Remko Stevens Makelaardij

HETERENOnze Lieve Vrouwestraat 24

Vraagprijs €425.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
2-onder-1 kapwoning
Bouwjaar
1949
Energieklasse
n.v.t.
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HETEREN
Postcode
6666 AL
Straat
Onze Lieve Vrouwestraat 24
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HETEREN
Onze Lieve Vrouwestraat 24

Bijzonder brede (7m), goed onderhouden en verrassend uitgebouwde 2-ONDER-1-KAPWONING (1949), bestaande uit 3 volwaardige woonlagen en een kelder met stahoogte en onder meer een royale, doorzon woonkamer van bijna 5m (!) breed, een houtkachel, een leefkeuken in de aanbouw met royale hoekopstelling en een grote lichtkoepel met rolluik, 3 praktische slaapkamers met inbouwkasten op de verdieping, een complete badkamer met o.a. een ligbad, een aparte douche én een 2e toilet en via een vaste trap te bereiken, multifunctionele 2e verdieping met opvallend veel ruimte door nokverhoging / dakkapel en een volledig ‘nieuw’ dak met Unidek isolatieplaten. Verder is de woning nagenoeg volledig v.v. isolatieglas en rolluiken (deels elektrisch bedienbaar).

De woning staat op een royaal en privacyvol perceel van maar liefst 540m2 groot met o.a. een diepe oprit naar VRIJSTAANDE, STENEN GARAGE, een afgesloten achterom, een aantrekkelijk grasveld voor kinderen, houtopslag achter de garage, een sierlijke notenboom, een kippenren alsmede in het 2e gedeelte van de 37 (!) meter diepe tuin een aangelegde moestuin.
De woning ligt bovendien aan één van de mooiste straten van het dorp met extra parkeergelegenheid voor de deur en alle voorzieningen zoals winkels en een recreatiegebied op loopafstand.

Quote van de makelaar: “Waarschijnlijk wordt deze verrassende gezinswoning verkocht op de verrassende inhoud, de centrale ligging in het dorp en de riante en vrij gelegen achtertuin die uniek te noemen is. Dit is zeker geen standaard 2-kapper gezien de speelse en aantrekkelijke indeling die iedereen zal verrassen. Bovendien is er veel aandacht besteed aan comfort, isolatie en de onderhoudsstaat terwijl er volop mogelijkheden zijn om je eigen woonwensen te realiseren”.

KARAKTERVOL
Vlak na de oorlog was er woningnood waardoor er in de jaren ’50 flink wat (eenvoudige) woningen zijn gebouwd. Echter, deze woning is vlak daarvoor al gerealiseerd (1949) waarbij er nog aandacht is besteed aan detail en sfeer. De woning is daarbij in de breedte gebouwd en heel eerlijk: als makelaar heb ik nog niet eerder een woning van meer dan 7 meter breed uit die bouwperiode voorbij zien komen. Zo’n breedtemaat is uniek en die royale opzet zien we dan ook terug op alle 3 de woonlagen.

Eénmaal binnen kom je terecht in een tochtportaal wat al bijzonder is. De glas-in-looddeur springt daarbij al meteen in het oog. Een proviandkelder met stahoogte, diverse inbouwkasten en dubbele deuren naar het balkon zien we tegenwoordig niet meer in de nieuwbouw.
Ook aan de buitenzijde zie je het karakter van de bouwperiode terug in onder meer de stijlvolle overstekken met blokgoten eronder. Bovendien was het een tijd waarin je jezelf in je eigen levensmiddelen voorzag. Daar hoorde een grote tuin bij waar je je eigen groente kon verbouwen.

GOED ONDERHOUDEN
Ondanks de leeftijd mogen we wel stellen dat deze woning in een opvallend goede onderhoudsstaat verkeerd. Vanaf medio 2010 zijn er ingrijpende verbeteringen en verbouwingen doorgevoerd. Er is veel aandacht besteed aan de daken waarbij het platte dak van de aanbouw keuken, de schuur alsmede het platte dak van de garage vervangen zijn. Een zeer groot pluspunt is het hoofddak van de woning. De kapconstructie is geheel vervangen door geïsoleerde dakplaten, zogenoemde Unidek isolatieplaten, waardoor het dak een hoge isolatiewaarde heeft. Tevens zijn de originele dakpannen vervangen door nieuwe, keramische dakpannen wat de woning een frisse uitstraling geeft. Daarbij zijn ook de goten en hemelwaterafvoeren vervangen door zinken exemplaren. Om het af te maken heeft een schilder in 2020 het houtwerk aan de buitenzijde geschilderd.

WOONKAMER
Door de uitzonderlijke breedtemaat van de woning, is ook de woonkamer lekker ruim opgezet. De voorzijde is zelfs 4,6m (!) breed. Hier kun je dus met gemak een grote hoekbank kwijt. Het achtergedeelte is nog steeds 3,5m breed waardoor je er prima een 6- of 8-persoons eettafel kunt plaatsen. De ramen zorgen voor veel lichtinval, maar je kunt ze ook allemaal afsluiten middels een rolluik. Aan de voorzijde is eveneens zonwering aanwezig. In de zijgevel is een tuindeur te vinden. Heb je altijd al een gezellige houtkachel willen hebben, dan wordt je hier op je wenken bediend. Het advies is altijd om voor gebruik het rookkanaal te laten inspecteren.

LEEFKEUKEN
De keuken is aanzienlijk vergroot doordat de voormalige badkamer, die aan de keuken grensde, bij de keuken is getrokken. Hierdoor is er plaats voor een eethoek en de royale, eikenhouten hoekopstelling welke is voorzien van diverse inbouwapparatuur, namelijk een brede 5-pits keramische kookplaat, een afzuiger, een grote oven, een koelkast en een vriezer. Ook is er een wasmachine-aansluiting aanwezig waardoor het inbouwen van een vaatwasser geen enkel probleem hoeft te zijn. Opvallend is de grote lichtkoepel in het plafond die voor een zeer prettige lichtinval zorgt. Een groot pluspunt daarbij is dat zelfs deze lichtkoepel is te verduisteren met een elektrisch bedienbaar rolluik. De overige ramen én tuindeur zijn voorzien van screens (zonwering). Ben je meer van een open of en-suite keuken? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om de tussenmuur met de woonkamer door te breken. Waarschijnlijk moet je dan wel een draagbalk plaatsen.

HAL & KELDER
Zoals al eerder verteld, heeft de woning een tochtportaal bij de voordeur. Dit zien we niet vaak meer, maar het is wel bijzonder prettig aangezien je hierdoor niet meteen in de hal staat en je in de winter de kou buiten kunt houden. De stijlvolle, massief houten voordeur is v.v. een 3-puntsluiting waardoor de deur goed is af te sluiten. Bovendien is er een alarmsysteem aanwezig, welke je kunt koppelen met een meldkamer. In de hal vinden we tevens het gastentoilet (zwevend wandcloset), de groepenkast, de trapopgang en de toegangsdeur naar de kelder.

Een proviandkelder was vlak na de oorlog de voorganger van de koelkast aangezien het er altijd koel is. Dit geldt ook voor deze kelder die met een prima stahoogte (1,75m) als een volwaardige kelder bestempeld mag worden (ca. 10m2). Hier kun je veel levensmiddelen kwijt alsmede een voorraadje wijn.

1e VERDIEPING
Ook de 1e verdieping is ruim van opzet met o.a. een fijne overloop met 2e vaste trap, 3 volwaardige slaapkamers en de badkamer. De slaapkamers zijn respectievelijk 16m2, 12m2 en 7m2 groot waarbij elke kamer wel minimaal één vaste inbouwkast heeft. De grootste slaapkamer heeft tevens een extra wasmeubel. Opvallend zijn de dubbele deuren naar het balkon aan de achterzijde. Vanaf het balkon heb je een panoramisch gezichtsveld in de diepe achtertuin. Voor velen zijn de aanwezige rolluiken een must waardoor je de kamers niet alleen volledig kunt verduisteren, maar je de warmte of de kou ook enigszins kunt weren. Overigens zijn alle ramen ook voorzien van isolatieglas.

BADKAMER
De badkamer is na verloop van tijd van de begane grond naar de 1e verdieping verhuisd. Hiervoor is een slaapkamer opgeofferd wat betekent dat de badkamer zeker niet klein is. De badkamer is in dezelfde stijl als het gastentoilet in de hal betegeld, namelijk in neutrale en lichte kleurstellingen. De ruimte is compleet ingedeeld met o.a. een ligbad, een douchecel, een 2e zwevend wandcloset en een wasmeubel met spiegel. De handdoekradiator is met name erg praktisch maar de vloerverwarming zorgt misschien wel voor het grootste comfort. Verder is het plafond v.v. inbouwspots en er is een raam aanwezig. Hierdoor kun je op natuurlijke wijze ventileren, maar er is ook afzuiging geïnstalleerd.

2e VERDIEPING
Via een vaste steektrap komen we op de 2e verdieping terecht. Dit betreft een multifunctionele woonlaag aangezien het één open ruimte betreft. Je kunt er met gemak een 4e slaapkamer én een aparte werkhoek creëren. Door de nokverhoging (verhoogde dakkapel) is er flink meer inhoud aan de woning toegevoegd. Tegelijkertijd is het dakbeschot vervangen door geïsoleerde dakplaten. Ook zijn er 2 kleine raampjes in de kopgevel aanwezig. Onder de schuintes van het dak zijn knieschotten aangebracht waar je de nodige spullen kunt opbergen. De CV-ketel is in de aangebouwde schuur geïnstalleerd, maar in de hoek van deze verdieping vinden we nog een extra boiler ten behoeve van het warme water voor de badkamer.

GARAGE & SCHUUR
Achter de keuken is een stenen schuur aangebouwd. En het betreft niet zomaar een schuur. Deze is verrassend groot (ca. 10m2) en voelt nog groter aan door het hoge plafond (3m hoog). In deze schuur is de CV-ketel geïnstalleerd. Hier kun je met gemak meerdere fietsen stallen en/of een werkbank plaatsen.

Schuin achter de woning staat een volwaardige, stenen garage (3m bij 5,5m). Een auto parkeren we niet snel meer in een garage, maar wel wanneer je een motor of een oldtimer hebt. Daarvoor is de garage ideaal. Noemenswaardig is de elektrisch bedienbare sectionaaldeur die je op afstand kunt openen. Ook de relatief jonge dakbedekking is een groot pluspunt.

DIEPE ACHTERTUIN
Misschien is het grootste pluspunt van het huis wel de overweldigende, diepe achtertuin. Wanneer je vanaf de oprit door de poort de achtertuin in loopt, dan komt je al een zee van ruimte tegemoet. Tot aan de kippenren is de tuin al ca. 22 meter diep wat al bovengemiddeld diep is voor een woning in dit prijssegment. Echter, achter de kippenren en de sierlijke, volwassen notenboom ligt nog een stuk tuin van circa 15 meter diep die er gewoon bij hoort. Van dit stuk tuin is altijd dankbaar gebruik gemaakt door er een moestuin te houden. Deze tuin is dan ook zeer interessant voor (kleine) kinderen die maar kunnen ravotten. Je kunt er met gemak enkele speeltoestellen kwijt zonder dat het ten koste gaat van het ruimtelijke gevoel. Om de tuin te kunnen besproeien kun je gebruik maken van gratis grondwater middels de aanwezige puls en pomp. Achter de garage is een overkapping te vinden waar je hachelhout kunt opslaan. Deze tuin biedt zoveel ruimte, groen en vrijheid dat je er op slag verliefd op kunt worden…!

ONZE LIEVE VROUWESTRAAT
Deze woning is gelegen aan één van de leukste en karaktervolste straten van Heteren. Met een mix van zowel authentieke en jongere woningen is het straatbeeld afwisselend te noemen. De straat heeft een groen karakter met enkele statige bomen. Afgezien van dat er minimaal 3 auto’s op de oprit passen, zijn er ook meerdere parkeerhavens voor de deur gelegen.

De Onze Lieve Vrouwestraat loopt vanuit het dorpshart naar de Rijndijk. Ondanks dat de straat naar het dorpshart leid (op steenworp afstand), is de straat autoluw te noemen. Zowel de winkelvoorzieningen als het aantrekkelijke recreatiegebied zijn op loopafstand gelegen. Aan de andere kant van de dijk, in de uiterwaarden van de Rijn, kun je lekker wandelen of zwemmen. Het is bijzonder te noemen dat je hier een dergelijk groot perceel van 540m2 koopt terwijl het midden in het dorp is gelegen. Kortom, deze plek moet je in het echt beleven om het op waarde te kunnen schatten!

HETEREN
Heteren is een dorp met een kleine 5.000 inwoners. Het dorp heeft eigen voorzieningen zoals een Jumbo supermarkt, diverse andere winkeltjes en 3 basisscholen. Ook zijn er meerdere sportverenigingen actief. Het dorp heeft een relatief nieuw zalencentrum waar diverse activiteiten worden georganiseerd. In 2022 zal er een nieuw dorpshart worden gerealiseerd. In het dorpshart is er in de afgelopen jaren al nieuwbouw gepleegd, maar het wordt verder uitgebreid met een centraal plein met daaromheen meer (ambachtelijke) winkelvoorzieningen, horeca en dienstverlening.

CENTRAAL GELEGEN
Heteren is een dorp gelegen in het hart van de Gemeente Overbetuwe. Het heeft een centrale ligging met als directe uitvalswegen de A50 richting Arnhem/Ede of Nijmegen/Den Bosch of de A15 richting Tiel/Bemmel. Overigens leiden er meerdere wegen naar Arnhem, namelijk via de dijk of via de nieuwe provinciale weg, de N837. Door haar centrale ligging is er in de afgelopen jaren een modern industrieterrein gerealiseerd met toonaangevende bedrijven waaronder distributiecentrum Kruidvat en Porschecentrum Gelderland. Ook is er o.a. een McDonalds-vestiging. Kortom, Heteren is een heerlijk dorp om te wonen!

INDELING
Begane grond:
Entree/tochtportaal
Hal met groepenkast, toilet en toegang tot kelder
Woonkamer met houtkachel en tuindeur
Leefkeuken met inbouwapparatuur, een lichtkoepel en een tuindeur.
1e Verdieping:
Overloop met 2e trapopgang
Slaapkamer 1 met 2 inbouwkasten en een wastafelmeubel
Slaapkamer 2 met inbouwkast en dubbele deuren naar balkon
Slaapkamer 3 met inbouwkast
Badkamer met ligbad, douche, 2e toilet en een wastafelmeubel.
2e Verdieping:
Multifunctionele ruimte (vergroot met nokverhoging) met o.a. boileropstelling.

BIJZONDERHEDEN
Verrassend grote gezinswoning met aantrekkelijke (leef)ruimtes
Royale doorzon-woonkamer van ca. 30m2 groot
Leefkeuken met o.a. een grote lichtkoepel met veel lichtinval
Vloerverwarming op de badkamer
Multifunctionele 2e verdieping met de potentie tot een extra slaapkamer
De woning is grotendeels af te sluiten middels (deels) elektrisch bedienbare rolluiken
Nagenoeg geheel v.v. isolerende beglazing
Meterkast: 4 groepen en een kookgroep
Glasvezelaansluiting aanwezig
Alarminstallatie aanwezig
Verwarming: Vaillant HR-combiketel (met onderhoudscontract) en een houtkachel in de woonkamer
Warm water badkamer: 80 liter boiler, merk Daalderop
Opvallend goede onderhoudsstaat waaronder de daken, goten en hemelwaterafvoeren
Buitenschilderwerk in 2020 uitgevoerd door schilder
Het perceel is maar liefst 540m2 groot
Vrijstaande, stenen garage én een aangebouwde, stenen schuur
Garage met elektrisch bedienbare sectionaaldeur
Bijzonder diepe tuin van ca. 37m diep en bijna 11m breed
Veel vrijheid, privacy en zonuren in de tuin
Oprit met plaats voor 2 tot 3 auto’s
Op loopafstand van winkelvoorzieningen
Recreatiegebied op steenworp afstand
Heteren heeft een centrale ligging in de regio.

TIP:
Kijk ook eens naar de aanvullende producten op Funda die wij standaard bij al onze woningen koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons zorgvuldig samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. NVM Consumentenvoorwaarden zijn van toepassing.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning