0488-750721

Details woning Remko Stevens Makelaardij

Adres
Bakkerstraat 11
6671 AA ZETTEN
€ 469.500,- kosten koper
Deze woning is:
Verkocht
Kenmerken
Soort woning
Type woning
Bouwjaar
Woonopp.
Perceel opp.
Inhoud
Aantal kamers
Aantal slaapk.
Woonhuis
vrijstaande woning
1911
181 m2
1235 m2
620 m3
9
5
Omschrijving
ZETTEN
Bakkerstraat 11

Op een unieke plek op steenworp afstand van dorpskern gelegen VRIJSTAAND WOONHUIS (1911) met authentieke uitstraling en onder meer een slaapkamer en badkamer op de begane grond, 4 slaapkamers en een 2e badkamer op de verdieping, diverse bijgebouwen waaronder een dubbele, stenen berging met zolder, een houten garage, een kweekkas en een kippenhok/volière, dit alles gelegen op een royaal perceel van maar liefst 1.235m2 groot, grenzend aan een gracht en bosrand met volop vrijheidsgevoel, ruimte en rust met daarbij een schitterend uitzicht op de witte Vluchtheuvelkerk.

Quote van de makelaar: “Een bijzonder huis op een bijzondere plek. Dit is misschien wel het best bewaarde plekje nabij het centrum van Zetten. Hier wonen betekent veel vrijheid en rust terwijl je op loopafstand van winkels en voorzieningen woont”.

LET OP:
Deze woning behoeft gemoderniseerd en geïsoleerd te worden!

AUTHENTIEK
Wanneer je de lange oprijlaan oploopt dan straalt je de witte voorgevel met sierlijke luiken tegemoet. Hier staat een woning van begin twintigste eeuw die nog de sfeer van vroeger ademt en op zoek is naar een nieuwe bewoner die het authentieke karakter kan waarderen. Opvallend is de kelder die aanwezig is, waardoor de woonkamer ook deels een opkamer betreft. Dit geeft de indeling een speels karakter. De begane grond heeft een plafondhoogte van maar liefst 3 meter wat een zeer ruimtelijk gevoel geeft.

ONDERHOUDSSTAAT
Dit huis is altijd zorgvuldig en met liefde bewoond. Ondanks de gedateerde staat, heeft de woning wel degelijk haar onderhoudsbeurten gehad. Zo zijn de witte gevels in 2017 gesausd/gespoten en is het houtwerk elk jaar bijgehouden. Ondanks de ligging aan de gracht, verkeerd de kelder in een opvallend goede staat die netjes is bijgehouden.

Doordat de woning meer dan 100 jaar oud is, is de woning anders gebouwd dan de huidige bouwnormen. Destijds bouwde men met steensmuren zonder luchtspouw. De muren zijn dan massiever opgetrokken, maar hebben geen isolatie, ook niet nadat er voorzetwanden aan de binnenzijde zijn geplaatst. De kapconstructie heeft een eterniet dakbeschot (vermoedelijk asbesthoudend). Dit zelfde geldt voor de zijkanten van de dakkapellen. De vloeren, de wanden en de dakconstructie zijn dus niet geïsoleerd. Alleen de beglazing in de woonkamer en keuken betreft isolerende beglazing.

INDELING BEGANE GROND
De begane grond telt maar liefst 99 vierkante meters (8,5m breed en 11,6m diep) en is als het ware opgedeeld in een voor- en achterhuis. Aan de voorzijde vinden we de woonkamer (met opkamer) en de leefkeuken. De woonkamer biedt een mooi gezichtsveld op de aangelegde voortuin. Vanuit de keuken kijk je vrij weg op de bosrand, de gracht en de vluchtheuvelkerk. Door de vrije ligging rondom de woning is er geen inkijk en geniet je veel vrijheid en privacy.

Het achterste gedeelte is opgedeeld in een slaapkamer, een badkamer en een hal in het midden. In de hal is nog een apart toilet aanwezig, alsmede een garderobekast. De slaapkamer heeft een goed formaat (14m2) en is tevens te gebruiken als werk- of praktijkruimte aan huis. Aan de achterzijde is een 2e toegang tot de woning. De badkamer is ingedeeld met een ligbad, een wastafel en een wasmachine-aansluiting.

Via de achtergevel is nog een inpandige berging bereikbaar. Hier vinden we onder meer de CV-ketel terug (Vaillant HR-combi 2005) alsmede een gootsteen.

1e VERDIEPING
Naast de woonkamer zit de grote hal met voordeur. Hier vinden we tevens de trapopgang naar de 1e verdieping. De overloop schakelt 4 slaapkamers aan elkaar van respectievelijk 27m2 (!), 12m2, 9m2 en 6m2. De grootste slaapkamer voelt aan als een balzaal mede door de brede dakkapel. Deze 1e verdieping is ook wel eens verhuurd geweest waarbij deze kamer als woonkamer in gebruik was. Tussen de slaapkamers in vinden we nog een extra kamer met een keukenblokje. Ook aan deze zijde zit een brede dakkapel die voor flink wat meer woonoppervlakte en daglicht zorgt. De 2e badkamer is ingedeeld met een douchecel, een 2e toilet en een wastafel.

Via een luik op de overloop is de zoldervliering te bereiken. Dit betreft puur een bergzolder en heeft een nokhoogte van 2,2m (stahoogte). Opvallend is dat de 1e verdieping ook van buitenaf te bereiken is. Aan de achterzijde van de woning is een stalen trap aangebracht die uit komt op een balkon. Het balkon sluit vervolgens weer aan op de overloop.

BIJGEBOUWEN & OPRIJLAAN
Naast de woning staat een vrijstaande, stenen schuur met pannengedekte kap. De schuur is in stijl met antracietkleurige rabatdelen afgewerkt waardoor het een mooi geheel vormt met de woning. De schuur (4m x 6m) is opgedeeld in 2 delen, maar ook eenvoudig weer bij elkaar te betrekken. Achter de schuur vinden we een kweekkas terug. Naast de schuur is nog een houten garage (3,5m x 7m) aangebouwd maar deze is minder degelijk gebouwd als de schuur.
In de andere hoek van de tuin staat nog een houten kippenhok met kippenren. Aan het kippenhok is nog een volière gebouwd.

We begonnen deze tekst al met de oprijlaan die een opvallend geheel vormt in het totaalplaatje. De oprijlaan loopt helemaal door naar achteren, langs de woning op tot aan de garage. Er is nagedacht over de parkeer- en draaimogelijkheden, vandaar dat er tussen de taxusstruiken ‘parkeerhavens’ zijn gecreëerd.

BUITENLEVEN
Ben je een buitenmens en hou je van het buitenleven, dan zal je deze plek en tuin zeker aanspreken. Hier komen alle aspecten van de natuur samen: van groentetuin tot kweekkas, van bosrand tot gracht. Deze tuin is smaakvol aangelegd met een gazon in het midden, rozenstruiken langs de oprit en sierlijk geknipte taxusstruiken en buxussen. Door de tuin zijn diverse terrassen gecreëerd en wandelpaden aangelegd. Deze parkachtige tuin heeft meerdere gezichten. Het mooiste beeld vind je vanaf het terras langs de gracht en de bosrand waarbij je tussen de bomen door op de witte vluchtheuvelkerk uitkijkt. Kortom, zoek je ruimte, rust en vrijheid met alle voorzieningen binnen handbereik, dan kun je maar zo verliefd worden op dit stekje.

LOCATIE
Deze woning is aan één van de leukste en meest karaktervolle straten van Zetten gelegen. Er staan veelal authentieke, vrijstaande woningen die vanuit oudsher een winkelstraatfunctie vertolkte. De straat is ruim opgezet en heeft een groen karakter. Deze woning nog nooit gezien? Dat is ook niet zo gek, want de woning staat achter 2 andere woningen verscholen.

In Zetten vinden we 3 basisscholen terug alsmede een middelbare school met VMBO tot en met Atheneum (op loopafstand). Er is een rijk verenigingsleven waarbij de omliggende dorpen elkaar versterken. Van voetbal- en tennisclub tot aan een turn- en volleybalvereniging, Zetten is van alle markten thuis. Zelfs de Posbank of de Ginkelse Hei is voor de ervaren mountainbiker geen brug te ver.

ZETTEN, hét winkeldorp van Nederland!
Zetten, een centraal gelegen dorp in de Gemeente Overbetuwe met ongeveer 5.000 inwoners. Zetten heeft een uitgebreid winkel- en dienstenaanbod en vervult daarmee een streekfunctie. Zetten heeft zelfs van alle dorpen in Nederland het grootste winkelaanbod gerelateerd aan het aantal inwoners. Bekende winkelketens als Kruidvat en Hema worden aan het dorpsplein afgewisseld door ambachtelijke winkeltjes waaronder een slager, een bakkerij, een kaasboer en een juwelier. Ook aan supermarkten is er geen gebrek aangezien u kunt kiezen uit de Albert Heijn, Jumbo en Aldi.

CENTRAAL GELEGEN
Of u nu in de stad werkt of op één van de bedrijvenparken in de nabij gelegen dorpen, het is altijd heerlijk thuis komen tussen de rivieren de Rijn en de Waal. Het dorp is gelegen in de driehoeksverhouding Arnhem – Nijmegen – Tiel en heeft daardoor een goede ontsluiting. We vinden Zetten terug in de oksel van knooppunt Valburg waar de A15 en de A50 elkaar kruisen. Hierdoor bent u binnen 15 minuten in grote plaatsen als Beuningen, Elst, Wageningen en de grote steden Arnhem, Nijmegen en Tiel. Maar ook plaatsen als Oss, Ede of Apeldoorn liggen maar op een half uur rijden.
Kortom, wij laten u graag kennis maken met het veelzijdige dorp Zetten!

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden met tuinplan.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Van toepassing zijn de NVM Consumentenvoorwaarden.
logo NWWI logo Taxateurs Unie logo kwaliteitsregister van Makelaars en Taxateurs logo NRVT logo funda logo nvm