0488-750721

Details woning Remko Stevens Makelaardij

Adres
Loenensestraat 2
6677 PL SLIJK-EWIJK
€ 795.000,- kosten koper
Deze woning is:
Beschikbaar
Kenmerken
Soort woning
Type woning
Bouwjaar
Woonopp.
Perceel opp.
Inhoud
Aantal kamers
Aantal slaapk.
Woonhuis
vrijstaande woning
1845
234 m2
17180 m2
1150 m3
7
5
Omschrijving
SLIJK-EWIJK
Loenensestraat 2

SCHOONHEID ZIT EM IN DE DETAILS...

Deze historische, karakteristieke, monumentale woonboerderij heeft authentieke en vooral charmante eigenschappen. Een werkelijk veel omvattende prachtige markante woonboerderij.
De ligging in het buitengebied van Slijk Ewijk, nabij de uiterwaarden en op minder dan 10 km van Nijmegen is zeldzaam en daardoor uniek te noemen. Bent u een paardenliefhebber, dan kunt u zich geen betere plek bedenken om paarden aan huis te houden.

Indien gewenst is koop met minder grond bespreekbaar!

STERKE KENMERKEN WOONBOERDERIJ

- originele houten luiken,
- grotendeels rieten dak,
- originele opkamer met bedsteden,
- schouw in eetkeuken voorzien van "echte Witjes",
- originele spanten,
- paneeldeuren en balkenplafonds,
- bijzondere toegang tot de kelder gekopieerd vanuit voorbeeld uit het Openluchtmuseum,
- 1e verdiepingsvloer voorzien van houten vloer (Siberisch Lariks),
- 2 badkamers,
- originele estrikenvloer in hal, keuken en bijkeuken voorzien van vloerverwarming
- goede onderhoudsstaat.

STERKE KENMERKEN BUITENRUIMTE

- oprit aan de zijkant van de woning,
- groot vrijstaand houten bijgebouw met gebakken pannen gedekt waarin carport, werktuigenstalling en hooizolder,
- diverse terrassen,
- functionele waterput,
- 14 soorten pruimenbomen,
- diverse appel- en perenbomen,
- bramen, frambozen, zwarte bessen, Japanse wijnbes en druiven,
- kruidentuin,
- schapenweide met tamme kastanjeboom, ponyweide met stal
- achter en naast het huis bevinden zich 6 walnotenbomen en Hazelaars,

Bouwjaar:1845, in 2000 ingrijpend en degelijk verbouwd.
Inhoud:circa 1150 m³.
Bijgebouw in 2002 gebouwd.
Grondperceel: 17.180 m²

INDELING

Begane grond:
Entree, gang/hal met estrikenvloer, originele opkamer met 2 bedsteden, zitkamer met eiken vloerdelen, fraaie schouw met ingebouwde gashaard en 2 inbouwkasten, vanuit de gang originele steektrap naar 1e verdieping, doorloop naar hal voorzien van toilet en fraaie houten trapopgang/bordestrap naar 1e verdieping, dichte eetkeuken met authentieke keukenopstelling met schouw, groot Boretti gasfornuis, koelkast en vaatwasser, fraaie servieskast en toegang tot de kelder 22 m², via deur in keuken toegang tot de bijkeuken met wasmachineaansluiting en deur naar buiten, werk/slaapkamer nu in gebruik als kantoorruimte, badkamer voorzien van verzonken bad, douche, twee wastafels, originele koe-ringen, toilet en afzuiginstallatie, via de hal is de deel bereikbaar. De deel is 84 m² groot en is voorzien van c.v.-ruimte en houten openslaande deuren naar de buitenruimte/erf.

1e verdieping:
Ruimtelijke overloop met vide, 4 slaapkamers waarvan 1 slaapkamer is voorzien van vaste wastafel en vaste kastenwand, 2e badkamer voorzien van dakvenster, toilet, douche en wastafel.

ALGEMEEN
-Goed onderhouden,
-C.v. gas Nefit ketel uit 2015 met tapboiler 200 liter en circulatiepomp,
-Geplaatst op gemeentelijke monumentenlijst,
-Mooi rechthoekig grondperceel met houtwal,
-Royaal met waaltjes verhard erf,
-Extra stal in weiland.

DE VERKOPER VERTELD...
De naam van dit perceel is `t Nieskensland en is al zeker twee honderd jaar oud. Deze historisch karakteristieke monumentale woonboerderij is jonger en stamt uit het midden van de 19e eeuw. De boerderij heeft authentieke en vooral charmante eigenschappen als estriken, nu voorzien van vloerverwarming en een houten, marmer geschilderde, schouw in de voorkamer.

BEGANE GROND
Start aan de voorkant van deze prachtige T-boerderij. waarbij allereerst de originele houten luiken opvallen en het grotendeels rieten dak. Betreed de hardstenen bordestrap en ga binnen in een royale hal, die de woning in tweeën splitst en waar de grijze en rode originele estriken de vloer bedekken, de paneeldeuren en de plafondbalken in de ossenbloed rode kleur harmoniëren en de lambrisering in passende kleur gemarmerd geschilderd is. Na de brandmuur loopt de hal door tot aan de deel. Een prachtige Iepenhouten trap leidt naar de bovenverdieping.
Links naast de voordeur is de opkamer met de originele bedstee wand, waarin een boekenkast en schrijfhoek/ kastruimte zijn. Rechts naast de voordeur is de zitkamer, waar de originele houten schouw met ingebouwde gashaard fraai opnieuw gemarmerd is. Links en rechts hiervan is de sfeerbepalende authentieke houten kastenwand. De beide voorkamers profiteren maximaal van de zon door de hoge ramen en de ligging op het zuiden.
De dichte ruime keuken heeft een authentieke opstelling met een schouw, voorzien van echte “witjes” met een 5 pits Boretti gasfornuis, koelkast en vaatwasser en daarbij uitzicht op Het Loenense Bos. De keuken is het praktische middelpunt van het huis. Maaltijden, thee en koffie of een glaasje worden hier graag genuttigd, ondertussen genietend van hazen, fazanten en reeën in de tuin of daarnaast. Het kelderluik is gekopieerd naar een voorbeeld uit het Openluchtmuseum.

In de kelder stond de onderkast van de servieskast. Deze werd voorzien van een bovenkast en diende als basis voor de keukenkastjes.

Tegenover de keuken ligt het kantoor( evt. 5e slaapkamer). Vroeger was daar het varkenshok en nu is het soms een zwijnenstal. Ga snel door naar de badkamer. Deze heerlijke ontspanningsruimte is voorzien van een verdiept bad, douche, toilet, twee wastafels en afzuiginstallatie. Via de hal en de bijkeuken is de deel bereikbaar. Deze ruimte is 84m2 en voorzien van een c.v.- ruimte en houten openslaande deuren naar de buitenruimte / erf.

VERDIEPING
Op de verdieping zijn drie slaapkamers aan de voorzijde van het huis. Een van deze kamers heeft een vaste kast. De overloop leidt naar de master bedroom die voorzien is van een vaste wastafel en een kastenwand. Over de hele verdieping is een vloer van Siberisch lariks gelegd. De badkamer heeft een dakvenster en is voorzien van een vaste wastafel, douche en toilet.
Oude elementen zijn in tact gelaten en gebruikt, zoals de mooie zichtbare spanten. De koeienringen worden in de badkamers en de toiletten als handdoekring gebruikt. En op de eerste verdieping is de toog van de begane grond gekopieerd, waardoor er eenheid in de sfeer van de hal ontstaat.

Bij de aankoop van dit perceel in 1999 was de landgoedstatus nog van kracht. Dat betekende dat iedere boom die omging, vervangen moest worden. Daardoor is er een grote variatie aan fruitbomen ontstaan: veertien soorten pruimen, zoete en zure appels en hand- en stoofperen.

Inmiddels is door de Natuurschoonwet de situatie veranderd en dat levert de vrijheid zelf te bepalen hoeveel bomen er staan. Een lange rode bessenhaag vormt de scheiding tussen de boomgaard en het gazon. Achter op het land staan braam-, frambozen-, en zwarte bessenstruiken, de Japanse wijnbes en druiven. En om het verhaal compleet te maken zijn er hazelaarstruiken, walnoten-, en amandelbomen, een tamme kastanje en een vijgenboom. Achterin de boomgaard is een uilenkast voor het steenuiltje te vinden. In de schemering zijn de steenuilen en de kerkuilen met hun geschreeuw goed te horen.

Op dit perceel zijn ruime mogelijkheden om paarden te houden. Er zijn twee weilanden, een naast en een achter het huis. Achter de laatste wei ligt land dat benut werd om te hooien en in eigen behoefte voor de pony en geiten te voorzien.

Aan de zijkant van de woning is de oprit naar het royale plein achter de boerderij, aan dit met waaltjes verhard erf staat een groot vrijstaand houten bijgebouw met gebakken pannen gedekt waarin een carport, werktuigenstalling en hooizolder. Er zijn meerdere terrassen en naast het huis is een functionele waterput.
Een heerlijke plek om te wonen en te genieten van de uiterwaarden met zijn coulissen landschap en het Loenense bos.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden met tuinplan.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
logo NWWI logo Taxateurs Unie logo kwaliteitsregister van Makelaars en Taxateurs logo NRVT logo funda logo nvm