ZETTENSteenbeekstraat 15

Vraagprijs €650.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1880
Energieklasse
D
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
ZETTEN
Postcode
6671 AK
Straat
Steenbeekstraat 15
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

ZETTEN
Steenbeekstraat 15

Grotendeels gerenoveerde, karaktervolle en volumineuze, VOORMALIGE WOONBOERDERIJ (1880) met schitterende authentieke details, een ruimtelijke opzet met o.a. hoge balkenplafonds, een gezellige living met houtkachel en dubbele deuren naar veranda, een sfeervolle leefkeuken, een echte gewelvenkelder met opkamer erboven, 3 volwaardige slaapkamers met de optie om uit te breiden tot 6 kamers waarvan 1 masterbedroom met walk-in-closet, een complete, ruim opgezette badkamer en een zolder met stahoogte en veel opbergmogelijkheden. De voormalige deel biedt diverse mogelijkheden van uitbreiding van de woning (bijv. levensloopbestendig) tot een inpandige garage en fietsenstalling.

Deze unieke gezinswoning staat op een aantrekkelijk perceel van 912m2 (!) groot met aan zowel de voor- als achterzijde een eigen oprit. De woning staat gunstig op het perceel met de meeste tuin aan de zuidzijde. Je kunt er de gehele dag in de zon zitten terwijl je veel privacy geniet doordat de tuin grotendeels groen en met leibomen omsloten is. Op de zuidkant is tevens een stijlvolle veranda aangebouwd (22m2). Verder vindt je er onder meer een kippenren en een moestuin met hobbykas. Bijzonder is de ligging namelijk centraal in het dorp met alle voorzieningen zoals winkels en scholen op loopafstand gelegen.

Quote van de makelaar: “Zetten telt maar weinig karaktervolle gezinswoningen, des te unieker is dit object waar al flink is geïnvesteerd in onderhoud, isolatie en comfort. Het is niet voor niets een Gemeentelijk Monument aangezien je verliefd kunt worden op de uitstraling en detaillering van het huis. De woning en de tuin zijn veel groter dan de voorzijde doet vermoeden. De woning is maar liefst 11m breed en 18m lang en telt ca. 1.265m3 inhoud, voldoende om een uur rond te lopen en je hart te verliezen aan deze heerlijke woonboerderij”.

AUTHENTIEKE DETAILS
Wanneer je goed naar de voorgevel kijkt, zie je bijzondere details zoals de in metselverband opgetrokken gevels met muizentanden langs de robuuste overstekken. Stijlvolle rozetten houden de voorgevel en de draagbalken van de verdiepingsvloer en van de kap bij elkaar. De verdeling van ramen zijn mooi in symmetrie aangebracht met de voordeur uiteraard in het midden en het ronde rozetraampje in de topgevel. De hoge schuiframen worden daarbij vergezeld door prachtig vakwerk van rollagen en sierlijke, in monumentengroen geschilderde luiken. Het is niet voor niets dat deze woning is bestempeld als Gemeentelijk Monument. Overigens geldt hetzelfde voor de meer dan 100 jaar oude treurbeuk in de voortuin die bijna onlosmakelijk verbonden is met deze bezienswaardige woning. Kom jij binnenkort een kijkje nemen achter deze bijzondere voorgevel?

RENOVATIE
Deze woning is circa 140 jaar oud en daar zijn er niet veel meer van. Vaak staan voormalige woonboerderijen in het buitengebied, maar deze woning vinden we centraal in het dorp terug. Er is na verloop van tijd wel om de woning heen gebouwd, maar het heeft haar karakter en uitstraling mooi behouden.

Tussen 1998 en 2000 is dit bijzondere huis grotendeels gerenoveerd. Daarbij is flink geïnvesteerd in de uitstraling en verduurzaming van de woning. Ten eerste is er een geheel nieuwe kapconstructie aangebracht waarbij de keramische Oud-Hollandse pannen bewaard zijn gebleven. Er zijn geïsoleerde dakplaten toegepast die we tegenwoordig nog steeds bij nieuwbouwwoningen tegenkomen. In die dakplaten zijn diverse dakvensters gemonteerd voor de nodige lichtinval. En uiteraard zijn de zinken goten niet vergeten. De houten vloeren zijn verwijderd en voorzien van betonvloeren (grotendeels v.v. vloerverwarming). De steendikke buitenmuren zijn aan de binnenzijde voorzien van voorzetwanden en isolatie. De meeste kozijnen zijn nog origineel (schuiframen met contragewichten) en dat is ook niet zo gek bij een monument. Hier zit nog enkele beglazing in, maar in overleg met de Gemeente zou je dit wellicht kunnen verduurzamen. Ook is er geïnvesteerd in de uitstraling van de woning. De gevels zijn namelijk opnieuw ingevoegd en gereinigd wat de woning een fris aanzicht heeft gegeven. In 2012 zijn bovendien de hemelwaterafvoeren in de stijl van de woning vervangen door zink. Helaas zijn de halfronde dubbele deuren van de voormalige deel aan de achterzijde verdwenen, maar er ligt een ontwerpplan (tekening) om dit weer in ere te herstellen. Zoek je een gemoderniseerd, karaktervol woonhuis waarvan de ziel bewaard is gebleven, dan ben je hier aan het juiste adres.

ENTREE / HAL
Eénmaal binnen proef je meteen de sfeer van vroeger. De lange, diepe hal met geblokte ‘Mozart’ tegelvloer, halverwege een toogje in het hoge plafond en aan weerszijden paneeldeuren zullen je ongetwijfeld verder nieuwsgierig maken. Ook de gemetselde traptreden aan de linkerzijde naar het toilet, opkamer en trapopgang geven een extra dimensie aan de hal.

LIVING
Vanuit de oorsprong zullen de leefruimtes veel hokkeriger geweest zijn, maar gelukkig is hier al aandacht besteed aan het creëren van een ruimtelijk gevoel. De woonkamer is hier een mooi voorbeeld van. Wanneer je de living in loopt, ervaar je de rust en de ruimte waarbij de gunstige lichtinval (zuiden) en het hoge balkenplafond ongetwijfeld een rol spelen. Op de vloer ligt een houten vloer die eveneens voor een warme woonsfeer zorgt. De vrijstaande houtkachel in de schouw zal direct in het oog springen. En ook de openslaande terrasdeuren naar de veranda zal menigeen aanspreken. En niet te vergeten een heel praktisch aspect: de elektra is vervangen waarbij er extra contactpunten en data-aansluitingen zijn aangebracht.

LEEFKEUKEN
De keuken ligt aan de andere zijde van de centraal gelegen hal, maar heeft wel de deur tegenover de deur van de woonkamer zitten. Er is dus wel een soort van indirecte verbinding waarbij je zo even van de ene naar de andere leefruimte loopt.

De keuken is eveneens lekker ruim opgezet en biedt plaats aan onder meer een eettafel en een servieskast. Het keukenblok is opgedeeld in 3 delen, namelijk een spoelgedeelte met ingebouwde vaatwasser, een gedeelte met brede ladekorven (veel opbergruimte) en een extra werkblad en de authentieke schouw waar het fornuis in geplaatst is. Dit 90cm brede fornuis past perfect op deze plaats en is v.v. 6 gaspitten, een grote oven en een geïntegreerd afzuigsysteem achter de sierlijst van de schouw. De keuken heeft een landelijke uitstraling waarbij de paneelfronten in massief hout zijn uitgevoerd. Indien gewenst zou je deze keuken een andere kleurtint kunnen geven. Bovendien zijn beide werkbladen in natuursteen uitgevoerd wat de keuken helemaal in stijl af maakt.

KELDER & OPKAMER
Bij een authentieke woning als deze hoort uiteraard ook een kelder. En het is niet zomaar een kelder, maar een toogkelder die uit 2 delen bestaat. Dit is erg verrassend en biedt daarnaast ook veel praktische opbergruimte voor proviand en levensmiddelen. Er zijn 2 raampjes die voor de nodige ventilatie zorgen. Op de vloer liggen nog de authentieke estriken tegels.

Vanwege het hoogteverschil van de kelder is er ook een originele opkamer met bedstee. Dit is een heerlijke kamer met een goede lichtinval. Thuiswerken hoeft hier zeker geen straf te zijn. Bovendien zorgen de dubbele deuren van de bedstee voor verrassend veel opbergruimte voor bijvoorbeeld je boekhouding, archief en spelletjes.

SLAAPVERDIEPING
Via de witgeschilderde trapopgang komen we op de 1e verdieping terecht. Deze woonlaag kunnen we opdelen in het voorhuis en het achterhuis. Het voorhuis is reeds ingedeeld met 3 zeer volwaardige slaapkamers en de badkamer. Het achterhuis betreft de voormalige deel waarbij er een nieuwe verdiepingsvloer is aangebracht waardoor de 1e verdieping bijna 2 keer zo groot is geworden.

Aan de voorzijde zijn twee L-vormige slaapkamers gelegen. Beiden hebben een extra dakvenster gekregen. Je kunt er met gemak een 2-persoons bed kwijt. Hetzelfde geldt voor de 3e slaapkamer. De kamers zijn respectievelijk 15m2, 14m2 en 14m2 groot, gemeten vanaf 1,5m hoogte. In werkelijkheid zullen de kamers groter voelen, mede vanwege de sfeervolle balkenplafonds.

ACHTERHUIS
De verdiepingsvloer van het achterhuis biedt met name heel veel potentie. Er is al een start gemaakt met de ruwbouw waarbij er is geïsoleerd, er meerdere dakvensters zijn geplaatst en er al een soort van verdeling van de kamers is gemaakt. Wat heel erg gaaf is, is dat je er een riante masterbedroom kunt realiseren. Het betreft de kamer met het hoge raam in de achtergevel, het voormalige hooiluik. Opvallend is dat hier het plafond van de zolder (2e verdieping) hoger is gemaakt, een element dat voor een unieke beleving zorgt. De kamer voelt niet alleen aan als een balzaal, maar heeft zelfs nog de mogelijkheid om er een extra walk-in-closet te realiseren.

Verder zou je er nog gemakkelijk een volwaardige 5e en een 6e slaapkamer kunnen creëren. Er is meer dan voldoende ruimte om creatief te zijn. Er was zelfs het idee om vanuit de deel op de begane grond een 2e trapopgang te realiseren. Hierdoor zou je het huis zelfs kunnen opsplitsen en er 2 wooneenheden van kunnen maken.

BADKAMER
Tussen de slaapkamers in is de badkamer gelegen. Ook deze ruimte is goed bemeten en is dan ook compleet ingedeeld met al het wenselijke sanitair en comfort. De inloopdouche heeft zowel een rainshower als een handdouche. Tegenover de douche is een ligbad geïnstalleerd. Aan de andere zijde zijn 2 staande wasmeubels met daarboven een eigen spiegel geplaatst. Onder de wastafel zijn veel opbergmogelijkheden voor toiletspullen. Uiteraard ontbreekt het 2e zwevend toilet niet. Koude voeten hoef je hier niet te krijgen want er vloerverwarming aanwezig. Een dakvenster zorgt voor een prettige lichtinval alsmede voor een prima ventilatiemogelijkheid.

LET OP
Omdat Funda maar een beperkt aantal leestekens accepteert, kun je op onze website het vervolg van deze tekst lezen omtrent de 2e verdieping, de deel, het buitenleven, de opritten, het dorp Zetten en alle bijzonderheden.

2e VERDIEPING & ZOLDER
Via een vaste trap is de 2e verdieping te bereiken. Dit is een volwaardige verdieping met een goede stahoogte (nokhoogte 2,5m). Hier zie je het authentieke spantwerk weer terug alsmede het leuke rozetraampje van de voorgevel. De zolder is opgedeeld waardoor het 2 ruimtes betreffen. In de 2e ruimte is bovendien nog een extra dakvenster aangebracht.

Ook de verdieping boven de deel heeft nog een zolderverdieping. Het was de planning om hier een vlizotrap aan te brengen wat uiteindelijk voor bijzonder veel extra opbergruimte zou zorgen. Opvallend is dat ook hier nog 2 extra dakvensters zijn geplaatst voor de nodige daglichttoetreding.

DE DEEL
Het achterste gedeelte van het huis betreft de voormalige deel. Hier waren plannen om onder meer een 2e badkamer te realiseren, maar alleen de ruwbouw is voltooid. Het zijn nog behoorlijk wat vierkante meters die niet zijn meegeteld in het woonoppervlak omdat het meer een inpandige berging / fietsenstalling betreft. Echter, hier vinden we bijvoorbeeld ook de wasruimte met witgoedaansluitingen. Je kunt hier prima een mooie wasruimte maken, zonder dat het te koste gaat van mogelijkheden als een slaapkamer en/of badkamer op de begane grond en een inpandige garage of (fietsen)stalling. Ben je een klusser of heb je een motor of oldtimer dan is dit de ideale ruimte. Overigens leent de ruimte zich ook goed voor dubbele bewoning of een kantoor aan huis. Er zijn immers 2 opritten waaronder aan de achterzijde. Je kunt in die zin de woning en het achterhuis eenvoudig geheel van elkaar scheiden.

BUITENLEVEN
Deze woning staat op een royaal perceel van maar liefst 912m2 groot waarbij de woning gunstig op de kavel staat. De tuin ligt rondom de woning waardoor je er goed om heen kunt lopen waarbij de meeste tuin aan de zuidkant is gelegen. De tuin doet ruimtelijk aan, mede door het grote grasveld / gazon. Dit is ideaal wanneer er kleine kinderen zijn waardoor je er meerdere speeltoestellen kwijt kunt. Achterin de tuin is een zonneterras aangelegd. In 2010 is er aan de zijgevel, ter hoogte van de woonkamer, een veranda aangebouwd. Op de warme dagen kun je hier heerlijk beschut een wijntje drinken en een boek lezen. Opvallend is de privacy doordat er nauwelijks inkijk is. Met name zomers, wanneer de leilindes vol in het blad zitten, is de tuin mooi groen omsloten. Voor de liefhebber is er tevens nog een moestuin en hobbykas alsmede een kippenren met ‘boomhut’. Elke dag een vers ei uit je eigen kippenhok is toch wel lekker…

OPRITTEN
Nog een groot pluspunt zijn de beide opritten, namelijk aan de voor- en achterzijde. Aan de voorzijde kun je gemakkelijk onder de treurbeuk parkeren. Aan de achterzijde is er een ontsluiting op de Calsstraat waarbij een hekwerk de toegang tot de oprit afsluit. Ben je zelfstandig ondernemer en heb je een grotere auto of bus, dan kun je die hier prima kwijt zonder dat je buurtbewoners tot last bent.

ZETTEN, hét winkeldorp van Nederland!
Zetten, een centraal gelegen dorp in de Gemeente Overbetuwe met ongeveer 5.250 inwoners. Zetten heeft een uitgebreid winkel- en dienstenaanbod en vervult daarmee een streekfunctie. Zetten heeft zelfs van alle dorpen in Nederland het grootste winkelaanbod gerelateerd aan het aantal inwoners. Bekende winkelketens als Kruidvat en Hema worden aan het dorpsplein afgewisseld door ambachtelijke winkeltjes waaronder een slager, een bakkerij, een kaasboer en een juwelier. Ook aan supermarkten is er geen gebrek aangezien je kunt kiezen uit de Albert Heijn, Jumbo en Aldi.

In Zetten zijn 3 basisscholen gevestigd alsmede een middelbare school met VMBO tot en met Atheneum. Eén van de basisscholen én de middelbare school zijn zelfs op loopafstand van de woning gelegen. Er is een rijk verenigingsleven waarbij de omliggende dorpen elkaar versterken. Van voetbal- en tennisclub tot aan een turn- en volleybalvereniging, Zetten is van alle markten thuis. Zelfs de Posbank of de Ginkelse Hei is voor de ervaren mountainbiker geen brug te ver.
Ben je aangewezen op de uitvalswegen, dan is het goed om te weten dat Zetten een zeer centrale ligging in de regio heeft. Zetten ligt strak tegen de A15 (en A50) waardoor je binnen 15 autominuten in steden als Wageningen, Arnhem en Nijmegen bent.

BIJZONDERHEDEN
Woning is zeer geschikt is voor een groot (samengesteld) gezin
Grotendeels gerenoveerd, verduurzaamd en geïsoleerd
Betonvloeren met vloerverwarming
Maar liefst 8 Velux dakvensters waarvan meerdere v.v. verduisteringsschermen
Groepenkast en elektrabedrading is vervangen en geoptimaliseerd
Meterkast: 8 groepen (automaten), 2 aardlekschakelaars en glasvezelaansluiting
CV-ketel: Nefit HR-combi, geplaatst in 2015
Maar liefst ca. 280m2 woonoppervlak en ca. 93m2 overige, inpandige ruimte
Woning biedt veel potentie, bijvoorbeeld om levensloopbestendig en/of dubbel te bewonen
Ook kantoor aan huis met eigen entree zou een prima mogelijkheid zijn
Het dorpsplein met winkels, basisschool en middelbare school op loopafstand gelegen.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning