Remko Stevens Makelaardij

ZETTENWageningsestraat 69

Vraagprijs €599.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1934
Energieklasse
F
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
ZETTEN
Postcode
6671 DC
Straat
Wageningsestraat 69
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

ZETTEN
Wageningsestraat 69

Zeer verrassend en stijlvol jaren ’30 VRIJSTAAND WOONHUIS met ACHTERHUIS (1930) en met maar liefst ca. 225m2 woonoppervlak en ca. 760m3 inhoud. Deze royale gezinswoning heeft nog tal van authentieke kenmerken wat de woning uniek maakt in het segment. Doordat de voormalige schuur bij de woning is betrokken, kun je kiezen uit verschillende leefruimtes. Op de verdiepingen zijn 4 slaapkamers én een riante, multifunctionele ruimte (boven het achterhuis) te vinden.

De woning met diverse opstallen staat op een perceel van 880m2 groot. Aan de voorzijde is een brede en diep oprit te vinden die naar de riante garage/carport leidt. De carport is 11 meter diep met daarachter nog een royale, stenen schuur (hobbyruimte) van 14m2 groot. De achtertuin is maar liefst ca. 35 meter diep en meer dan 14 meter breed en is een paradijs voor de tuinliefhebber en voor kinderen. Met meerdere, zonnige terrassen, een vijverpartij, diverse speeltoestellen, een grote hobbykas (3,5m x 6m), een houtopslag, een speeltoren, een kippenren en een moestuin is het een zeer veelzijdige tuin die volop privacy te bieden heeft. Door de vele planten en grote diversiteit aan (fruit)bomen geniet je hier optimale vrijheid.

Quote van de makelaar: “Zetten heeft nog maar relatief weinig jaren ’30 woningen, maar dit is toch wel een topper voor diegene die van sfeer en karakter houdt. Bovendien is de woning aanzienlijk vergroot doordat de voormalige schuur (deel) als leefruimte in gebruik is. Een gezin met 4 tot 5 kinderen kan hier prima uit de voeten terwijl je ook nog een aantrekkelijke werkkamer kunt creëren. De vrijheid van de achtertuin maakt deze woning zeer aantrekkelijk voor de tuinliefhebber. Je hoeft niet ver te zoeken naar de idyllische, Frans plattelandssfeer aangezien het om de hoek van alle Zettense voorzieningen is te vinden.

VRIJSTAAND JAREN ‘30
Ben je een liefhebber van vooroorlogse woningbouw met haar authentieke details en sfeerelementen, dan kan het maar zo zijn dat je je toekomstige woning hebt gevonden. Deze woning is gebouwd omstreeks 1930 en heeft, in tegenstelling tot vele andere woningen in het dorp, de oorlogsjaren redelijk goed doorstaan. Gelukkig zijn tal van authentieke details bewaard gebleven zoals de stijlvolle paneeldeuren inclusief de opvallende vakverdeling en ruitjes. De deuren hebben zelfs nog het authentieke deurbeslag. De woonkamer aan de voorzijde heeft nog de schitterende en-suite schuifdeuren en inbouwkasten. De 2 puntgave, schouwen van natuursteen (travertin) zijn toch wel de eye-catchers. De hoge balkenplafonds en de originele schuiframen zorgen voor het ruimtelijke gevoel. Zelfs de trekbel bij de originele voordeur is nog intact.

Het aanzicht van de woning laat niets te raden over. Dit is een klassieke jaren ’30 woning waarbij de gevels in kettingverband en met een stijlvolle knipvoeg zijn opgetrokken. Luiken aan de gevels, de robuuste overstekken van het met keramische pannen gedekte dak en de luifel bij de voordeur spreken voor zich. Om het af te maken zijn de goten en hemelwaterafvoeren in zink uitgevoerd. Deze woning doet recht aan de status van Gemeentelijk Monument.

WOONKAMER EN-SUITE
De woonkamer en-suite is vanuit de oorsprong niet bijzonder ruim opgezet, maar het karakter en de sfeer van de en-suite schuifdeuren, inbouwkasten, schouwen en hoge plafonds creëren een woonsfeer die je bij nieuwbouw niet tegen komt. En doordat er in het achterhuis een riante living te vinden is, zou je de oorspronkelijke woonkamer wellicht eerder als werkkamer en eetkamer inrichten. De keuken grenst aan de achterkamer en heeft een directe verbinding. Grappig element is het extra zithoekje in de achterkamer waar je een leuke speelhoek kunt creëren.

KEUKEN & BIJKEUKEN
De keuken is in de ‘overgang’ tussen het voorhuis en het achterhuis gelegen. Deze ruimte is naar de zijkant uitgebouwd waardoor er, mede door het hoekraam, een prettige lichtinval is. De eigentijdse, opgemetselde keuken is eenvoudig te noemen, maar heeft ook diverse inbouwapparatuur waaronder een vaatwasser, een 4-pits gaskookplaat en een afzuiger. In de hoek is een draaicarrousel te vinden en in het werkblad is een dubbele gootsteen aangebracht. Een close-in-boiler zorgt voor direct warm water. Vanuit de keuken is de zijtuin bereikbaar.

Vanuit de keuken loop je ook door naar de bijkeuken. Deze grenst aan de andere zijgevel en biedt toegang tot de oprit. Deze zijdeur zal waarschijnlijk het meest gebruikt gaan worden. Je komt hier namelijk binnen in een grote ruimte met meer dan voldoende ruimte voor de garderobe zoals jassen en schoenen. In deze bijkeuken zijn tevens de witgoedaansluitingen te vinden. Ook is hier in 2015 de CV-ketel geïnstalleerd. Kortom, een erg praktische ruimte als buffer tussen binnen en buiten.

ACHTERHUIS
Deze woning is aanzienlijk vergroot doordat de voormalige deel (waar vroeger de dieren stonden) bij het woonhuis is betrokken. Hierdoor is er een royale leefruimte ontstaan die je misschien al snel als woonkamer zult gaan gebruiken. Je hoeft niet op te letten of dat die altijd al gedroomde hoekbank hier wel past. De beleving is uniek vanwege de speelse raampartijen (van klein tot groot), het hoge plafond (3m hoog) en de gezellige schouw met vrijstaande houtkachel (2018). Met name de ramen (met roedeverdeling in het isolatieglas) hebben een belangrijk aandeel in de woonsfeer waarbij het imposante toograam met uitzicht in de achtertuin meteen in het oog springt. De open bordestrap biedt toegang tot de grote, multifunctionele ruimte boven de living.

BADKAMER & KELDER
Zoals we vaak zien bij vooroorlogse woningen is ook bij deze woning de badkamer op de begane grond gelegen. De voormalige ‘opkamer’ boven de kelder is opgeofferd als badkamer waardoor deze ook 2 treden hoger ligt dan het vloerniveau in de hal. De badkamer is eenvoudig afgewerkt met een inloopdouche en een wastafel. Erg prettig is het aanwezige raam voor de nodige lichtinval en ventilatiemogelijkheid.

Onder de badkamer is de kelder gelegen. Dit betreft een typische jaren ’30 kelder met stahoogte (1,76m hoog) en is heerlijk koel voor de opslag van levensmiddelen. De kelder is droog en verkeerd in een prima staat. Ook hier zorgt een raam voor het ideale binnenklimaat voor een kelder.

1e en 2e VERDIEPING
Via een mooie, authentieke trapopgang komen we op de 1e verdieping terecht. Deze woonlaag is opgedeeld in een ruime voorzolder met 2e trapopgang en 3 slaapkamers. De 2 grote slaapkamers zijn aan elkaar gewaagd en zijn respectievelijk 15m2 en 12m2 groot terwijl de kleinste kamer meer een kinderkamer betreft (ca. 5m2). Op de grootste kamer is nog de originele kastenwand aanwezig waardoor je geen eigen linnenkast hoeft mee te nemen. Een buitendeur geeft toegang tot het platte dak boven de keuken. Mocht je een voorkeur hebben voor een extra badkamer op de slaapverdieping, dan zou je hiervoor de kleine slaapkamer kunnen opofferen. Bovendien is de overloop dermate groot, dat je er wellicht een 2e toilet (boven het toilet in de hal) zou kunnen creëren.

Via een vaste steektrap is de 2e verdieping te bereiken. Deze woonlaag is verrassend ruim vanwege de hoge nok die op meer dan 3 meter ligt en is opgedeeld in een voorzolder en een 4e slaapkamer. Op de voorzolder zou je een speelhoek kunnen creëren. De 4e slaapkamer is met meer dan 8m2 (gemeten vanaf 1,5m hoogte) volwaardig te noemen. De ruitvormige ramen in de topgevels zorgen dan weer voor het authentieke karakter van een jaren ’30 woning.

MULTIFUNCTIONELE RUIMTE
De meest verrassende ruimte is misschien wel de verdieping boven de living in het achterhuis. Via een degelijke bordestrap is deze woonlaag te bereiken. Overigens is het trappengat op de verdieping middels een glazen wand en een deur afgesloten zodat je de comfortabele warmte beneden kunt houden.

Gemeten vanaf 1,5m hoogte telt deze woonlaag effectief maar liefst 35 vierkante meters. Groot genoeg om er verschillende hobby’s uit te oefenen of er een biljarttafel neer te zetten. In de huidige setting wordt het gebruikt als speelkamer. Vanwege de bijzondere nokhoogte (4m hoog) kun je er zelfs de hoogte in voor een schommel of andere speeltoestellen. Een masterbedroom of werkkamer is eveneens een optie. Vanwege het formaat en de ruimte biedt het legio opties wat deze woning nog flexibeler en veelzijdiger maakt.

BUITENLEVEN
Probeer maar eens het maximale uit een perceel van 882 vierkante meter te halen. We durven wel te stellen dat dat hier toch aardig is gelukt. Ben je een buitenmens en hou je van ruimte, vrijheid en privacy? Dan zou je maar zo eens verliefd kunnen worden op de achtertuin van deze woning. De tuin heeft een groen en weelderig karakter waarbij elke hoek van de tuin wel weer een eigen beleving heeft. Wanneer je achterin de 35 meter diep tuin staat, zie je het huis niet meer staan en ervaar je een paradijselijk gevoel temidden van planten, bomen en rust. Om de tuin tijdens een droge zomer groen te houden, is er een puls met pomp aanwezig zodat je eenvoudig grondwater kunt oppompen.

Er zijn meerdere terrassen aangelegd, zowel bij de achtergevel van de woning als centraal in de tuin een vlonderterras. Pergola’s en diverse bomen zorgen daarbij voor de nodige schaduw aangezien de tuin zonovergoten is (zuid/westen). Je komt elementen tegen zoals een volwaardige vijver met waterlelies en een bruggetje, een kippenren, een moestuin en een grote hobbykas. Voor de houtkachel is er een houtopslag aanwezig. Kinderen kunnen hier naar hartenlust ravotten. Speeltoestellen als een ingegraven trampoline en een schommel blijven achter. De 3 etages hoge speeltoren (hut) achterin de tuin zal zelfs het kleine jongetje bij menig volwassen man naar boven halen.

GARAGE & SCHUUR
Aan het einde van de 25 meter lange oprit begint de bijna 12 meter lange garage c.q. carport. Doordat deze garage deels aan de zijkant open is (heerlijke zithoek in de zon bij de vijver) noemen we het een carport, maar doordat het aan de voorzijde met dubbele deuren is af te sluiten, zal het voor de meeste mensen aanvoelen als een garage. In 2010 is het platte dak vernieuwd. De garage loopt over in een stenen schuur wat de ideale klusruimte is. Voor de hobbyist zal het verleidelijk zijn om hier een werkbank neer te zetten. Zowel de garage als de schuur is voorzien van elektra.

INDELING
Voor de indeling van de woning verwijzen wij je naar de interactieve plattegronden.

BIJZONDERHEDEN
Sfeervolle en authentieke jaren ’30 woning met historie
Diverse authentieke details zijn bewaard gebleven
Gezellige houtkachel in de woonkamer (living achterhuis)
Praktische bijkeuken met witgoedaansluitingen
Opvallend veel opbergmogelijkheden in kelder en inbouwkasten
CV-ketel: Bosch HR-combi, geplaatst in 2015
Meterkast: 6 groepen (automaten) en glasvezel-aansluiting
Deels kunststof kozijnen en isolerende beglazing, deels voorzetramen
Dakisolatie aanwezig, zowel voor- als achterhuis
Kozijnen v.v. roedeverdeling en draai/kiepfunctie
Ca. 225m2 woonoppervlak (excl. 6m2 kelder) en ca. 760m3 inhoud
Woning met de hoogte nok in een rij van andere karakteristieke woningen
Gemeentelijk Monument
Diepe oprit met plaats voor 4 auto’s waarvan je er 2 naast elkaar kunt parkeren
Oprit is af te sluiten middels een schapenhekwerk
Royale garage/carport van meer dan 40m2 groot
Parkachtige achtertuin met veel vrijheid, zonuren en rust
Diverse extra’s en bijgebouwen waaronder een grote hobbykas die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken
Kindvriendelijke tuin met meerdere speeltoestellen (vijver is afgedekt met gaaswerk)
Vrije ligging aan de voorzijde met panoramisch uitzicht tot aan Elst (waterwingebied)
Centrale ligging t.o.v. winkels, scholen, treinstation en de A15.

ZETTEN, hét winkeldorp van Nederland!
Zetten, een centraal gelegen dorp in de Gemeente Overbetuwe met ongeveer 5.500 inwoners. Zetten heeft een uitgebreid winkel- en dienstenaanbod en vervult daarmee een streekfunctie. Zetten heeft zelfs van alle dorpen in Nederland (waarschijnlijk) het grootste winkelaanbod gerelateerd aan het aantal inwoners. Bekende winkelketens als Kruidvat, Hema en Primera worden aan het dorpsplein afgewisseld door ambachtelijke winkeltjes waaronder een slager, een bakkerij, een kaasboer en een juwelier. Ook aan supermarkten is er geen gebrek aangezien je kunt kiezen uit de Albert Heijn, Jumbo en Aldi. Aan de Hoofdstraat 68 vind je een enthousiast makelaarskantoor waar je vrijblijvend binnen mag lopen voor aanvullende informatie omtrent deze woning!

In Zetten vinden we 3 basisscholen terug alsmede een middelbare school met VMBO tot en met Atheneum (op loopafstand). Er is een rijk verenigingsleven waarbij de omliggende dorpen elkaar versterken. Van voetbal- en tennisclub tot aan een dansschool en een turn- en volleybalvereniging, Zetten is van alle markten thuis. Zelfs de Posbank of de Ginkelse Hei is voor de ervaren mountainbiker geen brug te ver.

CENTRALE LIGGING
Of je nu in de stad werkt of op één van de bedrijvenparken in de nabij gelegen dorpen, het is altijd heerlijk thuis komen tussen de rivieren de Rijn en de Waal. Het dorp is gelegen in de driehoeksverhouding Arnhem – Nijmegen – Tiel en heeft daardoor een goede ontsluiting. We vinden Zetten terug in de oksel van knooppunt Valburg waar de A15 en de A50 elkaar kruisen. Hierdoor ben je binnen 15 minuten in grote plaatsen als Beuningen, Elst, Wageningen en de grote steden Arnhem, Nijmegen en Tiel. Maar ook plaatsen als Oss, Ede of Apeldoorn liggen maar op een half uur rijden.
Kortom, wij laten je graag kennis maken met het veelzijdige dorp Zetten!

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning