0488-750721

Details woning Remko Stevens Makelaardij

Adres
Wageningsestraat 5
6673 DA ANDELST
€ 469.500,- kosten koper
Deze woning is:
Verkocht
Kenmerken
Soort woning
Type woning
Bouwjaar
Woonopp.
Perceel opp.
Inhoud
Aantal kamers
Aantal slaapk.
Woonhuis
vrijstaande woning
1790
259 m2
1308 m2
985 m3
6
3
Omschrijving
ANDELST
Wageningsestraat 5

Flink verbouwde, voormalige WOONBOERDERIJ (oorsprong 1790) met speelse indeling waaronder een woonkamer met gashaard, aangebouwde serre met vloerverwarming, een leefkeuken en bijkeuken, op de verdieping 3 slaapkamers en een complete badkamer en een riante garage/schuur (voormalige stallen, ca. 61m2) met hoog plafond en een zeer verrassende zolderverdieping (ca. 61m2) met volop verbouwingpotentie. De woning heeft diverse extra’s zoals rolluiken en airconditioning.

Deze woning is in de loop der tijd behoorlijk verbouwd en verbeterd waardoor het een andere uitstraling heeft gekregen. De gevels en het dak van het voorhuis zijn opgehoogd en de woning heeft o.a. hardhouten kozijnen met isolerende beglazing gekregen. Ook de vloer, de muren en het dak zijn grotendeels geïsoleerd.

Aan de achterzijde van de garage/schuur is nog een extra garage (12m x 4,5m) aangebouwd. Het perceel is 1.308m2 groot waardoor er een royale tuin bij de woning ligt met o.a. een serre/terrasoverkapping, een kweekkas (27m2) en een ruime oprit met plaats voor meerdere auto’s.

Quote van de makelaar: “Helaas geen authentieke details meer, maar wel enorm veel woonoppervlak van ca. 259m2 waarvan ca. 124m2 verbouwingspotentie heeft. Hierdoor is het een object die geschikt is voor een groet doelgroep waarbij je zeker nog je eigen stempel op de woning kunt drukken”.

METAMORFOSE
Van oorsprong betreft dit een woonboerderij met een voorhuis en een deel (schuur) waar vroeger de dieren werden gehouden. Ondertussen is het veel meer één woning geworden waarbij er aanzienlijk meer leefruimte is ontstaan. Dit komt mede doordat de gevels zijn opgehoogd (medio 1980) waardoor ook de kapconstructie hoger is komen te liggen. De gevels van het voorhuis zijn gezandstraald waardoor de woning een nieuwe, frisse uitstraling heeft gekregen. De meeste kozijnen zijn vervangen door hardhout en v.v. isolatieglas. Aan de binnenzijde van de woning is een binnenspouwblad gemetseld waarbij de nieuwe spouw is v.v. muurisolatie. Ook de vloer is (deels) geïsoleerd.

Ook is de indeling veranderd waardoor de woning veel praktischer te bewonen is. In 2006 is er aan de zijkant van de woonkamer een serre aangebouwd (Meranti hardhout met HR++ beglazing). De woonkamer is hierdoor ruimer en lichter geworden.
In 1987 is het ‘achterhuis’ (voormalige deel) in de stijl van de woning verbouwd. De gevels zijn in dezelfde stijl van de woning ‘opgemetseld’ en ook de kapconstructie is in lijn met het voorhuis. Hierdoor heeft de woning een unieke vorm en uitstraling gekregen.

(VERBOUWINGS)POTENTIE
Ondanks dat er al veel aan de woning is gemoderniseerd en verbeterd, is er ook nog steeds ruimte om je eigen stempel op de woning te drukken. Met name in het achterhuis is er volop potentie, zowel op de begane grond (11,6m x 5,3m) als op de 2e verdieping (11,5m x 5,5m). Het voorhuis is van zichzelf al vrij compleet, maar wanneer je meerdere leefruimtes wilt creëren, dan zijn er diverse opties. Je zou in het achterhuis bijvoorbeeld een 2e woonkamer (living) kunnen realiseren. Het hoge plafond zal voor een ruimtelijk wooncomfort zorgen. Bovendien kun je de ruimte perfect aan laten sluiten op de tuin, bijvoorbeeld met openslaande tuindeuren.
Op de verdieping zijn eventueel meerdere slaapkamers te creëren. De woning heeft er van zichzelf al 3 volwaardige kamers maar voor een groot gezin zijn er mogelijkheden om meerdere extra slaapkamers en/of een hobbyruimte te realiseren.

WOONKAMER
De woonkamer is aan de voorzijde gelegen en is gesitueerd over de gehele breedte van de woning (8m breed). In de koude wintermaanden kun je gezellige de gashaard aandoen. Voor de warme zomermaanden is er airconditioning aanwezig. Grenzend aan de woonkamer is de serre gelegen. Deze is geheel van glas waarbij je voor je gevoel in de tuin zit. Er is ook een tuindeur aanwezig. Vloerverwarming zorgt hier voor een hoog comfortgehalte. Verder is zowel de serre als de woonkamer af te sluiten middels rolluiken (in de serre elektrisch bedienbaar).

LEEFKEUKEN
Vanuit de woonkamer loop je direct te keuken in. Deze keuken is ruim van opzet en biedt plaats aan een keukenblok in hoekopstelling en een eettafel. Het keukenblok is in 1995 geplaatst en is voorzien van diverse inbouwapparatuur, namelijk een vaatwasser (2018), een koelkast, een 4-pits inductie kookplaat en een afzuiger. Waar vroeger de schouw heeft gezeten, is een handige inbouw/voorraadkast gecreëerd. Net zoals in de serre is ook hier de vloer v.v. vloerverwarming. De vloer is hier vervangen door geïsoleerde betonelementen.

HAL & BIJKEUKEN
In de zijgevel (vanaf de oprit) is een ruime hal/entree gerealiseerd. Hier vinden we de meterkast, het toilet, een garderobehoek en de trapopgang naar de 1e verdieping terug.
Waar vroeger de badkamer heeft gezeten, is in de huidige indeling een bijkeuken gemaakt. Naast de aansluitingen voor de wasmachine en wasdroger is er ook een wastafel aanwezig. Tevens kun je hier een extra koelkast en vriezer kwijt. Het betreft in ieder geval een zeer praktische ruimte die voor veel comfort en gemak in huis zorgt.

1e VERDIEPING
De 1e verdieping is verrassend ruim, mede doordat de gevels zijn doorgetrokken en de kapconstructie hoger is komen te liggen. We vinden er 3 slaapkamers terug van respectievelijk 17m2, 15m2 en 13m2 groot. Hier zit dus geen kleine slaapkamer tussen. De grootste kamer heeft tevens een dakkapel en is mogelijk op te delen wanneer je een extra slaapkamer wilt creëren. Bovendien is er een doorloop naar de verdieping boven de voormalige deel ‘de hooizolder’ waar je een zee van ruimte tegemoet komt.
Noemenswaardig is dat de slaapkamers zijn te verduisteren met rolluiken. Ook heeft één van de slaapkamers een eigen airco-unit zodat je ook in de zomer een fijn klimaat in de woning kunt creëren.

BADKAMER
Vaak zien we bij oudere woningen nog een badkamer op de begane grond, maar hier is deze al op de ‘slaapverdieping’ gerealiseerd. De badkamer is compleet ingedeeld met een 190cm lang ligbad (groter dan gemiddeld), een 2e toilet, een douchecel en een wastafel. Boven de wastafel is een planchet en een spiegel geplaatst. De badkamer voelt eveneens prettig aan, mede door de dakkapel die doorloopt vanuit de slaapkamer en voor de nodige lichtinval zorgt.

ZOLDERVLIERING
Middels een vlizoluik is de zolder te bereiken. De nok ligt op 1,7 meter hoogte waardoor je er nog gebukt kunt lopen. De gehele zoldervliering is bevloerd waardoor je het maximaal als opslag kunt benutten. De ruimte is geïsoleerd en er is een kopgevelraam aanwezig. Kortom, een dergelijke zolder is ideaal voor de opslag van vakantie- en seizoensspullen.

GARAGE & OPRIT
Achter de voormalige deel is nog een garage c.q. loods aangebouwd. Het is dermate groot dat het niet zomaar een garage betreft (12m lang en 4,5m breed). Aan de opritzijde verschaft een schuifdeur toegang tot de garage. Aan de tuinzijde zijn 2 openslaande deuren aangebracht. In deze garage kun je meerdere auto’s kwijt, alsmede motoren en tuinmeubilair in de winter.
Voor de garage is een brede oprit gelegen. Deze is met een sierhekwerk af te sluiten van de openbare weg. De oprit in aan het begin ca. 4 meter breed, maar het 2e deel is meer dan 8 meter breed. Je kunt hierdoor meerdere auto’s (naast elkaar) op eigen terrein parkeren.

BUITENLEVEN
Ben je een tuinliefhebber en hou je van het buitenleven? Dan is de kans groot dat deze royale tuin je zal aanspreken. De woning met bijgebouwen staan op een perceel van 1.308m2 groot waardoor er flink wat tuin bij de woning te vinden is. De tuin is aangelegd met veel gras, diverse fruitbomen, een glazen serre/terrasoverkapping en een kweekkas. Groene hagen ontsluiten de tuin. De serre van glas is 3,5m bij 4,5m groot en biedt een heerlijk terras om uit de wind te zitten. Wanneer in het voor- en najaar de zon erop staat, is het hier zeer aangenaam.
Naast de serre staat een grote kweekkas van 3m breed en 9 meter lang. Hier kun je het tuinieren wel heel erg letterlijk nemen.

BIJZONDERHEDEN
Gemoderniseerde, voormalige woonboerderij
Verrassend veel woonoppervlak en inhoud
Maar liefst ca. 259m2 woonoppervlak (niet conform Nen2580 en meetinstructie gemeten)
Inhoud inclusief aangebouwde garage ca. 985m3
Het ‘achterhuis’ biedt volop verbouwingspotentie
Gashaard in de woonkamer
Aangebouwde serre met vloerverwarming
Keuken met vloerverwarming en v.v. inbouwapparatuur
Praktische bijkeuken met witgoedaansluitingen
Drie slaapkamers met de mogelijkheid tot meer slaapkamers
Complete badkamer met dakkapel
Woonkamer en hoofdslaapkamer v.v. airconditioning
De woning is grotendeels af te sluiten met rolluiken (deels elektrisch)
Meterkast: 8 groepen, krachtsroom en glasvezel-aansluiting
CV-ketel: Vaillant HR-combi, geplaatst in 2005
Hardhouten kozijnen en isolerende beglazing (deels HR++ beglazing)
Voor de leeftijd van de woning is de isolatiewaarde relatief hoog
Parkachtige tuin met volop zonuren en vrij uitzicht over de weilanden
Zowel een glazen ‘zitkas’ als een kweekkas aanwezig
Brede, diepe oprit met voldoende parkeergelegenheid
Aangebouwde, stenen garage van 54m2 groot
Centrale ligging tussen dorpse voorzieningen en uitvalswegen.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden met tuinindeling.

LET OP
Omdat Funda maar een beperkt aantal leestekens accepteert, kun je op onze website het vervolg van deze tekst lezen omtrent het dorp Andelst / Herveld.

ANDELST / HERVELD
Andelst is eigenlijk één dorp met Herveld. Andelst en Herveld zijn centraal gelegen dorpen midden in de Gemeente Overbetuwe. Deze regio staat bekend om haar fruitteelt en de ligging tussen de Rijn en de Waal. Andelst en Herveld zijn gewild omdat het aan de ene kant het dorpse karakter herbergt, maar aan de andere kant centraal is gelegen t.o.v. belangrijke uitvalswegen waaronder de A15 en A50 (knooppunt Valburg).

Midden in het dorp (Herveld) vinden we aan het dorpsplein o.a. een grote Coöp supermarkt. Ook is er een dorpshuis en worden er met name zomers veel activiteiten georganiseerd. Wat dat betreft is het een levendig dorp met veel evenementen en verenigingen.

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
logo NWWI logo Taxateurs Unie logo kwaliteitsregister van Makelaars en Taxateurs logo NRVT logo funda logo nvm