Remko Stevens Makelaardij

HETERENPark Heteren - Type Schuurwoning

Vraagprijs €1.099.000,- v.o.n.
Beschikbaar
KENMERKEN
Woonhuissoort
Villa
Woonhuistype
Vrijstaande woning
Bouwjaar
2023
Energieklasse
A pp
LOCATIE
Provincie
GELDERLAND
Plaats
HETEREN
Postcode
6666 GA
Straat
Park Heteren - Type Schuurwoning
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Stel een vraag
  • Locatie
Omschrijving

ALGEMEEN
Op steenworp afstand van de uiterwaarden van de Rijn en aan de rand van het Betuwse dorp Heteren wordt een stukje vrije natuur ontgonnen tot een exclusief woondomein. Park Heteren bestaat uit 4 verschillende deelgebieden waarbij elk deelgebied een geheel eigen karakter heeft. Uiteindelijk zullen er 18 vrijstaande woningen op royale kavels van tussen de ca. 900 en 1.800m2 groot gerealiseerd worden. Start bouw medio oktober 2023.

De architectuur van House of Architects uit Amsterdam is gebaseerd op het type schuurwoning waarbij er 3 verschillende ontwerpen zijn gemaakt. Deze ontwerpen zijn vervolgens in verschillende varianten te realiseren waardoor er altijd wel een ontwerp is dat aansluit op uw eigen woonwensen. Vanuit een basisontwerp zijn er meerdere uitbreidingen mogelijk waardoor een type woning nooit te klein hoeft te zijn. Maar u kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een levensloopbestendige variant of voor een ontwerp met een hoge vide in de woonkamer. Kortom, wij laten u graag kennis maken met dit unieke en duurzame nieuwbouwproject in het Betuwse landschap.

Projectwebsite: parkheteren.nl

OMSCHRIJVING TYPE SCHUURWONING
Grote boerenschuur met hoge kap en dubbelhoge pui.

De Schuurwoning bestaat uit twee woonlagen en is qua ontwerp geïnspireerd op een grote, boerenschuur met veel licht, lucht en ruimte. De entree is ruim door de dubbelhoge pui die het dak doorsnijdt. De drie dakopbouwen, met dubbele deuren aan de overzijde, zorgen ervoor dat er een fraai geprononceerd dak ontstaat die de schuurwoning een duidelijke eigen karakter geeft.
De ruime, lichte woonkamer wordt verlengd met een groot terras onder de hoge kap via een schuifpui. Stap in de tuin via de dubbele schuifdeuren, die op eenzelfde wijze op de eerste etage zijn aangebracht.
Op de eerste etage bevinden zich vier slaapkamers en twee badkamers, waarbij de masterbedroom direct met de badkamer verbonden is (en-suite).

DUURZAAM
Duurzaamheid is vandaag de dag een belangrijk aspect, zeker wanneer het om wonen en leven gaat. De woningen op Park Heteren zullen uiteraard duurzaam worden gebouwd en zullen voldoen aan de vereiste BENG-norm (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) en hebben een gemiddelde GPR score van 8. De GPR score geeft de duurzaamheid van een gebouw aan en wordt bepaald aan de hand van de volgende 5 thema’s: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. De ontwerpen van de woningen laten zien dat er optimaal wordt geïsoleerd. Om de woning te kunnen verwarmen én te koelen zal er een warmtepomp worden geïnstalleerd. Een aardwarmtepomp wel te verstaan. U zult dus geen lawaaierige buitenunit naast de woningen tegenkomen. Zonnepanelen zullen voorzien in de behoefte van energie. U kunt op Park Heteren bijna energieneutraal of zelfs (met een aantal toevoegingen) helemaal energieneutraal wonen. Een gasaansluiting zal verleden tijd zijn.
De woningen worden gebouwd met de ambitie om het klimaat zo min mogelijk te belasten en hebben de volgende specificaties:

• HR++glas
• Extra isolatie dak, vloer en wanden
• Duurzame Materialen
• Voldoet aan BENG
• Gemiddelde GPR 8
• Warmtepomp
• Warmteterugwinning op ventilatielucht
• Photovoltarische zonne-energie (zonnepanelen)
• Gasloos
• Laag temperatuur verwarming
• Hoog temperatuur koeling
• Slimme inzet techniek en architectuur
• Gezond binnenmilieu; goede ventilatie
• Regenwater niet op riolering aansluiten
• Regenwater wordt geïnfiltreerd in de bodem

Optioneel:
• Zonneboiler

KOOP-AANNEEMSOM
De vermelde koopaanneemsom van € 1.099.000,- V.O.N. is gebaseerd op bouwnummer 4, gelegen in deelgebied De Groene Kamer van Park Heteren. Het betreft een optelsom van de kavelprijs, de plankosten en de bouwkosten van een basis Schuurwoning.

Dit bouwtype past op verreweg de meeste bouwnummers, namelijk:

De Groene Kamer
– Bouwnummer 3, groot 1.080m2: verkocht en notarieel overgedragen
– Bouwnummer 4, groot 1.100m2: verkocht en notarieel overgedragen
– Bouwnummer 5, groot 1.650m2: verkocht en notarieel overgedragen

De Brink
– Bouwnummer 6, groot 1.840m2: verkocht en notarieel overgedragen
– Bouwnummer 7, groot 870m2: verkocht en notarieel overgedragen
– Bouwnummer 8, groot 1.200m2: verkocht
– Bouwnummer 9, groot 950m2: verkocht en notarieel overgedragen
– Bouwnummer 10, groot 1.660m2: verkocht en notarieel overgedragen
– Bouwnummer 11, groot 980m2: verkocht en notarieel overgedragen
– Bouwnummer 12, groot 1.065m2: verkocht

Aan de Poel
– Bouwnummer 13, groot 1.540m2: € 1.109.000,-
– Bouwnummer 14, groot 1.512m2: € 1.099.000,-
– Bouwnummer 15, groot 1.522m2: verkocht en notarieel overgedragen

Bovengenoemde prijzen zijn V.O.N. wat wil zeggen dat de koop-aanneemsom inclusief de kavelprijs, plankosten en bijvoorbeeld legeskosten is. Heeft u een voorkeur voor een aangebouwd terras en/of de overstek van de kapconstructie, dan dient u de extra bouwkosten bij de koopaanneemsom erbij op te tellen. Hetzelfde geldt wanneer u voor de XL-variant kiest.

BOUWPRIJZEN 3 TYPE WONINGEN (zie Funda en projectwebsite parkheteren.nl voor andere woningtypes)

Schuurwoning: € 694.000,-
Schuurwoning XL: € 762.500,-
– Optie overstek kap: € 26.500,-
– Optie terras (onder overstek): € 20.000,-

Boomgaardwoning: € 669.500,-
Boomgaard XL: € 745.000,-

Brinkwoning: € 625.000,-
Brinkwoning XL: € 707.000,-

Bovengenoemde bouwprijzen zijn incl. BTW, excl. kavel- en plankosten.

De bouwprijzen zijn samen met projectaannemer Hoornstra Bouw uit Doesburg (hoornstra-bouw.nl) met veel zorg tot stand gekomen. Voor alle type woningen geldt dat er géén concessies zijn gedaan op materiaalgebruik en detaillering. Bovendien zijn de woningen zeer duurzaam ontworpen en voldoen ze aan de BENG-norm en een GPR-score van 8.

UITBREIDINGSMOGELIJKHEDEN
Het type schuurwoning heeft een basismaat van 180m2 (GO = gebruiksoppervlak) met een volume van 740m3.

Indien gewenst en afhankelijk van het budget is het basisontwerp te vergroten in de lengterichting waardoor er een nog ruimer XL-formaat ontstaat. De ruimere indeling biedt veel perspectief voor bijvoorbeeld een vide in de woonkamer, een werk/kantoor- of praktijkruimte op de begane grond (met eigen entree) of extra slaapkamers op de verdieping. Tevens bestaat er in de XL-variant de mogelijkheid om een slaapkamer en badkamer op de begane grond te realiseren waardoor de woning levensloopbestendig wordt.
Aanvullende plattegronden van de verschillende opties in de XL-variant zijn te vinden op de webpagina van het project parkheteren.nl

Het realiseren van een bijgebouw is toegestaan! De maximaal toegestane oppervlakte voor aan- en uitbouwen, bijgebouwen, overkappingen en carports is 150m2. Zie specificaties bestemmingsplan en kavelpaspoort. Voor meer informatie omtrent het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan verwijzen wij u naar ruimtelijkeplannen.nl.

KAVELMOGELIJKHEDEN
Dit type woning is op alle kavels te plaatsen, behalve de 3 kavels aan de Boomgaard.
Tevens past de XL-variant van het type Schuurwoning niet op bouwnummer 9.

ZELF BOUWEN?
Gaat u liever zelf bouwen? Dat is ook mogelijk. U koopt dan alleen een kavel en gaat zelf aan de slag met een omgevingsvergunning. U dient u er wel rekening mee te houden dat uw ontwerp dient te voldoen aan het Beeldkwaliteitsplan, de BENG-norm en een GPR-score van 8 (lees ook DUURZAAM verderop in deze tekst). Ook dient u te kijken naar de financierbaarheid van zowel de kavel en de te bouwen woning. Hypotheekverstrekkers hanteren hiervoor de eigen voorwaarden.

Wanneer u kiest voor 1 van de 3 type woningen die wij aanbieden, dan wordt de omgevingsvergunning door de projectontwikkelaar geregeld. De 3 ontwerpen zijn volledig afgestemd op de eisen en richtlijnen die gesteld worden aan het project.

INTERESSE?
Park Heteren is een exclusief nieuwbouwproject dat uniek is in de regio én in Nederland. Wanneer wij uw interesse hebben gewekt, dan maken wij graag met u een afspraak op locatie. Op het terrein krijgt u een uitgebreide rondleiding zodat u een beeld krijgt van de ligging en de deelgebieden. In onze presentatieruimte kunnen wij vervolgens al uw vragen beantwoorden.

Voor meer informatie en een sfeerimpressie van Park Heteren willen wij u tevens verwijzen naar de webpagina van het project: parkheteren.nl
Ziet u zich al wonen op Park Heteren?

DISCLAIMER
– Duurzaamheid:
Het is voor kopers belangrijk zich te realiseren dat het ontwerp en de technische omschrijving op onderdelen kunnen wijzigen om aan de BENG, de gemiddelde GPR-score van 8 en/of de omgevingsvergunning en het beeldkwaliteitsplan te voldoen.
– Bouwprijzen:
De bouwprijzen van de verschillende woningtypen zijn in de huidige markt lastig voor een langere periode te garanderen. Regelmatig worden deze gecontroleerd, opdat u als koper precies weet waar u aan toe bent. De huidige bouwprijzen gelden tot 1 mei 2023. Na 1 mei worden deze opnieuw berekend door de bouwer Hoornstra en de installateurs. Informeer (na 1 mei 2023) naar de actuele bouwkosten van de verschillende woningtypen en de varianten/opties.
– Informatievoorziening:
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Aan de verkoopdocumentatie kan geen rechten worden ontleend. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

+ Lees meer
Kenmerken
Stel een vraag
Locatie

    Gratis waardebepaling van uw woning