0488-750721

Details woning Remko Stevens Makelaardij

Adres
De Hucht 1
6674 CA HERVELD
€ 465.000,- kosten koper
Deze woning is:
Verkocht
Kenmerken
Soort woning
Type woning
Bouwjaar
Woonopp.
Perceel opp.
Inhoud
Aantal kamers
Aantal slaapk.
Woonhuis
vrijstaande woning
1979
371 m2
1140 m2
1100 m3
13
6
Omschrijving
HERVELD
De Hucht 1

Riant VRIJSTAAND WOONHUIS, bestaande uit 4 (!) volwaardige verdiepingen, verdeeld over ca. 371m2 (!) woonoppervlak met royale vrijstaande stenen garage (46m2) en privacy volle achtertuin (15m x 30m) pal op het zuiden.

Quote van de makelaar: “Praktijk aan huis? Dubbele bewoning? Deze voormalige dokterswoning is het ideale object wanneer u op zoek bent naar veel woonruimte en kantoor en/of praktijk aan huis. Het is zelfs perfect gescheiden te houden, omdat het souterrain een eigen ingang heeft”.

MULTIFUNCTIONEEL
Er zijn maar weinig woningen die zó compleet en multifunctioneel zijn als deze woning. De woning is dermate groot dat het volop mogelijkheden biedt voor bijvoorbeeld kantoor of praktijk aan huis. Zelfs dubbele bewoning is een serieuze optie. Of een samengesteld gezin die meer dan gemiddeld aan (slaap)kamers zoekt. Bij de bouw is er al rekening mee gehouden dat deze woning voor meerdere doelgroepen zeer interessant kan zijn. De indeling is bijzonder praktisch te noemen. Naast de hoofdentree op de begane grond heeft ook het souterrain een eigen ingang. Het souterrain is ingedeeld als dokterspraktijk en telt maar liefst 103m2 aan gebruiksoppervlak.

ONDERHOUDSSTAAT
In 1979 is deze woning op degelijke wijze gebouwd. Bepaalde elementen dateren weliswaar nog van de bouwtijd (o.a. keuken en badkamer) maar de woning verkeert verder in een prima onderhoudsstaat. De spouwmuren zijn nageïsoleerd en ook het dak heeft isolatie. In 2008 is er een Vaillant HR-combi ketel geplaatst waarvan de economische levensduur nog een tijdje doorloopt. Zelfs de vrijstaande, stenen garage is aangesloten op het CV-net.

WOONKAMER
Geheel in verhouding met de grootte van de woning is de woonkamer (living) lekker ruim te noemen (63m2). En deze is zelfs nog groter te maken door de keuken erbij te betrekken. De vloer is betegeld met leisteen v.v. vloerverwarming. Ook is er een gezellige houtkachel aanwezig. Aan de zuidzijde is een schuifpui met convectorput aangebracht. De grote raampartijen zorgen niet alleen voor een prettige lichtinval, maar ook voor een vrij uitzicht, zowel aan de voor- als achterzijde.

KEUKEN
De keuken is eveneens ruim van opzet (16m2) en mag gerust een woonkeuken genoemd worden. De keuken is in hoekopstelling geplaatst, maar er zijn meerdere opties wanneer de tussenwand met de woonkamer wordt verwijderd. Een kook- of schiereiland behoort dan tot de mogelijkheden. Het huidige keukenblok mag dan al wel verjaard zijn, maar de leeftijd zie je er niet meteen aan af. Alle wenselijke inbouwapparatuur is aanwezig, waaronder een vaatwasser. Vanuit de keuken is de bijkeuken te bereiken, die niet veel kleiner is (14m2). Hier kunt u o.a. de wasmachine kwijt. Van hieruit is zowel de centrale hal als de achtertuin bereikbaar.

1e VERDIEPING
Via een chique, ruimtelijke, vide-achtige hal met hardhouten trapopgang, komen we op de 1e verdieping terecht. Allereerst komen we op de overloop die maar liefst 4 volwaardige slaapkamers met elkaar verbindt. Deze kamers zijn respectievelijk 17m2, 15m2, 12m2 en 10m2 groot. De 2 grootste kamers hebben een eigen balkon. Ook zijn er diverse inbouwkasten en wastafels op de kamers aanwezig.

BADKAMER
Er zijn 2 badkamers op deze verdieping aanwezig, zij het wel dat ze tegen elkaar aan zitten. Ze zijn afzonderlijk van elkaar te gebruiken, met op elke badkamer een douche. De grote badkamer is ook via de masterbedroom toegankelijk en heeft naast een extra ligbad ook nog een 2-persoons wasmeubel. Op de kleinere badkamer, die via de overloop te bereiken is, vinden we het toilet terug.

2e VERDIEPING
Via een vaste trap is de bovenste woonlaag te bereiken. Ook deze vloer is van beton, waardoor het niet gehorig is naar beneden. De overloop is als het ware een soort van overgangsruimte tussen 2 grote slaapkamers van respectievelijk 17m2 en 15m2. Hier zien we de schuine dakvlakken terug, maar doordat de nok op maar liefst 3m hoog ligt, voelt het ruimtelijk aan. Op de overloop is de CV-ketel geplaatst. Hier zou nog flink wat opbergruimte gecreëerd kunnen worden.

