Remko Stevens Makelaardij

HETERENDe Haantjes 1

Vraagprijs €475.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
2-onder-1 kapwoning
Bouwjaar
1979
Energieklasse
A
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HETEREN
Postcode
6666 DP
Straat
De Haantjes 1
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HETEREN
De Haantjes 1

Groot type (7m breed), volledig geïsoleerde en over de volle breedte, onder architectuur uitgebouwde 2-ONDER-1-KAPWONING, bestaande uit 3 volwaardige woonlagen en met maar liefst ca. 166m2 woonoppervlak en ca. 585m3 inhoud.

Deze royale gezinswoning is op degelijke wijze gebouwd en nadien verder geoptimaliseerd waardoor de woning in een opvallend goede staat verkeerd. De woning heeft meerdere grote pluspunten zoals een ruime woonkamer met houtkachel, een speels opgezette inbouwkeuken, vloerverwarming, een eethoek in de aanbouw met lichtstraat en openslaande tuindeuren, een praktische bijkeuken en doorloop naar inpandige garage. Op de verdiepingen vinden we in totaal 4 grote slaapkamers terug alsmede een compleet ingedeelde badkamer. In 2018 zijn er op het schuine dak 12 zonnepanelen geplaatst.

De woning is aantrekkelijk gelegen met zowel aan de voor- als achterzijde relatief veel privacy. Vanuit de achtertuin kijk je vrij weg op de fruitbomen en weilanden (met paarden) wat de tuin optisch nog groter maakt. De tuin zelf is verzorgd aangelegd en onderhouden met o.a. een zonneterras met zonwering, een vijverpartij en een heerlijk overdekt terras (prieel) van 4m bij 4m. Vóór de garage is een oprit gelegen met plaats voor 2 auto’s alsmede een halve carport c.q. luifel bij de voordeur.

Quote van de makelaar: “Dit is niet zomaar een 2-kapper aangezien de woning aanzienlijk groter is dan gemiddeld en bovendien zeer compleet en comfortabel is afgewerkt. Met name de stijlvolle aanbouw zal velen aanspreken. Een gezin met 3 tieners kan hier prima uit de voeten gezien de leefruimte en het aantal slaapkamers. En zit je graag buiten in de tuin dan geniet je hier volop rust en privacy. Kortom, deze topper mag je niet missen”.

ZEER DEGELIJK GEBOUWD
Deze 2-kapper is, samen met de andere helft onder de kap, gebouwd door een timmerman en een metselaar om er zelf in te gaan wonen. We durven dan ook wel te stellen dat er tijdens de bouw niet is bezuinigd op de bouwmaterialen gezien het feit hoe degelijk de woning is gebouwd. Geen gipsblokken binnenmuren, maar gewoon traditioneel metselwerk. Opvallend is de breedtemaat die breder is dan gemiddeld, namelijk 7 meter. Deze breedtemaat zie je dan ook op alle 3 de woonlagen terugkomen.

In 2020 zijn de meeste kozijnen vervangen door hardhout, voorzien van HR++ beglazing. Zelfs het Velux dakvenster is daarbij niet vergeten. Uiteraard zijn de kozijnen aansluitend door een schilder geschilderd. Tevens is de woning volledig geïsoleerd waaronder de vloer, de spouwmuren en de kapconstructie. In combinatie met de 12 zonnepanelen draagt de woning een definitief energielabel A.

COMPLETE GEZINSWONING
Er zijn maar weinig 2-kappers die zoveel te bieden hebben als dit huis. De voorgevel doet misschien anders vermoeden, maar door de bijzondere breedtemaat, de hoge nok én de aanbouw aan de achterzijde komen we op maar liefst ca. 166m2 woonoppervlak. Dit is exclusief de inpandige garage van ca. 13m2 groot. Door de aanbouw zijn er verschillende leefhoeken te creëren. De bijkeuken is met name erg praktisch en aan slaapkamers is er geen gebrek. Je zou zelfs de slaapkamer op de 2e verdieping kunnen opdelen in 2 afzonderlijke slaapkamers zodat je naar 5 slaapkamers gaat. Doordat de garage is voorzien van onder andere verwarming zo je hier eventueel een extra werk/studeerkamer kunnen creëren.

WOONKAMER
De woonkamer is aan de voorzijde gelegen en heeft een royale L-indeling. Door de ruime opzet kun je hier met gemak een grote hoekbank kwijt. Leuk element is de vrijstaande houtkachel die voor gezellige winteravonden zorgt. Op de vloer ligt een houten parketvloer die het gehele jaar voor een warme woonsfeer zorgt. Grote ramen en het extra zijraam zorgen voor een prettige lichtinval. Ook zorgen de strakke, witte wanden en het witgeschilderde balkenplafond voor een ruimtelijk gevoel.

In 2011 is de woning aan de achterzijde uitgebouwd waardoor de woonkamer en keuken aanzienlijk zijn vergroot. Het betreft niet zomaar een aanbouw aangezien er is nagedacht over details en lichtinval. Een echte eye-catcher is de lichtstraat die ook weer terug komt in de keuken. Openslaande deuren (met rolhorren) geven direct toegang tot het buitenterras. In de aanbouw kun je met gemak een 6- tot 8-persoons eettafel kwijt. De doorkijkjes met spotverlichting zorgen voor een speels element. Hetzelfde geldt voor de inbouwspots langs de brede glaspui aan de achterzijde.

INBOUWKEUKEN
De keuken maakt onderdeel uit van de aanbouw en is daardoor ook flink vergroot. Het keukenblok is in hoekopstelling geplaatst waarbij een hoge kastenwand in de aanbouw de keuken compleet maakt. De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser (op hoogte), een grote oven, een hoge koelkast, een 4-pits inductie kookplaat en een afzuigschouw. In de hoge kastenwand is nog een extra magnetron en een vriezer ingebouwd. Tevens vind je hier veel kastruimte voor servies en voorraad. De plavuizen vloer is voorzien van vloerverwarming. Ook hier zorgt de lichtstraat voor een fijne lichtinval. In de gestucte wand boven het aanrecht zijn extra lichtpunten gecreëerd.

BIJKEUKEN
Vanuit de keuken loop je door de bijkeuken in. De garage is als het ware opgedeeld waardoor er een bijkeuken is ontstaan. De bijkeuken voelt één geheel met de keuken zelf, mede vanwege het zeer verzorgde afwerkingsniveau en de plavuizen vloer (met vloerverwarming) die als één geheel doorloopt de bijkeuken in. Er is een aansluiting voor een wasmachine aanwezig. Vanuit deze bijkeuken is er een doorloop naar de garage en een toegang tot de achtertuin.

INPANDIGE GARAGE
De garage is inpandig aangezien deze van binnenuit toegankelijk is. De garage is kleiner geworden doordat het is opgedeeld, maar een auto zetten we tegenwoordig niet meer zo snel in de garage. Het huidige formaat (ca. 13m2) is nog steeds meer dan voldoende ruim voor het stallen van meerdere fietsen en/of een motor. De garage heeft openslaande deuren naar de oprit. Je zou hier eventueel een glaspui (met deur) in kunnen plaatsen om de garage om te toveren tot een kantoor of werkplek aan huis. Voorzieningen als elektra en verwarming zijn reeds aanwezig.

1e VERDIEPING
Via een prettige hal en trapopgang komen we op de 1e verdieping terecht. Een zijgevelraam zorgt voor lichtinval op de overloop. Deze woonlaag is opgedeeld in 3 slaapkamers en de badkamer. De slaapkamers zijn respectievelijk 17m2, 12m2 en 11m2 groot en hebben allen rechte muren (gevels) waardoor ze optimaal zijn in te richten. Een kleine kamer zit er dus niet tussen. De gehele woonlaag heeft dezelfde laminaatvloer waardoor het eenduidig is afgewerkt De grootste kamer heeft een rolluik waardoor deze kamer volledig te verduisteren is. De slaapkamer aan de achterzijde heeft een eigen wastafel en het vrije uitzicht over de weilanden.

BADKAMER
De badkamer is eveneens goed bemeten en is qua formaat mooi in verhouding met de rest van de woning. De ruimte is dan ook optimaal ingedeeld met o.a. een ligbad, een douchecel met rainshower, een wastafel en een 2e zwevend wandcloset. Een kiepraam zorgt voor de ideale ventilatiemogelijkheid. Een handdoekradiator en LED-inbouwspots in het plafond maken de badkamer compleet.

2e VERDIEPING
Via een degelijke, vaste trap is de 2e verdieping te bereiken. Dit is een zeer volwaardige woonlaag met verrassend veel ruimte. Hier zien we dezelfde laminaatvloer terug als op de 1e verdieping. Een zijgevelraam zorgt ook hier op de overloop voor een fijne lichtinval. Deze verdieping is opgedeeld in een royale 4e slaapkamer (ca. 16m2, gemeten vanaf 1,5m hoogte) en een inloopkast met opbergmogelijkheden en de CV-ketelopstelling. De slaapkamer heeft een groot, Velux dakvenster welke is v.v. een plissé-verduisteringsscherm. Doordat de kamer zó groot is, zou je deze eventueel kunnen opdelen in 2 kamers van ieder 8m2 groot. In combinatie met één of twee dakkapellen, zouden de kamers nog groter worden.

VRIJE ACHTERTUIN
Achter de woning ligt een heerlijk, vrije achtertuin. Doordat de woning van zichzelf al breed is en er nog een garage naast staat, is de achtertuin ook lekker breed. De tuin is verzorgd aangelegd met onder meer een terras met zonwering, in het verlengde ervan een mooie vijverpartij en achterin de hoek een relatief nieuw prieel van 16m2 groot. Onder deze prieel past met gemak een loungeset die je in de zomer buiten kunt laten staan. Tevens is het fijn dat je hier op een warme dag de schaduw kunt opzoeken. De tuin heeft een open karakter naar de achtergelegen fruitbomen en weilanden. In de weilanden lopen paarden van de achtergelegen manege.

Ook de voortuin heeft een verzorgde uitstraling. Vóór de garage ligt een mooie oprit met plaats voor 2 auto’s. Noemenswaardig is de ‘halve carport’ van 2,7 bij 3 meter waardoor je bij de voordeur altijd droog staat.

HETEREN aan de Rijn
In de dorpskern van Heteren vinden veel ontwikkelingen plaats. In de afgelopen jaren is er extra ruimte gemaakt voor een echt ‘dorpshart’ waarbij o.a. de sporthal en de brede school een nieuwe locatie hebben gekregen. De planning is dat er medio 2022 een nieuw dorpshart wordt gerealiseerd met meer winkels en horecagelegenheden. De voorbereidingen worden reeds getroffen. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de Jumbo. Op loopafstand van de woning zijn 3 basisscholen gevestigd. En hou je van de vrije natuur, dan zal het nieuwe recreatiegebied in de uiterwaarden van de Rijn je zeker aanspreken.

Heteren is een dorp gelegen in het hart van de Gemeente Overbetuwe. Het heeft een centrale ligging met als directe uitvalswegen de A50 richting Arnhem/Ede of Nijmegen/Den Bosch of de A15 richting Tiel/Bemmel. Overigens leiden er meerdere wegen naar Arnhem, namelijk via de dijk of via de nieuwe provinciale weg, de N837. Door haar centrale ligging is er in de afgelopen jaren een modern industrieterrein gerealiseerd met toonaangevende bedrijven waaronder distributiecentrum Kruidvat en Porsche Gelderland. Ook is er een McDonalds-vestiging.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met (zwevend) toilet, meterkast en trapopgang
Brede woonkamer met houtkachel
Eethoek in aanbouw met lichtstraat en openslaande tuindeuren
Vergrote half-open keuken met inbouwapparatuur en lichtstraat
Bijkeuken met wasmachine-aansluiting en tuindeur
Inpandige garage met elektra, verwarming en dubbele deuren naar oprit.
1e Verdieping:
Overloop met zijgevelraam en 2e trapopgang
3 Slaapkamers waarvan 1 met een rolluik en 1 met een wastafel
Badkamer met ligbad, een aparte douche, 2e zwevend toilet en een wastafel.
2e Verdieping:
Voorzolder met zijgevelraam
Inloopkast met o.a. CV-ketelopstelling
Slaapkamer 4 met groot dakvenster.

BIJZONDERHEDEN
Zeer complete gezinswoning met alles erop en eraan
Betreft een grotere 2-kapper dan gemiddeld
Gezellige houtkachel in woonkamer
Houten vloer in woonkamer en eethoek
Vloerverwarming in keuken en bijkeuken
Bovengemiddeld veel inbouwapparatuur in de keuken
Lichtstraat in aanbouw van de eethoek en keuken
4 Volwaardige slaapkamers waarvan de ‘kleinste’ toch nog 11m2 groot is
Geheel v.v. isolatieglas, met uitzondering van de voordeur
Velux dakvenster in zomer 2020 vervangen
Meterkast: 6 groepen (incl. kookgroep), PV-groep en 2 aardlekschakelaars
Glasvezelaansluiting voor snel internet
CV-ketel: Nefit Topline HR-combi (CW5) met bouwjaar 2012
Inpandige garage met potentie tot werkkamer/kantoor aan huis
Zonwering aan de achtergevel (elektrisch bedienbaar)
12 Zonnepanelen, in 2018 geïnstalleerd
Energielabel A
Beveiligingscamera en slimme deurbel met app blijven achter
Vrije ligging aan de achterzijde, aan de voorzijde géén inkijk van overburen
Heerlijk overdekt terras achterin de tuin van 16m2 groot
Vijver met filtersysteem en pomp blijven achter
Gelegen aan een rustige straat
Meer dan voldoende parkeergelegenheid voor de deur
Op loopafstand van, winkelvoorzieningen, uiterwaarden en recreatiegebied.

TIP:
Kijk ook eens naar de aanvullende producten op Funda die wij standaard bij al onze woningen koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons zorgvuldig samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. NVM Consumentenvoorwaarden zijn van toepassing.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning