0488-750721

Details woning Remko Stevens Makelaardij

Adres
Drielse Rijndijk 3
6666 LL HETEREN
€ 639.000,- kosten koper
Deze woning is:
Verkocht
Kenmerken
Soort woning
Type woning
Bouwjaar
Woonopp.
Perceel opp.
Inhoud
Aantal kamers
Aantal slaapk.
Woonhuis
vrijstaande woning
1890
254 m2
9285 m2
900 m3
6
4
Omschrijving
HETEREN
Drielse Rijndijk 3

Prachtig in de natuur gelegen, idyllische, VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ (ca. 1890) met o.a. schitterende authentieke details, een heerlijke woonsfeer, een aantrekkelijke living, 3 tot 4 zeer volwaardige slaapkamers, vrij uitzicht over het perceel met weilanden, 2 overdekte zitterrassen, een dubbele paardenbox, een authentieke tabaksschuur, 4 overdekte parkeerplaatsen, aanrijden over zandpad, meerdere weilanden, mogelijkheid tot het houden van paarden, dit alles gelegen op een kleine hectare eigen grond (9.285m2).

Quote van de makelaar: “Wonen als God in Frankrijk! Voor een sfeervolle, 18e eeuwse woonboerderij hoef je echt niet naar het buitenland. Wanneer je hier vanaf de dijk het onverharde zandpad oprijdt, waan je je in een andere wereld die je nog niet kende. Achter de groene bosschages schuilt een waar paradijs waar wellicht uw droomwoning staat. Deze woning is alleen op waarde te schatten door het te beleven…”

AUTHENTIEKE WOONBOERDERIJ
Deze woning is zeer uniek te noemen. De combinatie van vroeger gecombineerd met het strakke van hedendaags, maakt deze woning tot een droom die voor u misschien wel werkelijkheid kan worden. In de loop der jaren hebben er verbouwingen plaats gevonden waarbij veel authentieke details bewaard zijn gebleven. Met passie en met gevoel voor sfeer is elke ruimte ‘aangekleed’ waardoor elk vertrek weer zijn eigen karakter heeft.

De woning oogt misschien niet zo groot, maar het is zeker geen ‘Hans&Grietje-huisje’. Door de brede beukmaat van meer dan 10 meter en een lengte van 15 meter is er maar liefst ca. 254m2 (!) aan woonoppervlak in de woning te vinden. Eénmaal binnen voel je de warme woonsfeer waardoor u zich al snel thuis zult voelen. Op de 1e verdieping is er alles aan gedaan om het authentieke spantwerk in het zicht te houden, waardoor je het gevoel krijgt terug in de tijd te gaan. Waar het vroeger de hooizolder betrof, zijn er nu prachtige, riante slaapvertrekken gerealiseerd.

BOUWKUNDIGE STAAT
Ondanks dat het een oudere woning betreft, is de onderhoudsstaat goed te noemen. De begane grondvloer is geheel van massief beton (zonder kruipruimte) waardoor je dus niet te maken hebt met krakende houten balklagen. De massieve muren zijn v.v. voorzetwanden met isolatie. De beglazing is grotendeels vervangen door isolatieglas. Ook de dakconstructie is geïsoleerd waardoor ook de 1e verdieping in de winter behaaglijk aanvoelt. De buitengevels zijn ruw afgewerkt waarbij de ouderdom goed zichtbaar is. De kap is gedekt met zowel riet als Oud Hollandse dakpannen.

LIVING
De leefruimte is aan de achterzijde gelegen en heeft daardoor een schitterend, weids uitzicht over het overdekte buitenterras, de paardenboxen en de omliggende weilanden. Hoe gaaf is het om vanuit de luie stoel uw eigen paarden in uw eigen wei te zien lopen?
De living voelt ruimtelijk aan en is ca. 60m2 (!) groot. Het afwerkingsniveau is verzorgd met een mooie, natuurstenen vloer, strakke wanden en een gestuct plafond. Karaktervolle ledenradiatoren passen mooi in het geheel net zoals de gashaard centraal in de ruimte. De met natuursteen omklede gashaard staat geheel vrij waardoor je er omheen kunt lopen. Bovendien zijn er, mede door de zij-uitbouw, gezellige zithoeken gecreëerd. Vanuit de living is het buitenterras te bereiken middels de openslaande terrasdeuren.

LEEFKEUKEN MET POTENTIE
Vanuit de living is de keuken bereikbaar. Deze is eveneens ruim opgezet waarbij de opstelling speels is ontworpen. Naast de hoekopstelling is er ook een eiland geplaatst. Het werkblad is van natuursteen (composiet). De inbouwapparatuur bestaat uit een koelkast, een combi-magnetron, een 4-pits gaskookplaat en een afzuigschouw. Het stucplafond is v.v. inbouwspots. Ook is er plaats voor een ontbijttafel en is er een inbouwkast aanwezig. Leuk detail zijn de 10-ruits binnendeuren die voor leuke doorkijkjes zorgen.
Gaat uw voorkeur uit naar een open keuken en/of meer ruimte voor een lange eettafel, dan zijn er goede mogelijkheden om de ruimte aanzienlijk te vergroten.

BADKAMER, TOILET & BIJKEUKEN
De badkamer is op de begane grond gelegen en is eenvoudig te noemen. De ruimte is ingedeeld met een ligbad/douche met glaswand (spatscherm) en een wasmeubel. Het is fijn dat er daglicht (raam met ventilatierooster) aanwezig is. Naast de badkamer is het toilet gelegen. Deze is opvallend ruim en is zelfs verwarmd.
Achter de badkamer is een royale bijkeuken gelegen. Hier vinden we onder meer een gootsteen met warm/koud water en de wasmachine-aansluiting terug. Ook is er meer dan voldoende plaats voor bijvoorbeeld een wasdroger of een vriezer. De ruimte is dermate groot (16m2) dat het meer dan alleen een bijkeuken is. Het authentieke stalraampje verraad dat we ons hier al in de oude deel van de woonboerderij begeven.

Mocht uw voorkeur uitgaan naar een ruime badkamer die u geheel naar eigen wens kunt indelen? Dan zijn ook hier volop mogelijkheden om uw dromen werkelijkheid te laten worden!

ENTREE & WERKKAMER
Wanneer u de oprit oprijdt dan vallen meteen de grote luiken van de achtergevel op. Deze grote pui met sfeervolle roedeverdeling was in zijn vorige leven de poort naar de oude deel. Nu is het een riante hal/entree met trapopgang en een ‘garderobekamer’. Deze kamer is 11m2 en is dus voor meerdere doeleinden te gebruiken waaronder als werk-, studie of hobbykamer. Ook een salon aan huis behoord tot de mogelijkheden. Een ‘eigen’ entree is eenvoudig te creëren. Ook hier is het afwerkingsniveau verzorgd waarbij de inbouwspots ook weer meteen opvallen.

1e VERDIEPING
Eénmaal op de 1e verdieping wordt meteen duidelijk dat het vroeger niet als woonlaag bestemd was maar een hooizolder betrof. Het sierlijke spantwerk, waarbij geen balk recht is, steekt mooi af tegen het strakke stucwerk en de inbouwspots. In combinatie met de ruimte van de kamers zorgt dit voor een unieke beleving. De masterbedroom is maar liefst 32m2 (!) groot, maar ook de andere 2 kamers mogen er zijn met respectievelijk 30m2 en 13m2 aan vloeroppervlak (gemeten vanaf 1,5m hoogte). De kleine raampjes vallen in het niet bij de ruimte maar dit maakt het juist zo bijzonder.
Tussen de slaapkamers bevindt zich een royale overloop die de vertrekken naadloos met elkaar verbindt. Ook is er nog een ruime walk-in-closet voor een uitgebreide garderobe. Via de garderobe is er nog een inloopkast met CV-opstelling en opbergruimte aanwezig.

OPRIT & PARKING
Via het zandpad, dat deels om het perceel heen ligt, kunt u op 2 manieren het terrein op rijden. Aan de voorzijde waar 4 overdekte parkeerplaatsen te vinden zijn of bij de oude tabaksschuur / paardenboxen waar een 2e oprit te vinden is. Imposante houten hekwerken schermen de toegang tot de woning af en passen mooi in het geheel van het terrein. Al met al kunnen er maar zo meer dan 10 auto’s op het met grind aangelegde terrein geparkeerd worden.

BUITENLEVEN
Eén van de belangrijkste aspecten van het totaalplaatje is toch wel het buitenleven. De woning is gelegen op een perceel grond van 9.285m2 groot waardoor er flink wat tuin om de woning heen ligt.
Eenmaal door de poort van de oprit weet de tuinliefhebber pas echt waarom men is komen kijken. Hier loop je een geheel ‘eigen wereld’ in het groen binnen. Hoge bomen steken hier en daar af tegen de verzorgde grasvelden en geven een uniek beeld waar veel potentie ligt. Niet alleen de rust, privacy en de verschillende zitmogelijkheden maken het zo uniek, maar ook de mogelijkheid tot het houden van paarden bij huis. Er zijn 2 verschillende weilanden die ‘gewoon’ eigendom zijn. Waar u ook gaat zitten, elk hoekje heeft zijn eigen beleving.

BIJGEBOUWEN
Er zijn 2 afzonderlijke, overdekte veranda’s gebouwd waar je altijd droog of in de schaduw kunt zitten. Ook staat er een zwaar verouderde tabaksschuur (13m x 11m2) op het perceel wat het idyllische plaatje helemaal compleet maakt. Dit bijgebouw is ca. 180 jaar oud en is nog zeer authentiek te noemen. Zo is aan de voerbakken en klaphekken goed te zien waar vroeger de varkens gehouden werden. Voor het leven van vroeger hoef je niet meer naar het Openlucht Museum!

Paardenliefhebbers opgelet: Hier kunt u uw droom verwezenlijken! Midden op het perceel staan 2 paardenboxen (samen 6m x 3m), opgebouwd in beton en met houten rabatdelen afgewerkt. Professionele deuren en sluitingen verraden dat hier eerder paarden hebben gestaan.

LOCATIE
Via de Flessestraat (hoofdstraat van Heteren) rijdt u de dijk op, slaat rechts af en rijdt u onder de snelweg door. Vervolgens draait u meteen naar rechts de dijk weer af en rijdt u parallel aan de snelweg het zandpad op die u in een andere wereld brengt. Omzoomd door bomen, struikgewas en een zandpad met 2 bandensporen komt u terecht bij deze bezienswaardige woning. En het bijzondere is: vanaf de dijk is deze woning niet zichtbaar omdat het geheel in het groen valt.
Wanneer u weer terug de dijk op rijdt, dan kijkt u schitterend over de dijk de uiterwaarden van de Rijn in. Aan de overkant van de Rijn ligt de heuvelrug van Doorwerth / Oosterbeek waar je heerlijk in de bossen kunt mountainbiken of wandelen. Kortom, de natuur hoeft u hier niet op te zoeken. U zit er midden in!

CENTRALE LIGGING
Heteren heeft een centrale ligging in de regio en heeft een directe aansluiting met de A50 en verderop de A15. Plaatsen als Wageningen, Ede, Arnhem en Nijmegen liggen binnen 15 autominuten afstand. Er is een busverbinding met diverse grote plaatsen. In het naburige dorp Zetten of verderop in Arnhem-Zuid is een treinstation te vinden.

Heteren is een dorp met ca. 5200 inwoners en heeft naast 2 basisscholen ook een eigen supermarkt (Jumbo) en diverse sportverenigingen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor middelbare scholen in de omgeving. Ook is er veel werkgelegenheid op het nog relatief jonge industrieterrein van Heteren. Door de centrale ligging in de regio hebben o.a. de Kruidvat (distributiecentrum), Porsche Gelderland en de Mac Donald zich hier gevestigd.
logo NWWI logo Taxateurs Unie logo kwaliteitsregister van Makelaars en Taxateurs logo NRVT logo funda logo nvm