Remko Stevens Makelaardij

DODEWAARDNieuwe Dijk 8

Vraagprijs €895.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Landhuis
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1965
Energieklasse
n.v.t.
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DODEWAARD
Postcode
6669 DE
Straat
Nieuwe Dijk 8
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

Gelegen op een absolute toplocatie: Nieuwe Dijk 8 te Dodewaard

Geheel vrij in het buitengebied gelegen, gemoderniseerd en uitgebouwd, VRIJSTAAND WOONHUIS met multifunctioneel BIJGEBOUW, bestaande uit 3 (!) etages waaronder een dubbele parkeerkelder, een werk/hobbyruimte en een atelier/kantoorruimte met eigen voorzieningen. Deze zeer verrassende en sfeervolle woning is veel groter dan je denkt en biedt vanuit de uniek aangebouwde erker een panoramisch uitzicht op de schilderachtige tuin. Op de begane grond zijn verschillende leefruimtes te vinden waaronder een leefkeuken met trendy inbouwkeuken.

Deze aantrekkelijk woning (ca. 201m2) en uniek bijgebouw (ca. 117m2) staan op een riant perceel van maar liefst 5.140m2 groot die verzorgd en groen is aangelegd met meerdere zonnige (en schaduwrijke) terrassen, een gezellige veranda met houtkachel, een hobbykas (8m2), een prachtige vijverpartij, een groot speeltoestel, een paardenbak met dubbele stal (2011) en een weiland voor een paard of pony aan huis. Het meest unieke aan deze woning is misschien wel de idyllische, bosrijke plek met hoogteverschillen die volledige vrijheid en privacy te bieden heeft.

Quote van de makelaar: “Wat is mijn werk als makelaar toch mooi wanneer je dit soort verborgen plekjes mag ontdekken. Vanaf de straat gezien wordt je al nieuwsgierig, maar wanneer je éénmaal binnen bent, dan wordt je verrast door de sfeer, ruimte en lichtinval die deze unieke woning te bieden heeft. De aangebouwde tuinkamer is subliem bedacht waardoor de woning bijna naadloos overloopt in de parkachtige tuin. En dan hebben we het nog niet eens over de veelzijdigheid van het bijgebouw en de mogelijkheid om een paard aan huis te houden. Leven als God in Frankrijk kan hier ook gewoon in de Betuwe.”

VERRASSEND LANDHUIS
Het woord ‘verrassend’ is hier misschien wel het beste op zijn plaats en we kunnen de woning ook evengoed de kwalificatie ‘landhuis’ meegeven. Deze woning, gebouwd in 1965, is gebouwd op een oude defensiedijk die tussen de Waal en de Rijn liep. Hierdoor ligt de woning hoger dan de directe omgeving en zijn er duidelijke hoogteverschillen, zowel in de woning als in de tuin te vinden. Dit maakt de woning en het perceel erg speels. Hierdoor kon er ook een bijgebouw gebouwd worden die uit 3 niveaus bestaat. Het verrassingseffect is het grootst wanneer je vanuit de oorspronkelijke woonkamer de royaal uitgebouwde leefkeuken met tuinkamer in loopt en de tuin in kijkt. Deze beleving vind je nergens. Dit landhuis is dan ook alleen op waarde te schatten door het in het echt te beleven. Welkom op de Nieuwe Dijk 8 te Dodewaard!

LEEFKEUKEN
Eigenlijk is de keuken aan de achterzijde veel meer dan alleen een leefkeuken. Door de aangebouwde tuinkamer is de woning aanzienlijk vergroot waardoor er meerdere zithoeken te creëren zijn. Hier kun je met gemak een grote hoekbank en een 8-persoons eettafel kwijt zonder dat het ten koste gaat van het ruimtelijke gevoel. Doordat de tuinkamer volledig uit glas bestaat, komt er bijzonder veel licht naar binnen. Een eikenhouten vloer zorgt voor een warme uitstraling terwijl ingebouwde spots in het plafond voor de sfeerverlichting zorgen. Dubbele, openslaande tuindeuren (v.v. dubbele rolhorren) geven bovendien direct toegang tot één van de vele buitenterrassen.

TRENDY, COMFORT & LUXE
De keuken is voor velen een item in de woning waarmee je je eigen stempel op de woning drukt. Dit hebben de huidige eigenaren onlangs (in 2013) al gedaan. Doordat deze keuken nog relatief nieuw is, is het ook van alle gemakken en comfort voorzien. Er is voor een aantrekkelijke opstelling gekozen met een uitgebreid schiereiland en een hoge kastenwand. Het natuurstenen aanrechtblad (composiet) is smaakvol gekozen waarbij het blad geheel ‘zwevend’ boven de onderbouw is geplaatst. Onder het werkblad vinden we veel praktische werkruimte met o.a. brede ladekorven en verdekte besteklades.

De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, een stoomoven, een separate combi-oven/magnetron, een grote koelkast, een separate vriezer, een opvallend brede, inductie kookplaat en een afzuigschouw die strak in een koof met inbouwspots is verwerkt. Ale inbouwapparatuur is van het A-merk Miele. Om het af te maken is er een Quooker ingebouwd voor direct kokend water. Delfts Blauwe tegeltjes tegen de zijwand geven de keuken een persoonlijke twist van de eigenaar die de keuken nog meer kleur geven…

WOONKAMER
Deze woning heeft 2 leefruimtes, namelijk de tuinkamer/leefkeuken en de ‘winterkamer’. In de zomer wordt er veel tijd doorgebracht in de tuinkamer aan de achterzijde, maar in de donkere wintermaanden wordt de ‘winterkamer’ opgezocht. Dit betreft de oorspronkelijke woonkamer met een geheel eigen beleving. Er zijn een aantal noemenswaardige aspecten die deze leefruimte een warme woonsfeer geven zoals de houten vloer, de maatwerk boekenkast in de overloop naar de achterkamer en de glas-in-looddeur naar de hal. Centraal in de ruimte is de natuurstenen schouw van de openhaard een echte eye-catcher. Eveneens opvallend is de nieuwe, hardhouten glaspui met roedeverdeling die stijlvol is gekozen. Veel stucwerk en strakke convectoren geven de woning (door de gehele woning heen) een zeer verzorgd en neutraal afwerkingsniveau.

WERKKAMER
In deze tijd waarin thuiswerken voor veel mensen normaal is geworden, is een afzonderlijke werkkamer een pré. Deze woning heeft zo’n kamer op de begane grond waarbij er eveneens een prettige lichtinval te vinden is. Een groot pluspunt is dat er een snelle internetverbinding middels glasvezel aanwezig is. Ondanks dat je hier in het buitengebied woont, hoef je dus niets in te leveren op de snelheid van het internet.

Mocht je deze kamer voor andere doeleinden willen gebruiken, bijvoorbeeld als slaapkamer, dan zou je kunnen overwegen om een werkplek (of kantoor) op de bovenste verdieping van het bijgebouw te realiseren. Dit zou eveneens een ideale werkplek zijn met veel lichtinval en eigen voorzieningen zoals een kitchenette en een eigen toilet.

1e VERDIEPING
Via een prettige trapopgang komen we vanuit de hal op de 1e verdieping terecht. De overloop heeft een lighttube waardoor er kunstmatig daglicht naar binnen valt. De overloop verbindt 2 slaapkamers en de badkamer met elkaar. De ene slaapkamer betreft een heuse masterbedroom die aanvoelt als een balzaal terwijl het sfeervolle karakter gewaarborgd blijft door de houten maatwerk kastenwand. Twee dakkapellen tegenover elkaar en de hoge nok (3,4m hoog) zorgen eveneens voor een speels karakter. Bovendien geven de dakkapellen een schitterend vrij uitzicht op de tuin en omliggende (groene) omgeving. Indien gewenst zou je deze masterdroom kunnen opdelen in 2 afzonderlijke slaapkamers.

De 2e slaapkamer is eveneens goed bemeten. Ook hier zien we een houten vloer, moderne convectoren en kozijnen met draai/kiepramen. De kapconstructie van de woning is geïsoleerd waarbij de draagbalken naar blank hout zijn afgeschuurd en stijlvol in het zicht zijn gebleven terwijl er tussen de balken is gestuct. Beide slaapkamers hebben een eigen airco-unit waardoor het er op warme zomeravond lekker behaaglijk blijft.

BADKAMER
Net als de slaapkamer is ook de badkamer royaal en speels opgezet. De ruimte is smaakvol ingedeeld met een halfronde inloopdouche, een ingebouwd ligbad, 2 separate wastafels en een 2e zwevend wandcloset. Er is aandacht besteed aan afwerking en materiaalkeuzes. Een mooi voorbeeld is de authentieke buisradiator die bij binnenkomst meteen de toon zet. Overigens is er ook comfortabel vloerverwarming aanwezig. In het plafond is spotverlichting aangebracht. Ook is er nagedacht over vaste kastruimte voor bijvoorbeeld toiletspullen. Draai/kiepramen zorgen voor een praktische ventilatiemogelijkheid.

Naast de badkamer is via de overloop een wasruimte te bereiken. De vloer van deze ruimte is betegeld en voorzien van zowel een wasmachine- als een wasdrogeraansluiting.

BIJGEBOUW
Dit is niet zomaar een bijgebouw aangezien het veel meer te bieden heeft dan de functie van een schuur of garage. Het is in de jaren ’80 bijgebouwd en wat meteen opvalt is dat het een eenheid vormt met de woning doordat het in dezelfde stijl is gebouwd. Het is degelijk gebouwd met dikke steens muren en een pannendak met Oud Hollandse dakpannen en telt maar liefst 3 niveaus. In de onderbouw (-1) is een dubbele garage gelegen, op maaiveldniveau vinden we een hobby/klusruimte en schuur terug en de bovenste verdieping (+1) is thans in gebruik als atelier.

De garage betreft een dubbele garage met 2x openslaande garagedeuren. Hier zou je niet alleen een auto, motor of oldtimer kunnen parkeren, maar ook fietsen en/of een grasmaaier kunnen stallen. Het talud van de oprit naar de garage gaat geleidelijk naar beneden waardoor het prima toegankelijk is.
Op de middenetage is een klusruimte gecreëerd. Hier is ruimte voor een werkbank en een gereedschapswand. Er is niet alleen elektra-aansluiting aanwezig, maar ook een gootsteen met een warm water boiler.

ATELIER
Via een vaste spiltrap (die ook naar de lager gelegen garage leidt) is de bovenste etage bereikbaar. Dit noemen we voor het gemak het atelier omdat het ook als zodanig in gebruik is, maar je zou het ook prima als een volwaardige werkruimte of kantoor aan huis met meerdere werkplekken kunnen gebruiken. Afgezien van het feit dat er geen badkamertje aanwezig is, zou een gastenverblijf ook tot de mogelijkheden kunnen behoren. Voorzieningen zoals een keukenblokje met gootsteen én een eigen toilet zijn thans aanwezig. In de huidige setting wordt er volop geschilderd en dat kan ook goed vanwege de prettige lichtinval en de verrassend nokhoogte die op 3,2m ligt. Er zijn meerdere ramen aanwezig waaronder 2 dakkapellen met draai/kiepramen en isolatieglas. Ook het dak is geïsoleerd. Erg bijzonder is de vloer die in het atelier is gelegd. Dit betreft een deel van de mahoniehouten dansvloer die in het Musis Sacrum (Schouwburg Arnhem) heeft gelegen.

BUITENLEVEN
Probeer maar eens het maximale uit een perceel van meer dan 5.000 vierkante meter te halen. We durven wel te stellen dat dat hier toch aardig is gelukt. Ben je een buitenmens en hou je van ruimte, vrijheid en privacy? Dan zou je maar zo eens verliefd kunnen worden op deze tuin. Het heeft een groen en weelderig karakter waarbij elke hoek van de tuin wel weer een eigen beleving heeft. Wanneer je achterin de diepe tuin staat, krijg je een compleet ander beeld en gevoel van de woning dan wanneer je voor het huis de auto parkeert. Het perceel is aangelegd met onder andere een barbecueplaats waarbij een druif over een pergola groeit, er is een kippenren gecreëerd, er is een moestuin aangelegd en er is een hobbykas (3m x 2,6m) aanwezig. Midden in de tuin vinden we een prachtige vijverpartij met waterlelies terug. Diverse volwassen bomen kleden de tuin aan en zorgen voor beschutting op een warme zomerdag. Ook voor kinderen is het een paradijs aangezien er plaats is voor meerdere speeltoestellen. Terwijl de kinderen ergens in de tuin ravotten, zoeken de ouders één van de terrassen op te genieten van de zon (of schaduw) en een lekker glas wijn.

VERANDA
Aan de achterzijde van het bijgebouw is in het verlengde van de kapconstructie een veranda aangebouwd. Doordat de kap doorloopt, is ook de veranda voorzien van Oud Hollandse dakpannen. Het betreft een flinke veranda van 8m bij 3,5m waardoor je er meer dan alleen een loungeset kwijt kunt. Bovendien is er een houtkachel aanwezig waardoor je er tot in de late uurtjes kan blijven zitten.

PAARD AAN HUIS
Misschien ben je al geruime tijd aan het zoeken naar een woonhuis met de mogelijkheid om een paard of pony aan huis te houden. Dan is dit je kans aangezien alle voorzieningen bij deze woning aanwezig zijn. In 2011 is er achterin de tuin een nieuwe, dubbele stal gebouwd met plaats voor één of twee paarden of pony’s. Naast de stal ligt een paardenbak (ca. 29m bij 17m) en een weiland (ca. 36m bij 31m).

LOCATIE
Het buitengebied van Dodewaard is vrij groot waarbij deze woning aan de oostzijde van het dorp is gelegen. De Nieuwe Dijk is een doodlopende en autoluwe straat welke een zijstraat is van de Engelandstraat. Deze straat verbindt de Kerkstraat in Dodewaard met de Wageningsestraat in Andelst. Het betreft een idyllische plek met relatief veel bomen waardoor de woning overwegend beschut is gelegen. De woning valt niet op vanaf de straat waardoor je voor je gevoel geheel op je zelf woont. De eerstvolgende buren wonen minstens 100 meter verderop. Doordat je hier geheel op jezelf woont, geniet je veel privacy en hoef je zelfs niets voor de ramen te hangen om inkijk te voorkomen.

TUSSEN DODEWAARD & ANDELST
Dodewaard, een rustig gelegen dorp in de Gemeente Neder-Betuwe met ongeveer 4.500 inwoners. Dodewaard heeft een dorpshart met o.a. een Coöp supermarkt en een Action.
Het dorp telt 2 basisscholen en diverse (sport)verenigingen. Het dorp grenst aan de Waalbandijk met achter de dijk de vrije natuur van de uiterwaarden van de Waal. Hier wordt gevist en komen de grote binnenvaartschepen voorbij.

Aan de andere kant van de woning liggen de dorpen Andelst en Herveld. Ook deze dorpen hebben diverse voorzieningen zoals basisscholen, een dorpsplein met meerdere winkels zoals een Coöp supermarkt, een drogist en een huisartsenpraktijk. Ook is er een gezellig dorpsplein waar gedurende het jaar veel activiteiten en evenementen worden georganiseerd.

BEREIKBAARHEID
Dodewaard heeft een eigen treinstation (Hemmen-Dodewaard) met een verbinding tussen Arnhem / Nijmegen en Tiel. De locatie van deze woning is centraal in de Betuwe waardoor je binnen 5 autominuten op de A15 en A50 (7 minuten) bent. Steden als Wageningen, Arnhem en/of Nijmegen zijn binnen 15 tot 20 minuten aan te rijden, afhankelijk van waar je moet zijn. Ben je op zoek naar rust en vrijheid met de mogelijkheid van een paard aan huis? Kom dan eens kijken op deze schitterende plek. Deze verscholen plek kan je hart stelen…

BIJZONDERHEDEN
Zeer verrassend woonhuis met meerdere gezichten
Aangebouwde tuinkamer geeft de woning de Wow-factor
Luxe en zeer complete inbouwkeuken met schiereiland
Snel internet middels glasvezelaansluiting
De groepenkast (13 groepen, 3 aardlekschakelaars) en elektra is vernieuwd
Gasvrije woning
Nieuwe convectoren door de gehele woning (verwarming)
Boiler (200 liter) ten behoeve van warm water
Airconditioning op de slaapkamers 1e verdieping
Hardhouten kozijnen met isolerende beglazing (grotendeels HR++ beglazing)
Dakisolatie aanwezig
Goten en hemelwaterafvoeren zijn in zink uitgevoerd
Bovenste etage van het bijgebouw biedt mogelijkheden als kantoor aan huis of gastenverblijf
Voorzieningen als toilet, water en verwarming aanwezig in bijgebouw
Heerlijke veranda met houtkachel
Veelzijdige tuin met o.a. een kippenren, een vijverpartij en een moestuin
Eigen pompinstallatie t.b.v. irrigatie met diverse aftappunten verspreid over de tuin
Speeltoestel met schommel en glijbaan blijft achter
Mogelijkheid tot het houden van een paard aan huis.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning