er ontstond een aantrekkelijke leefkeuken in combinatie met een grote, verdiepte kelder.

Aansluitend aan de leefkeuken werd er naast een stuk aangebouwd. De aanbouw bestaat uit o.a. een bijkeuken, een extra badkamer en een royale, inpandige garage. Overigens mag de bijkeuken ook wel als 2e hal/entree gezien worden aangezien deze aansluit aan de oprit en deze deur waarschijnlijk meer gebruikt zal worden dan de originele voordeur. Bovendien geeft deze hal/bijkeuken tevens toegang tot de inpandige garage en maakt een extra trapopgang de woonlaag erboven toegankelijk. De aanbouw bestaat namelijk uit 2 woonlagen waarbij er op de verdieping een overloop en 2 volwaardige (slaap)kamers te vinden zijn.

GARAGE & LEVENSLOOPBESTENDIGE BEWONING
Dat de aanbouw degelijk is gebouwd zien we onder meer terug in de garage. De garage is volledig geïsoleerd met o.a. een geïsoleerde betonvloer, diverse geïsoleerde ramen en geïsoleerde spouwmuren. Zelfs de verdiepingsvloer is in beton uitgevoerd. Uiteraard ontbreken de elektra-aansluiting en de centrale verwarming niet. Deze garage heeft de potentie om een andere bestemming te krijgen zoals een kantoor of praktijk aan huis. Ook zou je er prima een slaapkamer op de begane grond kunnen realiseren. De 2e badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel en 2e toilet zit er praktisch al naast. De woning is al zo goed als mogelijk voorbereid om levensloopbestendig te bewonen.

WOONKAMER
Doordat de keuken naar de voormalige deel is verhuisd, is de woonkamer op speelse wijze vergroot. Er is een extra zithoek ontstaan wat ook meer indelingsmogelijkheden biedt. Er heerst een prettige woonsfeer, mede doordat er aan elke zijde van de woonkamer wel een raam te vinden is. Bovendien zorgen deze ramen voor een prachtig vrij uitzicht het Betuwse landschap in. Het opvallend hoge plafond (2,65m) met stuclijsten zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Verder is de woonkamer aangekleed met een houten vloer (op de geïsoleerde betonvloer) en een zandstenen schouw met houtkachel. De vensterbanken zijn in natuursteen (travertin) uitgevoerd. Paneeldeuren maken het geheel af waarbij de deuren naar de keuken zijn v.v. glas-in-lood.

WOONKEUKEN
Wie droomt er nu niet van een woonkeuken waar je met gemak een robuuste eettafel kwijt kunt? Deze woning heeft zo’n keuken waar je heerlijk met de familie uitgebreid kunt tafelen zonder dat je elkaar in de weg hoeft te zitten. De keuken is landelijk uitgevoerd en in hoekopstelling geplaatst. De inbouwapparatuur bestaat uit een 4-pits gaskookplaat, een afzuigschouw, een koelkast en een oven Een vaatwasser is niet ingebouwd, maar dit is wel eenvoudig te realiseren. De plavuizen vloer is v.v. vloerverwarming. Ook de keuken heeft een prettige lichtinval waarbij een schuifpui direct toegang geeft tot het buitenterras.
Erg praktisch is de verdiepte kelder/proviandkast. Met 3 treden loop je naar beneden alwaar je veel voorraad en levensmiddelen kwijt kunt. Een raam zorgt voor de nodige daglichttoetreding.
In de bijkeuken zijn een extra inbouwkast en de witgoedaansluitingen te vinden.

1e VERDIEPING (hoofdwoning)
De oorspronkelijke hal aan de voorzijde van de woning heeft enkele noemenswaardigheden. De voordeur is nog v.v. glas-in-lood (met voorzetraam), er is een garderobekast aanwezig, het gastentoilet is zwevend uitgevoerd, de binnendeuren betreffen authentieke paneeldeuren en de tegelvloer in de hal is eveneens uitgevoerd met vloerverwarming.

Middels de trapopgang komen we op de 1e verdieping terecht. Een dakkapel zorgt voor daglicht op de overloop en ook hier geven paneeldeuren toegang tot de verschillende ruimtes. Zo zijn er 3 volwaardige slaapkamers en de ‘hoofdbadkamer’ op deze woonlaag te vinden. Door de ‘bolle’ kapconstructie is er nauwelijks ruimteverlies. Bovendien heeft elke slaapkamer een dakkapel en een raam in voor- of achtergevel. De dakkapellen zijn tevens voorzien van draai/kiepramen. Eén van de slaapkamers heeft tevens een deur naar het platte dak tussen de hoofdwoning en de aanbouw. Mooi detail: doordat de kapconstructie aan de buitenzijde is geïsoleerd, zijn de authentieke houten kraaldelen in het zicht gebleven.

BADKAMER
Vooroorlogse woningen hadden doorgaans geen badkamer, zo ook deze woning niet. Uiteindelijk is er een (slaap)kamer opgeofferd voor een badkamer. Hierdoor heeft de badkamer een prima formaat. De ruimte is ingedeeld met een ligbad/douche, een wastafel en een 3e zwevend toilet. Een kolomkast zorgt voor de nodige opbergmogelijkheden. In het plafond zijn inbouwspots geplaatst. De handdoekradiator is met name erg praktisch, net als het draai/kiepraam waardoor je optimaal kunt ventileren.

ZOLDERETAGE
Via een vlizotrap op de overloop is de zolderverdieping te bereiken. Deze zolder dient als opslagruimte voor veel (seizoen)spullen. Doordat de zolder geheel is bevloerd en een nokhoogte heeft van 2 meter, is deze verdieping goed begaanbaar. En met meer dan 10m2 aan overige inpandige ruimte (gemeten vanaf 1,5m hoogte) is het van absolute meerwaarde voor de woning. In zowel de voor- als achtergevel is een kopgevelraam aanwezig. En ook hier geldt da de kapconstructie aan de buitenzijde geïsoleerd is. Kortom, een praktische etage die al snel gewaardeerd zal worden om de nodige spullen op te kunnen bergen.

TUIN RONDOM
Zoals eerder in deze tekst al geschreven, staat de woning op een aantrekkelijk perceel van meer dan 1.500m2 groot. De woning staat gunstig op het perceel, niet te dicht op de straat, maar ook met meer dan voldoende ruimte achter de woning. Het perceel heeft een mooi rechthoekig formaat en betreft niet zo’n ‘pijpenla’ die we ook wel eens voorbij zien komen. De ruimte om de woning voelt daardoor royaal aan wat ook een vrijheidsgevoel geeft. Hier is het genieten van het buitenleven 2.0!

De tuin rondom is rijkelijk verzorgd en overzichtelijk aangelegd. Het perceel wordt omsloten door beukenhagen met aan de achterzijde een gemetselde muur die perfect in het idyllische plaatje past. Het grasgazon loopt van voren door naar achteren met af en toe een onderbreking door een pergola en groene borders met verschillende planten en kleurrijke bloemen. Diverse bomen zorgen voor de nodige schaduw wat op warme zomerdagen zeker geen overbodige luxe hoeft te zijn. De achtertuin ligt immers op het zuiden waardoor je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zon in de tuin hebt. En ben je een echte tuinliefhebber die van kippetjes en een moestuin houdt, dan zal je deze tuin nog beter kunnen waarderen.

VERANDA & ATELIER
Wanneer je in de achtertuin staat, valt je ook meteen het bijgebouw op. Het is namelijk niet zomaar een bijgebouw, namelijk een combinatie van een veranda en een atelier, maar dan in de stijl van een kapschuur. De veranda (ca. 16m2) zorgt voor een heerlijk beschut buitenterras waar je het gehele jaar de tuinset buiten kunt laten staan.

Het atelier (ca. 25m2) is degelijk opgebouwd met o.a. een betonvloer, dubbele deuren aan de voorzijde en onder de veranda en met een zolderverdieping. Het dak is, net als de woning, bekleed met keramische dakpannen waardoor de woning zeker niet uit de toon valt met de woning. We noemen het bijgebouw weliswaar een atelier, maar het is natuurlijk voor meerdere doeleinden geschikt. De stalling voor een zitmaaier, een jeugdhonk of klusruimte zijn zomaar andere ideeën.
Wat we zeker niet mogen vergeten is dat er achter de kapschuur nog een overkapte houtopslag ten behoeve van de houtkachel te vinden is.

TOPLOCATIE
We mogen gerust stellen dat het hier een toplocatie betreft. Oftewel buitengebied 2.0 om het maar populair te benoemen. De woning ligt in het buitengebied van Andelst en Herveld maar toch op een acceptabele afstand van alle wenselijke voorzieningen zoals een supermarkt, basisscholen, horeca en het dorpsplein. De woning wordt omgeven door verschillende boomgaarden. Directe buren zijn er niet, maar op gepaste afstand zijn toch enkele, andere aantrekkelijke, vrijstaande woningen te vinden.

ANDELST / HERVELD
Andelst is eigenlijk één dorp met Herveld. Andelst en Herveld zijn centraal gelegen dorpen midden in de Gemeente Overbetuwe. Deze regio staat bekend om haar fruitteelt en de ligging tussen de Rijn en de Waal. Andelst en Herveld zijn gewild omdat het aan de ene kant het dorpse karakter herbergt, maar aan de andere kant centraal is gelegen t.o.v. belangrijke uitvalswegen waaronder de A15 en A50 (knooppunt Valburg). Steden als Wageningen, Arnhem en Nijmegen zijn daardoor in ca. 20 minuten aan te rijden. Tevens is treinstation Zetten/Andelst binnen handbereik.

Midden in het dorp (Herveld) vinden we aan het dorpsplein o.a. een grote Coöp supermarkt. Ook is er een (nieuw) dorpshuis/plein en worden er gedurende het gehele jaar diverse activiteiten georganiseerd. Wat dat betreft is het een levendig dorp met veel evenementen en verenigingen.

INDELING
Graag verwijzen wij naar de plattegronden die een compleet beeld van de indeling van de woning, aan- en bijgebouwen geven.

BIJZONDERHEDEN
Onder architectuur gebouwd en verbouwd, karakteristiek woonhuis
Verrassend veel inhoud en ruimte met ca. 182m2 woonoppervlak
Royale aanbouw zorgt voor veel extra (bewonings)mogelijkheden
Houtkachel in de woonkamer
Maar liefst 3 (zwevende) toiletten en 2 badkamers
In totaal 5 slaapkamers op de verdiepingen
Inpandige garage (ca. 27m2) die volledig is geïsoleerd
Paneeldeuren met authentiek deurbeslag
Volledig voorzien van hardhouten kozijnen en isolerende beglazing (m.u.v. voordeur)
Buitenschilderwerk in 2018 uitgevoerd
Uitzonderlijke isolatievoorzieningen (zie ook foto spouwdetail)
CV-ketel: Vaillant HR-combi, Type Solide Plus, geplaatst 2012
Alarminstallatie en camerasysteem wordt ter overname aangeboden
Stijlvolle kapschuur met veranda, atelier en opbergzolder
Gratis grondwater middels puls met pomp ten behoeve van tuinbesproeiing
Gasvoorziening middels propaangastank
Woning is aangesloten op Gemeenteriool (persriolering)
Comfortabele oprit met plaats voor meerdere auto’s
Heerlijke plek in het buitengebied met volop privacy.

ZIEN WIJ U OOK BINNENKORT BIJ DEZE WONING?

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning