Remko Stevens Makelaardij

DRIELKerkstraat 9

Vraagprijs €675.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1948
Energieklasse
n.v.t.
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
DRIEL
Postcode
6665 CD
Straat
Kerkstraat 9
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

DRIEL
Kerkstraat 9

Op een zeer aantrekkelijke, centrale plek in het dorp Driel (nabij Arnhem) gelegen, verrassend grote en karaktervol, VRIJSTAAND WOONHUIS (1948), bestaande uit onder meer 3 woonlagen én een riante kelder met stahoogte. Met maar liefst ca. 213m2 woonoppervlak en 5 tot 6 (slaap)kamers is het een ideale woning voor een groot gezin. De living is royaal en heeft o.a. een gezellige houtkachel, er is een en-suite studie/werkkamer aanwezig en de keuken is v.v. alle wenselijke inbouwapparatuur. Ook de badkamer op de verdieping is compleet uitgevoerd. Vanuit de grootste slaapkamer is het dakterras bereikbaar.

De woning staat op een royaal perceel van 935m2 (!) met veel vrijheid, zonuren en ruimte voor meerdere speeltoestellen. Er is een diepe oprit aanwezig die naar de garage leidt. Het is niet zomaar een garage aangezien deze veel groter is dan gemiddeld (8,5m bij 6m) en het een zolderverdieping in de kap heeft. Achterin de tuin vinden we nog een veranda en een tuinhuis terug. De 16 zonnepanelen met oriëntatie op het zuiden horen bij het huis.

Quote van de makelaar: “Dit is een topper in het segment. De perfectionist zal zeker nog het één en ander willen verbeteren, maar de woning heeft bijzondere eigenschappen zoals sfeer, karakter, verrassend veel ruimte en is zeer compleet te noemen. De vrijheid in en rondom de woning zal velen aanspreken. Bovendien zorgen de bijgebouwen voor extra veel wooncomfort. Het vrije plekje tussen de Rijn en de dorpskern is om verliefd op te worden”.

VOLUMINEUS
Doordat de woning maar liefst 13 meter breed is, doet het aanzicht eerder aan een 2-kapper denken. Maar niets is minder waar. Vlak na de oorlog is deze woning in de breedte gebouwd waarbij het deels in gebruik was als groentewinkel. Dit is al lang verleden tijd waarbij de woning volledige woonfunctie heeft gekregen. Met een inhoud van maar liefst 860m3 is deze woning, zelfs voor vrijstaand, bovengemiddeld groot. Een gezin met 4 kinderen kan hier prima uit de voeten, zeker gezien het feit dat de woning 5 volwaardige slaapkamers telt. Daarnaast is er nog een extra werkkamer op de begane grond én een extra studiekamer op de 2e verdieping te vinden.

KARAKTERISTIEK
Heb je géén gevoel bij een nieuwbouwwoning, dan ga je wellicht eerder voor een karaktervolle woning met sfeer en authentieke details. Nieuwbouw is vaak voorspelbaar, maar bij deze woning wordt je verrast door een speelse indeling en details die de woonsfeer al snel versterken. Voorbeelden hiervan zijn en-suite deuren met kleurrijk glas-in-lood, klassieke paneeldeuren en een stijlvolle voordeur die toegang verleent tot de hal met sierlijk tegenwerk op de vloer. Het huis heeft nog een rookkanaal waar dankbaar gebruik van gemaakt is door er een houtkachel op aan te sluiten.

Ondanks de leeftijd verkeerd de woning in een prima onderhoudsstaat. De meeste kozijnen zijn vervangen door hardhout en de gehele woning is volledig v.v. isolatieglas (zelfs het glas-in-lood in de hal). Noemenswaardig is dat ook de gehele kapconstructie is vervangen en is v.v. geïsoleerde dakplaten. De isolatiewaarde zal hierdoor niet veel afwijken van nieuwbouw. Ook is de spouwmuur nageïsoleerd en zijn er maar liefst 16 zonnepanelen geïnstalleerd.

LIVING
Bij een royale gezinswoning hoort ook een grote living. Deze L-vormige woonkamer is maar liefst 51m2 groot waardoor je er verschillende zithoeken kunt creëren. Een pompeuze hoekbank, een 6- tot 8-persoons eettafel én een lekkere relaxfauteuil bij de houtkachel is geen enkel probleem. En hou je van een lichte woning dan heb je hier niets te klagen. Grote raampartijen zorgen voor meer dan voldoende lichtinval. Een houten vloer zorgt bovendien voor een warme woonsfeer.

Grenzend aan de woonkamer is een werk/speelkamer gelegen. Dit is misschien wel één van de leukste kamers van het huis aangezien deze kamer is af te sluiten middels een en-suite pui met glas-in-lood schuifdeuren. De bijbehorende inbouwkasten met paneeldeuren zijn eveneens behouden gebleven. Werk je veel vanuit huis, dan is dit wellicht de ideale werkkamer!

KEUKEN
Keukens zijn altijd smaakgevoelig en dat is hier niet anders. Het keukenblok is al enigszins wat verouderd maar is wel v.v. alle wenselijke inbouwapparatuur, namelijk een vaatwasser (2019), een koel/vriescombi, een grote oven (2020), een 5-pits gaskookplaat en een afzuiger. Praktische kastruimte zoals brede ladekorven en een servieskast met rolluik op het aanrecht zorgen voor voldoende opbergmogelijkheden. Sta je bij de gootsteen met extra spoel/lekbakje dan kijk je vrij de achtertuin in. Vanuit de keuken loop je direct de bijkeuken in en daal je af in de kelder.

2e HAL & KELDER
Een groot pluspunt van deze woning is de centrale hal aan de achterzijde. Vanwege de dubbele deuren aan de achterzijde zou je het zelfs een inpandige ‘garage’ kunnen noemen. Indien gewenst zou je er een kleine auto of een motor in kunnen rijden. De functie als bijkeuken en/of wasruimte zou het eveneens kunnen hebben. Je vindt hier namelijk ook de witgoedaansluitingen terug. Leuk element zijn de karaktervolle deuren met ramen naar het buitenterras. In de praktijk zullen deze deuren door kinderen veel vaker worden gebruikt dan de voordeur. Je kunt hier dan ook met gemak een grote kapstok, een zitbankje en een dekenkist kwijt.

Vanuit deze multifunctionele ruimte is zowel de woonkamer, het moderne toilet, de keuken én de kelder toegankelijk. Kelders zijn niet uitzonderlijk bij woningen uit deze bouwperiode, maar wanneer je eenmaal naar beneden loopt, zal je verrast worden door de grootte van de kelder (bijna 50m2 groot). Deze loopt namelijk over de volle breedte van de woning door (meer dan 12 meter lang). De kelder verkeerd in een goede staat, is droog en heeft een prima stahoogte. Kortom, deze kelder is een bonus en zal je zeker kunnen waarderen.

SLAAPKAMERS
Eénmaal op de 1e verdieping wordt het lastig kiezen welk paneeldeur je als eerste neemt. Deze woonlaag is verdeeld in een overloop die toegang verleent tot 4 slaapkamers, een badkamer en een inbouwkast. De slaapkamers zijn respectievelijk 22m2, 16m2, 13m2, 12m2 groot. Er zit dus geen kleine kamer tussen. Iedere kamer heeft zijn eigen beleving, de één heeft een Frans balkon, de ander een dakkapel. De ouderslaapkamer heeft zelfs dubbele deuren naar een dakterras alsmede een vaste kastenwand met 3 schuifpanelen. Ook 2 van de 3 kinderkamers hebben een inbouwkast.

BADKAMER
De badkamer is eveneens ruim van opzet en is dan ook compleet ingedeeld met onder meer een ligbad, een inloopdouche, een 2e zwevend wandcloset en een 2-persoons wasmeubel. Boven het wasmeubel is een even zo brede spiegelkast met verlichting geplaatst. Ook het wasmeubel zelf biedt praktische opbergruimte voor toiletspullen. Erg comfortabel is de vloerverwarming (elektrisch) waardoor je nooit koude voeten hoeft te hebben. Opvallend is de dakkapel die de ruimte niet alleen een speels karakter geeft maar ook een extra ventilatiemogelijkheid biedt. Verder is de badkamer met neutraal tegelwerk en modern sanitair afgewerkt waarbij de puntjes wel weer even op de í gezet moeten worden.

2e VERIEPING
Via een rechte steektrap op de overloop is de 2e verdieping te bereiken. Ook hier is veel aandacht besteed aan daglichttoetreding aangezien er 5 (!) grote Velux dakvensters zijn aangebracht. Net zoals op de 1e verdieping zijn alle dakvensters af te sluiten met verduisteringsschermen. De overloop is tussen 2 kamers in gelegen. De ene kamer is met 10m2 de 5e slaapkamer in huis terwijl de andere kamer iets kleiner is. Deze extra kamer is perfect als logeerkamer of studie/werkkamer. Op de overloop is bovendien nog een extra wastafel geïnstalleerd.

BUITENLEVEN
Deze woning staat op een verrassend groot perceel van meer dan 900 vierkante meters. Daarbij staat de woning gunstig op het perceel waardoor veruit de meeste tuin aan de achterzijde is gelegen. De voortuin biedt met een groene haag en grasgazon wel de nodige privacy naar de straat toe. De opgang naar de voordeur is aan de linkerkant van het perceel gelegen terwijl de oprit naar de garage aan de rechterzijde is gelegen.

De achtertuin biedt met name veel ruimte, rust en privacy. En ondanks de ligging op het noorden geniet je hier de gehele dag zon doordat de tuin meer dan 30 meter (!) diep is. De tuin is mooi in balans qua verdeling met vooraan een royaal terras die overgaat in een gazon waar kinderen heerlijk vrij kunnen ravotten. Meerdere bomen en (deels) een groene erfafscheiding zorgen voor een groen karakter en een vrij gevoel. Aan de achterzijde is geen hoogbouw te vinden waardoor je relatief vrij privacy geniet. Dit is uniek doordat de woning zeer centraal in het dorp is gelegen. Vanaf het dakterras aan de achterzijde kijk je zelfs vrij weg tot aan de heuvelrug van Oosterbeek.

LET OP
Omdat Funda maar een beperkt aantal leestekens accepteert, kun je op onze website remkostevens.nl het vervolg van deze tekst lezen omtrent de garage met zolder, de centrale ligging, het dorp Driel, de indeling en alle bijzonderheden.

GARAGE MET ZOLDER
Op de foto’s is het grote bijgebouw natuurlijk al lang opgevallen. Dit is een in steen opgemetselde garage met betonvloer en een zadeldak bedekt met keramische dakpannen (net als de woning). Vanwege de breedte (8,5m) zou je denken dat je er zelfs 3 auto’s in kunt rijden, maar er is maar 1 schuifdeur die toegang verleent. Verder zijn er diverse ramen en elektra-aansluiting aanwezig zodat de garage ook voor meerdere doeleinden te gebruiken is. Heb je een oldtimer en/of een motor dan biedt deze garage meer dan voldoende stallingsruimte.

Achterin de tuin vinden we nog een veranda die om een ‘pipowagen’ is gebouwd. Hier kun je zomers lekker beschut zitten terwijl kinderen hun eigen honk kunnen creëren in het tuinhuis op wielen. Het is niet zomaar een ‘huisje’ aangezien het verzorgd is afgewerkt met o.a. een houten vloer en elektra-aansluiting. Je zou het dus voor meerdere functies kunnen gebruiken. Ook is er nog een flinke overkapping achter de garage te vinden. Kinderen stallen met speels gemak hun fietsen hier droog tegen weer en wind.

CENTRAAL IN HET DORP
De straatnaam doet de centrale ligging in het dorp al vermoeden. Deze woning ligt aan één van de oudste straten van Driel. Het zal je dan misschien ook niet verbazen dat de meest authentieke en stijlvolle woningen van het dorp tegenover deze woning zijn gelegen. Grote voortuinen en de imposante uitstraling van de kerk sieren de straat. Centraler in het dorp wonen kan bijna niet. Met het centrale plein waaraan de Albert Heijn is gelegen, een warme bakker, een basisschool én de uiterwaarden van de Rijn op loopafstand, heb je alles binnen handbereik.

DRIEL, NABIJ STAD EN NATUUR
Driel is een dorp dat aan de Rijndijk is gelegen. Driel is de afgelopen jaren steeds aantrekkelijker geworden om te wonen. Het dorp heeft een rustig karakter en met de uiterwaarden om de hoek is de vrije natuur dicht bij. Door het fietspontje tussen Driel en Doorwerth/Oosterbeek is de bosrijke omgeving ten noorden van de Rijn binnen handbereik. In het centrum vinden we een Albert Heijn waar u de dagelijkse boodschappen kunt doen. Driel heeft zelfs de keuze uit 3 basisscholen.
Mede door de nieuwe provinciale weg N837 is Driel steeds centraler komen te liggen. Via de dijk ben je in 5 autominuten in Arnhem en is dus met de fiets ook goed te doen. De Schuytgraaf met winkelvoorzieningen (Arnhem), de winkelstraat van Elst en het industrieterrein van Heteren (met de A50) zijn dichterbij dan u denkt.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast en trapopgang
L-woonkamer met houtkachel
Studie/werkkamer met en-suite schuifdeuren naar woonkamer
Keuken v.v. inbouwapparatuur
Bijkeuken met witgoedaansluitingen en dubbele deuren naar buitenterras.

Kelder:
Groepenkast bij de trap
Veel opbergmogelijkheden (ca. 48m2) en goede stahoogte (2m hoog).

1e Verdieping:
Overloop met inbouwkast en 2e trapopgang
Slaapkamer 1 (ouderslaapkamer) met vaste kastenwand, toegang tot dakterras en 2 dakvensters
Slaapkamer 2 met Frans balkon, dubbele inbouwkast en dakvenster
Slaapkamer 3 met dakkapel en inbouwkast
Slaapkamer 4 met dakkapel
Badkamer met ligbad, separate inloopdouche, 2e toilet, 2-persoons wasmeubel en een dakkapel.

2e Verdieping:
Overloop met dakvenster en wastafel
Slaapkamer 5 met 2 dakvensters
Studie/logeerkamer met 2 dakvensters.

BIJZONDERHEDEN
Unieke en complete gezinswoning
Aantrekkelijk perceel op een bijzondere plek
Royale living met extra en-suite werkkamer
Houtkachel in de woonkamer
Prettige woonsfeer met veel lichtinval
Complete inbouwkeuken en badkamer
Vijf slaapkamers waarvan de kleinste ca. 12m2 groot (in veel woningen is dit vergelijkbaar met de grootste kamer)
Groepenkast: 7 groepen en 2 aardlekschakelaars
Glasvezel-aansluiting voor TV en internet
CV-ketel: Remeha Calenta HR-combi met bouwjaar 2013
Dakvensters v.v. verduisteringsschermen
Diverse rolluiken aanwezig
Muur- en dakisolatie alsmede isolerende beglazing
16 Zonnepanelen (eigendom)
Rolluiken aan de zij- en achtergevel
Zonwering aan de voorzijde
Heerlijk, vrije achtertuin met volop privacy en zonuren
Groot bijgebouw (garage), in steen opgebouwd en v.v. een zadeldak
Diepe oprit met plaats voor meerdere auto’s
Veranda met tuinhuis in de achtertuin
Alle voorzieningen en vrije natuur op loopafstand.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning