0488-750721

Details woning Remko Stevens Makelaardij

Adres
Zeegstraat 1
6675 MB VALBURG
€ 419.000,- kosten koper
Deze woning is:
Verkocht
Kenmerken
Soort woning
Type woning
Bouwjaar
Woonopp.
Perceel opp.
Inhoud
Aantal kamers
Aantal slaapk.
Woonhuis
vrijstaande woning
1981
175 m2
13540 m2
585 m3
7
6
Omschrijving
LET OP: BOUWRECHT 2E WONING WENSELIJK & KANSRIJK!

VALBURG
Zeegstraat 1

In het buitengebied tussen Valburg en Herveld gelegen VRIJSTAAND WOONHUIS (ca. 175m2 woonoppervlak) met onder meer 6 slaapkamers, staande op een riant perceel van meer dan 1,35 hectare met onder meer voormalige varkensstallen (ca. 1.100m2) en een achtergelegen weiland welke ideaal is voor paarden of ander kleinvee.

Quote van de makelaar: “Een unieke kans in het buitengebied van de Betuwe waarbij je zelfs de mogelijkheid hebt om een 2e woning van 600m3 bij te bouwen. Dit object biedt meer mogelijkheden dan je wellicht op voorhand denkt. Wacht dus niet langer en laat je verder informeren door één van onze makelaars".

BOUWRECHTEN
Mede door de grote hoeveelheid vierkante meters aan bijgebouwen naast de bestaande woning en het daarbij behorende perceel grond van meer dan 1,35 hectare, hebben wij de Regiekamer van de Gemeente Overbetuwe gevraagd om een advies uit te brengen omtrent de mogelijkheden om een 2e woning op het perceel te bouwen. De Gemeente Overbetuwe heeft daarin een positief advies gegeven waarbij zij een dergelijk initiatief wenselijk en kansrijk achten. Mocht je dit interessant vinden, dan kun je het advies (brief d.d. 25-2-2019) bij ons kantoor opvragen.

Door een bepaalde hoeveelheid aan bijgebouwen te slopen, wordt er een extra bouwrecht op de bestaande kavel gecreëerd (op basis van beleidsregel functieverandering). Deze woning zal dan aan de rechterzijde van de bestaande woning gebouwd dienen te worden en dient maximaal 600m3 groot te zijn. Voor de grootte van eventuele bijgebouw(en) verwijzen wij je naar artikel 27.2.2 van het bestemmingsplan Buitengebied te vinden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.
Tegelijkertijd zal de bestaande woning getransformeerd moeten worden van dienst- naar burgerwoning (woonbestemming in plaats van agrarische bestemming). Houdt er wel rekening mee dat er aanvullende voorwaarden en regelgeving van toepassing is (lees brief advies Regiekamer, op te vragen bij ons kantoor).

BESTAANDE WONING
Links vooraan op het perceel staat een ruime gezinswoning die omstreeks 1981 is gebouwd. De entree is in het midden van de woning gesitueerd met aan de rechterzijde het leefgedeelte met woonkamer en keuken en aan de linkerzijde 2 slaapkamers en een badkamer. Met andere woorden: deze woning is levensloopbestendig en/of door mindervaliden te bewonen.

Het leefgedeelte bestaat uit een lichte woonkamer met rookkanaal en een open keuken. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder een koelkast, een magnetron en een afzuiger. Vanuit de keuken is de bijkeuken bereikbaar met daarachter weer een wasruimte.

De slaapkamers op de begane grond zijn beiden ca. 14m2 groot en hebben ieder een eigen inbouwkast. De badkamer is ruim opgezet en is ingedeeld met een inloopdouche en een wastafel. In de hal vinden we het toilet terug.

1e VERDIEPING
Via een degelijke trap komen we op de 1e verdieping terecht. Deze woonlaag is verrassend ruim opgezet met maar liefst 4 royale slaapkamers en een riante overloop. De slaapkamers zijn allemaal ca. 11m2 groot (gemeten vanaf 1,5m hoogte). Er zit dus geen kleine kamer tussen. In één van de inbouwkasten op de overloop is de CV-ketel geïnstalleerd. Door de ruime opzet zijn er volop mogelijkheden om verschillende bestemmingen aan de ruimtes te geven. Een groot gezin of iemand met een hobby zal hier zeker potentie in zien.

LET OP:
Ben je serieus geïnteresseerd in de woning om deze zonder grote aanpassingen te gaan bewonen? Wees je er dan op voorhand van bewust dat de woning in zijn geheel iets scheef is komen te staan. Zonder dat er noemenswaardige grote scheuren in de gevels aanwezig zijn, loopt de woning schuin af naar links wat goed te merken is in de gehele woning. Voor zover bekend heeft de 'verzakking' zich rondom de bouwperiode voorgedaan, zonder dat dit in de afgelopen jaren is verergerd. Het lijkt erop dat de verzakking van de woning zich geruime tijd geleden heeft gestabiliseerd. Desondanks adviseren wij een koper bij een eventuele aankoopbeslissing de woning te laten inspecteren door een deskundige en/of bouwspecialist.

BIJGEBOUWEN
Afgezien van het feit dat deze woning op een riant perceel staat, heeft de woning ook flink wat vierkante meters aan voormalige varkensstallen te bieden. Het bedrijf is niet meer actief waarbij de stallen thans in gebruik zijn als stallingsruimte. In totaal tellen we een kleine 1.100m2 aan bijgebouwen. Omdat een deel van de voormalige stallen een laag spantwerk heeft, zijn ze beperkt in hun mogelijkheden. Daarbij komt kijken dat nagenoeg alle bijgebouwen eterniet (asbesthoudende golfplaten) dakbedekking hebben. Een overweging zou kunnen zijn om de bijgebouwen te slopen en het perceel grond een nieuwe bestemming te geven. Het perceel grond zou zich ideaal lenen voor paarden en/of ander kleinvee aan huis. Achter de bijgebouwen is nog een weiland gelegen welke bijna een hectare groot is.

LOCATIE
Tussen de weilanden van Valburg en Herveld ligt deze woning in de vrije natuur. Opvallend is toch wel de centrale ligging met tal van voorzieningen binnen handbereik. Je woont hier weliswaar in het buitengebied, maar een zwembad en treinstation (4 minuten), snelwegen A15 en A50 (4 minuten) en het winkelrijke dorp Zetten (6 minuten) liggen binnen handbereik. Maar ook diverse basisscholen en zelfs een middelbare school (5 minuten) zijn goed aan te rijden. Aan sportverenigingen in de nabije omgeving is eveneens geen gebrek.

PLATTEGRONDEN MET TUINPLAN
Om jou een compleet beeld te geven hoe het kadastrale perceel nu ongeveer is ingedeeld, hebben wij een schets van de kavel laten opmaken. Dit tuinplan is zo goed als mogelijk (incl. woning en bijgebouwen) ingetekend, maar zal bij benadering altijd iets afwijken. De plattegronden en tuinplan zijn slecht een indicatie van de werkelijke situatie. Aan de plattegronden zijn dan ook geen rechten te ontlenen.
Toelichting:
Plattegrond 1: Begane grond woning
Plattegrond 2: 1e verdieping woning
Plattegrond 3: Kavel Valburg, sectie I, nummer 350, groot 4070m2 (woning met bijgebouwen)
Plattegrond 4: Beide kavels incl. woning met bijgebouwen + weiland groot 9.470m2 (totaalplaatje).

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de overige aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
logo NWWI logo Taxateurs Unie logo kwaliteitsregister van Makelaars en Taxateurs logo NRVT logo funda logo nvm