0488-750721

Details woning Remko Stevens Makelaardij

Adres
Bredestraat-Zuid 42
6674 LB HERVELD
€ 598.000,- kosten koper
Deze woning is:
Verkocht
Kenmerken
Soort woning
Type woning
Bouwjaar
Woonopp.
Perceel opp.
Inhoud
Aantal kamers
Aantal slaapk.
Woonhuis
vrijstaande woning
1860
245 m2
2053 m2
775 m3
7
4
Omschrijving
HERVELD
Bredestraat-Zuid 42

Idyllische, geheel in stijl verbouwde, VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ (ca. 1860) met o.a. schitterende authentieke details, geheel v.v. isolatieglas en dakisolatie, luxe Bulthaup-keuken, verschillende leefhoeken met openhaarden, riante masterbedroom met badkamer, slaapetage met 3 slaapkamers en 2e badkamer, een tuin met oprijlaan, carport, dubbele garage, overkapt zitterras, 14 zonnepanelen en privacyvol omsloten tuin met gazon en fruitbomen.

Quote van de makelaar: “Wonen als God in Frankrijk! Voor een sfeervol 18e eeuwse woonboerderij hoef je echt niet naar het buitenland. Wanneer je hier de oprijlaan oprijdt, ervaar je een oase van rust en privacy. Deze woning is geheel instapklaar en heeft de absolute Wow-factor. De woning is alleen op waarde te schatten door het te beleven…”

AUTHENTIEKE T-BOERDERIJ
Deze woning is zeer uniek te noemen. De sfeer van vroeger gecombineerd met het comfort van hedendaags, maakt deze woonboerderij tot een droom die misschien voor u werkelijkheid kan worden. In de afgelopen jaren is de woning luxueus verbouwd naar moderne maatstaven zonder afbreuk te doen aan de authentieke en knusse sfeer. Met passie en met gevoel voor detail is elke ruimte ‘aangekleed’ waardoor elk vertrek weer zijn eigen karakter heeft.

Ook de onderhoudsstaat is goed te noemen. De gestucte gevels zijn in 2015 nog opnieuw gewit, waardoor het object er fris bij staat. In 2014 is al het houtwerk nog aangepakt. Daarbij is het karakter van de woning niet verloren gegaan, waarbij onder meer raamluiken, Oud Hollandse pannen en de witte schoorsteen, die statig boven het dak uitsteekt, de uitstraling van het huis bepalen.

ROYAAL OPGEZET
Het heerlijke woonhuis telt 237 vierkante meter woonoppervlak en biedt veel ruimte en mogelijkheden zoals werken aan huis of dubbele bewoning. De begane grond is maar liefst 170m2 groot en bestaat uit 3 aanééngesloten delen, namelijk de voorkamer, het centrale gedeelte en een later aangebouwde oostvleugel. De overige vierkante meters vinden we terug op de 1e verdieping. Deze speels ingedeelde woonlaag heeft 3 slaapkamers en een extra badkamer. De algehele uitstraling van buiten is knus en karaktervol. Eénmaal binnen is het verbazingwekkend hoeveel ruimte de woning te bieden heeft…

VOORKAMER
De voorkamer heeft een geheel eigen beleving wat wordt gecreëerd door de bijzondere elementen die de kamer te bieden heeft. Een deel van de kamer is 3 treden hoger doordat deze opkamer boven de kelder is gelegen. Een schitterende Schotse, visgraat parketvloer siert de vloer en loopt door tot aan de gezellige houtkachel. Het karaktervolle balkenplafond in combinatie met de roedeverdeling in de charmante ramen (3 zijden en v.v. isolatieglas) maken het romantische plaatje af. De stijlvolle vaste ‘kastenwand op maat’ van de opkamer zorgt voor een extra dimensie. Deze plek nodigt graag uit om te studeren of te werken.

KEUKEN
De keuken heeft weer een geheel eigen hoek en loopt geleidelijk over in de eethoek en 2e living. Er is goed nagedacht hoe de Bulthaup-keuken geplaatst moest worden en daarbij is gekomen voor een speelse opstelling met schiereiland. Wanneer we omhoog kijken zien we eveneens aantrekkelijke elementen die perfect bij deze keuken passen. Opvallend is de lichtstraat naar de overloop, waardoor er een indirecte connectie is met de 1e verdieping. Maar er zijn ook dakvensters in het schuine dakvlak geplaatst voor een prettige lichtinval. De keuken is zeer compleet te noemen en v.v. de volgende inbouwapparatuur: een vaatwasser, een 5-pits gaskookplaat, een afzuigschouw, een koffiezetapparaat en een koelkast. Het aanrecht is van natuursteen (composiet) en de vloer is v.v. verwarming. Erg leuk is de toegang tot de nostalgische toogkelder (wijnkelder) met oude estriken.

LIVING ‘OUDE DEEL’
Vanuit de keuken lopen we door naar het centrale gedeelte wat voorheen de deel is geweest. Ook hier gaan we weer voor beleving die mede wordt gecreëerd door de Portugese tegelvloer, een sfeervolle openhaard en opvallende raampartijen.
De andere hoek met ruimte voor een flinke eettafel, betreft de voormalige ‘appelcel’ op de deel. Muren van meer dan 40cm dik zorgen voor een koele temperatuur waardoor appels bewaard konden worden. Hier zien we het balkenplafond en de Schotse, visgraat parketvloer weer terug.
Deze living met eethoek heeft ook een bijzondere beleving wanneer het buiten donker is. Wanneer de binnenplaats met veranda sfeervol verlicht is, wordt het idylische plaatje, waar u altijd van droomde, zichtbaar.

OOSTVLEUGEL
Achter de oorspronkelijke deel is een oostvleugel aangebouwd. Een tussenhal zorgt voor de toegang tot de binnenplaats, maar is ook tevens een praktische ruimte met o.a. een wasmachine-aansluiting, mooi weggewerkt in een ‘louvre-kast’. Van hieruit is de masterbedroom met badkamer te bereiken.

De kamer die tevoorschijn komt is verrassend groot en voelt aan als een balzaal. Maar Portugese vloertegels, de stijlvolle vaste kasten (vakwerk) i.c.m. de spotverlichting, zorgen voor de juiste balans, waardoor het knus en sfeervol aanvoelt. Ook de openslaande toogdeuren naar de binnenplaats dragen daaraan bij en maakt de ruimte helemaal af. Door het formaat is de kamer ook voor meerdere doeleinden geschikt, bijvoorbeeld kantoor aan huis of als praktijkruimte.

Naast deze masterbedroom is nog een volwaardige badkamer gelegen. Deze is ingedeeld met een ligbad/douche, een 2e (zwevend) toilet, een lavet en een wastafel. Een lichtkoepel zorgt voor de gewenste lichtinval terwijl de inbouwspots voor de kunstmatige verlichting zorgen.

SLAAPVERDIEPING
Via de originele trap in hal van de hoofdentree komen we op de 1e verdieping terecht. Hier gaat de beleving verder, waarbij we rechtstreeks via de aanwezige lichtstraat op de overloop de keuken in kijken. Ondanks dat er een inloopkast aanwezig is, voelt de overloop ruim aan. Dit komt mede door de hoge nok die op 3,2m hoogte ligt. Van hieruit zijn er 3 slaapkamers van respectievelijk 18m2, 13m2 en 10m2 te bereiken. De grote slaapkamer heeft opvallende vormgeving, mede door de hoge nok en de 2 dakkapellen aan weerszijden. En ook hier zien we de karaktervolle roedeverdeling weer terug in de ramen.

De overige 2 slaapkamers liggen gespiegeld tegenover elkaar en daardoor bijna identiek te noemen. Grote Velux dakvensters zorgen voor de nodige lichtinval. Paneeldeuren sieren de hal waar we ook een deur naar de 2e badkamer tegenkomen. Deze badkamer is ingedeeld met o.a. een douche, 3e toilet, een wastafel en een dakvenster. Erg handig zijn de extra linnenkasten op de overloop die als een walk-in-closet aanvoelen. Noemenswaardig: de dakconstructie is volledig geïsoleerd.

ROMANTISCH BUITENLEVEN
De woning is gesitueerd op een mooi vierkant stuk grond van meer dan 2.000m2. Het verrassende perceel bestaat uit een fraai aangelegde tuin, een romantische en sfeervol te verlichten binnenplaats met stijlvolle veranda, diverse terrassen en een kleine boomgaard. De statige klinkeroprit en hoge beukenhagen zijn zo aangelegd, dat u volop privacy geniet. Het grasgazon aan de voorzijde zorgt voor een ruimtelijk effect, waarbij de woning en bijgebouwen één met de natuur zijn. De veranda, welke aan de garage/berging is gebouwd en grenst aan de binnenplaats, is naadloos in het geheel verweven. Hier kunt u genieten van alle rust, waarbij het veel zonuren pakt.

GARAGE & CARPORT
De vrijstaande garage met naastgelegen carport is degelijk en geheel in stijl gebouwd. Het is medio 2000 in steen opgetrokken, waarbij de buitenzijde is afgewerkt met houten gevelbekleding. De ramen zijn v.v. isolatieglas en het houten spantwerk zorgt voor een ruimtelijk effect. Het karaktervolle zadeldak is niet alleen met pannen gedekt, maar er zijn ook maar liefst 14 zonnepanelen aangebracht voor een duurzame energie-opwekking. Het betreft een dubbele garage (6,9m x 5,7m) met 2 geïsoleerde en elektrisch te bedienen garagedeuren.

Vanuit de garage is er een doorloop naar een ruime berging die onderdeel uitmaakt van het geheel. Hier vinden we o.a. een puls om grondwater op te pompen en een trap naar de vliering voor extra opbergruimte.
Naast de garage is nog een carport gelegen, welke dezelfde daklijn heeft als de garage zelf. Hierdoor is het één geheel en valt het nauwelijks op.

LOCATIE
U zou een dergelijke woning wellicht in het buitengebied verwachten. Niets is minder waar, want deze woning ligt aan de rand van de dorpskern, op loopafstand van het dorpsplein en Coöp supermarkt. De straat is doodlopend voor auto’s en daardoor autoluw te noemen. Wanneer u niet goed oplet, rijdt u de woning zo voorbij, zonder dat u er erg in heeft. Dat maakt deze locatie juist zo bijzonder!

HERVELD
Herveld is een centraal gelegen dorp midden in de Gemeente Overbetuwe. Deze regio staat bekend om haar fruitteelt en de ligging tussen de Rijn en de Waal. In het dorp vinden we 2 basisscholen terug, alsmede een grote diversiteit aan (sport)verenigingen. Er is een dorpshuis aanwezig welke aan het plein is gelegen. Elk jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd, waardoor het dorp als levendig en gezellig wordt ervaren.

Herveld is gewild omdat het aan de ene kant het dorpse karakter ademt, maar aan de andere kant centraal is gelegen t.o.v. belangrijke uitvalswegen waaronder de A15 en A50 (knooppunt Valburg). Op 5 minuten fietsafstand is een treinstation gelegen die u naar Arnhem, Nijmegen of Tiel brengt. Kortom, Herveld is een veelzijdig dorp met een prettig woonklimaat!

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden

De NVM Consumentenvoorwaarden zijn van toepassing!

LET OP: De vraagprijs dient gezien te worden als VANAF-prijs. Biedingen vanaf € 598.000,- k.k worden door verkoper serieus in overweging genomen om in onderhandeling te treden!
logo NWWI logo Taxateurs Unie logo kwaliteitsregister van Makelaars en Taxateurs logo NRVT logo funda logo nvm