Remko Stevens Makelaardij

HERVELDSchoolstraat 40

Vraagprijs €550.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1970
Energieklasse
E
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HERVELD
Postcode
6674 AK
Straat
Schoolstraat 40
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HERVELD
Schoolstraat 40

Op een absolute zichtlocatie, aan de rand van het dorp gelegen, levensloopbestendig VRIJSTAAND WOONHUIS met aangebouwde garage, alsmede een BIJGEBOUW (dubbele garage/loods) van 52m2 en 19m2 groot welke ideaal te gebruiken is door de klusser/ZZP-er en/of stalling van een aanhanger of caravan.

De woning is gelegen op een royaal perceel van maar liefst 4.190m2 (!) groot met een dubbele oprit, namelijk aan de voorzijde naar de woning met garage alsmede aan de achterzijde naar de dubbele garage/loods. Wat voor velen een groot pluspunt is, is dat er een weiland aanwezig is voor boerderijdieren zoals schapen, kippen en/of een paard of pony aan huis. Het bijgebouw is daar perfect voor te gebruiken.

Quote van de makelaar: “Dit is een bijzondere woning in het segment. De woning is ‘maar’ 89m2 groot, maar biedt veel potentie om te vergroten door bijvoorbeeld de aangebouwde garage bij de woning te betrekken en/of uit te bouwen. De locatie met vrijheid rondom de woning zal velen aanspreken alsmede het bijgebouw die voor een grote doelgroep volop mogelijkheden te bieden heeft”.

VOLOP POTENTIE
Dit betreft nog een typische jaren ’70 semi-bungalow met slaapkamers en badkamer op de begane grond. Een veredelde vaste trap biedt toegang tot de 1e verdieping met een niet al te hoge nok van 2 meter hoog. Doordat het huis alle voorzieningen op de begane grond heeft, is het huis ideaal om levensloopbestendig te bewonen.
Echter, de meeste kandidaten zullen al snel geneigd zijn om de woning te vergroten om meer leefruimte te creëren. En hier zijn volop mogelijkheden toe. De garage is eventueel bij de woning te betrekken, mede gezien het feit dat er schuin achter de woning nog een royaal bijgebouw (dubbele garage) staat. Verder is de woning eenvoudig afgewerkt, het dakbeschot is van eterniet en er dient nog geïnvesteerd te worden in duurzaamheid en isolatie. Overigens zijn er al wel enkele kozijnen vervangen door kunststof met isolatieglas.

Kortom, sta je ervoor open om je eigen droomwoning te creëren, dan nodigen wij je van harte uit voor een rondleiding. We zeggen altijd: je kunt maar één keer voor een mooie plek kiezen, de opstallen kun je altijd nog naar eigen wens verbouwen. Tip: ga met je plannen altijd met de Gemeente Overbetuwe in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

WOONKAMER
De woonkamer betreft een doorzon-woonkamer met grote ramen en veel lichtinval. Vanaf de bank kijk je lekker van je af door de vrije ligging rondom de woning. In de achtergevel is een schuifpui met convectorput aangebracht waardoor je direct het buitenterras op loopt. De kozijnen zijn hier van kunststof en zijn v.v. isolatieglas.

KEUKEN & BIJKEUKEN
Naast de woonkamer is de keuken gelegen. Deze is niet groot, maar is eventueel bij de woonkamer te betrekken. Hiervoor moet je wel een draagmuur doorbreken. De keuken betreft een verouderd eikenhouten blok met een oven, een 4-pits gaskookplaat en een afzuiger ingebouwd. Het raam is af te sluiten middels een rolluik. Tevens is er een extra proviand/inbouwkast aanwezig.

Vanuit de keuken loop je door naar de 2e hal of bijkeuken genoemd. Van hieruit is eveneens het buitenterras bereikbaar. Ook vinden we hier de CV-ketel opstelling en is de 1e verdieping toegankelijk.

LEVENSLOOPBESTENDIG
Bij deze woning zijn alle voorzieningen op de begane grond gelegen, zo ook 2 slaapkamers en de badkamer. De slaapkamers zijn respectievelijk 11m2 en 9m2 groot waar bij de laatste 2 inbouwkasten zijn inbegrepen. Doordat de plafonds opvallend hoog zijn (2,7m hoog) voelen de kamers ruim aan. De slaapkamer aan de achterzijde heeft een draai/kiepraam en een elektrisch bedienbaar rolluik. De slaapkamer aan de voorzijde heeft zonwering die eveneens elektrisch te bedienen is.

De badkamer is gedateerd te noemen. De ruimte is ingedeeld met een douche en een wastafel. Boven de wastafel is een planchet en een spiegel aanwezig. Het toilet is separaat in de hal te vinden.

1e VERDIEPING
Via een vaste steektrap is de 1e verdieping te bereiken. Deze woonlaag heeft een nokhoogte van 2 meter, waardoor het voor lange mensen ietwat beperkt is. De verdieping is ingedeeld in een middenstuk met dakvenster, een 3e slaapkamer en een opbergzolder. In de slaapkamer is eveneens een extra dakvenster geplaatst, maar 2 kopgevelraampjes zorgen ook voor het nodige daglicht.

AANGEBOUWDE GARAGE
Aan de woning vast is een stenen garage gebouwd. Het betreft een volwaardige garage van 3,3m breed en 6,3m diep. De garage is daarmee net iets groter dan gemiddeld wat prettig is voor het stallen van een auto of motor. Maar ook wanneer je deze garage bij je woning als leefruimte wil betrekken, dan biedt het veel perspectief. Noemenswaardig is de elektrisch, op afstand bedienbare roldeur die voor veel gemak zorgt. Verder is er elektra- en wateraansluiting aanwezig. Ook kun je hier de wasmachine en wasdroger aansluiten.

DUBBELE GARAGE / LOODS
Begin jaren ’90 is er een flink bijgebouw achter de woning gerealiseerd. Het is niet zomaar een bijgebouw aangezien het maar liefst ca. 71m2 groot is. De ruimte is opgedeeld in een garage / loods van 52m2 groot en een extra garage / stalling van 19m2 groot. Deze laatste heeft extra hoge deuren waardoor je er prima een aanhanger of een caravan in kan stallen. De grootste garage / loods is perfect voor iemand die van klussen houdt of een hobby heeft. De beglazing betreft isolatieglas en er is zelfs een alarmsysteem aanwezig. Uiteraard ontbreekt in beide garages de elektra-aansluiting niet.

ROYAAL PERCEEL
Deze woning met garage en bijgebouw staan op een royaal perceel van maar liefst 4.190m2 groot. Dit formaat perceel biedt niet alleen vrijheid rondom de woning, maar ook perspectief om bijvoorbeeld een paard of pony aan huis te houden. Naast 2 afzonderlijke opritten, een privacyvol terras en diverse fruitbomen, is er een weiland afgezet waar schapen worden gehouden. Het bijgebouw zoals hiervoor beschreven leent zich ideaal voor het creëren van één of meerdere paardenstallen. Bovendien is er op het perceel volop parkeermogelijkheid, zelfs voor een paardentrailer.

ZICHTLOCATIE
De locatie en de perceelgrootte bepaald vaak hoe courant een woning is. Mooie plekjes komen niet vaak te koop en dat is ook hier het geval. De ligging van dit huis betreft een unieke zichtlocatie welke aan de rand van het dorp is gelegen. Vanuit de dorpskern rij je de Stenenkamerstraat uit en dan zie je deze semi-bungalow al meteen liggen. Met name de vrijheid rondom de woning valt direct op. Overigens zijn de naastgelegen buurwoningen stijlvol gerenoveerd wat de aantrekkelijke locatie verder versterkt.

Noemenswaardig is dat je aan de ene zijde uitkijkt op de monumentale molen uit 1722 (www.molendevink.nl) en aan de andere zijde museumboerderij Den Tip (1734) terug vindt (www.museumboerderijdentip.nl). Terwijl alle wenselijke voorzieningen zoals basisscholen en winkels binnen handbereik zijn gelegen, geniet je hier ook van het uitgestrekte Betuwse landschap.

HERVELD
Herveld is een centraal gelegen dorp midden in de Gemeente Overbetuwe. Met circa 3.100 inwoners vormt het één dorp met het dorp Andelst (ca. 1.620 inwoners). Midden in het dorp (Herveld) vinden we aan het dorpsplein o.a. een grote Coöp supermarkt. Ook is er een dorpshuis en worden er gedurende het jaar veel activiteiten georganiseerd. Wat dat betreft is het een levendig dorp met veel evenementen en verenigingen.

De Betuwe staat bekend om haar fruitteelt en de ligging tussen de Rijn en de Waal. Herveld (en Andelst) zijn gewild omdat het aan de ene kant het dorpse karakter herbergt, maar aan de andere kant centraal is gelegen t.o.v. belangrijke uitvalswegen waaronder de A15 en A50 (knooppunt Valburg).
Veel voorzieningen zoals winkels, een middelbare school, een zwembad en een treinstation vindt je in het naburige dorp Zetten.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met toilet en meterkast
Doorzon-woonkamer met schuifpui
Eenvoudige keuken met inbouwkast
Slaapkamer 1 met rolluik
Slaapkamer 2 met 2 inbouwkasten en zonwering
Badkamer met douche en wastafel
2e Hal (via keuken) met trapopgang, CV-ketelopstelling en tuindeur
Stenen garage aan de woning vast, via terras (buitenom) toegankelijk, v.v. o.a. witgoedaansluitingen.

1e Verdieping:
Overloop met dakvenster
Slaapkamer 3 met dakvenster en kopgevelraam
Zolderruimte met kopgevelraam.

BIJZONDERHEDEN
Op aantrekkelijke locatie gelegen
Semi-bungalow, dus levensloopbestendig te bewonen
Schuifpui in de woonkamer
Meterkast: 5 groepen (stoppen), 1x krachtgroep en aardlekschakelaar
CV-ketel: Vaillant Solide VHR combiketel met bouwjaar 2005
Nagenoeg geheel isolatieglas aanwezig
Spouwmuur is nageïsoleerd
Eternietplaten dakbeschot in de woning
Uitbreidingsmogelijkheden door o.a. garage bij de woning te betrekken
Royaal bijgebouw die voor vele doeleinden geschikt is
Heerlijk vrij gelegen perceel met mogelijkheden om kleinvee aan huis te houden
Dubbele oprit, zowel aan de voor- als achterzijde
Vrij wonen aan de rand van het dorp met alle voorzieningen van het dorp binnen handbereik
Binnen 5 autominuten ben je op de A15 (7 minuten op de A50).

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden. Voor eventuele verbouwplannen of een beoogde afwijkende bestemming adviseren wij altijd contact op te nemen met de Gemeente Overbetuwe.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning