0488-750721

Details woning Remko Stevens Makelaardij

Adres
Burgemeester Verbrughweg 55
4024 HP ECK EN WIEL
€ 845.000,- kosten koper
Deze woning is:
Verkocht
Kenmerken
Soort woning
Type woning
Bouwjaar
Woonopp.
Perceel opp.
Inhoud
Aantal kamers
Aantal slaapk.
Woonhuis
vrijstaande woning
1898
570 m2
10430 m2
3000 m3
13
7
Omschrijving
ECK EN WIEL
Burgemeester Verbrughweg 55

Markante en karaktervolle T-WOONBOERDERIJ uit 1898 met o.a. een Bed&Breakfast, een theeschenkerij, diverse bijgebouwen waaronder een koetshuis, gelegen op een prachtige plek in het rivierengebied.

Quote van de makelaar: “Een bijzonder object met schitterende, authentieke details van meer dan 100 jaar oud. Dit object heeft zoveel potentie en mogelijkheden dat u het alleen op waarde kunt schatten door het te bezichtigen. De oppervlaktematen zijn indrukwekkend, de werkelijkheid is overweldigend…”

TIJDLIJN
Deze stijlvolle woonboerderij is gebouwd in de 19e eeuw, omstreeks 1898. Destijds werd het voorste gedeelte van de hoofdwoning bewoond met daarachter de stallen ook wel ‘de deel’ genoemd. Aan de linkerkant van de hoofdwoning was een varkensstal aangebouwd en aan de rechterkant staat nog het oorspronkelijke koetshuis.

In de huidige setting wordt de hoofdwoning gedeeltelijk bewoond door de eigenaar en zijn de overige vertrekken in gebruik als Bed&Breakfast en overige ruimten. Met name op de oude ‘deel’ en de bovenliggende zolder liggen nog volop mogelijkheden waar nog een indrukwekkende ruimte in te delen is.

KLASSIEKE STIJL
Erg aantrekkelijk is de constatering dat we nog tal van stijlvolle, klassieke en authentieke elementen terugvinden in en aan het pand. De meest intense beleving is wanneer u via de karakteristieke, dubbele voordeuren in de voorgevel het pand betreed en voor je gevoel 100 jaar terug gaat in de tijd. U komt terecht in een statige, lange hal die de woning als het ware in tweeën splitst. Schitterende vloertegels en klassieke paneeldeuren (nog met de 1e verflaag “gehard en gemarmerd”) uit de 19e eeuw zullen u doen genieten wanneer u liefhebber bent van de sfeervolle, oude stijl van vroeger. Uiteraard ontbreken de bakelieten draaischakelaars en de geliefde trekbel niet.
Ook de buitengevel is rijk gedecoreerd met sierlijke luiken v.v. kraaldelen, in metselverband opgetrokken gevels, zinken goten en een nieuw, pannengedekt dak.

PRIVÉGEDEELTE
Heeft u de intentie om het pand maar gedeeltelijk te bewonen en het overige te gebruiken als bijvoorbeeld een B&B of als een kantoor en/of praktijk aan huis, dan zijn deze activiteiten perfect gescheiden te houden. In de huidige setting is het woongedeelte vooral in de hoofdwoning gelegen. Hier vinden we 2 leefruimtes terug, waarvan er één een half-open verbinding heeft met de woonkeuken.

In beide leefruimtes vinden we nog een schitterende marmeren schouw terug, ieder voorzien van een eigen rookkanaal en kachel/haard. De authentieke roedeverdeling in de ramen, de massief houten vloer en de hoge plafonds (3,5m hoog) zorgen voor een unieke beleving die je alleen kunt ervaren door het te bezichtigen.

De complete inbouwkeuken is mooi in landelijke stijl vernieuwd waarbij het granieten aanrecht, de klassieke stollen en sierlijke kranslijsten meteen opvallen. Via de keuken is de bijkeuken bereikbaar die onderdeel uitmaakt van de oude deel. Deze ruimte kunt u ook zien als bereidingskeuken voor de B&B. Thans staan er koel/vriescombinaties, een industrie-afwasmachine, wasmachines en wasdroger.

Op de 1e verdieping van de hoofdwoning zijn naast een ruime hal, 2 volwaardige slaapkamers en een badkamer aanwezig. De badkamer is zeer compleet te noemen en heeft o.a. een sauna.
Via de privéhal is zowel de ‘zolder van de deel’ als de zolder van de hoofdwoning bereikbaar. Beide zolders hebben veel potentie. De ‘zolder boven de deel’ als kantoorruimte of extra gastenkamers en de privézolder om eventueel extra privé-slaapkamers of leefruimte te creëren. Deze ruimte is maar liefst 66m2 groot en heeft een nokhoogte van 2,5m.

BED & BREAKFAST “De Koningslinde”
Deze B&B is vernoemd naar de stokoude koningslinde (> 180 jaar) tussen oprit en voortuin.
Via de zij-ingang is de B&B te bereiken. Bij binnenkomst proeft u al meteen het authentieke karakter van de woning. Naast de entree/hal is een ruime garderobe gelegen.
Vervolgens heeft u keuze uit verschillende gastenkamers. Er zijn 4 kamers te boeken met allemaal een eigen badkamer, zij het direct of indirect. Graag zetten wij de kamers op een rijtje:

Kamer 1:
Deze kamer bevindt zich op de 1e verdieping van de hoofdwoning en heeft een eigen badkamer aanééngesloten aan het verblijf.
Concreet: 2 bedden en 26m2 groot.

Kamer 2:
Deze kamer bevindt zich eveneens op de 1e verdieping van de hoofdwoning maar heeft een eigen badkamer die op de begane grond is gelegen. Leuk detail is dat de ramen van kamer 1 en 2 van binnenuit met luiken zijn af te sluiten.
Concreet: 2 tot 3 bedden en 26m2 groot (excl. badkamer)

Kamer 3:
Deze kamer bevindt zich op de begane grond en is achterin de oude deel gelegen. Het verblijf heeft een eigen ingang aan de achterzijde. Dit is een bijzondere kamer aangezien deze ook voor minder validen toegankelijk is. Ook heeft de kamer een vide met op de verdieping nog 2 extra bedden. De bijbehorende badkamer is rolstoeltoegankelijk en via een tussenhal bereikbaar.
Concreet: 4 bedden en 25m2 groot (excl. badkamer)

Kamer 4:
Dit betreft meer een appartement en is op de 1e verdieping van de theeschenkerij gelegen. Ook dit verblijf heeft een eigen ingang via de achterzijde. Op de verdieping is een eigen keukentje met zithoek, 2 individuele slaapkamers en een eigen, luxe badkamer gelegen.
Concreet: 4 bedden en 48m2 groot.

Gasten van de B&B kunnen gezellig ontbijten in de authentieke en voormalige keuken met schouw en servieskast. Maar mochten er teveel gasten zijn voor deze ruimte, dan bestaat er de mogelijkheid om uit te wijken naar de aanzienlijk grotere zaal van de theeschenkerij.
De deel zou eventueel nog bestemd kunnen worden als algemene gebruiksruimte voor gasten om zich te vermaken. Hier kan bijvoorbeeld prima een tafeltennistafel staan.

THEESCHENKERIJ
De theeschenkerij staat als het ware naast de hoofdwoning en betreft de voormalige varkensstal met deel. Het is gaaf om te zien dat hier het robuuste spantwerk met schitterende pen-en-gatverbindingen mooi in het zicht zijn gebleven. Een uniek element in deze ruimte is de prachtige schoorsteenmantel met handgemaakt gietijzeren kachel uit een kasteel uit Warschau (Polen). Uiteraard is er ook gewoon centrale verwarming aanwezig.

Deze zaal telt ongeveer 120 vierkante meters, is 3 meter hoog en is zeer geschikt om met grotere groepen te eten, een receptie, workshop of een feestje te geven. Ook is de zaal te verhuren voor eventuele trainingsdoeleinden. Er is een bar aanwezig. Naast de schenkerij bevindt zich een royale hal met toiletgroep, namelijk een heren-, dames- en een mindervaliden toilet. Moderne accenten zoals zwevende toiletten worden hier gecombineerd met het authentieke karakter (spantwerk) van het object.

