0488-750721

Details woning Remko Stevens Makelaardij

Adres
Bredestraat-Zuid 29
6674 LA HERVELD
€ 795.000,- kosten koper
Deze woning is:
Verkocht
Kenmerken
Soort woning
Type woning
Bouwjaar
Woonopp.
Perceel opp.
Inhoud
Aantal kamers
Aantal slaapk.
Woonhuis
vrijstaande woning
1850
254 m2
3980 m2
985 m3
9
6
Omschrijving
LET OP: De vraagprijs dient gezien te worden als een BIEDEN VANAF-prijs. Biedingen vanaf € 795.000,- k.k. worden door verkoper serieus in overweging genomen om in onderhandeling te treden!

HERVELD
Bredestraat-Zuid 29

Karakteristieke, volumineuze en vrijstaande woonboerderij (1850) met unieke woonbeleving. Deze heerlijke woning heeft een royale en speelse opzet die je móet beleven. Schitterende authentieke details, sfeervolle leefhoeken, een riante hal met vide en balustrades en een goede onderhoudsstaat maken deze woning uniek. Bovendien heeft deze woning een vrijstaande, dubbele garage met kap die in de stijl van het huis is gebouwd. Zowel aan de woning als achter de garage is een veranda gebouwd. En wat we zeker niet mogen vergeten is het vrijstaande, overdekte en verwarmde zwembad (15m x 7m) dat zo groot is dat je er baantjes kunt trekken.

Deze woning staat op een bijzonder fraai perceel van bijna 4.000m2 waarbij vrijheid, rust en privacy de boventoon voeren. De tuin heeft een groen en parkachtig karakter waarbij het 2e deel achterin de tuin een bongerd met fruitbomen betreft. Wat deze woning nog meer uniek en bijzonder maakt, is dat de woning gewoon 'in' het dorp is gelegen, maar wel het landelijke karakter heeft. Het dorpsplein met o.a. een supermarkt en basisscholen zijn namelijk op loopafstand gelegen.

Quote van de makelaar: “Wonen als God in Frankrijk! Voor een sfeervol 18e eeuwse woonboerderij hoef je echt niet naar het buitenland. Wanneer je hier de poort binnen rijdt ervaar je een oase van rust en privacy. Deze woning is alleen op waarde te schatten door het te beleven…”

AUTHENTIEKE T-BOERDERIJ
Deze woning is op meerdere vlakken uniek te noemen. De inhoud (ca. 985m3) met verrassend veel woonoppervlak, de perceelgrootte met het ultieme vrijheidsgevoel, de dubbele garage met zolder, het overdekte ‘zwem’bad en de centrale ligging in het dorp zijn allemaal grote pluspunten. Maar het meest bijzondere aspect is misschien wel het authentieke karakter van de woning. Of je nu binnen of buiten bent, overal ervaar je de sfeer van vroeger. En het mooie is: het is ook nog eens goed onderhouden.

ONDERHOUDSSTAAT
De eerste renovatie heeft omstreeks 1977 plaats gevonden. Destijds is de basis gelegd voor het behoudt van zoveel moois waardoor een schitterende woonboerderij behouden is gebleven. De begane grond heeft een geheel nieuwe betonvloer gekregen. Vervolgens is er aan de binnenzijde een nieuw binnenspouwblad gemetseld (met isolatie) waardoor de buitenmuren nog dikker zijn geworden. Tegelijkertijd is alle bedrading van de elektra vernieuwd en geüpdate. Houten kozijnen zijn vervangen door hardhout en voorzien van isolatieglas. Opvallend is dat de ramen weer (zoveel als mogelijk) de oorspronkelijke raamverdeling hebben gekregen.

In 2015 heeft de woning nog een 2e renovatie ondergaan waarbij met name de gehele dakconstructie is verbeterd. Er is nieuw dakbeschot aangebracht in combinatie met dakisolatie. Vervolgens zijn de keramische pannen weer teruggelegd zodat het authentieke karakter van de woning behouden is gebleven. We kunnen wel stellen dat alle investeringen zorgvuldig en met respect voor de bouwtijd zijn uitgevoerd. U zult ongetwijfeld nog uw eigen stempel op de woning willen drukken en die kansen zijn er ook zeker. Echter er staat in de basis een degelijke woning waarbij u meteen in de leuke dingen kunt investeren zoals de keuken en/of de badkamer (indien gewenst).

ROYAAL OPGEZET
Dit heerlijke woonhuis telt ca. 254 vierkante meter woonoppervlak en biedt veel ruimte en mogelijkheden zoals werken aan huis. De begane grond heeft veel verrassende leefruimtes en vertrekken waardoor u zich geheel kunt afzonderen. Maar wanneer u gezellig (met het gezin) bij een openhaard of houtkachel wilt zitten kan dat ook. De living is ruim opgezet, heeft openslaande terrasdeuren en een trap naar de opkamer. De opkamer is misschien wel de fijnste kamer van het huis waarbij de mooie glaspui een panoramisch uitzicht biedt op de achtertuin en bijgebouwen.

Centraal in de woning vinden we een indrukwekkende hal met een unieke beleving. Portugese tegels, een stijlvolle trapopgang met balustrade en een immense vide waar je tot in de nokt van het huis kijkt. Elke keer wanneer je door de hal loopt, zal dit speciaal zijn. Van hieruit zijn eigenlijk alle vertrekken van de woning te bereiken waaronder de kelder, het toilet, de bijkeuken, een werkkamer en een hobby/slaapkamer. De hal biedt zelfs ruimte voor een pompeuze vleugel.

De ruimtelijke overloop op de 1e verdieping schakelt 4 slaapkamers met elkaar alsmede diverse kastruimte, de badkamer en een separaat toilet. De grootste slaapkamer heeft een flinke dakkapel waardoor je op schitterende wijze in de tuin kijkt. Deze woning is zo uniek en bijzonder dat je de indeling niet moet lezen maar moet beleven. De plattegronden geven weliswaar een impressie, maar wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvende rondleiding door misschien wel úw droomwoning!

ROMANTISCH BUITENLEVEN
De woning is gesitueerd op een mooi perceel van 3.980m2. Het verrassend diepe perceel bestaat uit een fraai aangelegde, parkachtige tuin met een grote diversiteit aan planten, bloemen en bomen. Achterin de tuin is een bongerd gelegen met diverse (oude) fruitbomen. Zou u de bomen verwijderen, dan liggen er mogelijkheden om er een weiland te creëren voor het houden van paarden en/of ander kleinvee (hobbymatig). Het groene karakter van de tuin vinden we rondom de woning en biedt de nodige privacy. Zonnige plekken zijn er in overvloed te vinden in deze tuin, maar ook schaduwplekken, bijvoorbeeld onder één van de sierlijke bomen. En heeft u een lange werkdag gehad, dan stapt u lekker op de zitmaaier (grasmaaier) om het hoofd leeg te maken.

DUBBELE GARAGE
Naast de woning is, geheel in stijl van het huis, een dubbele garage gebouwd. Deze garage biedt veel mogelijkheden voor het stallen van auto’s, een motor en/of fietsen. De garage is degelijk gebouwd en heeft een hoge nok met zolderetage. Heeft u tieners dan zal deze ruimte hen zeker aanspreken. Vanuit de garage loop je aan de achterzijde zo het overdekte terras. Dit is één van de veranda’s die is aangebouwd en een heerlijke zithoek vormen.

OVERDEKT ZWEMBAD
Wat velen zal aanspreken is het overdekte en verwarmde zwembad die vlak achter de garage is gelegen. Dit zwembad is in 2006 aangelegd en middels een degelijke, onderhoudsarme, kunststof constructie overdekt. Brede schuifpuien en een schuifdak geven de mogelijkheid om het zwembad meer met de tuin te verbinden. Het zwembad is te verwarmen waardoor u er het gehele jaar kunt zwemmen. Het formaat van het zwembad is zeer volwaardig. Hoe fijn is het om elke ochtend een paar baantjes te trekken alvorens u aan de dag begint? Bij het zwembad is tevens een afgesloten douche en een toilet gerealiseerd.

LOCATIE
U zou een dergelijke woning wellicht in het buitengebied verwachten. Niets is minder waar, want deze woning ligt aan de rand van de dorpskern, op loopafstand van het dorpsplein en Coöp supermarkt. De straat is doodlopend voor auto’s en daardoor autoluw te noemen. Wanneer u niet goed oplet, rijdt u de woning zo voorbij, zonder dat u er erg in heeft. Dat maakt deze locatie juist zo bijzonder!

HERVELD
Herveld is een centraal gelegen dorp midden in de Gemeente Overbetuwe. Deze regio staat bekend om haar fruitteelt en de landelijke ligging tussen de Rijn en de Waal. In het dorp vinden we 2 basisscholen terug, alsmede een grote diversiteit aan (sport)verenigingen. Een middelbare school is in het naburige dorp Zetten gevestigd. In Zetten (5 autominuten rijden) dorp vinden we tevens een groot en gevarieerd winkelaanbod. In Herveld is een dorpshuis aanwezig welke aan het dorpsplein is gelegen. Elk jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd, waardoor het dorp als levendig en gezellig wordt ervaren.

Herveld is gewild omdat het aan de ene kant het dorpse karakter ademt, maar aan de andere kant centraal is gelegen t.o.v. belangrijke uitvalswegen waaronder de A15 en A50 (knooppunt Valburg). Steden als Wageningen, Arnhem en Nijmegen zijn binnen 15 tot 20 minuten aan te rijden. Op 5 minuten fietsafstand is een treinstation gelegen die u naar Arnhem, Nijmegen of Tiel brengt. Kortom, Herveld is een veelzijdig dorp met een prettig woonklimaat!

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden met tuinplan.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. NVM Consumentenvoorwaarden zijn van toepassing.
logo NWWI logo Taxateurs Unie logo kwaliteitsregister van Makelaars en Taxateurs logo NRVT logo funda logo nvm