Remko Stevens Makelaardij

HETERENOnze Lieve Vrouwestraat 4

Vraagprijs €575.000,- k.k.
Verkocht
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1934
Energieklasse
F
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HETEREN
Postcode
6666 AL
Straat
Onze Lieve Vrouwestraat 4
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

HETEREN
Onze Lieve Vrouwestraat 4

Deze schitterende, vooroorlogs en tot in detail gerestaureerd VRIJSTAAND WOONHUIS (1934) met T-indeling is onderscheidend vanwege haar authentieke kenmerken, woonsfeer en ruimte. De woning heeft onder meer een living met houtkachel (ter overname), een stijlvolle Frans eikenhouten vloer met bies rondom, een leefkeuken met luxe inbouwkeuken v.v. een breed fornuis en een spoeleiland met ontbijtbar, een volwaardige kelder, 5 volwaardige slaapkamers op de verdiepingen en een complete badkamer met o.a. een ligbad en inloopdouche.

De woning staat op een aantrekkelijk perceel van 490m2 groot welke centraal in het dorp is gelegen. Schuin achter de woning staat een vrijstaande mantelzorgwoning/kantoorruimte met eigen voorzieningen zoals een keuken en een badkamer. De tuin rondom is sfeervol en groen aangelegd met verschillende zithoeken, een terrasoverkapping/veranda met middag/avondzon en opvallend veel privacy. Er is parkeergelegenheid op eigen terrein en er is een overdekte fietsenstalling aanwezig.

Quote van de makelaar: “Met ca. 188m2 woonoppervlak is deze karakteristieke gezinswoning veel groter dan de voorzijde doet vermoeden. Woningen met zoveel authentieke details zijn schaars in de Betuwe en alleen al om deze reden is de woning de moeite waard om te bezichtigen. Het bijgebouw biedt tal van mogelijkheden wat het geheel extra uniek maakt. Deze woning is alleen op waarde te schatten door het te bezichtigen”.

AUTHENTIEK
Laten we beginnen met de vooroorlogse elementen die deze woning zo bijzonder maken. Bij de entree wordt al meteen duidelijk wat ik hiermee bedoel. De typisch jaren ’30 voordeur ligt in de schaduw van het voorgelegen portaal die is voorzien van robuuste luiken, een puntgave granitovloer en meerdere rollagen in de ronde toog. Stijlvoller binnen komen kan bijna niet.

Eénmaal binnen loopt de granitovloer aan één stuk door. Glas-in-looddetails en de sierlijke trapopgang met gerestaureerde trapleuning en nieuw gedraaide spijlen (balusters) springen eveneens direct in het oog. Dat er nog zoveel originele details in de woning te vinden zijn, komt doordat de huidige eigenaar meerdere elementen uit een ‘slachtofferhuis’ van de Betuwelijn, welke een kopie was van deze woning, heeft mogen halen en hier heeft hergebruikt. Zelfs de originele trekbel bij de voordeur is teruggevonden en herplaatst. Dit belooft een mooie rondleiding te worden…

Door de woning heen komen we nog veel meer noemenswaardige elementen tegen. Een massief eikenhouten vloer met visgraat motief en bies rondom, glas-in-lood bovenlichten in isolatieglas, een erker aan de voorzijde, stijlvolle paneeldeuren met bijpassend deurbeslag en hoge stucplafonds met platte stucplint langs de randen. Het zijn zomaar wat voorbeelden die je tegen gaat komen.

ONDERHOUDSSTAAT
Er is niet alleen aandacht besteed aan de sfeer en het jaren ’30 karakter, maar ook aan het onderhoud. Houten kozijnen zijn vervangen (inclusief draaidelen) door hardhout, maar dan wel tot in detail. Wij zullen je tijdens de rondleiding wijzen op de kleine details van glaslatten en de verschillende ‘framediktes’ die exact zijn nagemaakt als de originele kozijnen. Uiteraard is het hang- en sluitwerk inclusief sloten niet vergeten. Alle 11 luiken aan de buitenzijde zijn vervangen en vervolgens in de hoogglans lak gezet. Dit steekt mooi af bij de degelijke, jaren ‘30 buitengevels die in drieklezoorverband zijn gemetseld. Alle beglazing is vervangen door isolatieglas inclusief alle glas-in-lood beglazing. Dat zijn kostbare investeringen maar is het absoluut waard. Rondom zijn de windveren vervangen, alsmede van het bijgebouw. Het dak is bedekt met keramische, Oud Hollandse dakpannen die het karakter van het huis versterken. En nog één punt die ik graag benoemd wil hebben: Het massieve, smeedijzeren hekwerk grenzend aan de stoep is op traditionele wijze gemaakt, inclusief de kogeldraaipunten op de hoeken. Kortom, kun je de jaren ’30 stijl waarderen, ben je van de details maar vind je het niet erg om de houten elementen van binnen nog een keer in de lak te zetten, dan leiden wij je graag rond om je verliefd te laten worden op dit huis.

LIVING
De woonkamer voelt lekker ruim en licht aan, mede door de erker en de zijramen die voor veel lichtinval zorgen. Doordat de keuken is verplaatst naar de schuur van de voormalige bakkerij, is de woonkamer vergroot en een echte living geworden. De L-indeling geeft meerdere (zit)hoeken waardoor je er ook prima een werkhoek of een plekje voor een piano kunt vinden. De houtkachel is ter overname maar past wel perfect in de stijl van de woning. Hetzelfde geldt voor de houten vloer in visgraatmotief en bies rondom die we niet voor niets al eerder hebben vermeld.

LEEFKEUKEN
Nog niet zolang geleden is er een nieuwe leefkeuken gecreëerd. De draagmuur tussen woonkamer en keuken is doorgebroken waarbij een hoge en brede doorloop is gerealiseerd. De keuken zelf is ruim opgezet waarbij het keukenblok uit 2 delen bestaat: het muurgedeelte en het vrijstaande spoelgedeelte met ontbijtbar. Hier kun je meerdere barkrukken aanschuiven. De inbouwapparatuur bestaat uit een 90cm breed 6-pits fornuis met oven, een afzuigschouw en een vaatwasser. In de hoek staat nog een grote RVS Amerikaanse koel/vriescombi. Erg aangenaam is de vloerverwarming die in de wintermaanden voor een behaaglijke temperatuur zorgt (geen radiatoren). Zomers kun je lekker de dubbele terrasdeuren in de zijgevel openzetten. De achterdeur geeft een kortere route naar de veranda. Voorraad kun je kwijt in de kelder.

Naast de keuken is nog een bijkeuken gelegen. Hier vind je een 2e keukenblok wat erg praktisch is. Deze kamer kun je tevens gebruiken als werk/hobbykamer of als speelkamer voor kinderen.

1e VERDIEPING
Eindelijk gaan we dan de bordestrap op naar de 1e verdieping. Ook hier is het geen standaardindeling wat het juist speels en ‘onvoorspelbaar’ maakt. De paneeldeuren nodigen je uit om de slaapkamers te betreden. Op deze woonlaag zijn 4 zeer volwaardige slaapkamers gelegen van respectievelijk 19m2, 18m2, 14m2, en 13m2 groot. Het zijn dus allemaal grote kamers. Elke kamer heeft zo zijn eigen karakter en beleving waardoor het lastig is om te kiezen. Drie kamers hebben bovendien een dakkapel. Ook vinden we er een inbouwkast en zijn 2 kamers voorzien van een eigen wastafel. Door de ruimte en indeling kan een tienergezin hier prima uit de voeten. Bovendien is er nog een tussenruimte c.q. wasruimte. Deze ‘kamer’ met dakvenster is niet alleen de doorloop naar het achterhuis maar geeft ook toegang tot de 2e verdieping middels een vaste trap.

BADKAMER
Voor de badkamer is een slaapkamer opgeofferd. In de jaren ’30 kende men immers nog geen badkamers. De badkamer heeft hierdoor een goed formaat en is compleet ingedeeld. Zo is er onder meer een ligbad, een separate inloopdouche, een 2e toilet en een wastafel aanwezig. Er kunnen 2 ramen open waardoor je prima kunt ventileren. De afwerking is neutraal en degelijk met lichte tegels, stucwerk en, net als in de slaapkamers, een balkenplafond. De tegelvloer is v.v. vloerverwarming.

2e VERDIEPING
De hoofdwoning heeft een 2e verdieping en door de hoge nok (2,5m hoog) is deze woonlaag nog verrassend groot. Het rookkanaal deelt de verdieping op in een voorzolder en een 5e slaapkamer. Afgezien van het kopgevelraam zijn er nog 2 extra Velux dakvensters met verduisteringsschermen geplaatst voor de nodige lichtinval. Praktische aspecten zijn de verwarming en de wastafel. Uiteraard is de kapconstructie geïsoleerd.

TUIN RONDOM
Een ander groot pluspunt van deze woning is de tuin die rondom de woning verzorgd en in stijl van de woning is aangelegd. We zien dit aan de voorzijde al meteen aan het eerder genoemde smeedijzeren hekwerk alsmede aan de bestrating die uit hardgebakken klinkers bestaat. Aan de rechtervoorzijde is een comfortabele parkeerplaats/oprit op eigen terrein gecreëerd. Hier vinden we eveneens een overdekte fietsenstalling van 3,5m bij 2m groot. Ideaal om meerdere fietsen eenvoudig te stallen, zonder dat je door de hele tuin heen hoeft.

De achtertuin is ca. 9m diep en 13m breed waarbij er meerdere terrassen en een gazon is aangelegd. Elke hoek van de tuin heeft weer zijn eigen beleving. Je kunt er altijd wel een plekje in de zon en/of in de schaduw vinden. Bovendien kun je hier heerlijk beschut en met veel privacy zitten. Achter de tuin is géén directe bebouwing gelegen, maar een weiland waardoor je flink van je af kijkt. De veranda maakt de tuin helemaal af. Deze is ‘custom-made’ met een aluminium frame en met een zadeldak gebouwd (2017). Hier kun je tot in de avonduren van de zon genieten. De aanwezige houtkachel is eveneens ter overname.

MANTELZORGWONING / KANTOOR AAN HUIS
Bijzonder aspect van dit object is dat de voormalige garage is verbouwd tot mantelzorgwoning (ca. 31m2 groot). Door dat dit een complete woning betreft, is deze ook goed te gebruiken als kantoor/werkruimte aan huis. Ideaal voor de thuiswerker om een eigen, rustige werkplek te hebben waarbij alle voorzieningen aanwezig zijn. Daarbij zijn alle kozijnen, inclusief de dubbele deuren aan de voorzijde, vervangen. De muren zijn in spouw gebouwd en de beglazing betreft isolatieglas. Deze wooneenheid is ideaal voor een persoon alleen die je graag bij huis hebt wonen. Alle voorzieningen zijn aanwezig zoals een keukenblokje en een badkamer. Het keukenblok heeft een koelkast, een kookplaat en een afzuiger. De badkamer is ingedeeld met een douchecel, een wastafelmeubel met spiegelkast, een zwevend toilet en een handdoekradiator. De vloer van de woonkamer is van 20mm massief eikenhout.

LET OP
Omdat Funda maar een beperkt aantal leestekens accepteert, kun je op onze website het vervolg van deze tekst lezen omtrent het dorp Heteren, de centrale ligging en alle bijzonderheden.

HETEREN
Heteren is een dorp met circa 5.250 inwoners en is gelegen in de Gemeente Overbetuwe. Het dorp heeft diverse voorzieningen zoals een grote Jumbo supermarkt (op loopafstand), meerdere basisscholen, een sporthal en meerdere sportclubs zoals een voetbal- en een tennisvereniging. Ook is er op loopafstand een manege gevestigd. Heteren ligt strak tegen de rivier de Rijn aan met daartussen de uitgestrekte uiterwaarden. Wanneer je de deur uitloopt, dan loop je zo de dijk op, ideaal wanneer je bijvoorbeeld een hond hebt of van hardlopen houdt. In de nabije uiterwaarden wordt gewerkt aan een nieuw recreatiegebied genaamd ‘Randwijkse Waarden’. Er zijn onder meer een recreatiestrand en wandelpaden aangelegd welke eveneens op loopafstand zijn gelegen. Wat dat betreft ligt de woning centraal in het dorp met alle voorzieningen binnen handbereik.

In de dorpskern van Heteren vinden veel ontwikkelingen plaats. De planning is dat er medio 2021 een nieuw dorpshart wordt gerealiseerd met meer winkels en horecagelegenheden. Meer informatie kun je vinden op de website hartvanheteren.nl

CENTRALE LIGGING
Heteren heeft een centrale ligging in de regio met als directe uitvalswegen de A50 richting Arnhem/Ede of Nijmegen/Den Bosch of de A15 richting Tiel/Bemmel. Dat is één van de redenen waarom kopers ook van buitenaf komen aangezien je binnen 15 autominuten in de meeste grote steden zoals Wageningen, Arnhem of Nijmegen bent. Overigens leiden er meerdere wegen naar bijvoorbeeld Arnhem, namelijk via de dijk of via de nieuwe provinciale weg, de N837. Door haar centrale ligging is er in de afgelopen jaren een modern industrieterrein gerealiseerd met toonaangevende bedrijven waaronder distributiecentrum Kruidvat en Porsche Centrum Gelderland. Ook is er een McDonalds-vestiging. Kortom, Heteren is een heerlijk dorp om te wonen!

BIJZONDERHEDEN
Unieke woning door vel authentieke details i.c.m. een extra wooneenheid
Veel vooroorlogse details zijn bewaarde gebleven of terug gebracht
Luxe keuken met o.a. een breed fornuis en een spoeleiland
5 Tot 6 slaapkamers aanwezig
Vloerverwarming in de keuken en de badkamer
Complete badkamer met o.a. een ligbad én douche
Volledig voorzien van isolatieglas (m.u.v. raampjes kelder)
Alle glas-in-lood elementen zijn in isolatieglas geplaatst
Dakisolatie aanwezig
Meterkast: 10 groepen (automaten), 2 aardlekschakelaars en glasvezel-aansluiting
CV-ketel: Daalderop HR-combi met bouwjaar ca. 2005
Riolering is vervangen door PVC
Degelijke en strak afgewerkte kelder met stahoogte (1,8m hoog) en ventilatieramen
Mantelzorgwoning v.v. alle wenselijke voorzieningen
Optie tot kantoor of praktijk aan huis
Sfeervol aangelegde tuin rondom met verschillende zithoeken
Veranda c.q. terrasoverkapping is een leuke extra
Houtkachels en de hottub zijn ter overname
Heerlijk vrij gelegen achtertuin met vrij uitzicht
Praktische overdekte fietsenstalling
Parkeren op eigen terrein
Natuurgebied en winkels op loopafstand
Heteren heeft een centrale ligging in de regio.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
– Professionele woonvideo
– Virtuele tour door de woning
– Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning