0488-750721

Details woning Remko Stevens Makelaardij

Adres
Wageningsestraat 22
6673 DD ANDELST
€ 550.000,- kosten koper
Deze woning is:
Verkocht
Kenmerken
Soort woning
Type woning
Bouwjaar
Woonopp.
Perceel opp.
Inhoud
Aantal kamers
Aantal slaapk.
Woonhuis
vrijstaande woning
1792
256 m2
1970 m2
860 m3
7
6
Omschrijving
ANDELST
Wageningsestraat 22

Op een royaal perceel van bijna 2.000m2 grond gelegen, karakteristieke, VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ (1792) met maar liefst ca. 256m2 woonoppervlak en onder meer sfeervolle, authentieke ramen met luiken, een gezellige inbouwkeuken, meerdere slaapkamers waaronder een masterbedroom met nokhoogte, een complete badkamer en een voormalige deel met (verbouwings)mogelijkheden. De parkachtige tuin is royaal en groen aangelegd, geniet de gehele dag zon en 100% privacy. Op het perceel staat verder een vrijstaande, stenen garage (8m x 6,2m) met kap.

Quote van de makelaar: “Altijd al in een karakteristieke woonboerderij willen wonen waar je ook nog je eigen stempel op kunt drukken? De ruimte, de sfeer en een heerlijke, vrije tuin met volop ruimte maken deze woning tot een uniek object”.

AUTHENTIEK
Vandaag de dag worden woningen met duurzame materialen en met een hoge isolatiewaarde gebouwd en vaak betreft het repeterende bouw. Echter een authentieke woonboerderij is voor veel zoekers een droom omdat het karakter en sfeer ademt. Elke woonboerderij is weer uniek waarbij authentieke details voor een bijzondere beleving zorgen. De foto’s van de buitenzijde spreken voor zich en laten de typische kenmerken van een woonboerderij zien. De gevels zijn opgetrokken in een klassiek metselwerkverband, de ramen hebben een mooie roedeverdeling en de laaghangende kap is bedekt met gebakken dakpannen. De algehele uitstraling van de buitenzijde is verzorgd te noemen waarbij een groot deel van het buitenschilderwerk in 2018 nog is uitgevoerd.

Van binnen heeft de woning een klassieke indeling met een centrale hal in het midden. De granitovloer, het hoge plafond en de voordeur met gietijzeren frame zorgen voor een stijlvolle entree. De ruimteverdeling doet nog denken aan vroeger waarbij we nog een gewelvenkelder en een opkamer tegen komen. De voormalige deel heeft nog een centrale ruimte waarbij de grote, dubbele deuren met boog meteen in het oog springen. Op de 1e verdieping is volop gebruikt gemaakt van de hoogte van de kap waardoor het spantwerk (deels) in het zicht is gebleven. Kortom, dit is typisch zo’n woning waar er maar één van is en waar je wellicht je woonwens kunt verwezenlijken.

WOONKAMER
De woonkamer betreft een prettige leefruimte waarbij de sfeer van vroeger ook weer voelbaar is. Er is nog een authentieke schouw met originele tegeltjes behouden gebleven. Het rookkanaal wordt overigens niet gebruikt waarbij het advies is om deze na te laten kijken. De kozijnen zijn voorzien van isolatieglas, uiteraard met bijbehorende roedeverdelingen. De vloer is bekleed met een licht eiken laminaatvloer met V-groef. Het plafond is gestuct en de elektra is vervangen waarbij de contactpunten naar enkelhoogte zijn verplaatst.

LEEFKEUKEN
Aan het einde van de centrale hal lopen we de keuken in. Deze keuken heeft een prima formaat waarbij er zelfs plaats is voor een gezellige 4-persoons eettafel. De keuken is in hoekopstelling geplaatst en v.v. diverse inbouwapparatuur waaronder een vaatwasser (Miele 2019), een koel/vriescombi, een 5-pits gaskookplaat en een afzuigschouw. En ook hier zien we nog elementen van vroeger terug zoals de schouw en de originele servieskast.

Vanuit de keuken krijg je toegang tot de kelder en de opkamer. Deze kelder heeft een hoogte van ca. 1,38m en heeft nog een gewelvenplafond. Hier kun je eventueel nog de voorraad en een wijnrek kwijt.

SLAAPKAMER & BADKAMER OP DE BEGANE GROND
Bij een dergelijke woonboerderij als deze is de indeling zeker niet standaard en dat maakt het juist ook zo leuk. De opkamer bijvoorbeeld is boven de kelder gelegen en met enkele treden omhoog te bereiken. Deze kamer zou dienst kunnen doen als slaapkamer maar ook als werk/hobbykamer.

Vanuit de keuken is een 2e hal te bereiken vanwaar je diverse ruimtes kunt bereiken. In deze ruime hal vinden we o.a. de vaste trap naar de 1e verdieping alsmede het toilet en één van de badkamers terug. Ook zou je er nog een kast kwijt kunnen. Net als in de keuken is het plafond v.v. inbouwspots. Het toilet is zwevend uitgevoerd en v.v. een hoekfonteintje. De badkamer is ingedeeld met een inloopdouche met rainshower en een wasmeubel met waskom op een natuurstenen blad. Tevens vinden we hier de aansluitingen voor de wasmachine en wasdroger.

1e VERDIEPING
De 1e verdieping heeft een verrassende indeling waarbij dankbaar gebruik is gemaakt van de hoogte in de nok. Er is met respect omgegaan met het authentieke karakter van het spantwerk in de kapconstructie waardoor dit mooi tot zijn recht komt. Op de overloop is een vide gecreëerd waardoor je nog een soort van open zolder hebt waar je de nodige spullen kunt opbergen. Een dakvenster zorgt voor een prettige lichtinval op de overloop. Hier vinden we tevens een 2e (zwevend) toilet.

Op de verdieping zijn 2 slaapkamers gelegen. De grootste is opvallend groot en telt maar liefst 22m2 (gemeten vanaf 1,5m hoogte). Hier kun je met gemak een groot 2-persoons bed kwijt zonder dat het ten koste gaat van het ruimtelijke gevoel. Erg praktisch is de vaste kastenwand (4 schuifpanelen) waar je je garderobe in kwijt kunt. Voor de warme zomers is er een airconditioning geïnstalleerd. De 2e slaapkamer is knus te noemen en heeft een dakvenster. Dit betreft een kinder- of logeerkamer.

2e BADKAMER
Tussen beide slaapkamers in is de 2e badkamer gelegen. Deze badkamer is compleet ingedeeld met onder meer een hoek/ligbad met whirlpool (met glazen wand), een inloopdouche met drainafvoer en een wasmeubel met spiegelkast. In het plafond zijn spots aangebracht, er is een handdoekradiator aanwezig en de tegelvloer is v.v. vloerverwarming. Een kunststof Velux dakvenster zorgt voor lichtinval en de ideale ventilatiemogelijkheid.

VOORMALIGE DEEL
Het achterste gedeelte van de woning betreft de voormalige deel waar vroeger de dieren werden gehouden. Dit betreft vaak een grote, open ruimte die veel perspectief biedt om geheel naar eigen wens in te delen. In de huidige situatie zijn er 3 wooneenheden / studio’s gecreëerd met ieder een eigen keukenblokje en een badkamer met douche en toilet. De algehele afwerking van het sanitair van deze studio’s is eenvoudig en basis te noemen. Twee studio’s zijn op de begane grond gelegen en de derde op de 1e verdieping. Deze laatste is zowel via de vaste trap in de hal van de deel als via de overloop van de hoofdwoning te bereiken. De studio op de verdieping is daardoor eenvoudig bij de 1e verdieping van de hoofdwoning te betrekken waardoor je zelfs de optie creëert om meerdere slaapkamers te realiseren.

Tussen de studio’s op de begane grond is nog een grote hal/verkeersruimte te vinden. Deze heeft opvallend grote deuren waardoor je er zelfs voor zou kunnen kiezen om een auto of meerdere motoren naar binnen te rijden. Zoek je een woning met ideale werkruimtes of waar je kantoor aan huis kunt hebben, dan is deze woning wellicht geschikt voor jou!

GARAGE & OPRIT
Aan de achterzijde van de woning is de oprit gelegen. Deze oprit is ruim opgezet en biedt plaats aan meerdere auto’s. Naast de woning staat nog een vrijstaande, stenen garage met zadeldak. Deze garage is veel groter dan een gemiddelde garage, namelijk 50m2 groot. Hier kun je meerdere auto’s in kwijt en/of is de ideale hobby/klusruimte. In de kap is nog een zoldervliering gecreëerd waardoor je nog extra opbergruimte hebt. De garage is voorzien van elektra-aansluiting en heeft een puls om grondwater op te pompen. Op die manier kun je kosteloos de tuin besproeien.

BUITENLEVEN
Deze woning staat op een aantrekkelijk perceel van 1.970m2 groot waarbij de woning gunstig op de kavel is gelegen. Hierdoor is de tuin maximaal en optimaal te benutten. De huidige setting van de tuin is parkachtig aangelegd en heeft een groen karakter waarbij diverse bomen en beplanting de tuin omsluiten. Hierdoor zit je 100% vrij en is er totaal geen inkijk. Er zijn verschillende terrassen aangelegd waarbij je kunt kiezen of dat je in de zon of in de schaduw wilt zitten. De zon draait namelijk van ’s ochtend tot ’s avonds om de tuin heen waardoor er altijd wel een zonovergoten plek te vinden is. Op de warme zomerdagen zul je blij zijn dat er enkele bomen staan die voor de nodige schaduw zorgen. Achterin de hoek staat nog een volwaardig tuinhuis waar je tuinspullen kunt opbergen.

BIJZONDERHEDEN
Royale woonboerderij met authentiek karakter
Maar liefst ca. 256m2 woonoppervlak en ca. 860m3 inhoud
Mooi vierkant perceel van ca. 44 meter bij 44 meter
Keuken v.v. inbouwapparatuur
Twee badkamers aanwezig
Masterbedroom met o.a. een vaste kastenwand en airco-unit
Het ‘achterhuis’ biedt potentie om extra (slaap)kamers te creëren
Meterkast: 9 groepen (automaten), 3 aardlekschakelaars en glasvezel-aansluiting
CV-ketel 1 (hoofdwoning): Intergas Prestige CW6 HR-combi
CV-ketel 2 (achterhuis): Intergas HR-combi met bouwjaar 2006
Vloer-, muur- en dakisolatie alsmede isolatieglas aanwezig
Prima onderhoudsstaat met recent buitenschilderwerk (2018)
Parkachtige tuin met volop zonuren en privacy
Brede, diepe oprit met voldoende parkeergelegenheid
Royale garage van ca. 50m2
Centrale ligging tussen dorpse voorzieningen en uitvalswegen.

LET OP
Omdat Funda maar een beperkt aantal leestekens accepteert, kun je op onze website remkostevens.nl het vervolg van deze tekst lezen omtrent de ontwikkelingen in de directe omgeving en de plaatsinformatie.

ONTWIKKELINGEN DIRECTE OMGEVING
In de huidige situatie staan er achter de woning een groot oppervlak aan kassen. Het voormalige tuincentrum / kwekerij is onlangs gestopt waarbij een groot deel van het oppervlak is verkocht aan een projectontwikkelaar. Er zullen 3 dorpsvilla’s op royale kavels gebouwd worden waarbij er eveneens een park wordt aangelegd (zie laatste plaatje van fotoreportage waarop ook nr 22 is ingetekend). Een deel van de huidige kassen staan op grond van deze woning en zullen er dus afgaan. Dit betreft ongeveer een perceel van 21m2 diep en 44m breed (zie plattegrond tuinindeling). De verwachting is dat het slopen van de kassen medio februari / maart 2020 zal plaatsvinden. Zodra de kavel ‘schoon’ is, is deze woning met de complete kavel op te leveren. Je moet je er dus van bewust zijn dat de directe omgeving in positieve zin zal veranderen.

ANDELST / HERVELD
Andelst is eigenlijk één dorp met Herveld. Andelst en Herveld zijn centraal gelegen dorpen midden in de Gemeente Overbetuwe. Deze regio staat bekend om haar fruitteelt en de ligging tussen de Rijn en de Waal. Andelst en Herveld zijn gewild omdat het aan de ene kant het dorpse karakter herbergt, maar aan de andere kant centraal is gelegen t.o.v. belangrijke uitvalswegen waaronder de A15 en A50 (knooppunt Valburg).

Midden in het dorp (Herveld) vinden we aan het dorpsplein o.a. een grote Coöp supermarkt. Ook is er een dorpshuis en worden er met name zomers veel activiteiten georganiseerd. Wat dat betreft is het een levendig dorp met veel evenementen en verenigingen.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden met tuinindeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
logo NWWI logo Taxateurs Unie logo kwaliteitsregister van Makelaars en Taxateurs logo NRVT logo funda logo nvm