Remko Stevens Makelaardij

HETERENJulianaweg 14

Vraagprijs €750.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Woonboerderij
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1930
Energieklasse
B
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HETEREN
Postcode
6666 CV
Straat
Julianaweg 14
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving
HETEREN
Julianaweg 14
 
Schitterend gerenoveerd (energielabel B), goed onderhouden en stijlvol uitgebouwd, VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ (1930) met mooie, authentieke details en onder meer een heerlijke leefruimte met aangebouwde serre, een landelijke inbouwkeuken, een praktische bijkeuken, een sfeervolle hal met kelder en op de verdieping een masterbedroom met walk-thru-closet, een 2e volwaardige slaapkamer en een zeer complete badkamer met dakkapel. Aan de achterzijde van de woning is geheel in de stijl van de woning een veranda (7m x 3m) aangebouwd.
 
Op het riante perceel van maar liefst 3.665m2  staan diverse bijgebouwen waaronder een garage/hobbyruimte (8m x 6m) met verrassend grote zolder (8m x 5m) en onder dezelfde, geheel vernieuwde kap een voormalige varkensschuur (8m x 5m). Op de zonnige kant van het schuine dakvlak zijn in 2020 in totaal 32 zonnepanelen geplaatst. De aanwezige laadpaal op de oprit blijft achter. Achter voornoemd bijgebouw vinden we een 2e garage met overkapping en een stalling/opslagruimte terug. Aansluitend is tevens een houtopslag gecreëerd.
 
De achtertuin van meer dan 100 meter (!) diep en ca. 29 meter breed biedt veel potentie voor het houden van diverse boerderijdieren zoals pony’s, hangbuikzwijnen, geiten en/of kippen. De keuze hiertoe wordt je makkelijk gemaakt doordat meerdere dierenverblijven, waaronder een kippenhok blijven staan. Het gras ligt er zeer verzorgd bij. Ook staan er meerdere fruitbomen, een wijngaard, een vijgenboom en een volwassen walnotenboom. Een dubbele hobbykas (18m2) biedt je de mogelijkheid om je eigen groente te kweken. Het meest idyllische en in het oog springende bouwwerk is misschien wel het prieel met grote BBQ van beton waar je zomers heerlijk beschut van de vrijheid van de tuin kunt genieten.
 
Door het brede perceel is aan beide kanten van de woning ook nog relatief veel tuin te vinden. Aan de rechterzijde zijn een comfortabele oprit en royale parkeerplaatsen aangelegd (grind). De oprit is af te sluiten met een dubbele, elektrisch bedienbare poort.  
 
Quote van de makelaar: “Dit is een parel in het exclusieve segment. De woning is niet zo groot, maar de beleving en woonsfeer zijn erg bijzonder te noemen. De vrijheid en privacy die het riante perceel en bijgebouwen te bieden heeft, kom je binnen de bebouwde kom niet snel tegen. Wonen als ‘God in Frankrijk’ hoeft helemaal niet zo ver weg te zijn”.  
 
AUTHENTIEK JAREN ‘30
Ben je op zoek naar sfeer en karakter, dan ben je hier aan het juiste adres. Deze woonboerderij met witte gevels, kleurrijke (nieuwe hardhouten) luiken en typisch jaren ‘30 mansardekap met klassieke Oudhollandse Muldenpan (2003) springt meteen in het oog wanneer je door de straat rijdt. Dit komt mede door de goede onderhoudsstaat waardoor de woning er fris en zeer verzorgd bij staat. De woning is bijna volledig geïsoleerd en heeft energielabel B. De raamkozijnen zijn rondom voorzien van sfeervolle roedeverdeling, zelfs in de aangebouwde Engelse serre (zijgevel) en de aangebouwde veranda aan de achterzijde. Om het af te maken zijn er in 2021 nieuwe markiezen (zonwering) aan de achtergevel (zonzijde) geplaatst.
 
Eénmaal binnen in de hal wordt je meteen duidelijk dat de huidige bewoners het huis met respect voor de leeftijd bewonen en hebben gerenoveerd. Met smaakvolle keuzes in de afwerking en aankleding is er een sfeervol geheel gevormd dat je in een nieuwbouwwoning nooit zult terug vinden. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de Portugese tegeltjes op de vloer in de hal, de originele, gerenoveerde trapopgang, de gerookt eikenhouten vloer, de schouw met houtkachel (ter overname) en de nostalgische, handgemaakte keuken met terrazzo aanrechtblad waarbij de authentieke servieskast mooi behouden is gebleven.  
 
LIVING MET SERRE
Doordat de keuken in de voormalige stal is geplaatst en er een flinke serre is aangebouwd, is de woonkamer aanzienlijk groter geworden. Hierdoor zijn er meerdere, gezellige zithoeken te creëren. Zo kun je er met gemak een 6- of 8-persoons eettafel kwijt zonder dat het ten koste gaat van het ruimtelijke gevoel. Dit ruimtelijke gevoel wordt versterkt door de prettige lichtinval, het hoge plafond en het strakke stucwerk. De eikenhouten vloer zorgt dan weer voor een warme woonsfeer. Ben je een liefhebber van een houtkachel dan zou je kunnen overwegen om de houtkachel over te nemen. 
 
In de zijgevel is een doorbraak gemaakt (2012) waardoor er een serre (16m2) aangebouwd kon worden. Deze serre is in Engelse stijl ontworpen met aan 3 zijden glas waardoor je het gevoel krijgt ín de tuin te zitten. Net als de gehele woning is ook hier de roedeverdeling consequent doorgevoerd wat het tot een stijlvol geheel maakt. Zelfs de blokgoten onder het overstek aan de buitenzijde komen overéén met die van de oorspronkelijke woning. Dit is een heerlijke zithoek waar je met volledige privacy TV kunt kijken. Dubbele terrasdeuren zorgen ervoor dat je direct de tuin in loopt.
 
LANDELIJKE KEUKEN
Het zal je niet verbazen dat ook de keuken geheel in de stijl van de woning is gekozen. Het betreft namelijk een handgemaakte keuken met witgelakte, eikenhouten fronten en een terrazzo aanrechtblad. Opvallend is dat ook de gootsteen in hetzelfde materiaal is uitgevoerd (terrazzo) waarbij de zwart/witte tegeltjes en de kraan het geheel in landelijke stijl afmaken. Nog een eye-catcher is de (afzuig)schouw met kranslijst die boven de brede 5-pits inductie kookplaat (Bosch 2020) is geplaatst. De overige inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser (Miele), een combi-oven/magnetron (Siemens 2020), een koelkast en een separate vriezer (beiden Liebherr). Het is mooi om te zien dat de authentieke servieskast van vroeger ook een plekje in het geheel heeft gekregen. En ook de keukenvloer bestaat nog uit authentieke estriken (gebakken tegels).
 
BIJKEUKEN
Grenzend aan de keuken is een bijkeuken gelegen. Hier is een hoge kastenwand geplaatst welke dezelfde uitstraling heeft als de keuken (paneelfronten en kranslijst). Er is zelfs nog een extra magnetron ingebouwd. Verder vinden we er nog het toilet en de CV-kast. Net als in de hal heeft ook het toilet een Portugese tegelvloer. Bovendien is het toilet modern (zwevend) geplaatst. Vanuit de bijkeuken loop je door naar de aangebouwde veranda.
 
1e VERDIEPING
Via de originele trapopgang in de hal komen we op de 1e verdieping terecht. Hier wordt meteen duidelijk dat de prettige woonsfeer van de begane grond op de verdieping is doorgetrokken. Een eikenhouten vloer, originele paneeldeuren en schitterende houten spanten van de kapconstructie, die mooi afsteken tegen het witte stucwerk, zetten de toon. Er is een fijne lichtinval door het aanwezige raam in de voorgevel. Ook is er een handige inbouwkast aanwezig alsmede een luik naar de zoldervliering.
 
De slaapkamer aan de voorzijde is volwaardig te noemen (10m2) waarbij de rabatdelen in het plafond zo zijn charme hebben. Wanneer we doorlopen op de overloop passeren we aan weerszijden vaste kastenwanden, een ‘walk-thru-closet’ voor een uitgebreide garderobe. Deze kastenwanden zijn eveneens op maat gemaakt waarbij verlichting de details accentueren.
 
MASTERBEDROOM
Uiteindelijk komen we in de masterbedroom terecht (17m2). Deze is aan de achterzijde van de woning gelegen waardoor je hier ook het schitterende, panoramische uitzicht van de achtertuin geniet. Wat meteen opvalt is dat het plafond eruit is gehaald waardoor je in de hoge mansardekap kijkt (nokhoogte 3,5m). Dit zorgt voor een zeer ruimtelijke en bijzondere beleving. De ramen zijn v.v. rolhorren en op een warme zomerdag laat je de markiezen zakken om de zon te weren. 
 
BADKAMER
In de jaren ’30 kenden we nog nauwelijks badkamers. Vaak werd er dan een slaapkamer opgeofferd om (op de slaapverdieping) een badkamer te creëren. En doordat het voorheen een slaapkamer was, is de badkamer ook lekker ruim opgezet en compleet ingedeeld. Ook de brede dakkapel draagt daar aan bij. Zo vinden we er een douchecabine, een 2e zwevend wandcloset, een ligbad en een breed wasmeubel waarbij 2 waskommen in het marmeren blad zijn geplaatst. Het geheel wordt afgemaakt met een grote spiegel, een handdoekradiator en een spotplafond.
 
STIJLVOLLE VERANDA
Dat er bij de renovatie en aankleding van de woning nergens op bezuinigd is, komt misschien wel het beste tot uiting in de veranda. Deze is namelijk ‘naadloos’ en geheel in de stijl van de woning ontworpen en aangebouwd alsof het er vanaf de jaren ’30 al heeft gestaan. De stijlelementen van de woning zelf komen hier dan ook weer terug zoals het houten kraaldelen plafond (met 3 dakraampjes), grotendeels v.v. glas met de sfeervolle roedeverdeling, klinkerbestrating en een pannengedekt dak (OH Muldenpan). Het royale formaat (7m bij 3m) zorgt ervoor dat je hier met gemak een grote loungeset kwijt kunt die je het gehele jaar kunt laten staan. En uiteraard zijn er extra elektrapunten en een watertappunt aanwezig.
 
MULTIFUNCTIONEEL BIJGEBOUW
Voor sommige kopers kan een bijgebouw wel net zo belangrijk zijn als de woning zelf. Schuin achter de woning, aan het einde van de oprit, staat zo’n bijgebouw dat voor meerdere doeleinden geschikt is. Niet alleen vanwege het royale formaat (ca. 48m2) met bijna een even zo grote zolder (ca. 40m2), maar ook vanwege de aanwezige voorzieningen en het authentieke karakter. In beginsel noemen we het een garage omdat het onder meer dubbele toegangsdeuren (toogdeuren) heeft en je daardoor eenvoudig een auto (bijvoorbeeld een oldtimer) of motoren naar binnen rijdt. De ruimte wordt opgedeeld door een stenen muur en is thans in gebruik als wasruimte, stallingsruimte voor fietsen en als hobbyruimte (werkbank blijft achter). De aanwezige stalraampjes zorgen ook hier voor een sfeervol karakter. In combinatie met elektra en water-aansluiting (o.a. een close-in-boiler) zou je wellicht ook kunnen denken aan het creëren van een gastenverblijf, een B&B of een mantelzorgwoning (uiteraard in overleg met de Gemeente).
 
Via een vaste trap is de voormalige hooizolder te bereiken. Hier word je verrast door de ruimte waardoor je ook hier aan verschillende opties zou kunnen denken, bijvoorbeeld een speelruimte voor kinderen of een atelier voor de kunstenaar in spé. In de hoge nok is verlichting aangebracht.
 
DIERENVERBLIJF
Aan dit multifunctionele bijgebouw zit een voormalige varkensstal (ca. 40m2) vast. Het is onder dezelfde kap gelegen en vormt als het ware één geheel. De oorspronkelijke varkenshokken zijn zelfs nog aanwezig, waardoor je deze eventueel weer zou kunnen gebruiken wanneer je hobbymatig boerderijdieren aan huis zou willen houden. Hier is bijvoorbeeld een aanvullende groepenkast met krachtstroom geïnstalleerd. Noemenswaardig is dat in 2020 bijna het gehele dak van dit bijgebouw is vervangen. Vervolgens zijn er aan de zonzijde maar liefst 32 zonnepanelen aangebracht (eigendom).
 
ACHTERTUIN MEER DAN 100M DIEP
Ben je een tuinliefhebber en hou je van het buitenleven, dan zal deze tuin je zeker aanspreken. Het perceel heeft een mooie breedte waarbij de woning gunstig op de kavel staat. Naast een bijzonder diepe achtertuin van meer dan 100 meter (!) is er ook aan beide zijkanten van de woning relatief veel tuin gelegen. Dit zorgt voor vrijheid en privacy zowel in als rondom de woning.
 
Vlinderstruiken, hortensia’s en een grote diversiteit aan bomen en planten kleuren deze cottage-tuin tot een parkachtig geheel. Vlak achter de veranda springt meteen een sierlijk prieel in het oog. Dit zeshoekige, overdekte terras, omzoomd door een strakke grasmat en vergezeld door een vaste barbecue, maakt de tuin compleet. Om de siertuin in een warme zomer in kleur te houden, kun je gebruik maken van het aangelegde druppelsysteem en sectorsproeiers. Hetzelfde geldt voor de ‘wijngaard’ achterop het perceel. Vanwege de grootte van het perceel, is er een puls geslagen voor gratis grondwater. Verspreid over het perceel zijn meerdere elektra- en waterpunten aanwezig (ook achterop de kavel).  
 
OPRIT MET ELEKTRISCHE POORT
Altijd al gedroomd van die oprit waarbij je met afstandsbediening de poort opent? Tussen de opgemetselde poeren is zo’n dubbele poort (sierhekwerk) aangebracht. De oprit is bovendien met een mooie breedte aangelegd en leidt tot de plek waar je comfortabel 2 auto’s naast elkaar kunt parkeren. De aanwezige laadpaal zorgt ervoor dat de elektrische rijder direct kan opladen. Noemenswaardig is het witte grind waarmee de oprit is aangelegd. Dit is bewust gekozen omdat het zo goed bij de stijl van de woning past. Bovendien ligt het er zeer verzorgd bij zonder onkruid.
 
OVERIGE BIJGEBOUWEN
We komen papier te kort om alle aanwezige bijgebouwen uitgebreid te beschrijven. Maar toch willen we hier nog even op door gaan, omdat het voor de koper waarschijnlijk van meerwaarde is.
 
Achter het eerder beschreven bijgebouw, staat nóg een garage waar je met gemak een grote auto of een aanhanger in rijdt (ca. 7,5m lang). Deze garage loopt in een L-vorm door in een stalling/schuur (eveneens met dubbele deuren) voor bijvoorbeeld een zitmaaier en ander tuingereedschap. Vóór de garage is een luifel geplaatst waar je overdekt kunt zitten en van de tuin kunt genieten. Aan de achterzijde is tevens nog een volwaardige opslag voor kachelhout aanwezig.
 
Altijd al je eigen groente willen verbouwen? De grootte van de tuin biedt volop mogelijkheden, maar er is ook een aantrekkelijke hobbykas aanwezig (3m bij 6m). Deze professionele glazen tuinkas staat er goed bij en heeft 2 toegang/schuifdeuren. Uiteraard is ook hier elektra aanwezig.
 
Door het riante formaat van het perceel, leent de achtertuin zich perfect voor het houden van enkele boerderijdieren. Dit is in het verleden ook zo geweest (o.a. shetlandpony’s, hangbuikzwijnen, geiten en kippen). De dierenverblijven, verspreid over het 2e gedeelte van de achtertuin, zijn altijd in stand gebleven en verkeren nog in een prima staat van onderhoud. Je moet daarbij denken aan twee schuren van ca. 12m2 en een kippenhok van ca. 7,5m2 groot.
 
LOCATIE
Hoe courant een woning is, wordt vaak bepaald door de locatie en ligging van de woning en het perceel. Dit unieke, vrijstaande woonhuis ligt op zo’n toplocatie, namelijk binnen de dorpsgrenzen, maar met maximale vrijheid rondom de woning. Doordat het perceel zo breed en diep is opgezet, staan andere woningen op gepaste afstand. Dit zien we overigens overal in de Julianaweg die als één van de leukste straten van het dorp geldt. De straat kent immers alleen maar vrijstaande huizen. De straat is autoluw en ruim opgezet. Hier woon je voor je rust terwijl alle voorzieningen, natuur en uitvalswegen binnen handbereik zijn gelegen. Kortom, ben je op zoek naar een leuke, aantrekkelijk plek om te wonen, dan nodigen wij je van harte uit om deze mooie plek te ervaren.
 
HETEREN
Heteren is een dorp met iets meer dan 5.000 inwoners. Het dorp heeft eigen voorzieningen zoals een Jumbo supermarkt, een Hubo, diverse andere winkeltjes en 3 basisscholen. Ook zijn er meerdere sportverenigingen actief. Het dorp heeft een relatief nieuw sport-/zalencentrum waar diverse activiteiten worden georganiseerd.
 
Dit jaar wordt dan eindelijk het langgekoesterde, nieuwe dorpshart opgeleverd. In de dorpskern wordt een nieuw plein aangelegd, omgeven door meer winkels, horeca en sociale voorzieningen zoals een bibliotheek. Bovendien ligt Heteren aan de Rijndijk waar in de afgelopen jaren een aantrekkelijk recreatiegebied is aangelegd. Hier kun je de vrijheid van de uiterwaarden opzoeken waar natuurlijke wandelpaden zijn aangelegd.
 
CENTRAAL GELEGEN
Heteren is een dorp gelegen in het hart van de Gemeente Overbetuwe. Het heeft een centrale ligging met als directe uitvalswegen de A50 richting Arnhem/Ede of Nijmegen/Den Bosch of de A15 richting Tiel/Bemmel. Overigens leiden er meerdere wegen naar Arnhem, namelijk via de dijk of via de nieuwe provinciale weg, de N837. Door haar centrale ligging is er in de afgelopen jaren een modern industrieterrein gerealiseerd met toonaangevende bedrijven waaronder distributiecentrum Kruidvat en Porschecentrum Gelderland. Ook is er o.a. een McDonalds-vestiging.
Kortom, Heteren is een heerlijk, veelzijdig dorp om te wonen!
 
INDELING
Vanwege een beperkt aantal, beschikbare leestekens, verwijzen wij je voor de indeling naar de plattegronden en tuinindeling.
 
PLUSPUNTEN VOOR DE KOPER
Prachtig, karaktervolle, voormalige woonboerderij
Stijlvol gerenoveerd met behoud van authentieke details
Ca. 134m2 woonoppervlak (excl. kelder)
In Engelse stijl aangebouwde serrekamer
Landelijke keuken v.v. A-merk inbouwapparatuur
Praktische bijkeuken
Ruim opgezette en complete badkamer op de slaapverdieping
Isolatie: muren, dakconstructie en nagenoeg volledig isolatieglas
Energielabel B (dit is bijzonder goed voor een jaren ’30 woning)
Houten raamkozijnen éénduidig vervangen met sfeervolle roedeverdeling
Meterkast: 14 groepen (automaten) en 4 aardlekschakelaars
Camerasysteem (4x) blijven achter
Extra beveiligd deur- en raambeslag
Glasvezelaansluiting ten behoeve van snel internet en TV
CV-ketel: Remeha HR-combi, geplaatst november 2018
Opvallend goed onderhouden woonhuis
In 2003 is het gehele dak voorzien van nieuwe OH Muldenpannen
Buitenschilderwerk in 2017 uitgevoerd
7 Luiken zijn vervangen door hardhouten exemplaren (2021)
Stijlvol ontworpen, aangebouwde veranda (21m2) met een unieke ‘Franse’ beleving
Optimale zonligging op het (zuid)westen (zon in de veranda tot in de avonduren).
Uniek perceel van 3.665m2 groot met 100% privacy in de achtertuin
Diverse aantrekkelijke bijgebouwen met meer dan 220m2 (!) aan oppervlak
De grote garage c.q. hobbyruimte is nagenoeg volledig voorzien van een nieuw dak
Maar liefst 32 zonnepanelen leveren ca. 8425 kWh per jaar op (2020)
In bijgebouw aanvullende groepenkast met krachtstroom
Laadpaal t.b.v. elektrische auto blijft achter
Comfortabele oprit met elektrisch bedienbare toegangspoorten
Let op: bezichtigen is waarschijnlijk verliefd worden op het huis!
 
TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden met tuin indeling.
 
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.
 
+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning