Remko Stevens Makelaardij

HERVELDTielsestraat 171

Vraagprijs €599.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Woonboerderij
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1890
Energieklasse
F
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HERVELD
Postcode
6674 AB
Straat
Tielsestraat 171
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HERVELD
Tielsestraat 171

Op een royaal perceel van 3.056m2 grond gelegen, karakteristieke, VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ (1890) met maar liefst ca. 212m2 woonoppervlak en een authentieke, voormalige deel van ca. 67m2 groot (nokhoogte 8m), bestaande uit onder meer een gezellige woonkamer met openslaande tuindeuren, 4 volwaardige slaapkamers, 2 badkamers, diverse nieuwe kozijnen met HR++ beglazing en een geheel nieuwe, geïsoleerde kapconstructie.

De achtertuin is meer dan 100 meter diep (tot aan de hoge populieren) en biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld een paard aan huis. Het terras biedt veel privacy, zonuren en een vrij uitzicht over de weilanden. Op het perceel staat verder een terrasoverkapping (22m2) alsmede een houten berging (12m2) voor bijvoorbeeld het stallen van een grasmaaier.

Quote van de makelaar: “Dit zijn van die objecten waar je als makelaar heel blij van wordt. Een unieke, 19e eeuwse woonboerderij met volop mogelijkheden. Bovendien biedt de grootte van het perceel mogelijkheden voor de paardenliefhebber. En het bijzondere is: er is al geïnvesteerd in een deel van het kozijnwerk, beglazing én de gehele dakconstructie”.

VOLOP POTENTIE
Het leuke van een authentieke woonboerderij is dat het vaak veel mogelijkheden biedt. Een dergelijke woning is groter dan een gemiddeld woonhuis, het biedt sfeer en de indeling is niet standaard. Ook zijn de percelen veelal dermate groot dat je er kleinvee of paarden kunt houden. Er is veel vrijheid en ruimte om de woning waardoor kinderen én volwassenen ongeremd hun gang kunnen zijn. Er is ruimte voor hobby’s, zowel in de woning als eromheen.
Door het formaat van deze woning zijn er wellicht mogelijkheden om het op te splitsen in 2 woningen: Het voorhuis en de voormalige deel. Daarbij zou je ook kunnen denken aan mantelzorg. Een andere optie is een bed & breakfast. Uiteraard dient het één en ander in samenspraak met de Gemeente te gaan. Maar het begint bij een huis die de mogelijkheden biedt tot het realiseren van je woonwens…

WOONKAMER
Van oorsprong zijn de leefruimtes in woonboerderijen voor de huidige maatstaven hokkerig en klein, echter bij deze woning zijn de ruimtes mooi in balans. Dit geldt met name voor de woonkamer die 4,8m bij 9,6m is (46m2) maar ook nog mogelijkheden biedt om verder te vergroten. Tussen de woonkamer en de keuken zit een werkkamer (11m2) die je door kunt breken waardoor je de woonkamer en de keuken met elkaar verbindt. In de huidige setting kun je met gemak een lekkere hoekbank en een 6-persoons eettafel kwijt. Er is veel lichtinval door de grote ramen. In de achtergevel zijn dubbele tuindeuren geplaatst. Een gashaard is aangesloten op het aanwezige rookkanaal.

KEUKEN
De keuken is nog authentiek te noemen. Dat wil zeggen: eenvoudig met nog de kenmerken van vroeger. Het keukenblok heeft nog een granito-aanrechtblad en ook de klassieke schouw en servieskast zijn nog bewaar gebleven. De kans is groot dat je deze keuken wil moderniseren. Dit zou dus eventueel in combinatie met een doorbraak naar de werkkamer (en woonkamer) kunnen. De wens van een woonkeuken en-suite kan hier maar zo realiteit worden.

Grenzend aan de keuken is een 2e hal c.q. bijkeuken gelegen. Hier vindt je onder meer de wasmachine-aansluiting, het (gasten)toilet en een 2e badkamer met douche en wastafel. Van hieruit is zowel de ‘oude deel’ als het buitenterras te bereiken.

SLAAPKAMER & BADKAMER OP DE BEGANE GROND
De indeling van deze woning is ruim opgezet en niet standaard en daarom verwijzen we je ook graag naar de bijgevoegde plattegronden van de woning voor een goede indruk. Wat opvalt is dat deze woning een volwaardige slaapkamer en badkamer op de begane grond heeft. Dit biedt mogelijkheden om de woning levensloopbestendig te bewonen. Ook biedt dit mogelijkheden voor een mindervalide persoon. De slaapkamer is ruim opgezet (20m2), heeft een hoog plafond (2,8m) en een doorloop naar 1 van de 2 badkamers. Om de slaapkamer af te sluiten, zijn er rolluiken geplaatst.

De badkamer is nog relatief nieuw en eveneens ruim opgezet. Hierdoor is de ruimte goed toegankelijk met bijvoorbeeld een rolstoel. De badkamer is ingedeeld met een douche, een 2e (zwevend) toilet en een wasmeubel. Het laatste heeft een marmeren plateau met waskom. De tegelvloer is voorzien van vloerverwarming en de ruimte is mechanisch te ventileren.

1e VERDIEPING
Via een klassieke trapopgang met loper komen we op de 1e verdieping terecht. Hier vinden we 3 zeer volwaardige slaapkamers van respectievelijk 35m2, 20m2 en 17m2 terug. De grootste kamer is dermate groot dat je deze voor meerdere doeleinden zou kunnen gebruiken. Je zou het een studio kunnen noemen, mede doordat er een keukenblokje is geïnstalleerd. In het verleden is deze ruimte ook verhuurd geweest. Mocht je juist een extra (slaap)kamer nodig hebben, dan is de ruimte ook op te delen in 2 afzonderlijke slaapkamers. De nok ligt op maar liefst 4,5m hoog en er zijn 4 grote dakvensters in de nieuwe dakconstructie geplaatst. Dit is een kamer met een bijzondere beleving die je gezien moet hebben.

De overige 2 slaapkamers hebben ieder een eigen inbouwkast en 2 ramen. Door de rechte gevels van het voorhuis, is er geen ruimteverlies door schuine dakvlakken waardoor de kamers praktisch zijn in te richten. De overloop doet prettig aan doordat deze breder is dan gemiddeld (1,5m breed) en er een raam aanwezig is.

VOORMALIGE DEEL
Het achterste gedeelte van de woning betreft de voormalige deel waar vroeger de dieren werden gehouden. Dit betreft vaak een grote, open ruimte (7m x 9,5m) die veel perspectief biedt om geheel naar eigen wens in te delen. Wat meteen opvalt is de hoge kapconstructie waarbij de nok op bijna 8 meter hoog ligt. Het authentiek spantwerk en gebinten zijn hier mooi intact gebleven. Zoals eerder al vermeld is dat de gehele dakconstructie is vervangen. Dat kun je hier goed zijn aangezien je vanaf de onderzijde tegen de witte, geïsoleerde sandwichpanelen aan kijkt. In de achtergevel vindt je nog de oorsponkelijke dubbele deuren van de deel. Je kunt hier een oldtimer naar binnen rijden of er een mooie glaspui inzetten wanneer je de ‘oude deel’ wil omtoveren tot leefruimte.

BUITENLEVEN
Bij een woonboerderij hoort een mooi perceel met ruimte en vrijheid. Deze woning staat op een groot perceel van 3.056m2 groot die in de diepte weg loopt. Achter de woning ligt een tuin van meer dan 100 meter diep. Bij de woning zijn meerdere terrassen aangelegd, alsmede een terrasoverkapping van 22m2 groot. In de tuin staan meerdere fruitbomen zoals pruimen, peren en appels. Halverwege de tuin staat een houten berging waar je bijvoorbeeld een grasmaaier kunt stallen. Ook vindt je hier een puls waardoor je de tuin met grondwater kunt besproeien. Ben je op zoek naar vrijheid, rust en zonuren, terwijl je van het Betuwse landschap en de paarden van de buren aan het genieten bent, dan nodigen we je van harte uit om onder meer deze tuin te ervaren.

HERVELD
Herveld is een centraal gelegen dorp midden in de Gemeente Overbetuwe. Met circa 3.100 inwoners vormt het één dorp met het dorp Andelst (1.620 inwoners). Midden in het dorp (Herveld) vinden we aan het dorpsplein o.a. een grote Coöp supermarkt. Ook is er een dorpshuis en worden er met name zomers veel activiteiten georganiseerd. Wat dat betreft is het een levendig dorp met veel evenementen en verenigingen.

De Betuwe staat bekend om haar fruitteelt en de ligging tussen de Rijn en de Waal. Herveld (en Andelst) zijn gewild omdat het aan de ene kant het dorpse karakter herbergt, maar aan de andere kant centraal is gelegen t.o.v. belangrijke uitvalswegen waaronder de A15 en A50 (knooppunt Valburg).
Veel voorzieningen zoals winkels, een middelbare school, een zwembad en een treinstation vindt je in het naburige dorp Zetten.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met L-indeling, meterkast, diepe inloopkast en trapopgang
Woonkamer met gashaard en openslaande tuindeuren
Keuken met schouw en servieskast
Slaapkamer
Badkamer en-suite met douche, wasmeubel en toilet
Werkkamer
2e Hal met 2e (gasten)toilet, wasmachine-aansluiting en tuindeur
2e Badkamer met douche en wastafel
Oude deel (67m2) met dubbele deuren naar oprit.

1e Verdieping:
Overloop met daglicht en af te sluiten met een deur
Slaapkamer 2 met inbouwkast en wastafel
Slaapkamer 3 met inbouwkast
Slaapkamer / studio met 4 dakvensters, hoge nok en luik naar zoldervliering (boven slaapkamers).

BIJZONDERHEDEN
Royale woonboerderij met authentiek karakter
Maar liefst ca. 279m2 woonoppervlak (incl. oude deel) en ca. 860m3 inhoud
Verrassend diep perceel wat mogelijkheden biedt voor kleinvee of een paard aan huis
Vier tot vijf ruime slaapkamers
Twee badkamers aanwezig
Zoldervliering boven slaapkamers via ‘studio’ te bereiken
Meterkast: 6 groepen (automaten) en 2 aardlekschakelaars
CV-ketel: Remeha Avanta HR-combi, geplaatst medio 2012
Nieuwe, geïsoleerde dakconstructie (1996) met o.a. nieuwe keramische dakpannen en zinken dakgoten
Diverse kozijnen zijn vervangen door hardhout en/of (HR++) isolerende beglazing
Diverse rolluiken aanwezig (deels elektrisch bedienbaar)
Géén beperkingen door monumentenstatus
Zowel aan de voor- als achterzijde een oprit met meerdere parkeerplaatsen
Parkachtige tuin met diverse fruitbomen
Vrij wonen in het buitengebied met alle voorzieningen van het dorp binnen handbereik
Binnen 5 autominuten ben je op de A15 (7 minuten op de A50).

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning