0488-750721

Details woning Remko Stevens Makelaardij

Adres
Verlengde Emmastraat 40
6673 XD ANDELST
€ 275.000,- kosten koper
Deze woning is:
Verkocht
Kenmerken
Soort woning
Type woning
Bouwjaar
Woonopp.
Perceel opp.
Inhoud
Aantal kamers
Aantal slaapk.
Woonhuis
vrijstaande woning
1954
134 m2
656 m2
475 m3
4
3
Omschrijving
LET OP: De vraagprijs dient gezien te worden als VANAF-prijs. Biedingen vanaf € 275.000,- k.k worden door verkoper serieus in overweging genomen om in onderhandeling te treden!

ANDELST
Verlengde Emmastraat 40

Midden in het dorp gelegen VRIJSTAAND WOONHUIS (1954) met o.a. een royale, aangebouwde berging (35m2) met zolder, een ruime carport, twee garages van resp. 48m2 en 29m2 groot, lange oprit en zonnige tuin, gelegen op een mooi perceel grond van 656m2.

Quote van de makelaar: “Altijd al je eigen droomwoning willen (ver)bouwen? Dan is hier je kans! Deze woning biedt volop mogelijkheden om in een sfeervolle ambiance, geheel je eigen stempel op het huis te drukken. Ook de bijruimtes zijn beslist de moeite waard.”

GERENOVEERD
Deze woning is weliswaar meer dan 60 jaar oud, maar dat zien we er aan de buitenkant niet vanaf. De gehele buitenzijde is namelijk gestraald en opnieuw ingevoegd en ook de dakpannen zijn ca. 15 jaar geleden vervangen. De woning heeft daardoor weer een frisse en verzorgde uitstraling gekregen. Tijdens de renovatie is ook het gehele dak van de woning én aangebouwde berging geïsoleerd. Nagenoeg alle beglazing is vervangen door isolatieglas. Kortom, in de basis staat er een goed onderhouden woning waar je verder op kunt borduren…

POTENTIE
Doordat enkele grote elementen van de woning reeds verbeterd zijn, kun jij je vooral richten op het leukere werk, namelijk het creëren van je eigen droomwoning. Althans, wanneer je überhaupt zou willen verbouwen. Deze woning biedt namelijk wel heel veel potentie om er iets unieks van te maken. Zo is er in de aangebouwde berging een echte leefkeuken met hoge kap te creëren. Daardoor zou er weer extra ruimte ontstaan om de woonkamer te vergroten naar een L- of zelfs een U-indeling. Er zijn mogelijkheden genoeg, maar wellicht wil je eerst eens een kijkje komen nemen?

WOONKAMER
De woonkamer ligt aan de zonnige zuidkant en omdat de ramen goed zijn gesitueerd, valt er veel licht naar binnen. Dit zorgt voor een prettig woonklimaat. Naast de woonkamer is een slaap/werkkamer gelegen. Het is wel heel uitnodigend om deze kamer bij de woonkamer te betrekken waardoor er meer leefruimte met aparte (zit)hoeken ontstaat. Hou daarbij wel rekening met het feit dat er een draagbalk geplaatst dient te worden.

KEUKEN & BIJKEUKEN
Aan de andere kant van de hal/entree is de keuken gelegen. De keuken is sterk verouderd en dat biedt juist perspectief om er geheel wat anders van te maken. Zo is deze ruimte bij de woonkamer te betrekken (middels een draagbalk) en de keuken te verplaatsen naar de achtergelegen berging. Vanuit de keuken is overigens nog een handige kelder te bereiken. Deze kelder is 1,6m hoog en 8m2 groot waardoor je er verrassend veel kwijt kunt.

Achter de keuken is nog een bijkeuken gelegen. Hier vinden we het toilet en een washoek terug. Deze ‘buffer’ met verwarming tussen keuken en berging is ideaal te noemen.

SLAAPVERDIEPING
Op de 1e verdieping (holle baksteen betonvloer) vinden we een royale overloop terug die 2 slaapkamers en de badkamer met elkaar verbindt. De overloop is ruim opgezet en heeft behoorlijk wat opbergmogelijkheden achter de knieschotten. Ook is er een luik naar de vliering waar we ook nog de nodige opbergruimte vinden. Noemenswaardig detail is dat alle deuren, paneeldeuren betreffen.
De hoofdslaapkamer is 16m2 (!) groot en dat komt mede door de brede dakkapel die aanwezig is. Ook is er in deze kamer een vaste kastenwand aanwezig. De 2e slaapkamer is 10m2 groot en heeft dus ook een goed formaat.

BADKAMER
Ondanks de leeftijd van de woning heeft de badkamer een goed formaat. Deze is ingedeeld met een douche, 2e toilet en een wasmeubel. Er is eventueel nog ruimte voor het plaatsen van een ligbad. Verder is de badkamer neutraal en degelijk afgewerkt zonder veel luxe. Erg prettig is het raam die aanwezig is. Dit zorgt niet alleen voor een fijne lichtinval maar ook voor een natuurlijke ventilatiemogelijkheid. Overigens is er ook mechanische ventilatie aanwezig.

ROYALE BERGING
Achter de woning, via de bijkeuken, is de berging te bereiken. Deze aangebouwde, stenen berging is beslist een eigen alinea waard aangezien het niet zomaar een berging is. Het is eigenlijk veel meer dan een berging en heeft zelfs heel veel potentie om als leefkeuken verbouwd te worden. De berging is maar liefst 35m2 groot, is in spouw gebouwd en is voorzien van verwarming, elektra-, en wateraansluiting en isolatieglas. Overigens is de ruimte ook ideaal om een motor te stallen of als klusruimte te gebruiken. Via een vlizotrap is de vliering toegankelijk. Boven de berging zit nog een verrassende zolder met 2m stahoogte. De kap is geïsoleerd en met pannen gedekt. Kortom, een woonkeuken met kookeiland en een nokhoogte van 4,3m hoog is helemaal niet zo’n gek idee…

BIJGEBOUWEN & OPRIT
Achter de berging staan nog diverse bijgebouwen die we zeker niet mogen vergeten. Deze carport en garages zijn voor velen een absolute meerwaarde. Direct aan de berging zit een carport vast (3,4 x 5,9). Door de nokhoogte zou hier ook prima een caravan kunnen staan. Vervolgens komen we een riante garage tegen van maar liefst 48m2 groot (8,2 x 5,8). Deze garage of klusruimte is voorzien van elektra met een eigen stoppenkast. Als laatste is er nog een extra garage aangebouwd van 20m2 groot (5,8 x 3,4). In de huidige bewoning staat er in de laatste garage een caravan gestald.

Langs de woning en bijgebouwen loopt er over de volle lengte van het perceel een brede oprit. Hier is plaats voor meerdere auto’s.

BUITENRUIMTE
Ondanks alle bebouwing op het ruime perceel is er uiteraard ook nog een tuin. Deze tuin is met name aan de zijkant (zuidzijde) gesitueerd. Door de gunstige ligging op de zon kun je hier de gehele dag in de zon zitten. Doordat de voortuin van zichzelf al vrij diep is en de tuin verder doorloopt naar achteren, zit je hier relatief vrij. Het formaat is langwerpig met een breedte van ca. 5 meter. Hier kun je een heerlijk buitenterras en een eventuele speelhoek voor kinderen creëren.

BOUWPERCEEL
Naast de woning ligt een bouwperceel met woonbestemming. Dit perceel is vergelijkbaar qua grootte met het perceel waar de woning op staat. De koper van de woning krijgt de mogelijkheid om het bouwperceel ernaast te kopen en er zo een nieuwe woning te realiseren. Dit biedt de unieke mogelijkheid om naast familie, vrienden of bekenden te gaan wonen die ook hun eigen droomwoning willen bouwen.
Ten opzichte van het achterliggende perceel (grasland) zal er een erfdienstbaarheid (recht van overpad) gevestigd worden. Dit zal van tijdelijke aard zijn alhoewel nog niet bekend zal zijn voor welke periode. Overigens bestaat er de mogelijkheid om als koper van de woning het achtergelegen grasland in overleg te huren (pachten) en er bijvoorbeeld paarden te houden. Dit zal dan ook van tijdelijke aard zijn.
LET OP: Er is in overleg eventueel nog een stukje grond aan de achterzijde bij te kopen om een ruimere tuin te creëren.

LIGGING
Vrijstaand wonen, midden in het dorp is niet altijd betaalbaar. Zeker niet op een perceel grond van 656m2. En daarom is de ligging van deze woning zo aantrekkelijk. Aan de Verlengde Emmastraat zien we veelal vrijstaande woningen met allemaal een eigen uitstraling en karakter. En dat maakt de straat juist zo speels en bijzonder.

ANDELST / HERVELD
Andelst is eigenlijk één dorp met Herveld. Andelst en Herveld zijn centraal gelegen dorpen midden in de Gemeente Overbetuwe. Deze regio staat bekend om haar fruitteelt en de ligging tussen de Rijn en de Waal. Andelst en Herveld zijn gewild omdat het aan de ene kant het dorpse karakter herbergt, maar aan de andere kant centraal is gelegen t.o.v. belangrijke uitvalswegen waaronder de A15 en A50 (knooppunt Valburg).

Midden in het dorp (Herveld) vinden we aan het dorpsplein o.a. een grote Coöp supermarkt. Ook is er een dorpshuis en worden er met name zomers veel activiteiten georganiseerd. Wat dat betreft is het een levendig dorp met veel evenementen en verenigingen.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree met meterkast en trapopgang
Woonkamer
Keuken met toegang tot (wijn)kelder
Slaap/werkkamer
Bijkeuken met toilet en wasmachine-aansluiting
Royale berging met vlizotrap naar zolder en met 2 buitendeuren

1e Verdieping:
Ruim opgezette overloop met knieschot bergruimte, luik naar zolder en daglicht
Hoofdslaapkamer met brede dakkapel en vaste kastenwand
2e Slaapkamer
Badkamer met douche, 2e toilet en wasmeubel

Zolder woning:
Opbergruimte met een nokhoogte van 1,6m
Zolder berging:
Opbergruimte met CV-ketelopstelling en een nokhoogte van 2m

BIJZONDERHEDEN
Vrijstaande woning met karakter gelegen op een mooi perceel in het dorp
Woning met veel verbouwmogelijkheden
Grotendeels isolerende beglazing aanwezig
Meterkast: 3 groepen (stoppen), krachtstroom en glasvezel-aansluiting
CV-ketel: Intergas HR-combi, geplaatst in 2007 en met huurcontract (ca. € 30,- per maand)
Prima onderhoudsstaat met o.a. ‘nieuwe gevels’ en nieuwe dakpannen
Dakconstructie is geïsoleerd
Rolluik bij de keuken, screens (zonwering) op de slaapkamer voorzijde
Opvallend veel opbergruimte
Kelder te gebruiken als wijnkelder
Buitenruimte (tuin) ligt gunstig op de zon
Praktische carport voor de stalling van een auto of caravan
Maar liefst 2 grote garage-units met volop mogelijkheden
Diepe en brede oprit waardoor garages/werkplaats goed toegankelijk zijn
Tijdelijke recht van overpad van toepassing t.b.v. het achtergelegen perceel
Mogelijkheid om naastgelegen bouwperceel bij te kopen.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden
Ook is de PDF-brochure te downloaden voor aanvullende informatie waaronder de roerende zakenlijst.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onv
logo NWWI logo Taxateurs Unie logo kwaliteitsregister van Makelaars en Taxateurs logo NRVT logo funda logo nvm