0488-750721

Details woning Remko Stevens Makelaardij

Adres
Welysestraat 31
6669 DJ DODEWAARD
€ 485.000,- kosten koper
Deze woning is:
Verkocht
Kenmerken
Soort woning
Type woning
Bouwjaar
Woonopp.
Perceel opp.
Inhoud
Aantal kamers
Aantal slaapk.
Woonhuis
vrijstaande woning

180 m2
11880 m2
500 m3
5
4
Omschrijving
DODEWAARD
Welysestraat 31

Idyllische, geheel in stijl verbouwde, VRIJSTAANDE T-BOERDERIJ (ca. 1875) met o.a. schitterende authentieke details, geheel v.v. isolatieglas en dakisolatie, luxe keuken, badkamer en toilet, 4 slaapkamers, royale oprit met elektrische poort, vrijstaande stenen garage (geïsoleerd), professionele kweekkas, carport/opslag, robuuste veranda met zonneterras, 100% privacy in parkachtige tuin die ca. 300m door loopt inclusief een bos, gelegen op bijna 1,2 hectare eigen grond (11.880m2).

Quote van de makelaar: “Wonen als God in Frankrijk! Voor een sfeervol 18e eeuwse woonboerderij hoef je echt niet naar het buitenland. Wanneer je hier de poort doorrijdt, waan je je daadwerkelijk in Frankrijk. Deze woning is geheel instapklaar en heeft de absolute Wow-factor. De woning is alleen op waarde te schatten door het te beleven…”

AUTHENTIEKE T-BOERDERIJ
Deze woning is zeer uniek te noemen. De combinatie van vroeger gecombineerd met het strakke van hedendaags, maakt deze woning tot een droom die voor u misschien wel werkelijkheid kan worden. De verkopers hebben in 2013 de woning volledig onder handen genomen, waarbij veel authentieke details bewaard zijn gebleven. Met passie en met gevoel voor sfeer is elke ruimte ‘aangekleed’ waardoor elk vertrek weer zijn eigen karakter heeft.

De woning oogt vanaf de straat niet zo groot, maar het is zeker geen ‘Hans&Grietje-huisje’. Door de T-indeling zit er nog een heel stuk achter de brede voorgevel en heeft de woning, ondanks de schuine dakvlakken, ca. 180m2 woonoppervlak. Eénmaal binnen dan vallen de robuuste spanten en gebinten van de oude deel, meteen op. Door de gehele woning is er alles aan gedaan om het spantwerk in beeld te houden, zo ook op de verdiepingsvloer waar we, voor het gevoel, terug gaan in de tijd. Waar het vroeger de hooizolder betrof, zijn er nu prachtige slaapvertrekken gerealiseerd. Hoe gaaf is het dat je vanaf de loungebank naar het grove spantwerk zit te kijken waar vroeger de koeien ‘kleine hapjes’ van het hout afknauwden…?!

BOUWKUNDIGE STAAT
Ondanks dat het een oudere woning betreft, hoeft u zich geen zorgen te maken over de bouwkundige staat. Er is volop aandacht besteed aan het optimaliseren van de onderhoudsstaat, waardoor er een hoog comfortgehalte is. De begane grondvloer is geheel van massief beton (zonder kruipruimte) waardoor je dus niet te maken hebt met krakende houten balklagen. De buitenmuren zijn (later) in spouw gebouwd en voorzien van een isolatiefolie. De beglazing is nagenoeg geheel vervangen door isolatieglas. Dit is geheel in stijl gedaan waarbij de roedeverdeling in de ramen weer is teruggebracht.

Ook de dakconstructie is geheel vervangen (ca. 1998) door geïsoleerde sandwichpanelen. Uiteraard zijn de dakvensters toen niet vergeten. De combinatie met het oude spantwerk van vroeger is zeer stijlvol uitgevoerd. Om het af te maken is in 2014 al het buitenschilderwerk nog door een vakman uitgevoerd (zowel houtwerk als gevels). In 2016 is de binnenzijde geheel van een nieuwe verflaag voorzien. Kortom, hier komt u in een gespreid bedje terecht!

LIVING
De leefruimte is aan de achterzijde in de oude deel gelegen. De idyllische raampjes (aan 3 zijdes), het houten balkenplafond en het vrijdragende spantwerk (geen spant is recht) zorgen voor een bijzondere beleving. Uiteraard ontbreekt de allesbrander niet (ter overname). De living is tuingericht en heeft een directe toegang tot het buitenterras. Doordat je aan de achterzijde leeft, geniet je 100% privacy en rust. De vloer betreft een siergrindvloer (2016) en is volledig geseald voor een optimaal gebruiksgemak.

Het naastgelegen halletje van de zij-ingang is nog het benoemen waard, want hier kom je geheel in stijl binnen, waarbij de houten louvre-deurtjes van de vaste kastenwand meteen in het oog springen.
Aan de voorzijde is nog een royale kamer (19m2) gelegen die voor meerdere doeleinden te gebruiken is. Zo kunnen we ons voorstellen dat het een speel- of werkkamer zou zijn, maar ook een logeer- of slaapkamer zou een logische keuze zijn.

EILANDKEUKEN
In dezelfde ruimte als de woonkamer vinden we ook de keuken terug. Deze is middels een afscheiding wel gedeeltelijk afgeschermd, maar het open karakter is behouden gebleven. En de keuken mag gezien worden aangezien het een schitterende, moderne keuken betreft, voorzien van alle luxe en gemakken. Midden in de ruimte is een volwaardig kook- en spoeleiland geplaatst. Deze is v.v. een inbouw-vaatwasser en een 5-pits inductie kookplaat. Boven de kookplaat hangt een Falmec, design-afzuigschouw v.v. sfeerverlichting op dimmer. Het werkblad is van wit natuursteen (composiet) waarbij de gootsteen onder het blad is geplaatst. Daarbij is een 3-in-1-kraan geplaatst met Quooker-functie. In het blad is nog een stopcontactblok geïntegreerd.

Tegen de lange muur is een hoge wandmeubel geplaatst. Hier vinden we veel praktische kastruimte terug, maar ook een inbouw koelkast. En wat meteen in het oog springt zijn de zelfreinigende Pyroliers-combi-ovens en het geïntegreerde koffiezetapparaat. Alle inbouwapparatuur is van het merk Siemens.

BADKAMER
Vroeger kende men geen badkamers en dus moest er een kamer opgeofferd worden om een badkamer te creëren. Dit heeft geresulteerd in een ruim opgezette badkamer die als een balzaal aanvoelt. Er was dan ook plek voor een vrijstaand, design ligbad met staande kraan en een royale 2-persoons inloopdouche met 2 (!) rainshowers welke in het plafond zijn weggewerkt. In de andere hoek is een brede 2-persoons wasmeubel met luxe spiegel v.v. audio geïnstalleerd. Minimaal tegelwerk, stucwerk wanden en een design-radiator maken de badkamer helemaal af. En niet te vergeten: het raam aan de voorzijde zorgt niet alleen voor een prima ventilatiemogelijkheid, maar ook een vrij uitzicht aan de voorzijde.

Naast de badkamer is er nog een design-toilet met fonteintje aanwezig. De deur ertegenover is van de inloop-wasruimte (voormalige badkamer) waar u zowel een wasmachine- als wasdroger kwijt kunt.

1e VERDIEPING
Eénmaal op de 1e verdieping wordt meteen duidelijk dat het vroeger niet als woonlaag bestemd was. Het sierlijke spantwerk zien we overal terugkomen en zorgen voor een authentieke sfeer. De overloop is ruim te noemen en heeft een eigen dakvenster. Er zijn 3 volwaardige slaapkamers van respectievelijk 22m2, 14m2 en 13m2 groot aanwezig. Met name de masterbedroom is een absolute beleving. De kamer geeft niet alleen een ruimtelijk gevoel, maar hier zou je wellicht de ogen het liefst zo lang mogelijk open willen houden om te kunnen genieten van alle pen-en-gatverbindingen van de gebinten (spantwerk).

GARAGE & OPRIT
Op een perceel grond van bijna 1,2 hectare móet er wel plaats zijn voor een royale oprit en garage. De in 2015 aangelegde oprit wordt vergezeld door 2 gemetselde poeren die het elektrisch (op afstand) bedienbare hekwerk draagt. De oprit is royaal opgezet met plaats voor meerdere auto’s

Geheel in dezelfde stijl als de woning is er een vrijstaande, stenen garage gebouwd. Deze is groter dan gemiddeld (3,7m x 9,7m) en v.v. een elektrische sectionaaldeur, elektrapunten, krachtstroom en verwarming (met eigen ketel). Het dak is net als de woning vervangen door geïsoleerde sandwichpanelen.

Achter de garage is nog een professionele glazen en deels verwarmde ‘speenkas’ gelegen. In de huidige setting is het deels in gebruik als kippenhok. Naast de garage is er nog een overkapte (hout)opslag aangebouwd.

BUITENLEVEN
Eén van de belangrijkste aspecten van het totaalplaatje is toch wel het buitenleven. De woning is gelegen op een perceel grond van 11.880m2 groot waardoor er flink wat tuin achter de woning ligt. De voortuin is het eerste aanblik en is keurig verzorgd. Eénmaal in de achtertuin (ca. 300m diep) weet de tuinliefhebber pas echt waarom men is komen kijken. Hier loop je een geheel ‘eigen wereld’ in het groen binnen. Er is een vijverpartij aanwezig en achterin de tuin ben je eigenaar van een eigen bos. Leuke quote: De vorige eigenaar was een plantoloog op de Universiteit van Wageningen en heeft zijn hart in de tuin gelegd. Zo vinden we in de tuin verschillende planten en bomen. Bent u een paardenliefhebber? Dan zou deze woning maar zo heel geschikt voor u kunnen zijn!

VERANDA
Bij de achtergevel is een heerlijk zonneterras aangelegd. Maar om het geheel af te maken is er recent een overkapt zitterras (veranda) gebouwd. Het is een flink terras van 6,6m x 3,7 waardoor je er wel 2 zithoeken onder kwijt kunt. De veranda is samengesteld met stijlvol Douglas-hout en heeft hierdoor een robuust karakter. Uiteraard zijn er ook elektrapunten aanwezig.

LOCATIE
Deze woning is gelegen tussen Andelst en Dodewaard in het buurtschap Wely. Hier vinden we veel vrijstaande, landelijk gelegen woningen op grote percelen grond. Buren wonen dichtbij, maar eenmaal in de tuin waan je je alleen op de wereld.

Wanneer u zich op een dorp wilt focussen, dan kunt u kiezen tussen Dodewaard én Andelst/Herveld. Beide dorpen hebben winkelvoorzieningen zoals een volwaardige supermarkt. Aan basisscholen is er geen gebrek aangezien beide dorpen meerdere scholen herbergen. Een middelbare school (van VMBO tot Atheneum) is in het nabijgelegen dorp Zetten te vinden (10 minuten fietsen). In de omliggende dorpen worden er veel activiteiten georganiseerd en is er een groot aanbod in (sport)verenigingen.

CENTRALE LIGGING
De ‘Welysestraat’ heeft een centrale ligging tussen de A15 en de rivier de Waal. Aan de ene kant is er dus de vrije natuur en aan de andere kant is er een goede ontsluiting richting Tiel, Arnhem, Nijmegen, Ede en Den Bosch. De snelweg A15 is binnen 5 minuten te bereiken, evenals het treinstation in Zetten. Vanaf hier heeft u een verbinding met Elst, Arnhem, Nijmegen en Tiel.

Zoekt u graag de natuur op, dan rijdt u de Welysestraat uit en komt u terecht op de Waalbandijk. Hier vindt u uitgestrekte uiterwaarden waar u geheel tot rust kunt komen. Hier wordt gevist en komen de grote binnenvaartschepen voorbij…
logo NWWI logo Taxateurs Unie logo kwaliteitsregister van Makelaars en Taxateurs logo NRVT logo funda logo nvm