PRAKTIJK AAN HUIS
De gehele woning is onderkelderd met een gebruiksoppervlak van ca. 103m2 groot. Hier heeft de verkoper altijd een dokterspraktijk gevoerd. Deze is zowel via de centrale hal als via een eigen entree aan de voorzijde van de woning toegankelijk. Hierdoor is werken aan huis perfect gescheiden te houden van wonen. De praktijk is o.a ingedeeld met een wachtruimte, een toilet, een receptie(balie), spreekkamers, een behandelkamer, een onderzoekkamer, een archiefruimte en een doka (donkere kamer). Zoals eerder vermeld zou er ook een onafhankelijke, woonruimte van gemaakt kunnen worden.

GARAGE EN CARPORT
Naast de woning staat een riante, vrijstaande garage van 3,5m x 13m groot. De garage is opgedeeld in 3 ruimtes, namelijk de garage met elektrische, kanteldeur, een berging en een hobbyruimte. Het is meer dan alleen een garage, zeker omdat er ook watervoorziening, een dubbele gootsteen en centrale verwarming aanwezig is. Er is zelfs een close-in-boiler geïnstalleerd voor direct warm water. De garage heeft een pannengedekt zadeldak, waardoor er ook flink wat opbergruimte op de 3 vlieringen te vinden is.

Tussen de vrijstaande garage en de woning is een carport gebouwd. Hier is de auto altijd gemakkelijk droog en vorstvrij te parkeren.

ACHTERTUIN
Door de vrijstaande ligging, is er rondom de woning tuin te vinden. De hoofdtuin is aan de achterzijde gelegen en heeft een mooi formaat voor de tuinliefhebber (450m2 puur tuin). Doordat er om de woning nauwelijks tot geen bebouwing aanwezig is, geniet je hier 100% privacy. De tuin is groen omsloten, wat een vrij gevoel geeft. Bovendien ligt de tuin pal op het zuiden, waardoor deze het maximaal aantal zonuren heeft.

LOCATIE
Deze woning vinden we terug in Herveld-Zuid een buitenwijkje van het Herveld. Het is hier rustig wonen met nagenoeg alleen maar bestemmingsverkeer. De Hucht is een groen en ruim opgezet plantsoen met uitsluitend vrijstaande woningen. Pal voor de woning liggen een aantal parkeerhavens, waardoor parkeren geen probleem hoeft te zijn. Midden in het hofje ligt een grasveld waar kinderen vrij kunnen spelen. Achter de woningen liggen de weilanden waar de paarden lopen. Kortom, een heerlijke plek in de natuur waar je rustig kunt wonen.

HERVELD
Herveld is een centraal gelegen dorp midden in de Gemeente Overbetuwe. Deze regio staat bekend om haar fruitteelt en de ligging tussen de Rijn en de Waal. Herveld is gewild omdat het aan de ene kant het dorpse karakter ademt, maar aan de andere kant centraal is gelegen t.o.v. belangrijke uitvalswegen waaronder de A15 en A50 (knooppunt Valburg).

Midden in het dorp vinden we aan het dorpsplein o.a. een grote Coöp supermarkt. Ook zijn er 2 basisscholen, is er een dorpshuis en worden er elk jaar diverse activiteiten georganiseerd. Wat dat betreft is het een levendig dorp met veel evenementen en sportverenigingen.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met vide, garderobe, toilet, meterkast en trappen
Woonkamer met verschillende zithoeken, vloerverwarming, houtkachel en schuifpui
Dichte (woon)keuken v.v. inbouwapparatuur en ruimte voor eettafel
Bijkeuken met wasmachine-aansluiting, doorloop naar hal en tuindeur

1e Verdieping:
Royale overloop met vide en trappen
4 Slaapkamers waarvan er 2 met balkons en inbouwkasten
Badkamer met toilet en douche
2e Badkamer met ligbad, separate douche, 2-persoonswasmeubel en doorloop naar masterbedroom

2e Verdieping:
Overloop (tussenruimte) met opbergmogelijkheden en CV-ketelopstelling
2 Zeer ruime slaapkamers

Souterrain / praktijkruimte:
Entree met toilet en portaal
Hal die alle vertrekken met elkaar verbindt
Receptie met balie
Wachtkamer
2 Spreekkamers
Behandelkamer
Onderzoekkamer
Doka en archiefkamer.

BIJZONDERHEDEN
Vrijstaande dorpsvilla met unieke woon- en gebruiksmogelijkheden
Ideaal voor kantoor/praktijk aan huis of voor dubbele bewoning
4 Verdiepingen met een zeer praktische indeling
Maar liefst 371m2 aan woon- en gebruiksoppervlak en ca. 1.100m3 inhoud
Vloerverwarming en houtkachel in de woonkamer
Keuken met aantrekkelijke verbouwmogelijkheden
6 Volwaardige slaapkamers, ideaal voor een groot (samengesteld) gezin
Gelegen op een mooi perceel grond van 1.140m2 groot
Achtertuin 15m x 30m met volop privacy en maximaal aantal zonuren
Carport naast de woning
Een caravan of boot kan gemakkelijk gestald worden
Vrijstaande garage met volop mogelijkheden voor de klusser
Rustige woonomgeving nabij gezellige dorpskern
Centrale ligging in de regio.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden
Ook is de PDF-brochure te downloaden voor aanvullende informatie waaronder de roerende zakenlijst.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Van toepassing zijn de NVM Consumentenvoorwaarden.
logo NWWI logo Taxateurs Unie logo kwaliteitsregister van Makelaars en Taxateurs logo NRVT logo funda logo nvm