0488-750721

Details woning Remko Stevens Makelaardij

Adres
Verlengde Emmastraat 0 ong
6673 XD ANDELST
€ 225.000,- kosten koper
Deze woning is:
Ingetrokken
Kenmerken
Soort woning
Type woning
Bouwjaar
Woonopp.
Perceel opp.
Inhoud
Aantal kamers
Aantal slaapk.m2
m2
m3

Omschrijving
Altijd al een eigen huis willen laten bouwen? Niet in het buitengebied maar juist in het dorp? Dan is dit wellicht uw kans... Dit BOUWKAVEL midden in Andelst gelegen heeft een mooi formaat van 683m2 groot. Hier past bijvoorbeeld een vrijstaand woonhuis op van ca. 7m breed en 10m diep. Bovendien is er nog een optie om een bijkeuken of een garage bij te bouwen.

Quote van de makelaar: “Centraal in Andelst gelegen, maar toch aan een rustige weg vinden we dit bouwkavel van mooi formaat. Dit is een prachtig perceel om uw droomwoning te realiseren!”

BOUWKAVEL
Het kavel is middel in de Verlengde Emmastraat gesitueerd, tussen huisnummer 34 en 40. Echter door de mooie breedte van het kavel zit u niet direct bij uw buren in de tuin te kijken.

Deze bouwgrond heeft een grootte van 683 m2 en is dus zeker van mooi formaat (15m breed x 42m diep). Hier kunt u een vrijstaande woning naar keuze op bouwen, uiteraard wel conform de vastgestelde regels. Deze regels zijn gelijk aan het bestemmingsplan van huisnummer 40.

REGELGEVING
Voor het bouwen van een nieuwbouwwoning dient u altijd in overleg te treden met de gemeente. Voor dit bouwkavel is dit gemeente Overbetuwe.

Uiteraard dient u zich bij de bouw van de woning te houden aan het bestemmingsplan. Enkele, belangrijke, regels hebben wij alvast voor u opgenomen:

- De bestemming is gewijzigd van agrarisch naar wonen2
- De voorerven tot 1 meter achter de voorgevel krijgen bestemming ‘tuin’
- De oppervlakte van het hoofdgebouw (de woning) mag maximaal 126 m2 bedragen
- De oppervlakte van de bijgebouwen mag maximaal 120 m2 bedragen
- De oppervlakte van de carport mag maximaal 30 m2 bedragen
- Bodemonderzoek noodzakelijk
- Op grond van de dubbelbestemming ‘Waarde-Archeologie’ is archeologisch onderzoek verplicht bij bouwwerken groter dan 100 m2

Architectenbureau Huibers heeft al enkele voorbeelden ontworpen die voldoen aan de regelgeving van dit perceel. Uiteraard is het zelf ontwerpen van een woning mogelijk in overleg met Huibers of een eigen architect.

Raadpleeg bij het zelf (laten) ontwerpen van een woning altijd het bestemmingsplan, maar ook het bouwbesluit! Hier in staan alle regels waar aan u moet voldoen.

ANDELST / HERVELD
Andelst is eigenlijk één dorp met Herveld en de dorpsgrens ligt niet ver van deze woning. Andelst en Herveld zijn centraal gelegen dorpen midden in de Gemeente Overbetuwe. Deze regio staat bekend om haar fruitteelt en de ligging tussen de Rijn en de Waal. Andelst en Herveld zijn gewild omdat het aan de ene kant het dorpse karakter herbergt, maar aan de andere kant centraal is gelegen t.o.v. belangrijke uitvalswegen waaronder de A15 en A50 (knooppunt Valburg).

Midden in het dorp (Herveld) vinden we aan het dorpsplein o.a. een grote Coöp supermarkt. Ook is er een dorpshuis en worden er met name zomers veel activiteiten georganiseerd. Wat dat betreft is het een levendig dorp met veel evenementen.

BIJZONDERHEDEN
- Bouw uw eigen droomwoning op een perceel van 683 m2
- Ontwerp naar keuze (mits voldoet aan eisen)
- Bijgebouwen en carport behoort tot de mogelijkheden
- Centraal in Andelst gelegen
- Diverse uitvalswegen in de nabije omgeving aanwezig.
logo NWWI logo Taxateurs Unie logo kwaliteitsregister van Makelaars en Taxateurs logo NRVT logo funda logo nvm