BIJGEBOUWEN
Om het pand heen staan nog een authentiek, pannen gedekt koetshuis (ca. 35m2) en een grote garage c.q. werkplaats (ca. 120m2). Beide ruimtes zijn multifunctioneel te gebruiken, zowel als garage, als werkplaats of als opslag. Er is meer dan voldoende ruimte voor diverse auto’s, fietsen, een grasmaaier en andere apparaten die u nodig heeft om het perceel te kunnen onderhouden.
In de werkplaats hebben oorspronkelijk 4 paardenboxen gestaan. Met andere woorden: wilt u paarden aan huis hebben staan, dan biedt dit object daarvoor de ideale gelegenheid. Er is meer dan voldoende ruimte voor het aanleggen van een paardenbak.

10.430 M2 PERCEEL GROND
Dit gemeentelijk monument is gelegen op een perceel van meer dan 1 hectare grond. Het grondstuk is min of meer op te delen in het gedeelte waarop het object en bijgebouwen staan en het daarachter gelegen ‘weiland’ met vijverpartij en tuinhuis. Hier kunnen gasten zich helemaal terug trekken en de rust en ruimte van de Betuwe ervaren.
Om het pand zelf vinden we 2 oprijlanen, een hoek met fruitbomen, een speelhoek met toestellen voor kinderen, een BBQ-gedeelte en meerdere buitenterrassen, zowel voor privé als voor gasten. Ook is er meer dan voldoende parkeergelegenheid op het terrein.

MOGELIJKHEDEN
Naast de woonbestemming en een B&B zijn er nog vele andere mogelijkheden waar dit object zich voor leent. De riante zolderetage boven de oude deel bijvoorbeeld. Hier zou u een schitterende kantoorruimte kunnen creëren waarbij de nokhoogte van ca. 5m, voorzien van Oud Hollands spantwerk en de stalraampjes in de achtergevel, voor een uitzonderlijke beleving kan zorgen. Klanten ontvangen in een sfeervolle ambiance van een authentieke woonboerderij heeft natuurlijk wel iets!

INDELING
Voor de indeling van de woning willen wij u vooral verwijzen naar de plattegronden. Omdat er nogal wat vertrekken zijn, kan een indelings-omschrijving verwarrend zijn. Bovendien zijn er zoveel indelingsmogelijkheden dat u het pand beter kunt bezichtigen om een complete indruk te krijgen. Daarom nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvende rondleiding door dit bezienswaardige object. Het is werkelijk een beleving...

LOCATIE
Midden in het landelijke gebied van de Betuwe, tussen weilanden, boomgaarden en de rivieren de Rijn en de Waal, vinden we dit object terug. Het ligt ca. 500 meter buiten de kern van het dorp Eck en Wiel, een gemoedelijk dorp dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Buren. In het naburige dorp Maurik is een Jumbo-supermarkt aanwezig. Overigens is het plaatsje Buren beslist een bezoekje waard. Maar ook recreatiegebied ‘Eiland van Maurik’ (3 km afstand) of het iets verder gelegen Ouwehands Dierenpark (15 min. rijden) zijn beslist de moeite waard.
Via ‘het pondje’ bent u sneller dan u denkt in plaatsen als Wijk bij Duurstede, Doorn en Amerongen. In minder dan 10 minuten begeeft u zich op de A15 (Tiel) en A2 bij Culemborg.

TIP:
Wilt u meer te weten komen over deze woning?
Beleef dan ook eens de aanvullende producten die wij standaard bij al onze woningen aan de Funda-presentatie koppelen:
- Professionele woonvideo
- Virtuele tour door de woning
- Interactieve plattegronden
- PDF-brochure 'magazine-stijl'

LET OP: maatvoering niet conform NEN2580 ingemeten!
logo NWWI logo Taxateurs Unie logo kwaliteitsregister van Makelaars en Taxateurs logo NRVT logo funda logo nvm