Remko Stevens Makelaardij

HETERENHoenderkamp 17

Vraagprijs €585.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1976
Energieklasse
C
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HETEREN
Postcode
6666 AN
Straat
Hoenderkamp 17
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HETEREN
Hoenderkamp 17

Op een toplocatie aan het dijkvlak van Heteren gelegen, levensloopbestendig, VRIJSTAAND WOONHUIS (1976) met maar liefst ca. 171m2 woonoppervlak exclusief de grote, inpandige garage van 22m2 groot. Deze complete gezinswoning heeft een speelse en verrassend ruime indeling met flink wat leefruimte op de begane grond waaronder een aangebouwde serre/tuinkamer, een volwaardige slaapkamer en badkamer op de begane grond en een heerlijke living met aantrekkelijke raampartijen die voor een prettige lichtinval zorgen. Op de verdieping zijn nog eens 3 slaapkamers gelegen waarbij de riante masterbedroom eventueel is op te delen waardoor er nog een extra slaapkamer wordt gecreëerd. Bovendien is er een 2e badkamer aanwezig.

Het aantrekkelijke hoekperceel ligt aan het einde van een zeer autoluwe en doodlopende straat met een ruime, groene opzet met vrij zicht op het dijkvlak. Het perceel telt 592 (!) vierkante meters met tuin rondom de woning. Er zijn meerdere, privacyvolle zitterrassen aangelegd waarbij het terras bij de schuifpui (woonkamer) pal op het zuiden is gelegen. Vóór de garage is een zeer comfortabele oprit gelegen met plaats voor meerdere auto’s waarbij je twee auto’s naast elkaar kunt parkeren. De carport naast de garage is maar liefst 8,5m lang en loopt door tot vóór de garage en bij de voordeur.
Op steenworp afstand van de woning liggen de uitgestrekte uiterwaarden van de Rijn met recreatiegebied en wandelpaden.

Quote van de makelaar: “Ruimte, rust en vrijheid, dat zijn de kernwoorden van dit vrijstaande woonhuis. De ligging is één van de belangrijkste aspecten voor veel kopers en dat maakt dit huis juist zo interessant. Daarnaast moet je dit huis van binnen gezien hebben om de prettige woonsfeer te proeven. Voornoemde aspecten maken deze woning uniek in het segment”.

WOONKAMER
Vanuit de stijlvolle hal met vide loop je via een glazen deur de woonkamer binnen. Het eerste dat opvalt is de prettige woonsfeer die wordt gecreëerd door de speelse indeling en aantrekkelijke raampartijen die voor veel lichtinval zorgen. De zon draait daarbij gunstig om de woning heen. Ook de lichte (gestucte) wanden en plafond (met inbouwspots) hebben daar een belangrijk aandeel in. Een echte eye-catcher is de ingebouwde houtkachel met granieten ombouw (plateau) en de doorkijk naar de hal. In combinatie met de houten parketvloer hoef je hier niet veel te doen om een gezellige zithoek te creëren. Andere opvallende elementen zijn de schuifpui naar het zonnige buitenterras en de maatwerk boekenkast waarbij de deur naar de hal is ‘ingebouwd’.

AANGEBOUWDE SERRE
De woonkamer is aanzienlijk vergroot door de serre die is aangebouwd. Dit heeft een heerlijke extra zithoek opgeleverd waarbij je het gevoel hebt, midden in de tuin te zitten. De architect van de serre heeft goede ideeën gehad over de lichtinval waarbij er is gekozen voor 3 grote, antracietkleurige, aluminium raampuien tot aan de vloer in combinatie met een lichtkoepel. Opvallend is dat 2 raampuien zijn voorzien van een schuifdeur waardoor je aan twee kanten direct het buitenterras oploopt. De houten parketvloer is vakkundig doorgelegd en ook hier zijn inbouwspots in het plafond geplaatst.

KEUKEN & BIJKEUKEN
De keuken is door een groot raam half afgescheiden van de woonkamer waardoor je niet direct op het aanrecht kijkt maar toch en open verbinding hebt. Maar mocht je een voorkeur hebben voor een volledig open keuken, dan is deze raampui ook eenvoudig weg te halen. Hierdoor creëer je optisch meer ruimte en tevens mogelijkheden voor een andere keukenopstelling (bijvoorbeeld met schiereiland).
De keuken zelf betreft een kwalitatief hoogwaardige Siematic keuken alhoewel deze keuken er al wel geruime tijd in zit. De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, een inductie kookplaat, een afzuiger, een oven en een koelkast.

Vanuit de keuken loop je door de bijkeuken in. Bij een woning van dit kaliber mag je dan ook zeker een bijkeuken verwachten. Dit is een praktische ruimte met een inbouw voorraadkast en een extra tuindeur. Ook kun je hier bijvoorbeeld een extra koelkast en/of vriezer kwijt. Vanuit de bijkeuken loop je vervolgens door naar de ‘inpandige’ garage.

LEVENSLOOPBESTENDIG
Misschien is één van de grootste pluspunten wel de slaapkamer en badkamer op de begane grond. Het levensloopbestendig kunnen bewonen van je huis is vandaag de dag steeds meer een issue. Deze woning heeft een volwaardige slaapkamer van meer dan 15m2 groot welke is voorzien van 2 inbouwkasten v.v. schuifpanelen. Bovendien grenst er aan deze kamer een badkamer-en-suite welke is ingedeeld met een ligbad, een douchecel en een uitgebreid wastafelmeubel. Verder heeft de kamer een extra tuindeur. Wanneer je die open zet wordt je wakker met het gezang van de vogeltjes.

Een kamer op de begane grond kan ook interessant zijn voor mensen die veel aan huis werken. Zeker in deze tijd is het fijn wanneer je een extra kamer hebt waar je je terug kunt trekken om ongestoord te kunnen werken. Maar ook een praktijk of salon aan huis behoord tot de mogelijkheden. De aanwezige tuindeur naar de voortuin is dan ideaal.

1e VERDIEPING
Via een degelijke trapopgang met RVS leuningen en spijlen komen we op de 1e verdieping terecht. Ook deze woonlaag heeft een ruime opzet wat je meteen zal opvallen op de overloop. Er zijn 3 slaapkamers te vinden waarvan er 2 wel heel erg groot zijn, namelijk 24m2 en 15m2. Deze beide slaapkamers hebben ieder een vaste kastenwand voor kleding. De 3e slaapkamer is kleiner, maar zou een prima baby- of werkkamer kunnen zijn. Deze kamer zou je eventueel kunnen vergroten, bijvoorbeeld door het plaatsen van een dakkapel.

Zoals al eerder vermeld, zou je de grootste slaapkamer (masterbedroom) eenvoudig kunnen opdelen in 2 afzonderlijke kamers van ieder 12m2 groot. Deze kamer telt niet alleen 24 vierkante meters, maar heeft ook een open plafond tot in de nok die maar liefst 4 meter hoog is. Dit geeft de kamer een bijzonder ruimtelijk gevoel wat je niet snel ergens anders ziet.

BADKAMER
De badkamer op de begane grond is groter en completer, maar het is erg prettig dat er ook een badkamer op de slaapverdieping is gelegen. Deze badkamer is wat knusser dan de andere vanwege het schuine dakvlak, maar is uitgevoerd met een inloopdouche, een 2e toilet en een wastafel.

Naast deze badkamer is nog een CV-ruimte aanwezig. Hier hangt niet alleen de CV-ketel, maar kun je ook de nodige spullen opbergen.

INPANDIGE GARAGE
Een groot pluspunt is dat de garage van binnenuit toegankelijk is. De garage is groter dan gemiddeld, namelijk ca. 22m2. De garage is 4,5m breed en 5,7m diep (binnenwerks). Tegenwoordig parkeert men een auto niet snel meer in de garage, maar is het nog steeds ideaal voor fietsen en/of een motor. Doordat de garage in spouw is gebouwd en voorzieningen heeft zoals elektra, water en verwarming, zou je er ook een andere bestemming aan kunnen geven, bijvoorbeeld een praktijk aan huis of een extra speel/werkkamer. Meerdere ramen zorgen voor de nodige lichtinval.

TUIN RONDOM
Het perceel is bijna 600m2 groot wat betekent dat er flink wat tuin rondom de woning is gelegen. Dit komt ook mede doordat er al eerder een stuk grond is bijgekocht. De tuin heeft een groen karakter en is door een hovenier aangelegd met diverse bomen en planten en een vijver. Ook zijn er meerdere terrassen aangelegd. Met name het terras grenzend aan de woonkamer en serre is aantrekkelijk met veel zonuren en privacy. Om in de zomer de tuin groen te houden, kun je gebruik maken van een aangelegd besproeiingsysteem.

OPRIT & CARPORT
Aan de voorzijde is een brede oprit gelegen waar je meerdere auto’s op eigen terrein kunt parkeren. Naast de garage is een carport van meer dan 8 meter aangebouwd waar je één of misschien wel 2 auto’s beschut kunt parkeren. Deze carport loopt door tot vóór de garage en de voordeur. Wanneer het regent kun je dus droog naar de auto lopen.

HOENDERKAMP
Niet alleen de woning en het perceel zijn de moeite waard om te wonen, ook de locatie is beslist een groot pluspunt. De Hoenderkamp is één van de leukste straten van Heteren, een doodlopende en groene straat waar je niet snel komt wanneer je er niet hoeft te zijn, terwijl het op loopafstand van het dorpshart is gelegen. In de straat vind je veelal vrijstaande woningen waarbij elke woning weer zijn eigen karakter en uitstraling heeft. De directe woonomgeving doet gemoedelijk aan en ook de bewoners dragen daar hun steentje aan bij. Elk jaar wordt er een ‘Hoenderkampdag’ georganiseerd.

Op steenworp afstand liggen de uiterwaarden van de Rijn. In de afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw recreatiegebied, genaamd Randwijkse Waarden (www.randwijksewaarden.nl). Hou je van de natuur, water en vrijheid, dan zal je dit zeker aanspreken.

HETEREN
Heteren is een dorp met iets meer dan 5.000 inwoners. Het dorp heeft eigen voorzieningen zoals een Jumbo supermarkt, diverse andere winkeltjes en 3 basisscholen. Ook zijn er meerdere sportverenigingen actief. Het dorp heeft een relatief nieuw zalencentrum waar diverse activiteiten worden georganiseerd.
In het dorpshart is er in de afgelopen jaren al nieuwbouw gepleegd, maar dit wordt in 2022 verder uitgebreid met een centraal plein met daaromheen meer winkelvoorzieningen en dienstverlening.

CENTRAAL GELEGEN
Heteren is een dorp gelegen in het hart van de Gemeente Overbetuwe. Het heeft een centrale ligging met als directe uitvalswegen de A50 richting Arnhem/Ede of Nijmegen/Den Bosch of de A15 richting Tiel/Bemmel. Overigens leiden er meerdere wegen naar Arnhem, namelijk via de dijk of via de nieuwe provinciale weg, de N837. Door haar centrale ligging is er in de afgelopen jaren een modern industrieterrein gerealiseerd met toonaangevende bedrijven waaronder distributiecentrum Kruidvat en Porschecentrum Gelderland. Ook is er o.a. een McDonalds-vestiging.
Kortom, Heteren is een heerlijk dorp om te wonen!

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met toilet, trapopgang en vide
L-woonkamer met ingebouwde houtkachel, schuifpui en vaste kastenwand
Serrekamer met dubbele schuifpui en lichtkoepel
Half-open keuken met diverse inbouwapparatuur
Bijkeuken met meterkast en tuindeur
Slaap/werkkamer met tuindeur en 2 vaste schuif/kastenwanden op de begane grond
En-suite badkamer met ligbad, separate douche en uitgebreid wasmeubel.
Inpandige garage met witgoedaansluitingen, verwarming, gootsteen en extra tuindeur.

1e Verdieping:
Ruime overloop met vide
Slaapkamer 1 (masterbedroom) met vaste schuif/kastenwand, hoge nok en groot Velux dakvenster
Slaapkamer 2 met vaste kastenwand
Slaapkamer 3 met groot Velux dakvenster en knieschot opbergruimte
Badkamer met inloopdouche, 2e toilet, wastafel en dakvenster
Inloopkast met CV-ketelopstelling.

BIJZONDERHEDEN
Heerlijk, vrijstaand wonen met volop ruimte in en rondom de woning
Maar liefst ca. 171m2 woonoppervlak en ca. 690m3 inhoud
Ingebouwde houtkachel in de woonkamer
Meerdere schuifpuien naar buitenterras
Aangebouwde serre c.q. tuinkamer met elektrisch bedienbare screens rondom
Levensloopbestendig te bewonen door slaapkamer en badkamer op de begane grond
Diverse ramen zijn v.v. het draai/kiepsysteem met inzethorren
Keuken en bijkeuken zijn v.v. rolluiken
Meterkast: 7 groepen (stoppen) en 2 aardlekschakelaars
Glasvezelaansluiting voor snel internet
CV-ketel: Nefit Ecomline HR-combi, geplaatst 1999
Woning grotendeels v.v. isolatieglas, serre met HR++ beglazing
Energielabel C
Platte dak garage en serre medio 2015 vervangen
Goten en boeiboorden (trespa) zijn in 2002 vervangen
Buitenschilderwerk in 2019 door schilder uitgevoerd
Besproeiingsysteem in de tuin rondom
De tuin biedt opvallend veel privacy
Comfortabele oprit
Aantrekkelijke garage (groter dan gemiddeld), van binnenuit toegankelijk
Comfortabele oprit met plaats voor 2 auto’s naast elkaar
Rustig wonen in groene en ruim opgezette woonomgeving
De vrije natuur en winkelvoorzieningen op loopafstand.

TIP:
Kijk ook eens naar de aanvullende producten op Funda die wij standaard bij al onze woningen koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons zorgvuldig samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. NVM Consumentenvoorwaarden zijn van toepassing.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning