Remko Stevens Makelaardij

HETERENHoenderkamp 44

Vraagprijs €550.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1977
Energieklasse
C
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HETEREN
Postcode
6666 AP
Straat
Hoenderkamp 44
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HETEREN
Hoenderkamp 44

Over 16 meter breed uitgebouwd, dubbel bewoond en volumineus VRIJSTAAND WOONHUIS met 3 volwaardige woonlagen en een kelder en onder meer 2 keukens, 2 badkamers, de woning is levensloopbestendig en door mindervaliden te bewonen, in totaal 7 ruime slaapkamers, een inpandige garage, een openhaard in de living, een volwaardige kelder, 14 zonnepanelen, de woning is nagenoeg geheel v.v. kunststof en aluminium kozijnen en meerdere schuifpuien naar zonnige buitenterrassen.

De woning staat op een aantrekkelijk perceel grond van 608m2 (!) waarbij de woning in de breedte is gebouwd met daarbij een groen omsloten, privacyvolle tuin op het zuiden. De woning heeft aan beide zijden een oprit (waarvan 1 met carport), ideaal bij dubbele bewoning. De Hoenderkamp is één van de leukste (doodlopende) straten om te wonen met een ruime opzet, groen karakter, zeer kindvriendelijk en veelal vrijstaande woonhuizen. Op steenworp afstand liggen de uitgestrekte wandelpaden in de uiterwaarden van de Rijn.

Quote van de makelaar: “Dit is een zeer uniek woonhuis die bijna 16 (!) meter is breed is. Met in totaal ca. 280m2 woonoppervlak en ca. 905m3 inhoud is deze royale gezinswoning veel groter dan een gemiddeld, vrijstaand woonhuis. De mogelijkheid om de woning dubbel te bewonen maakt de woning erg interessant voor een specifieke doelgroep”.

DUBBEL TE BEWONEN
Eén van de bijzondere aspecten aan deze woning is de mogelijkheid om het dubbel te bewonen. In de huidige setting wordt het grootste gedeelte door een gezin bewoond en het overige gedeelte door een ouder koppel. De hal/entree is gezamenlijk alsmede het gastentoilet, de wasruimte en de kelder. Ook is de inpandige garage via de hal te bereiken en daardoor gemeenschappelijk te gebruiken.

Het ‘gezingedeelte’ bestaat uit de woonkamer/living met keuken op de begane grond, de volledige 1e verdieping met 4 slaapkamers en een complete badkamer alsmede de 2e verdieping met een 5e slaapkamer en logeer/hobbykamer.
Het ‘ouder-gedeelte’ is geheel op de begane grond gelegen (levensloopbestendig) met een woonkamer/keuken, een slaapkamer met walk-in-closet, een slaap/werkkamer en een eigen badkamer. Vanuit beide ‘wooneenheden’ afzonderlijk is de tuin en terras middels een eigen schuifpui te bereiken.

Mocht je de woning als één geheel willen bewonen, dan is dat uiteraard ook goed mogelijk. Het enige dat je zou moeten doen, is beide woonkamers bij elkaar voegen en één van de keukens opgeven. Je zou bijvoorbeeld een grote leefkeuken (en-suite) en een royale living met verschillende zithoeken kunnen creëren. In combinatie met de vele (slaap)kamers zou de woning voor een groot (samengesteld) gezin zeer interessant zijn.

COMFORT & DUURZAAMHEID
Dit huis is gebouwd in 1977 en dat heeft zo zijn charme, zeker als je weet dat de woning altijd goed is onderhouden en dat nagenoeg de gehele woning is geïsoleerd waaronder de vloer/kruipruimte (na-isolatie), de gevels en de dakconstructie. Alle leefruimtes zijn v.v. isolatieglas met uitzondering van het toilet, één van de badkamers en de kelder. In 2019 zijn diverse kozijnen vervangen door kunststof en voorzien van HR++ beglazing. De verwarming verloopt hier niet via een traditionele CV-ketel maar middels heteluchtverwarming. De ketel is in 2006 voor het eerst vervangen en heeft een veel langere levensduur dan een ‘gewone’ CV-ketel. Het warme water wordt geleverd middels close-in en gasboilers waardoor je direct warm water hebt. Een groot pluspunt zijn de 14 zonnepanelen die in 2015 zijn geplaatst en zeer gunstig op het zuiden zijn georiënteerd.

WOONKAMERS
Deze woning heeft 2 woonkamers van respectievelijk 47m2 en 26m2 groot die door een brede, glazen schuifpui van elkaar gescheiden worden. Ook is er nog een dichte muur in de aanbouw die de ruimtes opdeelt. Wanneer je de glazen pui en (eventueel) de tussenmuur in de aanbouw verwijderd, creëer je één grote living met verschillende zithoeken. Centraal in de grootste woonkamer vind je een gezellige openhaard. Er is een prettige lichtinval door de grote en speelse raampartijen. Veel ramen lopen door tot aan de vloer waardoor je een mooi zicht de tuin in hebt. In totaal zijn er 3 schuifpuien die toegang verlenen tot deze groene en privacyvolle tuin.

KEUKENS
Keukens zijn altijd smaakgevoelig en dat is bij deze woning niet anders, zeker gezien het feit dat er 2 keukens aanwezig zijn met ieder haar eigen beleving. Beide keukens bestaan uit ‘losse’ elementen met RVS-aanrechtbladen en dezelfde inbouwapparatuur zoals een koelkast, elektrische kookplaat, afzuigschouw en een oven. De ene keuken is meer op zichzelf met de mogelijkheid tot het plaatsen van een eettafel en de andere keuken heeft een open karakter en heeft een eiland met barkrukken. Is het niet jouw stijl, dan zijn er volop mogelijkheden om er je eigen invulling aan te geven. Heb je altijd al een royale leefkeuken met kookeiland en een 6- tot 8-persoons eettafel gewild? Dan nodigen wij je van harte uit om de mogelijkheden te bekijken.

OVERIG BEGANE GROND
De begane grond telt maar liefst 167m2 (!) en is alleen al op deze woonlaag groter dan menig andere gezinswoning. Er zijn dan ook meer mogelijkheden dan je denkt. Afgezien van het feit dat je hier op de begane grond kunt slapen en douchen, kun je er ook een werkkamer of een praktijk aan huis houden.

De slaapkamer is aan de achterzijde gelegen en grenst aan één van de zonnige terrassen (middels een schuifpui toegankelijk). Deze slaapkamer heeft een eigen walk-in-closet waarbij een light tube voor een kunstmatige lichtinval zorgt. De 2e slaapkamer is thans in gebruik als werkkamer met daaraan grenzend een badkamer met douche en wastafel. Omdat deze kamer een eigen deur/toegang tot de oprit/carport heeft, kun je hier ook mensen voor jouw beroep aan huis ontvangen.

Tussen de ruimtes in, is een wasruimte gelegen. In één van de schuifkasten kun je de wasmachine en droger kwijt. Loop je door dan kom je in de garage terecht. Deze garage is iets verkleind door de walk-in-closet die bij de slaapkamer is getrokken, maar ook weer eenvoudig in ere te herstellen. De garage heeft een hoog plafond, een wateraansluiting en dubbele deuren naar de carport. Heb je één of meerdere motoren, dan zal deze garage je zeker aanspreken.

KELDER
Tegenwoordig zien we het bij nieuwbouw bijna niet meer, maar deze woning heeft nog een volwaardige kelder (ca. 15m2) met een goede stahoogte (2m). De kelder is droog en een ideale ruimte om levensmiddelen en flessen wijn koel te bewaren. De kelder heeft een raampje en is daardoor ook te ventileren. Vanuit de kelder kun je de middels een luik in de kruipruimte komen.

1e VERDIEPING
De eerste verdieping is (behoudens de uitbouw en garage) net zo groot als de 1e verdieping. Opvallend is dat het schuine dakvlak pas vanaf 1,7 meter hoogte vanaf de vloer begint. Hierdoor is er nauwelijks ruimteverlies en kun je de slaapkamers maximaal benutten. Op de 1e verdieping zijn 4 zeer volwaardige slaapkamers gelegen van respectievelijk 26m2, 15m2, 13m2 en 11m2. Indien gewenst is de grootste slaapkamer eenvoudig op te delen in 2 afzonderlijke slaapkamers die beiden dan nog steeds ca. 13m2 groot zijn. De kamers zijn v.v. nieuwe kunststof kozijnen met draai/kiepfunctie en inzethorren. De grootste slaapkamer heeft tevens een schuifpui naar het platte dak van de uitbouw.

BADKAMER
Ook de badkamer is lekker ruim opgezet en compleet ingericht met alle wenselijke sanitair. Zo vinden we er een groot ligbad, een ruime douchecabine, 2 wastafels en een 2e zwevend wandcloset. De tegelvloer is voorzien van vloerverwarming (elektrisch). Boven de 2 wastafels is een grote spiegel geplaatst die de badkamer nog ruimtelijker maakt. Een dakkapel zorgt voor de nodige lichtinval en ventilatiemogelijkheid.

2e VERDIEPING
Middels een afgesloten vaste trapopgang komen we op de 2e verdieping terecht. Deze woonlaag is nog verrassend groot en heeft een nokhoogte van 2,6 meter. Je kunt hier dus goed lopen en zeker voor kinderen is het een aantrekkelijke ruimte om te slapen en te studeren. De verdieping is opgedeeld in een voorzolder, een tussenruimte/logeerkamer en een slaapkamer. Gemeten vanaf 1,5m hoogte is deze slaapkamer toch nog 12m2 groot. Twee dakvensters zorgen voor de lichtinval en er is een extra wastafel aanwezig.

BUITENLEVEN
Voor velen is de tuin en de ruimte rondom de woning net zo belangrijk als de woning zelf. Ben je een tuinliefhebber, dan zal je deze tuin zeker aanspreken. De huidige bewoners hebben de tuin tot een waar paradijsje gevormd met verschillende terrassen omgeven door verschillende planten, bomen en vijvers. Het groene karakter zorgt ook voor de (100%) privacy en vrijheid die je juist zoekt in een tuin. Tevens zorgen de verschillende bomen voor de nodige schaduw wanneer de zon vanuit het zuiden in de tuin schijnt. Om die reden zijn er ook 3 zonweringen aan de gevels geplaatst. Noemenswaardig is de ligging van de woning op de kavel. Doordat de woning in de breedte is gebouwd, heb je de meeste tuin aan de achterzijde (ca. 12m diep en 19m breed). Bovendien wordt de privacy daardoor gewaarborgd, mede doordat de bebouwing aan de achterzijde relatief ver weg staat.

Aan de voorzijde is aan beide zijden een oprit gelegen. Je kunt hierdoor meerdere auto’s op eigen terrein parkeren zonder dat je elkaar in de weg staat. Overigens is er voor de garage een carport gerealiseerd waar je ook gemakkelijk de fietsen droog kunt stallen.

HOENDERKAMP
Niet alleen de woning en het perceel zijn de moeite waard om te wonen, ook de locatie is beslist een groot pluspunt. De Hoenderkamp is één van de leukste straten van Heteren, een doodlopende straat waar je niet snel komt wanneer je er niet hoeft te zijn, terwijl het op loopafstand van het dorpshart is gelegen. In de straat vind je veelal vrijstaande woningen waarbij elke woning weer zijn eigen karakter en uitstraling heeft. De directe woonomgeving doet gemoedelijk aan en ook de bewoners dragen daar hun steentje aan bij. Elk jaar wordt er een ‘Hoenderkampdag’ georganiseerd.
Op steenworp afstand liggen de uiterwaarden van de Rijn. Hier wordt al enkele jaren hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw recreatiegebied, genaamd Randwijkse Waarden (randwijksewaarden.nl). Hou je van de natuur, water en vrijheid, dan zal je dit zeker aanspreken.

HETEREN
Heteren is een dorp met iets meer dan 5.000 inwoners. Het dorp heeft eigen voorzieningen zoals een Jumbo supermarkt, diverse andere winkeltjes en 3 basisscholen. Ook zijn er meerdere sportverenigingen actief. Het dorp heeft een relatief nieuw zalencentrum waar diverse activiteiten worden georganiseerd.
De planning is dat er binnen 1 à 2 jaar een nieuw dorpshart worden gerealiseerd. In het dorpshart is er in de afgelopen jaren al nieuwbouw gepleegd, maar het wordt verder uitgebreid met een centraal plein met daaromheen meer winkelvoorzieningen, horeca en dienstverlening. De voorbereidingen van de infrastructuur worden reeds getroffen (hartvanheteren.nl).

CENTRAAL GELEGEN
Heteren is een dorp gelegen in het hart van de Gemeente Overbetuwe. Het heeft een centrale ligging met als directe uitvalswegen de A50 richting Arnhem/Ede of Nijmegen/Den Bosch of de A15 richting Tiel/Bemmel. Overigens leiden er meerdere wegen naar Arnhem, namelijk via de dijk of via de nieuwe provinciale weg, de N837. Door haar centrale ligging is er in de afgelopen jaren een modern industrieterrein gerealiseerd met toonaangevende bedrijven waaronder distributiecentrum Kruidvat en Porschecentrum Gelderland. Ook is er o.a. een McDonalds-vestiging.
Kortom, Heteren is een heerlijk dorp om te wonen!

BIJZONDERHEDEN
Zeer complete gezinswoning met volop bewoningsmogelijkheden
Heerlijk, vrijstaand wonen met volop ruimte in en rondom de woning
Maar liefst ca. 280m2 woonoppervlak (excl. kelder 15m2 en garage 14m2)
De woning is over de volle breedte (16m) uitgebouwd
Gezellige openhaard voor de koude wintermaanden
Maar liefst 3 schuifpuien naar verschillende buitenterrassen
Twee keukens en twee badkamers
Maar liefst 7 slaapkamers met de mogelijkheid tot een 8e
Volwaardige kelder met stahoogte
Natuurstenen vloer op de begane grond
Onderhoudsarme kozijnen van aluminium en kunststof
Meterkast: 11 groepen, 1 krachtgroep, 3 aardlekschakelaars en glasvezelaansluiting
Nagenoeg geheel v.v. isolatieglas waarvan een belangrijk deel HR++ beglazing (2019) betreft
Heteluchtverwarming, type Brink Allure, geplaatst 2006
14 Zonnepanelen op het zuiden
Energielabel C
Goed onderhouden woning met een onderhoudsarm karakter
Zonweringen (3x) zijn elektrisch te bedienen
Opvallend vrij gelegen achtertuin met volop zonuren
Houten tuinhuis in de achtertuin (5m2)
Inpandige garage met carport/fietsenstalling ervoor
Rustiger wonen kan niet
De vrije natuur en winkelvoorzieningen op loopafstand.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning