OPHEUSDENNijlandseweg 2

Vraagprijs €695.000,- k.k.
Verkocht o.v.
KENMERKEN
Woonhuissoort
Eengezinswoning
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1960
Energieklasse
A
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
OPHEUSDEN
Postcode
4043 KA
Straat
Nijlandseweg 2
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving
OPHEUSDEN
Nijlandseweg 2
 
LET OP: Op dit adres vind je 2 volwaardige woningen die ieder afzonderlijk van elkaar te bewonen zijn. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld mantelzorg of wanneer een thuiswonende zoon of dochter bij huis en ouders wil (blijven) wonen.
 
Dit dubbele woonhuis is gelegen aan een rustige, doodlopende straat met veelal stijlvolle, vrijstaande herenhuizen. Hier (op nummer 2) doet de voorgevel anders vermoeden, maar achter de voordeur en de poort loop je een pareltje binnen. Zowel de hoofdwoning (ca. 124m2 woonoppervlak) als de aanleunwoning (ca. 91m2 woonoppervlak) zijn volledig gemoderniseerd en verduurzaamd (energielabel A). Er is veel aandacht besteed aan luxe en comfort waaronder keukens, badkamers en toiletten. Het afwerkingsniveau is verzorgd met o.a. veel strak stucwerk, vloerverwarming, een houtkachel en kunststof kozijnen v.v. HR++ beglazing. Er zijn in totaal 22 zonnepanelen geplaatst.
 
Op het perceel van 767m2 groot staan niet alleen 2 zeer verrassende woningen. Het totaalplaatje bestaat uit meerdere bijgebouwen waaronder een ‘inpandige’ schuur, een separate hobby/werkplaats (beiden met hoge nok), een gezellige veranda en een royale, vrijstaande garage met stallingsruimte voor meerdere auto’s waaronder een caravan of camper. Vanwege de dubbele bewoning is de tuin ‘opgedeeld’ waardoor privacy gewaarborgd is. Desondanks voelt de tuin nog steeds ruim aan met speelse elementen zoals een buitenkeuken (met luifel), een terras met schaduwdoek, een vijver, verschillende borders en bomen alsmede een mooie houtopslag. Door de zuid/west ligging geniet de tuin maximaal aantal zonuren. Aan de andere zijde van de hoofdwoning is een kippenren aangelegd. Voorop het perceel biedt de oprit plaats voor 3 auto’s naast elkaar. De woning heeft een aantrekkelijke ligging in het dorp met winkels, supermarkten, een treinstation (loopafstand) en uitvalswegen (A15) binnen handbereik.
 
Quote van de makelaar: “Het is dan misschien geen statige dorpsvilla maar toch heeft het de absolute WOW-factor. Dit komt met name doordat er op speelse wijze gebruik is gemaakt van de (leef)ruimtes, materiaalgebruik en kleurstellingen. Beide woningen hebben ieder haar eigen karakter, doen aan luxe en comfort nauwelijks aan elkaar onder en zijn zeer comfortabel te bewonen. De opvallend grote bijruimtes zoals de schuur, de werkplaats én de garages maken het plaatje compleet. Het kan niet anders dan dat deze woning door de vele mogelijkheden een grote doelgroep moet aanspreken…”  
 
HOOFDWONING
Nog vrij recent (2022 tot heden) is de hoofdwoning volledig gestript en opnieuw ‘opgebouwd’ en aangekleed. De woning dateert van 1960 maar daar is nauwelijks tot niets meer van over gebleven. Er is grondig te werk gegaan met onder andere geïsoleerde betonvloeren (woonkamer, keuken, hal en badkamer) met vloerverwarming, nieuwe elektra en leidingwerk, strak stucwerk en nieuwe (kunststof) kozijnen. Er is een volledig nieuwe inbouwkeuken geplaatst, alsmede een trendy badkamer en kleurrijke toiletten. Opvallend is de duurzaamheid van de woning (zeker voor een jaren ’60 woning). Doordat de gehele woning is geïsoleerd (vloeren, gevels, dak en HR-beglazing) en er maar liefst 22 zonnepanelen zijn geplaatst, heeft de woning energielabel A gekregen.
 
LIVING
De woonkamer heeft een bijzonder prettige woonsfeer. Dat komt doordat grote ramen (op het zuid/westen) voor veel lichtinval zorgen. Bovendien is de woonkamer (en keuken) tuingericht waarbij een dubbele schuifpui direct toegang geeft tot het zonnige buitenterras. Koud hoef je het hier niet te krijgen. Een verwarmde PVC-vloer zorgt voor warme voeten en de houtkachel voor gezellige winteravonden. Er is ook over de kleine details nagedacht. Zo zijn de rechtse contactdozen geschakeld met de lichtschakelaar waardoor je met één klik alle lampen kunt aandoen. Overigens zijn de contactdozen verlaagd en verder uitgebreid.
 
LEEFKEUKEN
De keuken heeft een open karakter naar de woonkamer, maar ook wel weer een eigen beleving. Je kunt hier dan ook prima een ronde of lange eettafel kwijt waardoor het aanvoelt als een leefkeuken. Indien gewenst zou je ook prima (zwartstalen) en-suite schuifdeuren tussen de keuken en de woonkamer kunnen plaatsen.
 
De keuken is in een lange L-opstelling geplaatst. Hierdoor heeft het veel werkruimte op het aanrecht met daardoor praktische kastruimte in de vorm van (diepe) ladekorven. In de hoek is tevens een draaicarrousel te vinden. De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, een inductie kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem, een heteluchtoven, een separate combi-oven/magnetron en een ‘ingebouwde’ Amerikaanse koel/vriescombi (incl. icecrusher). De olijfgroene fronten met zwarte grepen zorgen voor een trendy uitstraling.
 
MASTERBEDROOM
Aan de voorzijde van de woning is de grootste slaapkamer van het huis te vinden. Dit is een echte masterbedroom. Niet alleen vanwege haar formaat (16m2), maar ook omdat 2 industriële schuifdeuren toegang geven tot een heuse walk-in-closet die maar liefst 11m2 groot is. Deze inloopkamer heeft een vaste kastenwand met indeling (hang, leg en lades) die groot genoeg is voor een uitgebreide garderobe. Net als in de slaapkamer is ook hier het plafond voorzien van inbouwspots. Draai/kiepramen zorgen voor de ideale ventilatiemogelijkheid. Gaat je voorkeur uit naar een extra slaapkamer, dan zou je de walk-in-closet hiervoor kunnen opofferen.
 
TRENDY BADKAMER
De badkamer is pas medio december 2023 afgerond. We kunnen wel stellen dat deze badkamer nog helemaal nieuw is. Het zal je niet verbazen dat ook hier is gekozen voor degelijk sanitair en trendy accenten in (groot formaat) tegelwerk en kleurstellingen. Denk daarbij aan een royale (1,7m brede) inloopdouche met zowel een rainshower als een handdouche. Tegenover de douche is een breed 2-persoons wastafelmeubel met houtaccenten geplaatst. Bijzonder stijlvol is de ronde spiegel erboven. En ook hier ontbreekt het spotsplafond niet. Noemenswaardig is de vloerverwarming die vanuit de hal is doorgetrokken. Een nieuw draai/kiepraam zorgt voor het nodige daglicht en een prima ventilatiemogelijkheid. Natuurlijk ontbreekt de mechanische ventilatie niet.  
 
1e VERDIEPING
Centraal in de woning is de hal te vinden. Doordat deze lekker ruim is opgezet, is het hier prettig binnenkomen. Het (gasten)toilet zorgt met haar okergele tegeltjes daarbij voor een vrolijk accent.
 
De verdieping is te bereiken via een hardhouten trapopgang. Deze woonlaag is niet bijzonder hoog (2m tot in de nok) maar biedt wel 2 extra (slaap)kamers. Beide kamers hebben 1 of 2 dakvensters hetgeen voor lichtinval zorgt. In de huidige setting is er gekozen voor een werk- en logeerkamer. Werk je veel vanuit huis, dan zal je deze kamer(s) zeker kunnen waarderen.
 
SCHUUR & WERKPLAATS
Voordat je via de leefkeuken toegang krijgt tot de ‘inpandige’ schuur, kom je (verrassend genoeg) nog een 2e toilet tegen. Deze is al net zo speels en kleurrijk betegeld als het 1e toilet in de hal.
 
De schuur is niet zomaar een schuur. Ten eerste vanwege de hoogte. De nok is maar liefst 4,6 (!) meter hoog en daardoor bijzonder ruimtelijk. Er is dan ook dankbaar gebruik gemaakt van de ruimte door er (deels) een verdiepingsvloer met opbergruimte te creëren.
Ook is er een handige (en koele) bijkeuken ‘ingebouwd’ waar je de nodige voorraad kwijt kunt. In een andere hoek is een gootsteen met warm en koud water te vinden. Hier is tevens de CV-ketel geïnstalleerd alsmede de omvormer van de zonnepanelen. Het raam (met voorzetraam) zorgt voor daglicht. De dakconstructie is geïsoleerd waardoor deze schuur zowel in de zomer als in de winter comfortabel blijft.
 
Vanuit de schuur is er een doorloop naar de werkplaats. Deze is ongeveer net zo groot als de eerste schuur, maar volledig in gebruik als klusruimte c.q. werkplaats. De lange en zeer degelijke werkbank zal achterblijven. Ook hier valt de enorme hoogte meteen op. Overigens is de kap hier niet geïsoleerd, maar kijk je tegen het (nieuwe) dakbeschot aan. In 2012 is de volledige kap van de schuur, werkplaats én van de aanleunwoning vervangen.
 
AANLEUNWONING
Wat deze woning het meest bijzonder maakt, is de combinatie met de aanleunwoning. Dit betreft een geheel zelfstandige wooneenheid met onder meer een eigen keuken, badkamer en toilet. Het doet zelfs niet onder aan de (bouw)kwaliteit van de hoofdwoning. Een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming, 40cm dikke, geïsoleerde muren en een geïsoleerd dak. En ook hier zijn de kozijnen in kunststof uitgevoerd en voorzien van HR++ beglazing. Erg speels is de hoge nok die (net als de schuur en werkplaats) die op meer dan 4 meter hoog ligt. Daarbij is het houten spantwerk fraai in het zicht gelaten. Met ca. 91m2 woonoppervlak is het zelfs groter dan een gemiddeld appartement. Bovendien zijn alle voorzieningen op de begane grond gelegen. Daardoor is het ook zeer geschikt voor de seniorendoelgroep. Er is steeds meer vraag naar mantelzorg aan huis. Ook heeft het een eigen, privacyvol terras die groen is aangekleed met planten en enkele bomen. Kortom, hier kom je in een gespreid bedje terecht.
 
WOONKAMER & KEUKEN
Door het hoge plafond in de woonkamer en keuken heeft het een bijzonder ruimtelijke beleving. Een lichtkoepel in het dak zorgt daarbij voor veel extra daglicht, net zoals de brede schuifpui in de woonkamer en het grote raam in de keuken. Hierdoor zijn de leefgedeeltes tuingericht. De woonkamer biedt een mooie zithoek waar je met gemak een grote hoekbank en enkele fauteuils kwijt kunt. In de keuken is er plaats voor een ronde eettafel. Het afwerkingsniveau is strak en verzorgd te noemen (gestuct) waarbij ook de elektra niet vergeten is.
 
Ook hier treffen we een uitgebreide inbouwkeuken aan. Deze is in hoekopstelling geplaatst en voorzien van alle wenselijke inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, een 4-pits inductie kookplaat met afzuigschouw, een koelkast en een combi-oven/magnetron. Leuk detail zijn de lichtpunten die in het plafond zijn voorzien. Hierdoor kun je op speelse wijze, leuke lampen ophangen.
 
SLAAPKAMER & BADKAMER
Met bijna 16m2 groot is de slaapkamer zeer volwaardig te noemen. Hier kun je met gemak een 2-persoonsbed kwijt. Een linnenkast hoef je niet mee te nemen aangezien er al een mooie kastenwand met schuifdeuren is ingebouwd. Een lichtkoepel in het hoge plafond zorgt voor de nodige daglichttoetreding.
De badkamer grenst direct aan de slaapkamer (en-suite). Doordat de badkamer ruim is opgezet is er meer dan voldoende bewegingsvrijheid, zelfs met een rollator of rolstoel. De ruimte is ingedeeld met een inloopdouche en een modern wastafelmeubel. Verder is het tegelwerk degelijk en neutraal uitgevoerd.
 
BUITENLEVEN & VERANDA
Deze woning staat ook in het teken van het buitenleven. Ben je een tuinliefhebber, ben je graag buiten en hou je van de zon? Dan zal je de tuin hier zeker aanspreken. De tuin voelt een beetje aan als een binnentuin waarbij je volledige vrijheid en privacy geniet. Het terras is op het zuid/westen georiënteerd waardoor je veel zonuren geniet. En mocht het echt te warm worden, dan kun je altijd nog het aanwezige schaduwdoek over het terras spannen.
 
Noemenswaardig is de buitenkeuken. Onder een luifel (met dakpannen) is een ‘rookoven’ ingebouwd waar je lekker buiten kunt koken. Tevens zou je een ‘Green Egg’ barbecue in de buitenkeuken kunnen plaatsen.
Ook de veranda is leuk opgezet. Deze is 16m2 groot waardoor je er prima een loungeset kwijt kunt. Hier kun je heerlijk beschut zitten, zelfs in de winter wanneer je er een houtkachel zou plaatsen. Verderop in de tuin is een voorziening gemaakt voor het opslaan van kachelhout (ook voor in de woonkamer). Grappig detail is de kippenren aan de andere zijde van het huis.
 
STALLINGSRUIMTE
Het plaatje wordt compleet gemaakt met een grote stallingsruimte van maar liefst ca. 68m2 groot. Hier kun je met gemak meerdere auto’s stallen. Door de hoge doorrijhoogte (3 meter hoog) kun je hier zelfs een camper of een caravan van maximaal 6 meter lang naar binnen rijden. Dat is op z’n minst bijzonder te noemen. Daarnaast kun je dan nog steeds 3 auto’s binnen parkeren. De 2e garagedeur is bovendien elektrisch te bedienen. Natuurlijk kun je deze royale garage ook gebruiken voor het stallen van een motor en/of (elektrische) fietsen.   
 
OPHEUSDEN
Midden in het Betuwse Landschap en strak aan riviertje De Linge is het veelzijdige dorp Opheusden gelegen. Het dorp heeft de grootste dorpskern van de Gemeente Neder-Betuwe en telt ongeveer 6.350 inwoners. Opheusden staat bekend vanwege de grote laanboomkwekerijen. Hier in de Betuwe kom je geheel tot rust. Op bijna steenworp afstand ligt Landgoed Hemmen waar je eindeloze wandelpaden door de bossen en het Betuwse landschap kunt vinden.
 
Het dorp heeft tal van (winkel)voorzieningen. Voor alle dagelijkse boodschappen kun je in het dorp bij 2 supermarkten terecht (Albert Heijn en Aldi). Maar er is bijvoorbeeld ook een Kruidvat te vinden. Voor de (jonge) gezinnen is het fijn om te weten dat je uit meerdere basisscholen kunt kiezen. Middelbare scholen zijn in de omliggende dorpen Zetten en Kesteren gevestigd.  
 
CENTRAAL GELEGEN
Opheusden heeft een centrale ligging tussen de A15 en de Neder-Rijn. Aan de ene kant is er dus de vrije natuur en aan de andere kant is er een goede ontsluiting richting Tiel en Arnhem/Nijmegen. De snelweg A15 is binnen 3 tot 4 minuten te bereiken. Opheusden heeft een eigen treinstation aan de rand van het dorp en brengt je binnen een half uur in Tiel, Elst, Arnhem of Nijmegen. Ook de gezellige stad Wageningen ligt binnen handbereik doordat een veerpont je aan de andere kant van de Rijn afzet.  
 
INDELING HOOFDWONING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast, toilet en trapopgang
Woonkamer met houtkachel
Open keuken (inbouwkeuken) met eethoek, 2e toilet, schuifpui en tuindeur
Slaapkamer met royale walk-in-closet
Badkamer met inloopdouche, 2-persoons wastafelmeubel en witgoedaansluitingen
Aangrenzende schuur met o.a. CV-ketelopstelling, gootsteen, bijkeuken en opbergzolder
Hobbyruimte c.q. werkplaats met werkbank en doorloop naar tuin én aanleunwoning. 
1e Verdieping:
Overloop
Slaapkamer 2 met dakvenster
Slaapkamer 3 met 2 dakvensters.
 
INDELING AANLEUNWONING
Begane grond:
Woonkamer met hoog plafond, lichtkoepel en brede schuifpui
Open keuken in hoekopstelling en v.v. inbouwapparatuur
Slaapkamer met vaste kastenwand en lichtkoepel
Badkamer en-suite met inloopdouche en wastafelmeubel
Toilet met fonteintje
Ruime bijkeuken met witgoedaansluitingen, CV-ketelopstelling en opbergmogelijkheden.
 
BIJZONDERHEDEN:
Een woning om verliefd op te worden
Volop mogelijkheden voor een grote doelgroep
Zeer geschikt voor dubbele bewoning of mantelzorg
Beide woningen zijn modern en trendy afgewerkt en bewoond
Luxe keukens, badkamers en toiletten
‘Ingebouwde’ Amerikaanse koelkast blijft achter
Vloerverwarming zorgt voor een hoog comfortgehalte
Houtkachel in woonkamer blijft achter
Slaapkamer en badkamer op de begane grond (beide woningen)
Hoofdwoning met 1e verdieping v.v. 2 extra (slaap)kamers
Nagenoeg geheel voorzien van kunststof kozijnen
Meterkast: 20 groepen (aut) incl. krachtgroep en 6 aardlekschakelaars
Mechanische ventilatie
CV-ketels in 2014 (Remeha) en 2021 (Intergas) geplaatst
Glasvezelaansluiting t.b.v. TV en snel internet
HR++ beglazing
Vloer-, muur- en dakisolatie
Zonnepanelen (22x) met een geschatte jaaropbrengst van 6.000 kWh
Energielabel A
Grote schuur en extra werkplaats/hobbyruimte (beiden inpandig)
Heerlijke, beschutte buitenruimtes met veel zonuren
Gezellige buitenkeuken en veranda
Zonwering (2x) aanwezig
Grote garage/stallingsruimte voor meerdere auto’s en zelfs een camper
Parkeren op eigen terrein (3 auto’s naast elkaar)
Gelegen aan een ‘goed bedeelde’ straat met voornamelijk vrijstaande villa’s
Winkels, sportverenigingen, treinstation en natuurgebied binnen handbereik.

MAATVOERING & OPPERVLAKTES
Het woonoppervlak van ca. 217m2 is een optelsom van beide woningen samen (126m2 + 91m2 = 217m2). Dit is exclusief de inpandige schuur (ca. 31m2) en werkplaats (ca. 32m2). 
Overige bijgebouwen:
- Veranda: ca. 16m2
- Stallingsruimte: ca. 68m2

De opgegeven inhoudsmaat van 1.180m3 is een optelsom van de hoofdwoning, de schuur, de werkplaats en de aanleunwoning samen. Alles bij elkaar betreft het 1 gebouw. 
Let op: alle opgegeven maten zijn circamaten!


TIP:
Kijk ook eens naar de aanvullende producten op Funda die wij standaard bij al onze woningen koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden met tuinindeling.
 
Deze informatie is door ons zorgvuldig samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. NVM Consumentenvoorwaarden zijn van toepassing.

Aanvaarding in overleg
Richtprijs: € 695.000,- k.k.
 
+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning