Remko Stevens Makelaardij

ZETTENHoofdstraat 9698

Vraagprijs €860.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Herenhuis
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1860
Energieklasse
D
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
ZETTEN
Postcode
6671 CC
Straat
Hoofdstraat 9698
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

WONINGRUIL BESPREEKBAAR!

ZETTEN
Hoofdstraat 96 – 98

Veel is hier mogelijk: werken/kantoor aan huis, een bed & breakfast, mantelzorg of een gezinshuis. Het huis en bijgebouw hebben zelfs ieder een eigen huisnummer!

Karaktervol, in 2002 volledig gerenoveerd en volumineus HERENHUIS (1860) met maar liefst 305m2 (!) woonoppervlak en 1.062m3 inhoud en met onder meer een sfeervolle living met erker en openhaard, een leefkeuken v.v. alle wenselijke inbouwapparatuur, 8 tot 9 zeer ruime slaapkamers, een complete badkamer, diverse extra’s zoals een balkon, meerdere dakkapellen, vloerverwarming, een gashaard, rolluiken, grotendeels v.v. kunststof kozijnen met HR++ beglazing, optimaal geïsoleerd en een opvallend goede onderhoudsstaat waarbij is geïnvesteerd in de authentieke uitstraling van het pand met o.a. een stijlvolle knipvoeg in de gevel.

Schuin achter de woning is medio 2005 een zeer degelijke, geïsoleerde kantoorrumte bijgebouwd (6m bij 10m). Dit bijgebouw (huisnummer 98) heeft o.a. een ruime woon/werkkamer met openslaande deuren naar een dubbele carport/veranda, een kitchenette, een hal/entree, een bijkeuken en een badkamer, alsmede een open zolderetage in de kapconstructie.

Deze riante dorpsvilla met separate kantoorruimte staat op een aantrekkelijk perceel van 1.172m2 groot met aan de voorzijde een dubbele oprit en aan de achterzijde een heerlijke vrije en groen omsloten tuin van 26 meter diep en 20 meter breed. Onder meer een pergola en een professioneel ingebouwd zwembad met jetstreamer en whirlpool maken de tuin compleet.

Quote van de makelaar: “Dit is nou typisch zo’n uniek object waar je als makelaar al snel warm voor loopt: een statig herenhuis die zowel van binnen als van buiten naar de huidige standaard en comfort is verbouwd en volop mogelijkheden biedt voor een bovengemiddeld groot gezin of (zoals in dit geval) een gezinshuis op te zetten. De kantoorruimte mét alle wenselijke voorzieningen en mét eigen huisnummer maakt het extra bijzonder. Het royale perceel met ingebouwd zwembad midden in het dorp met alle voorzieningen zoals winkels en een basisschool op loopafstand maakt het plaatje compleet”.

GROOTSCHALIGE RENOVATIE
Dit is absoluut geen standaard woonhuis en onderscheid zich op meerdere vlakken te opzichte van een doorsnee herenhuis. Het zijn niet alleen de extra’s zoals het bijgebouw en het ingebouwde zwembad, maar ook de grootte van de woning alsmede de opvallend goede staat van onderhoud. Het huis is weliswaar gebouwd in de 19e eeuw (omstreeks 1860) maar door de grootschalige, volledige renovatie in 2002, voldoet de woning aan de huidige maatstaven en wooncomfort.

Tijdens de renovatie is zowel de buiten- als binnenzijde aangepakt en daarbij is nergens op bezuinigd. Het authentieke karakter en de statige uitstraling zijn bewaard gebleven doordat de in verband gemetselde gevels zijn gezandstraald en zijn voorzien van een kostbare knipvoeg, iets wat je van de dag nog zelden ziet. De massieve steens muren zijn verder ‘opgedikt’ met een gemetseld binnenspouwblad voorzien van Rockwool isolatie. Het complete dak is vervangen en voorzien van geïsoleerde, Unidek dakplaten en keramische dakpannen. De meeste kozijnen zijn voorzien van kunststof kozijnen (monumentengroen) met houtnerf: wel de uitstraling van hout, maar niet het onderhoud. Deze kozijnen zijn bovendien voorzien van HR++ beglazing en het draai/kiepsysteem. Nog enkele stijlvolle details zijn de zinken roeven op het dak van de erker en de hardstenen raamdorpels. Ook zijn de bovenlichten van de erker voorzien van glas-in-lood (in het isolatieglas). De stijlvolle, houten kranslijsten van de goten staan strak in de lak en de hemelwaterafvoeren zijn in zink uitgevoerd. Kortom, deze woning van circa 160 jaar oud staat erbij als een ‘nieuwbouwwoning’ maar dan in een authentieke en karaktervolle jas.

VOLUMINEUS
Deze woning telt maar liefst ca. 305m2 woonoppervlak en ca. 1.060 kubieke meters inhoud. Dan kunnen we de woning met recht ‘volumineus’ noemen. Het huis heeft maar liefst 8 tot 9 zeer volwaardige slaapkamers, verdeeld over 3 royaal opgezette woonlagen. Ook is er nog een klassieke kelder met stahoogte aanwezig. Er is werkelijk geen kleine kamer in dit huis te vinden. Noemenswaardig zijn ook de stucplafonds op de begane grond die 2,9 (!) meter hoog zijn. Dan krijg je pas echt het gevoel in een herenhuis te wonen. Hetzelfde geldt voor de stijlvolle, hardhouten bordestrappen die je van de begane grond naar de 2e verdieping leiden.

LIVING
De woonkamer is lekker ruim opgezet en heeft een speels karakter vanwege de royale erker die aan de voorzijde is gebouwd. Hier kun je met gemak een pompeuze hoekbank, een 8-persoons eettafel en een stijlvolle vitrinekast kwijt, zonder dat het ten koste gaat van het ruimtelijke gevoel. De grote ramen tot aan het plafond zorgen bovendien voor een prettige lichtinval. De afwerking is onder meer met een houten vloer en inbouwspots in het stucplafond. Voor de koude winteravonden zet je gezellig de ingebouwde gashaard aan. Zomers kun je lekker de openslaande tuindeuren open zetten.

LEEFKEUKEN & BIJKEUKEN
De keuken is aan de achterzijde gelegen en heeft een gezellig karakter met een speelse opstelling en de mogelijkheid tot het plaatsen van een ontbijttafel. De keuken zelf bestaat uit 2 delen die beiden zijn voorzien van een granieten (boven)blad. De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, een 90cm breed RVS gasfornuis met afzuigschouw, een koelkast en een combi-oven/magnetron. De tegelvloer is v.v. vloerverwarming waardoor je nooit geen koude voeten hoeft te krijgen.

Vanuit de keuken loop je rechtstreeks de bijkeuken in. Hier is plaats voor de wasmachine (op hoogte) en er is een gootsteen aanwezig. Grappig detail is de stortkoker waarbij je vanuit de badkamer de vuile was direct in de wasmand in de bijkeuken deponeert. In een inbouwkast vind je de CV-ketel en gecombineerde warmwater boiler terug.

SLAAPKAMERS
Een woonhuis met maar liefst 8 tot 9 (!) volwaardige slaapkamers komen we niet vaak tegen. De hoeveelheid kamers maakt dit huis interessant voor een groot gezin of (zoals het als laatste is gebruikt) als gezinshuis. Op de begane grond zijn 2 (slaap)kamers gelegen. De ene kamer grenst aan de woonkamer en de andere kamer betreft de opkamer (boven de kelder). De opkamer zou je ook kunnen gebruiken als werk- of speelkamer.

Op de 1e verdieping zijn 5 grote slaapkamers gelegen. De middelste kamer is de grootste en heeft dubbele deuren naar het balkon boven de erker. Elke kamer heeft draai/kiepramen waardoor ze ideaal te ventileren zijn. Ook heeft elke kamer een eigen wastafel of een aansluiting daartoe. De stucplafonds zijn v.v. strakke stuclijsten en inbouwspots. De 2 slaapkamers aan de achterzijde hebben ieder een brede dakkapel met een rolluik. De royale overloop verbindt alle kamers met elkaar. Noemenswaardig zijn de authentieke paneeldeuren en lambrisering die het huis ook van binnen karakter geven.

De bovenste (2e) woonlaag heeft naast een grote voorzolder nog 2 extra slaapkamers. De kamer aan de voorzijde heeft een kleine dakkapel en de kamer aan de achterzijde 2 grote dakvensters. De voorzolder is dermate ruim dat je er nog verschillende bestemmingen aan kunt geven.

BADKAMER & TOILET
Tussen de 2 achterste slaapkamers op de 1e verdieping is de badkamer gelegen. Deze doet qua formaat niet onder aan de overige ruimtes en is dus lekker ruim opgezet. De indeling bestaat uit een inloopdouche, een ligbad, 2 wastafels en een 2e toilet (zwevend). Je kunt gemakkelijke met meerdere mensen op de badkamer zonder dat je elkaar meteen in de weg loopt. De tegelvloer is v.v. vloerverwarming die is aangesloten op de CV. Het raam met draai/kiepfunctie zorgt niet alleen voor daglicht, maar ook voor een ideale ventilatiemogelijkheid. Er is overigens ook gewoon mechanische ventilatie aanwezig.

Opvallend is dat er op de overloop nog een extra (3e) toilet is te vinden. Zeker wanneer je met meerdere mensen in één huis woont, is dit praktisch aangezien je niet de badkamer bezet hoeft te houden voor iemand die even snel gebruik wil maken van het toilet.

KANTOOR/WOONRUIMTE MET DUBBELE CARPORT
Misschien is het meest bijzondere van deze woning wel het bijgebouw (10m bij 6m) met eigen huisnummer. Een 2e huisnummer biedt namelijk veel kansen en mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een kantoor aan huis of een mantelzorgwoning die je kunt verhuren (informeer hiervoor bij de Gemeente). Het bijgebouw schuin achter de woning is in 2006 gerealiseerd en dus nog relatief jong. Het is dan ook degelijk gebouwd en volledig geïsoleerd. Het heeft eigen voorzieningen zoals een CV-combiketel.

De indeling bestaat uit een woonkamer met openslaande deuren naar de terrasoverkapping/carport, een hal/entree met trapopgang en een ruime bijkeuken met doorloop tot een badkamer. Deze badkamer heeft een douche, een wastafel en een toilet. Een keukenblok zou je in de woonkamer kunnen realiseren. In de bijkeuken is een inbouwkast aanwezig met daarin de CV-ketel en het filtersysteem voor het zwembad.
De vaste trapopgang in de hal geeft toegang tot de grote zolderverdieping. Deze zolder is nog verrassend ruim en heeft een goede stahoogte waarbij de nok op 2,3 meter hoog ligt. Een kopgevelraam en 2 dakvensters zorgen voor de nodige lichtinval. Indien gewenst zou je deze zolder als hobbykamer of als bergzolder kunnen gebruiken.

Aan de voorzijde van het bijgebouw is een royale carport aangebouwd. De kapconstructie is doorgetrokken waardoor je ook hier de hoogte hebt. Je zou deze verkapping kunnen gebruiken als overdekt terras (veranda) maar je kunt er ook eenvoudig 2 auto’s naast elkaar overdekt parkeren. De carport is namelijk 6m breed en 6m diep.

TUIN MET ZWEMBAD
Het woonhuis met bijgebouw staat op een aantrekkelijk perceel van maar liefst 1.1.72m2 groot. Het woonhuis staat gunstig op de kavel waarbij de meeste tuin aan de achterzijde is gelegen, zonder dat de woning strak op de straat ligt.
De achtertuin is ongeveer 26 meter diep en 20 meter breed en heeft daardoor een mooi rechthoekig formaat. De tuin is aangelegd met onder meer een zonneterras, een pergola met schaduw (voor de warme zomerdagen) en achterin de tuin een ingebouwd zwembad. Dit zwembad is 8 meter bij 4 meter groot en is via de CV-ketel te verwarmen. Het zwembad is tevens v.v. een jetstreamer, verlichting en een compressor voor bubbels op de bank. Dit zwembad is dus luxer dan gemiddeld, mede omdat je het ook kunt verwarmen.

Verder heeft de tuin een rustige ligging en is het groen omsloten. Er is nauwelijks tot geen inkijk en dat geeft een vrij gevoel. Ben je een tuinliefhebber, dan zal deze tuin je zeker aanspreken. Je kunt er met gemak meerdere speeltoestellen kwijt. Ook een hobbykas behoord tot de mogelijkheden.

DUBBELE OPRIT
Aan de voorzijde is een dubbele oprit gelegen, de ene aan de linker- en de andere aan de rechterzijde van het perceel. Hierdoor kun je het woonhuis en bijgebouw ook afzonderlijk van elkaar bewonen. Beide opritten zijn trouwens met elkaar verbonden zodat je eenvoudig kunt rondrijden en nooit hoeft de draaien. Het straatwerk bestaat uit gebakken klinkers, iets wat goed past bij een stijlvol herenhuis. Meerdere bomen zorgen voor een groen karakter die zowel het woonhuis als de tuin aankleden. En mocht je één of twee auto’s droog en beschut willen parkeren, dan kan dat dus onder de dubbele carport aan het einde van de linker oprit.

ZETTEN, hét winkeldorp van Nederland!
Zetten, een centraal gelegen dorp in de Gemeente Overbetuwe met ongeveer 5.500 inwoners. Zetten heeft een uitgebreid winkel- en dienstenaanbod en vervult daarmee een streekfunctie. Zetten heeft zelfs van alle dorpen in Nederland het grootste winkelaanbod gerelateerd aan het aantal inwoners. Bekende winkelketens als Kruidvat en Hema worden aan het dorpsplein afgewisseld door ambachtelijke winkeltjes waaronder een slager, een bakkerij, een kaasboer en een juwelier. Ook aan supermarkten is er geen gebrek aangezien u kunt kiezen uit de Albert Heijn, Jumbo en Aldi. Aan de Hoofdstraat 68 vind je een enthousiast makelaarskantoor waar je vrijblijvend binnen kan lopen voor aanvullende informatie omtrent deze woning!

In Zetten vinden we 3 basisscholen terug alsmede een middelbare school met VMBO tot en met Atheneum. Er is een rijk verenigingsleven waarbij de omliggende dorpen elkaar versterken. Van voetbal- en tennisclub tot aan een dansschool en een turn- en volleybalvereniging, Zetten is van alle markten thuis.

CENTRALE LIGGING
Of u nu in de stad werkt of op één van de bedrijvenparken in de nabij gelegen dorpen, het is altijd heerlijk thuis komen tussen de rivieren de Rijn en de Waal. Het dorp is gelegen in de driehoeksverhouding Arnhem – Nijmegen – Tiel en heeft daardoor een goede ontsluiting. We vinden Zetten terug in de oksel van knooppunt Valburg waar de A15 en de A50 elkaar kruisen. Hierdoor bent u binnen 15 minuten in grote plaatsen als Beuningen, Elst, Wageningen en de grote steden Arnhem, Nijmegen en Tiel. Maar ook plaatsen als Oss, Ede of Apeldoorn liggen maar op een half uur rijden.
Kortom, wij laten u graag kennis maken met het veelzijdige dorp Zetten!

BIJZONDERHEDEN:
Twee huisnummers maakt het object uniek waardoor het voor meerdere doeleinden interessant is
Houten afwerkvloer (op beton) in de woonkamer
Ingebouwde gashaard
Stijlvolle erker met openslaande tuindeuren en glas-in-lood bovenlichten
Door de gehele woning heen strakke stucplafonds met stuclijsten en inbouwspots
Elke deur betreft een paneeldeur waardoor het een eenduidig geheel betreft
Volledig geïsoleerd met o.a. HR++ beglazing
Betonvloer met kruipruimte, isolatie en (deels) vloerverwarming
Meterkast: 12 groepen, 4 aardlekschakelaars en glasvezelaansluiting
CV-ketel: Vaillant HR-combi met bouwjaar 2002
Zeer goede onderhoudsstaat, in 2002 volledig gerenoveerd en naar een hoger niveau getild
Onderhoudsarme, kunststof kozijnen met houtstructuur
Daklijsten zijn tussen 2017 en 2019 nog vakkundig geschilderd
Verwarmd zwembad met o.a. bubbels en verlichting
Heerlijk vrije achtertuin welke groen is omsloten
Puls met pomp in de tuin
Dubbele carport welke ook als veranda te gebruiken is
Dubbele oprit die voor het huis rond draait
Centrale ligging met alle voorzieningen binnen handbereik
Basisschool tegenover de woning
Op loopafstand van de Linge en Landgoed Hemmen met een uitgestrekt wandelgebied door het Betuwse landschap.

TIP:
Wil je meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning